Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #38316 üzenetére
Szóval a 45-150 en is jól működik? Igazából ahogy nézem ezzel az előtéttel mindenki virágokra meg rovarokra megy rá, na én arra szinte tuti hogy nem használnám, akkor meg lehet hogy semmi értelme.
Talán csak azért mozgat, mert még sosem használtam ilyet, és viszonylag olcsón tudnék a fotózás egy számomra ismeretlen részével megismerkedni.
Akkor mit eredményez, ha csak szimplán tele állásban egy embert fotóznék az utcán? Az AF hasonlóan gyors vele? Igazából ebben az esetben olyan mint egy telekonverter?
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #38245 üzenetére
"inkább a gf1-el anno együtt árult 20/1.7-et idézi"
Jó példa, de azt is lényegesen olcsóbban lehet megvenni, mint ami a bolti árcédulára írva van. Majd ha lesz külön váz és obi is, akkor kiderül mennyivel olcsóbb kitben mint magában, illetve ha majd lesz pár használt, akkor beárazza a piac.
Most megint nem fogom jó darabig az árakat figyelni, de karácsony előttről olyasmi rémlik, hogy 104 körül láttam obit boltban, kitet pedig 180-ért. Legyen durva becslés és ennek fele az obi, fele a váz, akkor már kb 15ezerrel olcsóbb mint az árlistában.
-
gabag28
tag
válasz
Mercutio_ #38133 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek. A G3 nekem már túl nagy, tapasztalatból tudom, hogy ez gyakran maradna otthon, így viszont hiába a legjobb ár/érték arányú gép, nem használnám ki. A GF kínálat között még szétnézek. Illetve megnézem újra a Sony NEX 3NL gépet. Bár a motoros zoomot nem nagyon szeretem, azzal én nagyon lassú vagyok a tekerős zoomhoz képest. Még egy olyan opció merült fel bennem, hogy várok pár hónapot és lehet lesz lehetőségem kintről hozatni egy PM2-őt 400-450USD körül.
-
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #38091 üzenetére
Most már ****ra el szeretnék menni egy ilyenre, de egyrészt 1 hét múlva nyelvvizsga, másrészt 1db objektívem van csak
Remélem a következőre már mehetek a g6 vázzal, abból talán nem lesz dömping. .mf pont eladja addigra az övét
De rbalint88-al rájöttünk a megoldásra, legközelebb mi dobjuk fel az időpontot, hogy nekünk tuti jó legyen.
Amúgy nagy hülyeség lenne egy vasárnap késő délután? Azt gondolnám akkor elég sokan ráérhetnének.
-
válasz
Mercutio_ #38051 üzenetére
az e-m5 szenzora a legjobb még az mft-n belül is. a mérete alapján 2,5 fé előnye van, és ez a gyakorlatban is igaz. semmi értelme egy ilyen kompaktnak, ha valaki nem értékeli a méretét és nem hajlandó komoly áldozatokat hozni érte.
amivel nem értek egyet, az az, hogy ne lehetne elég univerzálisan használni egy kompaktot is. pontosabban: sokaknak lehet. én például nem fotózom igazán éjjel, mert nem.
-
válasz
Mercutio_ #38047 üzenetére
nem kell rögtön túlzásokba esni. fasorban sincs egy e-m5-höz képest szenzorilag ez a gép. azt sem hiszem, hogy az xz-2-nél bármiben jobb volna képminőségileg, annak az obija szerintem még jobb, ráadásul f2,8-ra rekeszelve pláne az lehet.
ez viszont 28-300/2,8 egy még mindig jó minőségű üveggel. akinek ez fontos, annak sokat érhet a cucc, akinek nem, annak semmi értelme, van egy csomó f1,4-f1,8 körüli, fényerős, pazar kompakt.
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #37892 üzenetére
Kösz, hogy eszembe juttattad, már majdnem el is felejtkeztem róla. Pedig anno írtam is... Én is be voltam akkor lelkesülve a 14-140-II-re egy másik oldal tesztje alapján. Erre az ePhotozine tesztjeiben viszont a 14-150 jött ki jelentősen élesebbnek. Pedig azonos vázzal (sőt, Pana G3, ami még pluszban a 14-140-nek kedvezett) tesztelték őket. A képeken sem lehetett a 14-140 előnyét látni. Az obi-OIS esetemben nem lenne releváns. Így maradtam abban, hogy amelyik jobb áron elérhető, s mivel a 14-150 már egy jó ideje a piacon van, így az esélyesebb.
Ezt a G6 + 14-140-et rágom még egy kicsit. Igaz, az 550 GBP-s ára, amiből a logisztikával együtt is, majd a kedvezményt levonva, 500 GBP még mindig marha jó ár, csak most elutazás előtt még ezzel bíbelődni... -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #37575 üzenetére
Úgy érzem át kell még rágnom ezt a logisztikai kérdést. Mert ami eddig volt Street Case M, az a g3 al csodásan elvolt, és amikor a kezemben volt a gép akkor a táskában elfért egy póló, fél literes víz, meg egyéb cuccok. Viszont övtáskából nem tudom mennyire lehet "magasat" kapni . Kellene legalább 20cm magasság, az meg már tuti hülyén néz ki. szerk: lóbrét, lehet azt a vizet fektetve is tenni
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #37569 üzenetére
És mi van ha "hiretelen" esik ? Én is csak azért akarok valamit, hogy védjem ha gáz van. Cipelgetném én is a kezemben egész nap, nem szakadna le a kezem.
Hoppá övtáska, sima vagy fotós? Idén lehet hogy megpróbálnám ezt a fotós övtáska dolgot. Igazából csak a g6 45-150 lenne benne, 2 pótakku és nagyjából kész is.
Ez a keresztpántos táska dolog annyira nem jött be.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #37569 üzenetére
Vátkájndof szütyő? Valami bolti megoldás? Kellene nekem is valami övtatyós megoldás, amibe beleférnek az apró obik, és semmi több. Csak én azért vagyok bajban, mert a te obijaid gyakorlatilag cserélhetőek a fakkban, míg nekem a 60-as hosszú, a 12-es napellenzővel széles, míg a 25-ös napellenzővel pedig bumszli. Volt egy Lowepro D-Res övtatyóm, ami egész jó lehetett volna, csak a hátulján volt egy számomra teljesen felesleges, és nagy tartó (7" tablet belefért...).
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #37560 üzenetére
Nekem még most is valamennyire az em5 az álmom, nekem a külső nagyon bejön, de valahogy a G6 tudása, használhatósága arra billenti a mérleget. Emellett be kellett vállalnom, hogy kicsit nagyobb, és nem valami szép. Ha már táskával mászkálok és nem csak géppel, akkor ott már ez a méretbeli növekedés nem izgat.
Nekem fontos a G6 ban :
Wifi... jobb állványról, vagy lerakva selfie-zni, mint kézben tartva
Meg ugye ebben segít az előre néző kijelző is adott esetben
Focus peaking
Tapicskolós forgatós kijelző
Jó kereső, szemérzékelővel.
Vízszintjelző (béna vagyok mint az állat )
Egész jó szenzor ilyen áron.
Sok , és jó helyen lévő gombok.
HDR
Panoráma
Timelapse -
MLaca
őstag
válasz
Mercutio_ #37480 üzenetére
tudom, de nekem most a g6 eladó
(de van eladó zsír új GF1 + 14-45 kit is)
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #37430 üzenetére
Sony és a Pana együttműködési szerződést kötött egymással arról hogy a jövőben közösen fejlesztenek fényképezőgépeket és ezen felül közös bajonettet, közös rendszert is fognak használni?
Mert a Samsung meg a Pentax anno ezt tette.
Na jó részemről befejeztem, egyrészt teljesen értelmetlen ez a vita, másrészt meg nem akarom ezzel szétoffolni itt a terepet.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #37423 üzenetére
Persze, meg a hozzá Schneider címkés obik is átcímkézett Pentaxok voltak. Később aztán biztos adott a közösbe a Samsung is, egészen addig míg végül le nem lépett ebből a kapcsolatból.
Szerintem a márka fanatikusok szeretnék ezt is kicsit egyszerűbben látni, mint ami. Miközben a valóságban ma már sokkal több az átfedés a cégek között, mint azt sokan gondolnák.
Sőt! A mai nagy japán márkák, amikre ma már azt mondjuk, hogy tradícióval rendelkeznek (Pentax, Canon, Nikon, Fuji, Minolta) ezek is mind anno úgy csöppentek bele a fotózás világába, hogy első körben lekoppintották az akkori német fényképezőgépeket.
Szóval elhiszem, meg látom, hogy például a fanatikus Pentax hívők most épp azért kapnak a szívükhöz, mert a K-3-on felbukkant egy Ricoh felirat, de azért szerintem ebben is van egy nagy adag romantika..
De mondhatok erre házon belül is példát. Mint utólag kiderült az mZuiko 75/1,8-at a Sigma tervezte. Ez is egy olyan dolog amire max az elvakult márka fanatikusok kapják fel a fejüket, de amúgy meg mit számít ez ha az obi amúgy rohadt jó?
-
válasz
Mercutio_ #37345 üzenetére
én egy kicsit tovább tekerném a gondolatot: ha úgy is több obiban gondolkodunk, ergo csereberélni kell őket, akkor nem biztos, hogy megválnék az lx-7-től. "alulra" ugyanúgy jó. a kérdés az, hogy mi a felhasználási cél, azaz mi az az obi, amivel jelentősen előre tudna lépni a kolléga. a kitzoom biztos nem ilyen. a 20/1,7 végülis lehet ilyen (az), de jól meggondolnám, hogy biztosan kell-e az lx-7 mellett/helyett. a 45/1,8 már inkább ilyen. és persze bármelyik tele, mert olyat nem tud az lx-7.
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #37159 üzenetére
Ha az ember tudja egyenesen tartani a gépet (én nem) meg elégedett a jpeg színeivel, akkor tényleg bőven elég...
Franc tudja, nekem eddig egyik sem dobott olyan jpeget, aminél ne tudnék jobbat készíteni, meg croppolni is gyakran szoktam, szóval marad a raw.Noctiron: én is be fogok sírni... az árán. Kíváncsi leszek, hogy fél milka alatt vagy fölött mérik majd kishazánkban.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #37159 üzenetére
baromira tetszik a kis öreg e-p1 jpeg-je is, az egyetlen dolog amiért raw-al bíbelődök, az állandó kiégések...gyakorlatilag csak akkor nem ég ki semmi a képeken, ha beltéren, vagy borús időben kattogok...de olvassatok be nekem nyugodtan, lehet csak én vagyok a hüje (megint), és rosszul komponálok vagy valami
-
gorgo
őstag
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Mercutio_ #37135 üzenetére
Elhiszem, nyilván a körülményektől is függ. Szóval ha pontos akarok lenni akkor az én fotózási szokásomnak mindkettő bőven megfelel, nincs közöttük különbség. Amit madgie is említ hogy csak úgy beáll az AF valahová és a kép sehol sem éles, utoljára a D90+16-85 kombóval tapasztaltam (ritkán), a 35 f1.8-cal már sűrűbben, a Sigma 30 f1.4-tel majd minden képnél. Gyakorlatilag mindenről 3-4-5-öt lőttem mindig újrafókuszálva, bízva abban hogy lesz köztük éles is. Az igaz, hogy ha néha elkapta akkor beretválkozni lehetett a képével.
-
válasz
Mercutio_ #37004 üzenetére
ez tényleg nem így működik. a fogyasztó ugyan irányítható, de az ips panelek árát nem egy világméretű összeesküvés alakította, hanem simán a méretgazdaságosság. tudom, hogy manapság divat a piaci mechanizmusokat szidni, genyó multikat vizionálni, akik csak szivatják az embert...
az ips panel is akkor lett olcsóbb, amikor elérték azt a mennyiséget, hogy olcsóbban volt előállítható. az oled sem az anti-oled maffia miatt drága, hanem azért, mert még nem tartunk vele érdemben sehol.
persze ezzel együtt a fogyasztói attitűd befolyásolható, persze, erre van a marketing. és igen, a dslr gyártók anyagilag is érdekeltek a jelenlegi állapot fenntartásában. de a szellem már kibújt a palackból, az emberek vehetnek milc-et, ha akarnak. nem mindenki akar, és ez nem a tudatlanság miatt van, hanem azért, mert jópár dologban a dslr jobb.
nem igazán tudok mást hozzátenni a témához.
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #36740 üzenetére
Kövesd a linken leírtakat.
Nyomd le az Fn2, az Fn1 és jobbra nyíl gombokat és ezeket tartsd is egyszerre lenyomva és így kapcsold be a gépet. Ha ez megvan engedd el és már bekapcsolva kezdheted az újabb kombinációt, nyomd le az Fn2 és a Menu gombokat, ezeket tartsd lenyomva és közben 2x nyomd meg a balra nyilat is. Ekkor beugrik a szerviz menü.Nem egyszerű, nekem sikerült elsőre.
-
arn
félisten
válasz
Mercutio_ #36684 üzenetére
teljesen masra valo a ket obi
a 20assal szinte nem is fotoztam embereket, a 25ossel meg szinte csak azt.
(#36683) need: azert itt a bokeh hianyozna 2.8 mellett. egy ff gepnel nem lenne gond (sot ott stab is csak a zoomnal van - igy meg univerzalisabb). a 45oset megtartanam melle, es akkor nincs atfedes.
-
-
jmakk
őstag
válasz
Mercutio_ #36645 üzenetére
Makró és statikus témák pl. épület, tájfotózás stb. Ezeknél gondolom, hogy van létjogosultsága a manuál üvegeknek. Ahol a téma elkezd mozogni, vagy a mélységélesség elkezd erősen csökkenni, ott már jönnek a gondok. Nem lehetetlen, de jóval macerásabb.
A legkirályabb dolog nekem DSLR-ről váltva az arcfelismeréses AF volt.
Végre nem kell tökölni, hogy most az orrnyeregre, az arcüregre vagy hova a manóba is rakjam a fókuszpöttyöt! Na meg ez fókuszálok a középső ponttal és újrakomponálom a képet is fájdalmas volt, mert a gyerek már rég kirohant a képmezőből míg én újrakomponálgattam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged