- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DFB
tag
válasz
xtremist #155690 üzenetére
Amikor irtad én se tudtam,hogy van.
Azt nem értem,hogy hogyan nincs semmi róla a Corsair oldalàn.Nem napra,de még hónapra sem kész.
Azt tudni,hogy Atx3.1 de hogy PciE 5.1 e azt nem.
Ez utóbbi azt hiszem a vga kàbel csatlakozojàban különbözik.
Boltban se nagyon van,vagy jól el van dugva. -
-
válasz
xtremist #151871 üzenetére
Az van az összefoglalóban. Nem tudom, nekem még mindig nyunyu kolléga tapasztalatai az etalon ebben a watt méregetés témában. [link] 5800X + 6950 XT egy 550-es táppal.
Ha jól értettem, amit írt, akkor még játszani is tudott így, csak a TimeSpy meg az ilyen szintetikus szutykok lőtték le a gépet.
6950 XT-nek van állítólag 445W-os tüskéje, az 5800X ~142W, meg minden egyéb még, ami a gépben van. Nem azt mondom, hogy legyen kicentizve, mert nekem is indokolatlanul nagyobb táp van a gépemben, de az is egy marhaság, amit a VGA gyártó a honlapján ajánl. -
válasz
xtremist #151790 üzenetére
Igen, azt hiszem ÁK-n láttam valami ilyen visszajelzést rájuk... én is csak lestem...
A HW Bustersnek van egy érdekes összehasonlító oldala különböző tápegységekkel, amiket teljesítmény szerint csoportosítottak és ezt követően zajszint szerint rangsoroltak.
Itt a link: [link] Érdemes lehet belenézni. -
Speedy007
őstag
válasz
xtremist #151687 üzenetére
Másik szempont fehér kábelezést szeretnék. De szerintem amennyiért lehet kapni fehér kábelt a jelenlegi tápomhoz vagy itt csináltatni itt a HV-n szerintem ahhoz toldva találok fehér kábeles tápot. Ami esetén kisebb a rizikó hogy az egyéni kábelek miatt ég le valami is a gépben. De ahogy nézem az én általam említett Asus Rog táp tökéltesen meg felelne a második kritériumnak
-
blaca83
őstag
válasz
xtremist #151677 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, igazából két dolog miatt tetszett ez az LC-Power.
20-ért kaptam volna újonnan boltból és a gépbe jól mutatott volna a plusz világítás.Ez lenne még ebben az árfekvésben:
550W SteelPower BDK-550FCSzinte irodai használatra lesz, nem a saját otthoni gépemben.
Abban nekem is Seasonic Focus van. -
smallmer
őstag
válasz
xtremist #151670 üzenetére
Processzor: Intel Core i7-10700K - Az intel oldala alapján 125 W
Videokártya: ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 7900 XTX OC Edition 24GB - Elvileg 525W a max amit felvehet, a gyártó 850W-os tápegységet ajánl mellé.Van ehhez még 3 db SATA SSD. Egy darab nvme SSD. 4 db silent wings ventilátor, Noctua NH-D15 processzorhűtő egy noctua ventilátorral. + alaplap
-
Gomez86
őstag
válasz
xtremist #151655 üzenetére
Még azzal segíts ki kérlek hogy mi a kis terhelés W-ban mondjuk (vagy %-ban, ha attól függ).
Köszönöm
(nem kötözködök, de ezen a gépen amiben lesz kizárólag játszok, böngészőt sem használok semmit, csak game, viszont van olyan játékom ami nem forgatja le a 120FPS-en a 3080-at)
-
válasz
xtremist #148701 üzenetére
Seasonic B12 BC-550 ( A551BCAFH ) for $ 73. If we talk about the approach to circuitry, the handwriting of Sea Sonic Electronics is well recognized. Here we have a complete set of input filter elements and APFC module, high-performance LLC topology with efficiency up to 89% and DC-DC converters at the output. Thanks to the latest voltage deviations, the smallest. And in general, the source was able to work even with a very large overload ( + 45% ), which indicates a good margin of safety.
Ez azért jó hír annak aki 20onpár ezer forintért akar jó tápot venni. Kínai kondikkal, ami nem bizalomgerjesztő, viszont jár mellé 5 év gari.
A 550W fölötti +45%os terhelést bírt. forrástnem válasznak szántam bocs.
-
válasz
xtremist #148651 üzenetére
A Kolink cég tajvani volt, ma német tulajdonú. Egy reviewt láttam én is Kitgurun, ott ajánlották a Continuumot. Nem tudom igazából azt sem, hogy itthon hol gyártották, kik és milyen körülmények között.
"Ő milyen szakember, ezt mi alapján állapította meg?"
Ezt most ennyiből én honnan tudhatnám. Lehet csak ránézett és megvilágosodott. Vagy szét is szedhette éppen.
-
-
Hegyirabló
veterán
-
Denniss
aktív tag
válasz
xtremist #147696 üzenetére
Bármi lehet a hatékonyság ügyében, de hogy akkor relative nagyott dobott a fogyasztáson, az biztos.
Szerintem a hasonlatod sántít. Sokkal inkább hasonlít ahhoz, mintha az autó motorját pl. egy 1.4 -esről egy 2.5 -re cserélnénk.
Amúgy az ügy úgy látom, megoldódott egy BeQuiet Pure Power 11-el.
Nagy hátránya, hogy mivel nem hallom, sokszor még be akarom kapcsolni a működő gépet..
Full terhelésnél hallatszik azért, ha lenémítom játék hangját (HOMMVII). Normál munka mellett nagyon minimális a hang.Az alvásban így már nem zavar..
-
Floyd80
addikt
válasz
xtremist #147557 üzenetére
Gratula, nem írta, hogy felbontott lenne.
Németeknél még akciós: 90€ +16 € szállítás, még így is olcsóbb a többi magyar boltnál.
Corsair RMX Series (2021) RM650x Netzteil - 650 Watt, schwarz (caseking.de)
-
válasz
xtremist #147509 üzenetére
Összességében ha az átlagos hatékonyságot nézem, akkor olyan ~5%-ot nyernék vele. Lehet hagynom kéne, csak most elgondolkodtam azon, amit egy másik topicban mondtak, hogy megy a sok lóbúbozó táp sokszor kihasználatlanul, rossz hatásfokkal és terhelik a hálózatot értelmetlenül. Ezért is írtam le, mert kíváncsi vagyok a véleményekre.
A vétellel tuti nem nyernék egy centet se, max akkor, ha a mostanit eladom, mert drágábban vettem, mint amennyibe ez a BQ táp kerül. Teapo kondikkal... Áh, inkább hagyom.
-
válasz
xtremist #147068 üzenetére
Az új, 2022-es HX1000i-t nézegettem, főleg külföldi fórumokon írogattak "clicking noise" címszó alatt sokan. Tényleg sokan, hogy klikkel a táp. Valaki visszavitte garival, az új is ugyanúgy klikkelt. Pár ezerrel most olcsóbb Alzán, mint az RM1000x, viszont fura módon az utóbbi "csak" gold tápnak jobbak az értékelései, mint a HXi-nek. Nagy dilemmában vagyok.
-
Puma K
nagyúr
válasz
xtremist #145776 üzenetére
A jelenlegi RTX 3090 FE kártyámhoz használom az Nvidia által biztosított 2x 8 pin -> 12VHPWR átalakítót. Ez elvileg nem érintett az RTX 4090 kapcsán előjött problémában vagy még eddig nem derült erre fény, mert nem fogyaszt annyit a 3090 mint a 4090.
De ez most mindegy is. Meg megnéztem és nálam nincs meghajlítva az átalakító és rendesen rá vannak dugva a csatlakozók amik a kigyulladásos hibát okozhatják.
Ha a jelenlegi tápomat elküldöm garanciáztatni, akkor még előtte vennék egy olyan tápot ami már naprakészebb minden szempontból mint a 2018. januárjában vásárol jelenlegi és hozza az általam minimum elvártakat: platina minősítés, min. 850W, min. 10 év garancia és ezeken felül ATX3.0/PCIe5.0 csatlakozó megléte magán a tápon azaz a 12VHPWR.
Az új tápot megtartanám amit úgy választanék, hogy minél újabb legyen és mindent tudjon ami nekem és a mostani és a leendő hardver számára fontos. Aztán még azért is lenne jó a 12VHPWR-12VHPWR két végű kábel, hogy a gépben futó kábelek számát minimalizáljam. Korábban már az adattárolókon is variáltam és a korábbi 2x 1 TB HDD és 1 TB SSD SATA csatlakozós adattárolókat száműztem a gépből. Vettem egy 2TB-os NVMe SSD-t az alaplapba és vettem egy NAS-t amiben jelenleg egy darab 3 TB-os HDD van. A korábbi gépben lévő adattárolókat ha szükségem van rájuk akkor külső villámgyors dokkolóban tudom használni akár egyszerre kettőt is.
Amit meg kicserélnek táp azt eladnám.
-
Puma K
nagyúr
válasz
xtremist #145770 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de nekem nem ez a fajta megoldás kell.
Párszor említettem, hogy magán a tápon kell nekem, hogy ott legyen az említett csatlakozó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest