Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz rumos14 #14430 üzenetére

    Az első benyomásom, hogy hogy tudtak egy ennyire bűn ronda gépet összerakni. :Y

    Az egyik véglet mikor egy mirrorless kínosan DSLR-nek akar látszani, na erre van példa bőven a m43 vonalon. A másik véglet meg ez, mikor úgy néz ki mint egy ronda igénytelen szappantartó kompakt. Ebből is jól látszik eddig miért halogatta mindezt a Canon és mintha még most is azt üzenné ezzel a gyártó, hogy a DSLR A fényképezőgép. :)

    Ettől függetlenül lehet ez még egy nagyon jó fényképezőgép.

    Nagy kérdés lesz a szenzor mérete. Állítólag APS-C, de én ezt nehezen tudom elképzelni látva ezt az obit. APS-C-re nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire pici 22/2 obit tudtak fejleszteni. Persze lehet kitolja majd az orrát, de frontlencséje még így is túl picinek tűnik ehhez a szenzormérethez és fényerőhöz. Elég csak a Fuji X100-ra gondolni, amin szintén ilyen obija van amit ott az eltolt mikrolencséknek köszönhetően nagyon picire össze tudták hozni, de érzésre még az is nagyobb ennél.

    Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy ez az obi a Canon G1X-el bevezetett szenzormérethez igazodik. Így már mindjárt okés lenne a mérete is.

    Ahogy korábban is írtam az APS-C lapkát nem zárom ki a Canon mirrorless-nél, de elsősorban úgy hogy a rátervezett obik a kicsit kisebb G1X méretre tervezettek, azaz ilyen obiknál nem használna a szenzor egész felületét, ellenben lehet multi-aspect-es mint a Pana GH modellek. Plusz mikor adapterrel DSLR EOS obik kerülnek rá, akkor meg használhatná a szenzorának egész felületét.

    Hamarosan kiderül az igazság. Ha netán kiderül hogy ez a pici 22/2 tényleg APS-C-re lett kitalálva akkor.. :))

Új hozzászólás Aktív témák