- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mercutio_ #53095 üzenetére
Össznépi válasznak szánom:
De miért oltjátok szét szerencsétlent?
Minden tiszteletem jjeahh-nek, mert ő fotózik,nem csak technózik és igen jó képeket rak fel.
Ugyanakkor szerintem igaza van bizonyos mértékben eeaa olvtársnak is, még ha nem is teljesen. Mert ráfért volna a vágás, ha nem is sok.
Csak lehet leírva nem ez jött le a kommentjéből. De szerintem igenis kell a kritika, és ide is lehet és érdemes fotót feltölteni, minden elfér itt, pont a lényeg ne férne el?
És kell rá reagálni is, sokféleképpen. És lehet negatívan is, csak kicsit bővebben eeaa, mert ez így csak lehúzásnak tűnt, de van egy olyan érzésem, hogy nem az akart lenniNa, visszavonulok az olvasás magányába, másra úgysincs időm mostanság.
Ui:
Azért közlök még egy gyászhírt, elvették tőlem a D800-at - és ugyan sokkal teljesebb szettet kaptam, de lelakottabb- kaptam helyette egy egydémárknégyet. Nem tetszik. Pont. Peace
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #52922 üzenetére
eeaa: nincs azzal baj, hogy számodra a videózás válik hobbivá, számunkra meg továbbra is a fotózás. De ne próbálj "észérveket" keresni arra, hogy mi szól a 4k videóból kivágott képek mellett a valódi fotókkal szemben. Nincsenek. Egész más felfogás, más eszközök kellenek a két műfajhoz, még akkor is, ha ugyanazt a gépet használod rögzítésre.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #52881 üzenetére
+1
Aki rákattan a videóra az összes jelentős családi eseményt egy LCD képernyőn vagy EVF kukucskán fogja végignézni. Arról nem is beszélve mennyivel nagyobb élmény egy fotókönyvet elővenni és elbeszélgetni arról, hogy melyik képről vagy szereplőről, kinek mi jut eszébe, mint némán bambulni egy félórás felvételt.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mercutio_ #52306 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül: azért kiváncsi lennék hogyan hasonlítják össze a pentaxot a tokinával, amikor nincs olyan váz, amire mindkettő felmegy.
Nem hinném, hogy a teszt miatt adaptereztek és manuáloztak. Nekem volt 35 makró canonra, és a legjobb ellenfény-tűrő obim volt.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #52236 üzenetére
Komoly fotós nem vált Samsungra
De komolyra fordítva a szót: ott az EVF, azt és úgy íratnak ki abban, ahogy akarnak. De ez jellemző Samsung dolog, nem az X-T1 bravúros elforduló UI-ját copy-zzák, hanem beleépítenek egy státuszkijelzőt. Felhúzókar nem fért még bele? Vagy filmvisszatekerő? Talán még többen vennék le a polcokról....
-
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #51911 üzenetére
Mert az álladat tartotta egy söröskorsó alulról
Asszem le kéne feküdni aludni, elég pihentre sikerült ez az apróhirdetés is
(easter egg a termékinfónál)
-
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_ #51899 üzenetére
Tesztben nem találok most jó leírást, itt van egy rövid. Nem 'szűk dinamikájú digitális kis kijelzőre' fókuszál a szemem, hanem inkább 'kereső'. Az is tud rontani az összképen ha minél több üres hely/feketeség van még a kép körül. Nyilván GX7/EM10 keresőse is bőven jó, meg amúgy is pontosabb lenne 1-1 konkrét gépet összeveteni.
A GUI... Ismerős az érzés amikor ránézel a mutatós karórára, és a mutatók állásából tudod mennyi az idő odafigyelés nélkül (pl magamban 'felolvasom' a digitális órán az időt, a mutatósra csak pillantok és 'tudom'). Megnézni hogy mennyi az expókorrekció alul kis betűkkel nem olyan, mint bal odalt egy álló skála (ha nincs korrekció akkor szinte telejsen áttetsző). Fehér és ugyanolyan betűkkel van szedve mint a zár, rekesz, stb. A nagy, más zsínű rekesz-zár érték felirat is kényelmesebb nekem... de ezeket könnyen össze lehet nézni yt-on. Nem mondom azt hogy az egyik jó a másik nem, nekem idáig ez a legszimpibb gui. És várom hogy az X30aséből az újításokat megkapjuk, bár kisebb fehér feliratok pont nem hiányoznak...
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #51718 üzenetére
cserélhető obis APS-C 80k kitobival. Tkp nem szar, sőt, nagyon nem szar. Ahogy elnézem egész kicsi is az a váz, cserébe mondjuk egy 3 gombos kompaktot képzelek (bekapcs, exponáló és visszanéző) mivel a hátát nem látni a gépnek.
Az A7s meg mennyire durva már. A natív iso-ja 3200, alatta szarabb képeket köp, mint felette.
(legalábbis ezt láttam egy korábban linkelt csillagfotós tesztben).
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #51650 üzenetére
Az elsőnél nem igazán értem az elgondolást. A karabínerrel övre csatolnád és a gép fityegne? Én biztos nem lennék nyugodt, állandóan beleütődne mindenbe.
Szerintem a legegyszerűbb egy kis tatyó az övön, ahová az ember simán begyűri, mint egy kompaktot. Csuklópánt csak a biztonság kedvéért van. -
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #51644 üzenetére
most voltam öt napot Rómában, folyamatos mászkálás. Vagy egy ilyenben lógott az övemen, a halszem pedig a táskában pihent, ahol a többi cuccom is volt, vagy pedig a kezemben fogtam, csuklószíjjal a csuklómon. Addig elengedtem az asszonyt
szerk: hát amilyen pici, még az is lehet, hogy beleférne
obi nélkül biztos
-
Gondwana
addikt
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #51266 üzenetére
Szóval én már többször jutottam arra, hogy akkor kezd ez a fényképezés hobbi átmenni idegesítőbe, amikor menet közben kell obit cserélni. Szóval nem is hajtok semmilyen fix sorra.
Madgie : Jogos
de ha itthon lenne 4 fix obim, akkor egy idő után tuti azért szívnám a fogam, hogy minek van ha nem is használom, vagy nem használom eleget. Vagy mindig lesz egy amit a legkevésbé vagy legtöbbet használok.
-
Lassú Víz
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest