- Maradt 46 mm a Xiaomi Watch S5, de nőtt a kijelző
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandok
tag
Sziasztok!
Ma elutaztam egy családi kirándulásra, de mivel a feleségem kikötötte, hogy nem szeretné, ha megint egy komplett fotóstáska cuccal érkeznék, így csak az mk1-es EM10-et és a Sony RX100-at hoztam magammal. (Mostanában még az is megfordult a fejemben, hogy a Sony annyira univerzális, nincs objektívcserés macera, ultrakompakt és még így is f1.8-as objektívvel rendelkezik, hogy miatta eladom a komplett Olympus szettet és megmarad majdnem 300ezrem. De a fotós lelkem nem enged meg ilyesfajta luxust, hiába mostanában szinte kizárólag a Sonyval fotózgatok, kattogtatok.)
Azon bezzeg (RX100, MK3) nem kell állítgatnom semmit, úgyis tökéletes képek jönnek ki belőle. (persze ott nincs 45mm f1.8-as portréobjektív

Na, a lényeg, hogy dühömben az mk2 Olyt hagytam otthon és jött a nyaralásra az mk1. Megnéztem a G menüben, alapból az Auto módban itt is meleg a színek beállítása. Csak ugye itt ettől még minden normális és szép, míg az mk2-ben ugyanez valamiért egy full túlszaturált, túlszínezett képet eredményez.
Azt viszont még most sem értem hogy hogy lehet kizárólag P módban full automatán fotózni, hisz P módban ha nem állítok a záridőn, akkor alaból nagyon el lehet szúrni a képeket, és erre bizony a fényviszonyoktól függően mindig figyelni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Nikon D500, 17-55 mm 2.8, 18-140 mm 3.5-5.6, markolat, tartozékok egyben vagy külön
- Canon 60D fényképezőgép + 50mm objektív + 16GB memóriakártya
- TP-link cuccok eladóak!
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív álcázóval
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Apple iPhone 16e / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 128bit (NE7506T019T1-GB2061T) Videokártya
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest