- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
addikt
válasz
Rhino666 #159210 üzenetére
1: 35e nem pedig 50e forintos táp.
2: Egy hibás darabból oktondiság egy egész szériát kárhoztatni.
TechN7ne
"Van három jó gyártó (Seasonic ,FSP és Corsair)"
Szerinted. Valójában azonban a teljesség igénye nélkül is: Super Flower, Channel Well Technologies, Andyson, Gospower, Chicony, Hi Power, Enhanced, HEC, Delta, Sirtech, ToPower, Lite On, AcBel tápgyártók, akik a megrendelő igénye és költségvetése alapján képesek a legmagasabb minőségű de a legsilányabb OEM tápokat is elkészíteni. -
RobbyJr
addikt
-
BigBear
senior tag
válasz
Rhino666 #158917 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy hova süllyedt a be Quiet.
Régebben egészen kiváló és halk tápokat hoztak össze, most meg alig van épkézláb tápegységük, az is horror drágán. BQ Pure Power sorozatban voltak kisebbek, 300-400-500W környékén, CWT vagy FSP alapokon, csendes ventivel, ahogy kell. Mára meg... -
Ribi
nagyúr
válasz
Rhino666 #158866 üzenetére
És mekkora tápokat linkelt?
Kötözködés helyett kérdésére válaszolnál...
Ha meg nem tudsz a frásznak kell kötözködni.
Persze Igor is totál amatőr...
Bocs, de túl sokszor futok bele indiai supportba akik elolvassák az első mondatot és annyi. Hiába van leírva tök más később, addig jutnak és annyi. Meg Hétfő van. -
CriticalHit
addikt
válasz
Rhino666 #158804 üzenetére
A Dark Power 13 -ben lévő 140mm-es Folyadékcsapágyas BQ! Silent Wings 140mm ventivel az átlag zajszint 20dBA alatt van, ami messze nem "hangos" vagy "zajos". Éppen ellenkezőleg. Az egyik leghalkabb táp. A kondenzátorok 100%-ban magas minőségű japán Nippon Chemi-Con és Rubycon.
"FSP used quality parts, and the soldering quality is good. All capacitors are by Japanese manufacturers, and the frameless cooling fan uses a fluid dynamic bearing for lower noise output and increased reliability"
Átlag hatékonyság 93,44% amivel "meeting the Cybenetics Titanium requirements".
Az FSP Hydro Ti Pro belsőnek és a 140mm-es Folyadékcsapágyas BQ! Silent Wings ventinek köszönhetően kiváló táp a Dark Power 13 de valóban túlárazott és helyette az ajánlásom mindig is az eredeti FSP Hydro Ti vagy a /PTM/G Pro."it is silent, highly efficient, and among the best performers in the demanding ATX v3.0 transient response tests, which matter the most in real-life conditions".
-
CriticalHit
addikt
válasz
Rhino666 #158801 üzenetére
A "szemét" erős és tényszerűén igaztalan általánosító túlzás. A túlárazottság valóban megáll. A be quiet! Dark Power 13 de a Straight Power 12 és a Straight Power 11 is ott van a legjobb és hiteles tesztelők által is ajánlott legjobb tápok listájában de mégis ,hacsak valaki nem ragaszkodik a Silent Wings ventihez érdemesebb megvenni az OEM FSP tápot az átcímkézés okozta felár nélkül.
Gyapi21
1000W
FSP Hydro Ti Pro
FSP Hydro PTM Pro
FSP Hydro G PRO
Super Flower Leadex VII XG
Super Flower Leadex VII PRO
Super Flower Leadex VII XP
NZXT C Gold
Montech TITAN GOLD
ASRock Steel Legend SLG
Phanteks AMP GH
Corsair RMx -
BigBear
senior tag
válasz
Rhino666 #158711 üzenetére
Egész pontosan úgy zajlott, hogy összeraktam a gépet új lappal, házzal, táppal, kábeleztem szépen, aztán mivel késő volt, csak rányomtam, hogy boot van-e. Volt, így megnyugodva kikapcsoltam, de hálózaton hagytam. Ágy, pihi. Gyakorlatilag semmi nem ment a lakásban, egy-két lámpa, óra, hűtő talán. Aztán egyszer csak besötétedett otthon, mondom áramszünet, faca. Kislattyog, óra; kismegszakító + fő is lent. Visszanyom - tam volna, de azonnal ledurrant. Eljátszottam párszor vele, aztán elkezdtem keresgélni a mi a fene lehet, mert minden ledurrant a körön. (Élveztem, kisgatya, pulcsi, pacsker, hideg.
)
Elkezdtem kihúzgálni mindent, úgy vissza tudtam nyomni a megszakítókat. Aztán visszaduggalás. Amikor a géphez értem és rádugtam a kábelt, villany megint le...
Játék a túlfeszvédős hosszabbítóval, kábelekkel, kapcsolókkal, lehúztam róla minden kivezetést, csak a táp maga -> mindig lement minden, mihelyt hálózatra került a táp. Tartalék táp gépre dug, gép bootol. Úgyhogy kizárásos alapon a táp hullott el. Nem volt felhőtlen a vigyor az arcomon. Visszaküldtem, tegnap megkapták, majd kiderül mi lesz...
Belenyúltam sajnos, de eddig bizakodom, hogy csak a táp ment el. Még nem volt kedvem / időm mindent leellenőrizni. -
kedvesgabor
tag
válasz
Rhino666 #158592 üzenetére
Alzában volt akciós i9-14900+Asrock Z690 PG Riptide+SSD+stb...nagyon megérősnek tünt, így megvettem, most gondolkozok a továbbiakon ház is van már meg hűtés, tápom egy ASUS ROG 650W 80+ gold van a jelenlegi gépemben, azon van 2x8 pines csati, itt korábban azt mondták az elég,...
...Intel szeint Processor Base Power 125W, amit te írtál az a Maximum Turbo Power. -
Bossp
addikt
válasz
Rhino666 #158496 üzenetére
Nézz már utána mennyit fogyaszt egy 5700x3d játék alatt :D az 5800x3d-m fogyasztott 60-70 körül max. Kártya 300 gondolom nem tolta ko a tdp keretet kezdésnek :D. Az a (köret +120watt na az meg végképp érdekelne. Biztos egy hdd farm van még a configban
).
Más.
Pci-e kábelekből mennyit használ? Igaz egy railen van a 12V de azért nem árt ha 2 külön kábelt használ és nem egy duplázottat! Arra még ránézhetnétek. -
törölt tag
válasz
Rhino666 #158488 üzenetére
Táp lesz a ludas, alulfeszelt vga mellett nem jött elő gixer, próbáltam 300W alá szorítani a kártyát, úgy nem fagyott egyszer sem. Alapvetően az én saram, mert:
1.: bevállaltam 300 km távolságból,
2.: akkora kretén voltam, hogy "hittem" egy PH tesztben,
3.: kis naivan azt hittem, hogy egy seasonic táp valamilyen szinten túl van biztosítva (nálam a delta után a bestof márka), és legrosszabb esetben kicsit fölé mehet.
4.: nem ajándékoztam fogyasztásmérőt a rokon kölöknek...Úgyhogy merül fel a kérdés, hogy:
5700X3D + RX7900XT mellé milyen tápot vegyen unokatesóm? Sok fogyasztó nincs a gépben: 1db m2 ssd, 1db sata ssd, 1 db 3,5" hdd, 4db 12-14cm-es ventilátor. -
törölt tag
válasz
Rhino666 #158488 üzenetére
Inkább bios frissítéssel kezdtem, nem egyszerű mutatvány úgy, hogy teljesen vak vagyok, ráadásul arról a lapról lehetetlen találni videót, így másik asus lap bios-át néztem közben...
Aztán kap egy curve optimizert a processzor, és vga egy kis alulfeszt.
Köszönöm a válaszokat -
törölt tag
válasz
Rhino666 #158484 üzenetére
Ph teszt szerint a konnektorból kér egy hasonló konfig 423W-ot, de ebben már benne van a táp hatásfoka is.
#158486 Rhino666
Az egyik legnagyobb szakit kértem meg erre a feladatra (cpu és vga csere), és elmondása szerint memtest-et is futtatott. Igaz, valamiért processzor csere után még az xmp-t sem állította be, így 2133MHz-en futott a teszt. De nyilván vásárláskor az volt az első, hogy toltam rajta memtest-et. Úgyhogy ramot kizárnám, vga és a processzor is új, az alaplap másfél éves, a táp már 4 éves. -
-
SirRasor
addikt
válasz
Rhino666 #158300 üzenetére
Látom eléggé képben vagy tápok terén és mivel megpiszkáltak tápfronton, csak egy gyors kérdés
Corsair RMe 2025 RM650e 80 PLUS Gold 650W (CP-9020302-EU) - szerinted 40k környékén van ennél jobb vétel mondjuk 750w-ig bezárólag?
Egyedül azért gondolkodom rajta, mert akkor a 9070 XT Hellhoundot Nitro+ra tudnám cserélni árában (ezen van natív 12V-2x6 csati). Illetve a 0 RPM miatt méghalkabb lenne a gép netezés közben.
Ja meg -40k a tápért -
CriticalHit
addikt
válasz
Rhino666 #158424 üzenetére
Ha az "újabb játékokat nyúzni" mondjuk a Spiderman2-t jelenti 1440p-ben az bizony oda tehet a VGA-nak és pillanatok alatt max-ra pörgetheti a VGA ventit. Szerintem sokkal inkább, mint a 650W-os tápot 100% terhelésre és 100% fordulatszámra. Ha viszont minimális terhelés alatt is jelentkezik a venti dübörgés meg lehet találni a 100%-ön pörgő ventit.
-
kiszpista900
aktív tag
válasz
Rhino666 #158362 üzenetére
igen ezt el engedem főleg hogy nem a tápbol jön közvetlen áram,be a lapba 6pin
masik fele ,mellete ki a lapbol 6 pin és azon van a sata
ezt a 6pin to 6+2 pinre alakitott se értem hogy lesz ott több áram
mondjuk biztos jó ha arulják lehet megprobalom amit jeni irt mert hogy nem költök nagyon erre az fix csak azért kérdezem
elvileg 16A plusz pcie kb 200w kéne tudnia az agon ez meg belefér elvileg -
SirRasor
addikt
válasz
Rhino666 #158336 üzenetére
Szerintem véletlen összemostál Csorbival. Nekem egy kb 2 éves Be quiet! System Power 10 550W 80 PLUS Bronze -om van, ami se nem régi, se nem gagyi, de legfőképpen nem megfingatott
Viszont megfogadom, hogy óvatosságra intesz. Első körben -30 power limittel fogom nézni és ha nincs gond, majd megyek szépen feljebb.Ribi Ryzen 5 8600G. Igazából nehéz kifacsarni belőle 40w-nál többet játék alatt
-
csubuka
addikt
válasz
Rhino666 #158300 üzenetére
Köszi a választ!
A gyártó 750W-ot mond (Hellhound OC)... persze túloznak az tiszta sor. De a jövőbeli esetleges bővítés miatt azért 750 alá semmiképp sem adnám, ott meg a 850 már alig drágább
De 750-el simán kibékülök, középen találkozva
Persze sosem voltak abszolút csúcs cuccaim, tehát nem kell túltolni sem.
-Kar josolgatni hogy mi lesz 3 ev mulva, ha ennyire sajnalod ra.
Kicsit lehet sajnálom. De inkább csak feleslegesen nem költenék, ha semmilyen indok nincs rá. Eladási érték sem érdekes, ha eladom az úgyis annyi év után lenne, hogy akkorra semmi értéke nem lenne egy használt tápnak.Pl a moduláris is lényegtelen számomra, mert úgyis olyan házaim voltak, amik elnyelik/ kitakarják a táp nem használt kábeleit. Senki sem látja az extra kábeleket. Airflow persze a bennmaradt kábelek miatti 0.01%-al nagyobb nyomásesés miatt infinitezimálisan alacsonyabb lesz
Na puff.
Modulárissal meg hagytam már el nem használt fiókba elsummantott PCI-E kábelt
Szóval ott van hátrány tapasztalati alapon
Amit még néztem, mint Bronze versenyző, az az FSP Hydro K PRO 750W, 26k-ból meg van azt annyi. Az én használatom mellett évente ~1000 HUF-al több lesz a villanyszámla a max laborban kimutatott 5% hatásfok különbség miatt. (Gold vs. Bronze). Hamarabb megdöglik, mint hogy valaha elvesztené az árelőnyét. Az vehető volna végülis jó szívvel?
Bár azért a védelmek terén kicsit gyengébb, de gondolom a Bronze tápokban sosem kerül be mindaz ami egy Gold-ba...
Hydro Pro K 750: OCP/OVP/OPP/SCP
Vita GM 850: OVP, OCP, OPP, OTP, SCP, UVP, SIP, NLO*Hmm, ha ugyanolyan védelmei lennének venném simán a Hydro Pro K-t.
-
Gus-T.
tag
válasz
Rhino666 #158276 üzenetére
Köszönöm, tök igaz amit írsz...
De munka géphez kellene...
Ha meghajtom a vasat akkor persze, nem a táp lesz a leghangosabb..
De alapjáraton nekem fontos, hogy csendes legyen... és amilyen sokáig csak tud / terhelés.
Ez egy kis cég, egy kis légtérben: 3 PC(Mind AIO +Noctua), 2 Synology (Noctua), 3 Szünetmentes (már Noctua) stb.. Régebben estére már fájt a fejünk az alap zizegéstől-zajtól.. Amióta elkezdtünk mindent kicserélni a lehető leghalkabbra, az összhatás számottevő!
De komolyan! Mennek a gépek alapjáraton és kuss van. Úgyhogy sok kicsi sokra megy..
Csak a 3 PC ből most 2db-ot lecserélünk (10 és 14 évesek) ..a ventiket persze kimentjükÉs csak azért kérdezek a fenti tápok közül, mert pl, a Bequiet táp amit kinéztem az adatok szempontjából tökéletes volt, de kiderült hogy ~40%-nál amint beindul a ventije akkor 400-vagy 600rpm... tehát tök csendesnek kellene lennie, DE NEM! van egy fucsa kattogós zörgős búgós hangja mitől rohadt zavaró, nagyon sokmindenkinek (ordas topikjai vannak, érdemes elolvasni). és kb ~130ezres tápról beszélünk...
Szóval hosszútávra (max 5-10 év:) szeretném a legjobbat, persze az ésszerűség határain belül.Előre köszönöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Rhino666 #158255 üzenetére
Szoftveres, hwinfo.
Radeon-oknál van ilyen, több helyen is van erről szó. GPU power maximum sor
Volt erről egy eszmecserénk az egyik fórumtárssal.. Volt aki írta is, hogy 650 gold tápot ezek miatt kellett nagyobbra cserélni.. mert ezeket nem viselte el.
ps: 2x6 pinen illetve a slottal együtt be tud csúszni a 600W simán.
-
Throme
veterán
válasz
Rhino666 #158239 üzenetére
Ahogy olvastam, inkább arra szoktak panaszkodni, hogy "kifagynak" a programok, bizonytalan a gép működése és mikor átváltottak az 1 szál 2 csatis kialakításról a két független szálasra ez a hibajelenség megszűnt.
Meg akartam tartani a tápot a gépfrissítésnél, teljesítményre elegendő lett volna, de átnéztem az új vga leírását és inkább követtem az ajánlást, új táp vásárlása mellett döntöttem. Nem akartam próbálgatni, hogy viszi, vagy sem.
-
válasz
Rhino666 #158154 üzenetére
Ahogy mondod. Kedvencem a fizetett hardverhirdetéses rovat a PH!-n, azon belül is a Forás, előre összeszerelt(-dobált) cuccok, néha teljesen kiegyensúlyozatlan configokkal: https://prohardver.hu/teszt/hazai_palya-talaljuk_a_februari_hardverlevest/szamitogep_tapegyseg_hutes.html
Valószínűleg a legolcsóbb tápegységeket pakolják a gépbe, mert régebben még a márkát se írták ki, csak, hogy 80 plus gamer
.
-
válasz
Rhino666 #157913 üzenetére
Így van... A végetelenbe és tovább...
"A decibel-skála logaritmikus természetéből adódóan a hangosság növekedése nem lineáris. Ahogy korábban is mondtam, a decibel-skálán minden 10 decibel növekedés tízszeres hangosságnövekedést jelent. Ezért, ha 0 decibel az alapérték, a 10 decibel tízszer hangosabb, mint a 0 decibel.
A 4 decibel hangosságnövekedés mértéke a következőképpen számítható ki:
$$\frac{{10{\frac{4}{10}}}}{{100}} = 10^{0.4} \approx 2.51$$
Tehát a 4 decibel körülbelül 2.51-szer hangosabb, mint a 0 decibel. Érdemes megjegyezni, hogy a hangosság érzékelése szubjektív is lehet, tehát az emberi fül különbözőképpen érzékelheti a hangosság változását." - mondta a sokak által ismert női kolléga.----
@MMIX
Jó kis, minőségi táp. Mindent tud és még a félpasszív mód is kapcsolható.
A régi CX550 és a cikkben is említett RM550x (isten nyugosztalja őket) minőségi halk utódja és a linkelt ár még jó is. 10 eFt-al olcsóbb, mint a szülői ház GX-550-ese.
Egy kicsit rossz hír. De az IT-s vonalon is igaz az, hogy idővel minden jónak gondolt döntés helyett van jobb. -
CriticalHit
addikt
válasz
Rhino666 #157854 üzenetére
Az Asrock B650E Taichi Lite 27 fázisú áramellátását nem is említve, amelyik lap számos hiteles teszt szerint is a legjobb B650E lap. Régebben pedig a legjobb extrém tuningos és játékos lapok voltak a legendás Fatal1ty szériás Asrock lapok.
Tamás31
Ha Seasonic és az 5xxx széria, akkor a Seasonic kifejezetten erre a célra ajánlott tápjai közül válassz inkább: [link] -
jeni
félisten
-
válasz
Rhino666 #157663 üzenetére
Lentebb linkelt Adata Pylon táp annyiból jobb választás lehet, hogy abban már Elite kondik vannak a szekunder oldalon, ami jó minőséget képvisel, viszont a Hong Hua meg nem biztos, hogy annyira halk. Hát nem tudom.
550W-tól tényleg lehalt a tiéd?Annyit pedig bírnia kellene neki, hiszen 650W-os DC-DC-s tápnak az 650W akkor is a 12 voltos ágon...
-
válasz
Rhino666 #157628 üzenetére
Beszélgettünk pár napja az Aero Bronze szériáról. Végülis találtam róla képeket, úgy néz ki, hogy AsiaX kondik is vannak benne a szekunder oldalon. Ez nem túl jó hír, amit találtam a neten az alapján az AsiaX az egykori Fuhjyyu cég, akik a minőségbeli fejlesztés helyett inkább nevet váltottak... Eléggé szidták a Fuhjyyu-t, hogy sz*r. A forrasztási minőség sem valami szép.
-
embe
nagyúr
válasz
Rhino666 #157631 üzenetére
Esetleg ez a Thermaltake Smart BM2 tápegység (550 W, 80+ Bronze, ATX) ? Félmoduláris. A 750-es CWT belsős. Az jó?
-
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Rhino666 #157591 üzenetére
nekem is mindenki azt mondta a 4080 super minimum 850-es táp, hát nálam a kártya meg a 7800x3d fogyasztott vízzel, 9 ledes ventivel mindennel 470W max húzva, és röhögve kibítrta a minőségi 650W-os táp. Az 1200-ast is csak azért vettem most mert nagyobb kártyákkal szemezgetek, és ha meg már veszek 5-8 évre szoktam és mindig duplázom, most meg árában adtam el kb a 650W-ost amennyit romlott a forint 5 év alatt, tehát kb 0 Ft-al használtam
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest