-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bindike01
aktív tag
válasz
jovás #155918 üzenetére
Hát igen a minősítése tényleg jó! a 750 watt is elég lenne bőven szerintem. Mégha egy 300 350 wattba is bele kóstolna a vga a későbbiekben. Viszont az a 3 év gari hát. Persze nálam még sose romlott el. Viszont ismerősömnél igen, egy Seasonic Focus GX 750 Gold adta meg magát. RX 6800 Ryzen 7600 szóval semmi extra teljesítmény nem volt. Valami gyártási hibás lehetett az biztos. Nem szoktak ezek elromlani csak úgy.
-
jeni
félisten
válasz
jovás #150177 üzenetére
Az ATX 24 pin áramkör az kint van a szabadon?
Amúgy ha nagy tételben gyártják le akkor lehet kedvező árfekvésű. A ventit is lehet majd olyan vékony kiadásban húzosabb áron adják majd.
Vannak Slim ventik amik ma kaphatóak se lennének jók mert a kábel csatlakozás sem ismert ennek. -
jovás
senior tag
válasz
jovás #150042 üzenetére
Na pont erről elmélkedtem a minap, erre tessék.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
jovás #150044 üzenetére
Jónak jó lenne, a baj, hogy hogy a gyártó elvárná hogy TÖKÉLETESEN EGYEZŐ ventilátorral legyen kicseréve (ha egyből nem ugyanolyanra ) tehát ugyanolyan légszállítás, fordulatszám, áramfelvétel, induló feszültség stb.
Egy rendszeresen tisztított tápegység ami egy napi egy-két órás játék alatt sem kap 65-70%-nál nagyobb terhelést a világ végéig elmegy persze kell egy-két ventilátort cserélni és esetleg egy-két megfáradt kondit. Sajnos még mindig nem afelé haladunk, hogy ez legyen a cél. -
válasz
jovás #150042 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy a tápegységekre több olyan biztonsági szabvány és előírás vonatkozik, amelyek mentén meg lehet őket tervezni, majd le lehet őket gyártani. Ezekbe nem látok bele, nem olvastam még róluk, de azért szoktam látni a készülékek oldalán ilyen-olyan piktogramokat, ezeknek utána is lehet nézni a neten, például: [link] Gondolom én, hogy egy gyártónak is érdeke az, hogy a saját terméke minél több ilyen plecsnit / tanúsítványt be tudjon gyűjteni különböző szervezetektől, amivel aztán reklámozhatja a piacon a termékét, hogy bizony ez ezt is tudja.
Ebből is kiindulva hogyan oldod meg, hogy megbontás nélkül cserélj ventilátort egy olyan készülékben, aminek az a legjobb, ha egyáltalán nem is tudsz a belsejéhez hozzáférni? Jonnyguru beszélt egy videóban arról, hogy a ház oldalán lévő hálós, mesh kialakítású elemeknél is meg van határozva az, hogy mekkora lyukak lehetnek rajta, hogy még csak véletlenül sem tudjál azokon keresztül benyúlni a tápba.
Ilyen szigorú szabályok mellett nem tudom elképzelni a lehetőségét sem.
-
SzlobiG
félisten
válasz
jovás #138951 üzenetére
Lakásba vagyok itt nincs ilyen opció hogy ki a garázsba.
Jobban mondva majd ellesz költöztetve nyárra, de addig se akarok megsüketűlni. Egy szobába van nyitott ajtóval jelenleg nem hallatszik át máshova, de félek egy ilyen táppal ha mondjuk megküldöm 1000W-os terheléssel ez üvölteni fog.
-
válasz
jovás #138484 üzenetére
Ennyiért semmiképp.
Tegyél hozzá 8ezer manit és egy Seasonic Prime SnowSilent 550W Gold 3x körbeveri a kolink tápot. -
JordyG
tag
válasz
jovás #133417 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ismerem a márkát és azt is tudom, hogy lényegében teljesen a SeaSonic Focus+ GX csak csicsa nélkül és viszonylag új márka ezért nincs mögötte még a névért // extra legombolásR G2 850W vs S F+ GX 850W +15 eFt
//. (de a minőség viszont ott van
ugyan az)
A pénztárca kényes ismerősöknek én is egy ideje ezt szoktam ajánlani, de van az amikor a névért is fizetni kell, ezért választanék a főmuftitól.
Csak a Focus+ esetén nem látom mi a GX és PX közt a különbség mert ugyan azt írja a gyártó oldala mind a kettőre technikai részről.
(nyilván nem sok, mert külföldi tesztoldalak fényképein se látok különbséget, (a belet tekintve) na ez viszont már jobban zavar ha csak a doboz festésének színéért fizetek többet értéktartalom nélkül)
+
(amit én kitudtam a tesztek alapján nyomozni, hogy más a ventivezérlési séma a PX esetében, simább az átmenet és tovább húzza passzívan de ennél többre nem jutottam és ez se teljesen mérvadó mert egy [750] -es PX és egy [850] -es GX összehasonlítása, de legalább ugyan azon oldal tesztjei.)Így magam részéről arra jutottam, hogy a PX elsősorban finomhangoltabb modell és nem elektronikai oldalról ad többet, hanem a behangolására fordított több időt kell kifizetni a termék árában. Ezt viszont el tudom fogadni értéknövelőnek lévén hosszabb ideig marad egyenletesen csendesebb és halkabb terhelés alatt is.
Ha mégse jól látom, majd akkor valaki aki hozzáértőbb, aki tényleg szaki majd kijavít és leírja a frankót.Így a PX felé hajlok, már csak azt kéne eldöntenem, hogy 850 vagy 1000 Wattos legyen, sajnos nem látok a jövőbe de azért gránáttal se akarok hangyára vadászni. Ahogy írtam nem a pár 10 eFt az ami számít hanem az ésszerűség határai.
: Utólag villant be, hogy a PX-ből nincs 1000W-os modell. Így ha megerősítés lesz, hogy elég lesz a 850-es és marad benne 30% tartalék. Úgy el is dől, hogy mi lesz a végső döntés. -
Cs1csó
titán
válasz
jovás #132800 üzenetére
100%-ban Seasonic Focus Gold belső (vagy ezzel ekvivalens tehát core GX )Ha kételyeid lennének a KonzolVilágnál 10 év garit adnak rá, szerintem ez eléggé meggyőző.
Csokifalo
A "jövő" alkatrészei jellmezően kevesebbet fogyasztanak igaz az RTX vonal kicsit megnyomta a fogyasztást az AMD pedig sosme a kis fogyasztásról volt híres főleg a VGA-k terén.Amikor ajánlunk egy tápot akkor - jellemzően - egy adott konfighoz ajánlunk és egy adott költségkerethez is.
Tehát aki 1060-at vagy RX 570-es gépet használ az nem valószínű, hogy 1-2 év múlva az akkor 400k-s csúcskártyát fogja megvenni.DE ha lesz pénze az akkor csúcskártyára akkor ugye jön a másik hogy a korábbi VGA-át meghajót CPU pl. egy 7-8 gen-es i5 vagy egy Ryzen5 nem lesz elég és kelleni fog egy i9-es vagy i7-es esetleg egy Ryzen7-es
DE aki egy ilyen ugrást meglép annak nem lesz tétel eladni a mostani már "kicsi" tápját mondjuk 5-10k-ért és venni 40-50k-ért egy jóval komolyabbat.
Továbbra sem látom értelmét - és sokan mások sem itt a topikban - hogy 200-300W max fogyasztású konfigonhoz 750 vagy 850W-os tápokat ajánljunk.
Pl. az előző hozzászólónak kb. max 500W-ot fogyaszt a gépe tehát egy 750W-os bőven elég lett volna de jó áron az ajánlott 850W-os volt (2k-val drágább volt a 750W-os és csak egy boltban árulták gondolom kifutottak a készletekből nem ok nélkül mert Seasonic Focus Gold szintű tápot kapni sok garival nagy teljesítménnyel 30k körül manapság nem nagyon lehet.
A minőségib tápok alja is kb. 25k. -
Cs1csó
titán
válasz
jovás #132798 üzenetére
RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold 32k-tól egy 750W-os is elég lenne, de ez jobb árban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest