- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
-
válasz
abridabri #158611 üzenetére
Abból én csak a 2200W-osat tudom, hogy van / lesz, de az nekem már nagyon overkill.
Nekem sem annyira szimpatikus, de vagy ez vagy pedig 250-ért van táp...Viszont most egy kicsit össze zavarodtam. Itt 60 hónap garancia van, de ezen van újfajta csatlakozó.. Wtf?
-
-
válasz
abridabri #158562 üzenetére
Teljesen döntésképtelen lettem...
Mind a kettőt át tudnám venni, de az FSP-hez nincs 90 fokos kábel szóval azt szerintem el is felejtem amíg a Corsair az jóval lejjebb van a listán az új pedig túl drága és amúgy sem 3.1 teljes mértékben.. Nem hiszem el, hogy 200 alatt nem lehet venni... -
Csandi
őstag
válasz
abridabri #158562 üzenetére
Hát de én nem a 2022-esről beszéltem idáig akkor. ott van a te fotódon is 6. helyen amiről beszéltünk.
A total score nálam is csökkenőben van, láthatod is a képen. Gondolom csak azért van nálad több találat mert nem jelölted be, hogy ATX 3.1 én arra is szűrtem. De ha nem teljesíti akkor ne írják már rá, hogy az...
[link] név alatt 5. sor (ATX 3.1 certified) de közbe tényleg nincs rajta natív 12v-2x6. -
-
válasz
abridabri #158554 üzenetére
Pontosan ez volt és így jött ugyan azok mint neked..
A kisebb csinálja csak vagy vajon a nagyobb 1650 is?
Engem különösebben nem zavar a 2x8 pin, de jobb lenne az újabb. A listán az FSP van a három közül amiket én néztem legmagasabb helyen szóval lehet mégis az lesz, de nekem a 90 fokos kábel a muszáj szóval előbb azt kell megnézni, hogy van e gyári. Ha nincs náluk akkor késett az 5090 végett, mert ha bármi van csak gyári kábel esetén vállalnák a felelősséget. -
Csandi
őstag
válasz
abridabri #158554 üzenetére
Amúgy igen, a 2x8 pines 12vhpwr nekem sem annyira bejövős ezt speciel nem is néztem amikor ajánlottam azt a tápot sylex -nek.
A HX amúgy szerel a saját adatbázisukban elég magas helyen, de tény, hogy lehet nézni ezt a külön curated listát is és akkor talán mégjobb ajánlásokat lehet kapni.
Pontosan úgy csinálta a szűrést amit írtál a kommented alján és ott látni is fogod a HX-et -
CriticalHit
addikt
válasz
abridabri #158504 üzenetére
Minek 1650W-os táp?
Még az 5090-hez elég az 1200W-os változat. Teszt, ami szerint
" Both externally and internally, the Hydro PTM Pro is built like a tank. FSP did not cut any corners and used only top-quality parts for the creation of the Hydro PTM Pro, down to secondary circuitry and components. This, of course, includes the cooling fan - the Protechnic Electric is a rare sight in commercial PSUs for a reason, and that reason is its very high cost." [link]
Az egyik legjobb. -
-
xtremist
őstag
válasz
abridabri #146589 üzenetére
Pls pls pls csak azt ne. Biztos van egy csomó noname sz@r ami amúgy nem rossz minőség csak nem ismert, de az akyga kábel a határozottan NE kategória, és ezt többszöri személyes tapasztalatból mondom. Szünetmentes táphoz vettem c14 apa anya meg c14-schuko kábeleket, olyan gyenge benne a rugó, hogy a tápot felemeltem, és a lelógó 30cm kábel súlya kihúzta a tápból a kábelt... Erre akarsz egy 4090-et rábízni?
-
-
-
-
Hunork
veterán
válasz
abridabri #113263 üzenetére
Nincs mit.
A kalkulátorok mit sem érnek, meglepődnék ha egy 600W táp nem vinné el gond nélkül (természetesen nem akyga) Nem véletlen volt első helyen a BQ 600W. A VGA barátságosan fogyaszt, max 170W, a többi nem ooly vészes, és a CPU nem hinném, hogy tuningolva 200W fölött enne... de lehet, tévedek... De ha igaz is, akkor sem lehet a teljes full load 450-480W. Ha igen, akkor az Paks 2, és én messze futnék.E tekintetben schawo kolléga jól látja a dolgot.
És gondolom ezt vetted: SEASONIC Focus Plus 750 Platinum 750W, mert ez van 40k környékén, és Platinum. És igen jó darab.
-
őstag
őstag
válasz
abridabri #113263 üzenetére
Seasonic Wattage Calculator szerint húzva 570W-ot is ehet az adott konfig, az ajánlott táp 620W. Persze ez nyilván csak közelítő, de pont a laikusoknak készült, kiindulási alapnak megfelel
-
Hunork
veterán
válasz
abridabri #113250 üzenetére
Szia!
Oda kell az power, az a CPU 140W-ot kér, plusz 1070 és a többi. Egy minőségi 550W (max 600W) tökéletes neki:
BE QUIET! Straight Power 10 600W CM Silver, félmoduláris, nagyon halk, 5 év gari
SEASONIC Focus Plus 550 Gold 550W moduláris, félpasszív nagyon halk, akár 10 év gari
EVGA G3 550W Gold, moduláris, félpasszív, nagyon halk, 5-7 év gari -
inf3rno
nagyúr
válasz
abridabri #109408 üzenetére
Innen távolról nem lehet megmondani mit csináltál. Hivatalosan ennek úgy kéne mennie (szerintem), hogy leállítod a gépet, kinyomod a gombot a tápon, kihúzod a konnektorból, nyomsz egy power gombot, hogy kihajtsa a maradék áramot magából. Ha van ESD védelmed, akkor felveszed. Szétszeded, kihuzigálod, berakod az újat, bedugdosod a kábeleket ugyanúgy, mint volt. Visszadugod a konnektorba az új tápot benyomod a tápon a gombot, elindítod a gépet. Az új tápokat érdemes tápteszterrel megnézni, olyan 5 pénzbe fáj, és legalább biztosan tudod, hogy rendben van a táp.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
abridabri #109404 üzenetére
Igen, tudom, szereléskor szinte mindig elfelejtem a VGA-t bekötni, de mindig észreveszem, hogy kevés kábelt rendeztem el. Szóval még nincsen tapasztalatom olyan téren, hogy mi történik olyankor, ha a VGA nem kap elég áramot(vagy esetleg a proci).
Kipróbálhatod úgy is, hogy a másik tápegység nincsen beszerelve, a kábelek nincsenek elvezetve, csak be vannak a csatlakozók dugva.
Esetleg az új tápegységet megpróbálhatod elindítani számítógép nélkül. [link] -
KAMELOT
titán
válasz
abridabri #109362 üzenetére
Írtam a másik topikban is.
750W minőségi tápot vegyél. CM, Seasonic, EVGA.
A táp minőségi azt jelenti, hogy egyenletes áramot bíztosít a hardvereknek. Azért írtam azt a CM V850 mert az eddig gyártott legjobb belsővel rendelkezik és már kevés helyen árulják. Én sem viccből vettem 85k-s tápot. Nekem a venti a 2 év alatt be sem kapcsolt.
Géped fél milla vagy több, és azt akarod egy 25k-s tápra bízni? Elég rossz megoldás. -
-
Potzee
addikt
válasz
abridabri #69725 üzenetére
Akárhogy is tuningolsz, 400W-tól többet nem eszik a konfigod...
Vannak olyan webshopok, ahol 10k felett ingyenes a szállítás pick-oack pontra...pl. FSP Raider 550 innen vagy Seasonic S12I 520W
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged