-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
mvkly #134951 üzenetére
Nem egyszer tapasztaltam már, hogy repkednek a Watt számok aztán amikor egy konnektoros fogyasztásmérővel monitorral együtt egy komolyabb játék alatt sem tudtam 250W-ot elérni egy GTX 970 és i5 4690-el rájöttem, hogy valós fogyasztás szinte mindig kevesebb, megfelelő alkatrészekkel.
Nyilván egy Vega vagy egy RTX 3090-es szörnynél már érdekesebb a helyzet. -
Cs1csó
titán
válasz
mvkly #134948 üzenetére
Egy 3060-hoz elég lesz egy minőségi 550W-os, a TechPowerUp szerint 180W-ot kajál, tehát a komplett konfig fogyasztása meg fog állni 300W alatt ha nincs tuning egy 450W-os MINŐSÉGI PSU is elég. A 3070-re 220W-ot írnak, oda már kellhet az 550W (itt mondjuk az összfogyasztás 350W alatt várható ezért érdemes 450W-osnál nagyobb 500-550W-so tápet nézni, sőt szerintem aki alapon használja annak az 500W is elég lehet persze nem győzöm hangsúlyozni MINŐSÉGI tápegység esetén, amik tényleg tudják azt ami a dobozukra van írva)
-
syberia
veterán
válasz
mvkly #130271 üzenetére
Minimális a minőségbeli különbség, egyikbe sem lehet komolyabban belekötni, hatásfokban, stabilitásban, védelmek terén is élvonalbeli szinten vannak.
A Leadex kapcsolható félpasszív módjával picit többet nyújt, az RMx pedig a hűtése némaságával vág vissza. Nem mintha a SF hangos lenne bekapcsolt ventilátorral.
Ha bele akarsz szólni a ventilátor vezérlésébe, és nem zavar a világító moduláris panel, akkor a Super Flower a te tápod. Ha pedig a teljes némaság a cél, akkor a Corsair-t mondanám. -
Piftuka
veterán
válasz
mvkly #130227 üzenetére
Nagyon szívesen!
Minőségi kategóriában nagyon hasonlóak ezek, így mellé egyikkel sem nyúlsz.
Én mindig a hosszabb jótállást szoktam figyelembe venni, illetve javasolni; abban pedig itt a "Corsair TX", a "Whisper M", az "FSP Hydro G pro", vagy a "Seasonic Core" nyer.
A Corsair RM550x is ideális volna számodra, csak sajnos az drágább, mint a 650-es! -
zolee0307
őstag
válasz
mvkly #130227 üzenetére
Nekem is félpasszív a tápom, játék alatt bekapcsol néha, egyébként meg nem, ennyi. 10 év gari van rá, szóval nem aggódók, ha a gyártó is bevállalta. Olyan jó a csend.
A korábbi tápom Super Flower volt (Golden Green HX), szerintem minőségi cucc, én ajánlom. Semmi problémám nem volt vele. Az aktív hűtésű volt, de a venti hangját 6 év után sem hallottam.
-
syberia
veterán
válasz
mvkly #130227 üzenetére
Én a Leadex-re voksolok, szerintem kitűnő tápegység.
Nem terjedt volna el ilyen széles körben a félpasszív hűtési megoldás, ha az élettartamot kimutathatóan befolyásolná. A magas hatásfok és a hőleadás szempontjából előnyösen, lehetőleg minél szellősebben elhelyezett kondenzátorok ezt szolgálják. A teljesen moduláris kábelezés egyik nagy előnye, amiről kevés szó esik, hogy a szekunder oldalon lévő alkatrészek több levegőt kapnak, így ott jobb a hőleadás aktív hűtés nélkül is.
-
Piftuka
veterán
válasz
mvkly #130206 üzenetére
"A Riotoro még kapható, a 650W viszont nem kontraproduktív egy kisebb teljesítményű rendszerhez? "
Teljesen jogos a kérdésed. Ebben és ebben a hozzászólásban éppen erről írtam.
"Muszájból" én is túlméretezett tápegységet (Corsair RMx650) vettem.
Egyébként az a helyzet, hogy annyira nincsen nagy választék, ha ebben a minőségi kategóriában (japán kondik, jó venti, remek hatásfok, minőségi DC-DC belső, mindenféle védelem, hosszú gyári jótállási idő) keresgélsz, de 300-400 Watt körüli teljesítmény elegendő lenne.
Mert egyszerűen 450 Watt alatt nem is nagyon létezik megfelelő alternatíva. Olyan teljesítménnyel ott van a neves, ismert gyártók egy-egy saját ITX megoldása.
Ezen kívül az "FSP Hydro GD/Pro" szériák, NZXT E500, a Seasonic Core GM/GX/GC 500, valamint a még mindig a legjobb ár/érték arányú, Seasonic Focus Gold 450.
Ilyen alternatívák vannak, ha ~50-60%-os kihasználtsággal szeretnél egy tápegységet üzemeltetni.
Illetve egy eddig nem említett versenyző, amit érdemes lehet megnézned:
Fractal Design Ion+ 560P
- "Tier A" kategóriás "High Power" belső, meglehetősen egyedi kivitelben
- Platina hatékonyság
- 10 év jótállás
- Japán kondik
- Jó ventik, csendes működés
- Elismerő tesztek
- (és drága) -
tomsolo
addikt
válasz
mvkly #130206 üzenetére
A riotoro pedig mérve nem haladta meg a 25.dbat
"Während des Tests blieb der Lüfter des Riotoro Enigma G2 850W bei aktiviertem Semi-Fanless-Modus bis einschließlich einer Last von 30 % dauerhaft abgeschaltet und somit lautlos. Am Lastpunkt 40 % schaltete die Lüftersteuerung den Lüfter nach kurzer Zeit ein und ließ ihn mit ca. 435 U/min rotieren. Bei dieser Drehzahl arbeitet das Riotoro Enigma G2 850W sehr leise und nur in direkter Nähe ist schwach ein Laufgeräusch des Lüfters zu hören. Mit deaktiviertem Semi-Fanless-Modus dreht der Lüfter vom Start weg durchgängig ebenfalls mit ca. 435 U/min.
Vom Lastpunkt 50 % an macht es keinen Unterschied, in welchem Modus die Hybrid-Lüftersteuerung arbeitet, die Kennkurven sind von da an gleich. Bis zu einer Last von 60 % erhöht sich die Drehzahl nur unwesentlich auf 450 U/min. Bei einer Last von 80 % werden knapp 900 U/min erreicht, was einen ebenfalls noch recht leisen Betrieb bedeutet, wobei das Laufgeräusch des Lüfters sich schon etwas mehr bemerkbar macht. Unter Volllast beträgt die Lüfterdrehzahl dann 1.600 U/min. Das Rauschen des Lüfters ist hier deutlich wahrnehmbar, aber insgesamt noch nicht in einer Stärke, bei der das Engima G2 als laut bezeichnet werden müsste." source -
syberia
veterán
válasz
mvkly #130206 üzenetére
A Leadex valójában nagyjából 200W-ig félpasszív és nem 1200rpm, hanem 600-700-as fordulatszámon indítja be a ventilátorát, ez a mérés irreális.
"The passive operation doesn't last for long. However, even when the fan is engaged it spins slowly. Hence, its noise output is low; in most cases it will pass unnoticed."
Még ők is nagyon halk hűtésről beszélnek, tehát a grafikont elfelejthetjük.
Másik tesztben pedig szinte néma volt a Leadex Gold 550W.
660rpmPaxker315: SS FG 450W +1
-
Piftuka
veterán
válasz
mvkly #130203 üzenetére
Azt tudnod kell (ha üveg oldallapos számítógép házba teszed), hogy a moduláris aljzatok világítanak, és nem tudod kikapcsolni őket!
A "BitFenix Formula" és "Whisper M" egyébként "Tier A+" kategóriájú tápegységek.
Ugyan egyetlen hazai üzlet sem adja meg rájuk a 7 év jótállást, de Paxker315 megkérdezte az ügyfélszolgálatukat, és garanciális ügyintézés során egy, a termékről készült videó és a papírok ellenében ők intézik a szállítást oda-vissza, amennyiben jogosnak ítélik a kérelmet.
Hosszú jótállással rendelkező tápegységek közül érdemes a "Seasonic Core" sorozatot is megnézned, valamint a "Riotoro Enigma G2"-t, ha még lehet kapni a 650 Watt-os változatot normális helyen. -
syberia
veterán
válasz
mvkly #130198 üzenetére
Szépen elírták, és az illusztráció sem stimmel, mert egy az 1000 wattos Leadex Platinum van rajta.
Inkább a PCX-től vásárolnám meg, szerintem nem rossz ajánlat. Főleg ha bejön a "gunmetal" külső, szerintem elég ütősen fest.
Tom's Hardware csak egy teszt a sok közül, az egyik legjobb arany fokozatú belső figyel ebben a Super Flower tápocskában.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest