-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Héraklész #159587 üzenetére
Botrány ,már tegnap összecsomagoltam és ma le is adtam a boltnak.
Nézem a mostani Focus széria feletti Vertex-et is ,de az sem éri el minőségileg a régebbi 2020-as Prime szériát.
Viszont találtam belőle csontra ugyanazt mint az én 650w-om ,csak 850w-os kiadás...
[link]
Még a kábeleket sem kell kicserélnem ,csak megfogom a moduláris 650w változatát és kicserélem erre. -
RobbyJr
addikt
válasz
Héraklész #159587 üzenetére
Régen azért a gold tápok kinéztek valahogy anyagra is, meg a kábelek minősége is jobb volt. Ma már szinte csak platinum / titánium vonalon kapod ezt meg.
Nekem Corsair AX760 platinum tápom volt, de az sokkal minőségibbnek tűnt, mint a mostani RMX tápom. Sajnos spórolnak mindenen... -
-
CriticalHit
addikt
válasz
Héraklész #158809 üzenetére
"az a top-top, a zászlóshajójuk, de az alatta lévőkbe már szemetet raknak"
Mire alapozod ezt a "meglátásodat"?
Ahogy már korábban is írtam, tényszerűen, mérési eredmények alapján, az alkatrészek és az összeszerelési minőség megvizsgálása alapján, hiteles tesztekkel bizonyított, hogy a minőségi FSP belsővel, japán kondikkal szerelt BQ! Straight Power 12 és a Straight Power 11 is messze van a "szemét" kategóriától.
Egyébként pedig a CWT belsős Dark Power Pro a csúcs a BQ! táp kínálatában.
Illik a tényekhez ragaszkodni az innen onnan hallott, összeszedett városi legendák helyett.A Super Flower nem kínai (egyelőre), hanem tajvani.
-
válasz
Héraklész #158812 üzenetére
Mivel a be quiet!-re azt írják hogy hangos, ezért a Seasonictól a Corsairig mindegyik jobb, ha halkat szeretnél.
Ez megint nem így van...Szerinted melyik a jobb autó? A Toyota vagy a Volkswagen? Ja bocsánat... típust is mondanom kellene?
Mindenki tud jót is meg sz*rt is gyártani, ezt a márkafetisizmust el kell engedni, mert nem célravezető. Én is sokáig rajongtam a Super Flowerért, de igazából ők is tudnak sz*rt is gyártani, ha akarnak, nem mellesleg a support náluk a béka hátsó része alatt van, szerintem angolul sem tudnak normálisan az ügyfélszolgálatosok, ami egy kínai cégnél majdnem azt mondom, hogy átlagos dolog. -
Csorbi
addikt
válasz
Héraklész #158812 üzenetére
Nem tudom, azért nekem ez nem tűnik annyira vészesnek, nyilván nem fogom 900 meg 1000W-ra terhelni, a többi zajszint tök oké:
Apropó: az általad írt "hangos" az pont erre a modellre vonatkozik, vagy általánosságban mondod a bq modellekre? Azért ezt nem ártana tisztázni, most kifejezetten erről a modellről diskurálnék.
A Seasonic és a Corsair kb. megegyező paraméterű tápjai azért árban jóval drágábbak. A megbízhatósággal mi a gond? FSP belső, oké hogy a kondik "csak" Elite-k, de bőven fejlődött már annyit az a (
kínaisic!) tajvani technika, hogy a megbízhatóságot is melléjük lehessen tenni. Valamint a 10 év gari, és a Cybenetics tesztje is meggyőző. -
-
-
RobbyJr
addikt
válasz
Héraklész #158789 üzenetére
PCIe 6-8pines csatik továbbra is megmaradnak, mert azok hosszú idők óta gond nélkül mennek. Ha jön ki valami új csatlakozó, ahhoz úgy is lesz átalakító, így a táp is megmarad, és az ATX 3.1 továbbra is megbirkózik a kiugró tüskékkel. Így nem gondolom, hogy 5 év múlva vakarnám a fejem, hogy miért vettem most 80 ezerért tápot.
-
jeni
félisten
válasz
Héraklész #158754 üzenetére
Itt maga a csatlakozóra gondolsz ami nem azonos az ATX 3.0 és az ATX 3.1-el,illetve a PCIe 5.0 és a PCIe 5.-.el.
Egy tápegységre nem a 12VHPWR vagy 12V-2x6 milyensége határozza meg a szavatossági idejének hossza hanem a belső minőségi felépítése.
Az nem kizárt,hogy 2 éven belül lesz egy javítás a problémás a nem tökéletes csatlakozó mechanikai felépítésén.Viszont maga a tápegység belső felépítésén már kevésbé. Hacsak ki nem találnak valami újabb ficsört vagyis csatlakozó típust. -
-
-
jeni
félisten
válasz
Héraklész #158472 üzenetére
Adott márkán belül lehetséges,de javasoljuk,hogy nem érdemes ezzel foglalkozni.
Sosem lehet tudni,hogy ott későbbiekben a gyártás során eltérhetnek a bekötési pontok.
A márkán kivül meg még inkább nem szabad ezzel foglalkozni,hogy a kábelek cserélgetéssel próbáljon valaki ezzel is foglakozni. Akár csúnya is lehet a dologból.
Amúgy vannak olyan tipusok ami látszólag sem azonosak a dugók rajta a másik márkához képest. -
-
Paxker315
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest