Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chaval
tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy számítógép vásárlás előtt állok, ami a következő elemekből épülne fel:
SB Proci, HD 6970, 1 HDD, 1 ODD kérdésem az lenne milyen tápot tudnátok ajánlani? Ha megbízható és csendes tápot szeretnék? Illetőleg a HD6970-es gyártói oldalakon 550Wos tápot javasoltak, viszont más más témákban azt írtak itt a ph-n hogy egy 450W-os táp is bőven elegendő, kérlek segítsetek!Előre is köszönöm!
-
vzsryl
nagyúr
válasz spidersoft #5396 üzenetére
Nem lesz ott gond. Majd figyeld az elején, de szvsz. bírni fogja.
Tényleg merész a 90W, mert valószínűleg konnektorban mérhetnél annyit. A procit pl alul-feszelhetnéd.(#5397) wwhy: Moduláris és minőségi, tehát nem veszélyes a gépre, továbbá nagyon halkak. Ezek ilyen árban vannak. A modularitás nagy ráfizetést igényel. Ha nem lenne rá szükséged, akkor van 10k-ért is nagyon halk táp, pl Chieftec CTG-400-80PB.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
spidersoft
senior tag
Van játszós gépem, ez csak a "mindennapi" lesz:
aminek kevés a jelenlegi config: netezés (soktíz fül szokott lenni egyszerre, de ha csak egyetlen, de összetettebb (pl. vicclap, izé vagy efféle sok-képes) fül van megnyitva se képes normálisan görgetni: szaggat, beakad 1-3 másodpercre(!), effélék -- ezt nem javítja a tény, hogy szeretem a legtöbb oldalt felnagyítani oldalszélességnyire a FullHD monitoron ), filmek (HD filmek tévén nézése, youtubeHD, vimeo, bármilyen dailymotion meg ilyenek)meg aminek teljesen elég lenne: nyomtatás, word, egykét régebbi verziójú gépész tervezőprogi meg fotóbűvölő, chat, levelezés, nem-HD filmek, satöbbi.
...játszódani, videot tömörítgetni nem akarok rajta, arra van egy másik gép (HD5770-nel). Max. 1-2 casual, de azt kell bírja az IGP is. Ha meg nem, akkor betolom a másikat. Szóval nem szeretnék beletenni dedikált grafikus vezérlőt
Ha a tápnál elég a tesztüzem közbeni kiáramló levegő figyelése, akkor rendben, megnyugodtam Ha elkezd melegedni a levegője (mert pl. elhappolja a proci használt hőjét), akkor értelemszerűen poweroff... de csak nem fog annyira hirtelen befűteni, merészen számolva (és túráztatva) is 90W körül van a config.
Köszönöm a segítséget!
-
vzsryl
nagyúr
Moduláris tápok 500W körül kezdődnek. Árban a legkedvezőbbek ezek:
-A-DATA HM-550 ~21k
-Cooler Master Silent Pro M500 ~24k
-Be Quiet Straight Power E7 480 CM ~24k(#5394) spidersoft: Szia!
Elég lesz az S-Flex, de VGA-t ne nagyon tervezz bele, max. olyat, ami az IGP-nél nem sokkal erősebb, és ugye keveset fogyaszt. Ilyen kis fogyasztás mellett a 800RPM elég lesz. Egyébként ha gond lenne, akkor elkezd meleg levegőt kifújni, majd le is áll a táp, és az élettartama nagy mértékben csökken.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
spidersoft
senior tag
Sziasztok!
Gép(belső) váltás előtt állok, mert a GCLF2-met már kezdem bizonyos alkalmazásoknál lassúnak tapasztalni.
A terv:
- valamilyen AMD 880G chipsettel szerelt alaplap,
- AMD Athlon II X2 235e processzor (TDP: 45W)
- 4GB valamilyen nem-tuning RAM (2x2GB lenne jó)
- 1db WD Caviar Blue (1.5TB) winyó, plusz rövid időre egy-egy másik (adathordozós)
- DVD író (16x van most, nemtom az újabbak mennyivel esznek többet/kevesebbet, esetleg ha lemegy 10k alá az ára, egy bluray író)A következők viszont nem:
- floppy
- fénycsövek, lámpák, villogók
- plusz kártyák (esetleg LAN, ha az alaplapi megadja magát)
- plusz ventilátorok (max. *nagyon* csendesek)Az AMD mellett két dolog miatt voksolok:
- nem szeretnék túl sokat költeni rá (így 45-48-ból kivan a proci, lap és RAM, kis szerencsével valakinek pont kell majd egy GCLF2 -- persze még így is nagy pénz, de lehet belefér),
- az intelnek nem ismerek bluray3d-képes IGP-jét...Jelenleg egy FSP 350PNR tápom van, a ventije pedig le van cserélve egy 800RPM-es Scythe S-Flex-re. A jelenlegi config ugyan alig fogyaszt, de emellett nem képes langyos levegőt eregetni, mintha nem is menne, csak fújna.
A kérdések:
- A fenti confignak megfelel ennyi táphűtés, vagy kénytelen leszek hangosítani rajta?
- Honnan tudom meg *időben*, hogy elégtelen a táphűtés? Langyos levegő jön belőle Vagy olyan hirtelen a terhelés, hogy azonmód elmelegszenek benne a dolgok, és a lassan, kis mennyiségben közlekedő levegőnek nincs is ideje átmelegedni?Előre is köszi: Peti
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
Milyen moduláris tápot ajánlanátok irodai-jellegű gépbe (halkság elsődleges!) (konfigomnak)?
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Crymen
csendes tag
Köszi srácok a választ!
Akkor nem veszek csak ha téleg muszály..
Köszi még egyszer.. -
Crymen
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ehhez a géphez milyen tápot ajánlotok?
Egyébként van egy Corsair TX650W tápom de szerintem kevés hozzá, bár nem tudom biztosra.
Félek hogy a 2VGA-hoz kevés lessz.Configom a következő:
Alaplap: EVGA nforce 780i sli
Proci : Intel Q6600 2.4Ghz
Memória: Corsair 4X1
Vinyó: 1 SATA HDD
VGA: 2X GTX 285 -
dokee78
félisten
Erre mit mondtok.
Van egy tag egy másik fórumos oldalon és Corsair CX600-ra kötött 2db 6870-et. -
razor0212
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Gigabyte 5570-es 1GB-os videókarit. És nem működik megfelelően, Amikor bekapcsolom a gépet várni kell kb 20 ms-t mire a monitor bekapcsol és néha kikapcsol magátol a gép is. FSP 500w-os BlueStorm tápom van a gépbe, ami elvileg elég neki. Uj táp megoldaná a problémám? -
Dyno
veterán
Azért kár lecserélni, hogy kevesebbet fogyasszón, mert ha alá teszel egy jelengleg még nem igazán látező platinum hatásfokú tápot, akkor sem lennél elönyösebb helyzetbe, emrt akkor mondjuk enm 83W-t kérne a konnektor felől ha nem mondjuk 70W-t csak. Mind két gépbe tökéletesek a tápok és ezért csak pénzkidobás őket cserélni.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Rokonomnak egy
Athlon II x2 250+ proci ( 3,6Ghz-en, alapfeszen )
MSI 770-C45 lap
2x2 GB ddr3 1333-as ram ( 1600-on, alapfeszen )
Asus 5750 Formula
500-as F3 Samu
gépet hajt meg egy Zalman 360B-APS táp ( mellékes lehet, de ez a táp Didyman által tavaly átnézve, akkor úgy hallottam, hogy zúg picit ),Nálam az adataimnál szereplő konfigot (Asus P55 lap, i5-760, 2x2 GB ddr3, 1 db 300-as veloci, hangkártya, most Sapphire 5750 , de érkezik helyette egy 6850-es ) viszi egy Zalman 460B-APS táp.
Az lenne a kérdésem (főleg az én gépemre ), hogy van-e olyan újabb táp, amire érdemes lenne a tápot lecserélni, hogy kevesebbet vegyen fel a konnektorból ( most a gépem idle 83W-t fogyaszt monitor nélkül. Ha jól tudom, a Zalmi tápok 80+ -osak )
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MMIX
addikt
Új Corsair CX-ek 80+ vizsgával. www.plugloadsolutions.com
CMPSU-430CXV2
CMPSU-500CXV2
CMPSU-600CXV2 -
őstag
Tudom hogy nem a legmodernebb, csak most veszek új konfigot, és egy új táp már nem fér bele a keretbe, de jó tudni hogy akkor a jelenlegivel is el lehetek a cseréig.
Köszi
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
vakund
csendes tag
Sziasztok.
Kérdés:
Hipro 700w os tápot leterhelhet az alábbi konfig?
Gigabayt P55AUD7, i7860 @3.4 en, GTX280 , 4drb Winyó , 2 dvd, 7 drb venti ?
3Dmark tesztnél vagy a METRO 2033 nál egyszerűen kikapcsol.
A pime95 megy csont nélkül.
-
őstag
Hali
A HD6850 + Athlon II X4 640 kombóhoz egy Gigabyte SuperB 460W táp elég lenne?
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
bedohazi
aktív tag
Hello
Milyen tapot ajanlotok a kovetkezokhez:
amd sempron 2.7ghz
500gd wd hdd
1gb ddr2 ram
es egy gigabyte s series alaplap??
Lenyeg hogy minel olcsobb, de megbizhato legyen, es ne vagja tonkre a hddt mint a regi tap amelyik gephazzal egyutt volt.
Koszi -
sakal83
addikt
Szerintetek egy corsair vx450-es elvinné a configomat egy gtx470-el, ha feszemelés nélkül tuningolnám?
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Nagyobbra cserélnék egy Chieftec 350-es tápot, egy új AM3 konfig építése kapcsán
Proc X4 645 (95W)
Videokártya 7900GTX -> valószínűleg le lesz váltva később
2-3 vinyó
Gondolom ez is elbírná, de nem akarom csúcson járatni, hosszabb távon a proci is lehet valamilyen 140W-os, VGA is elég sok, és már nem is mai darab (5 éve teszi a dolgát rendesen).Van most valamilyen Best Buy? Érdekelnek tesztek, személyes tapasztalatok, hosszabb távra tervezek, 450-500W körül keresgélek, és szeretem a csendet
keret 10-15k max, minél jobbat minél olcsóbban természetesen
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
dokee78
félisten
Van egy ismerősöm és ajánltam neki a Hiprot viszont nem kell neki,mert szürke és nem fekete.Én valahol feketét láttam vagy talán sötétszürkét.
Előfordulhat,hogy van külön Hipro ami sötét színű és van Chicony Hipro ami világosszürke?
Ha van ilyen akkor a bél ugyanaz? -
Dyno
veterán
A jelenlegi konfigomat az fsp is vígan elvinné, de a közeljövőben szeretnék egy 6850et beszerezni, ahhoz már lehet kell a több craft.
Ahhoz is eléh lenne, mivel kevesebbet kajál mint a mostani kártyád, a Csifi halk lesz és igen van rajta 8pin-es EPS csati.
(#5366) Majkee84 : Névlegesteljesítmény semmit nem számít, mert tudnék én neked olyan tápot is mondani ami minőségi 420w-os még is elhasalna a konfigodtól, minden esetre emg néztem a tápod jó erős 12V-os ágak, tehát bőségesen elegendő lesz.
(#5362) Frenk: Valszeg már öreg a tápod, én már inkább cserélném, mert a 12V-os gáon se valami erős, továbbá macron beles tehát gyatra kondi készlet, szóval megérett.
Chieftec CTG500-80p, bőven jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök összerakni egy gépet, ami a következő lenne:
Asrock 770 Extreme3
Phenom II x4 955 BE
KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G
és egy HD4870 nagyvonalakban.
Szerintetek ehez a konfighoz elég lenne egy Chieftec 400-as táp (CHP400A)?Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
Mankó
veterán
Nekem a halkság az egyik fő szempont, a másik meg a sok csatlakozó. Persze a teljesítmény, hatásfok sem elhanyagolható. Szóval egyértelműen a Chieftec marad.
Az alaplapon, a proci mellett található 2*4tűs csatlakozó megtalálható ezen a Chieftec tápon, vagy csak az alap 1*4 tű van rajta? Úgy tudom, hogy nagy tuningnál, a minél jobb stabilitáshoz nem ártana a 2*4 tű használata. Lehet többet is menne adott lap esetében a benne lévő proci.lsc: A jelenlegi konfigomat az fsp is vígan elvinné, de a közeljövőben szeretnék egy 6850et beszerezni, ahhoz már lehet kell a több craft. Előbb-utóbb platform váltás is lesz, de emellett fontosak a hosszú kábelek és sok csatlakozó megléte.
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
A mostani konfigba egy HIS 4890-s / 3870-et váltaná / lenne cserélve:
GIGABYTE GA-MA770-DS3(rev. 1.0),
AMD Athlon 64 X2 4800+ AM2,
KINGSTON 4096Mb DDR2 800Mhz Dual KIT,
2 db. vinyó / de valószínű majd 1 lesz /,
1 db. DVD író.A mostani táp:
Coolink AP-450X.Tápcsere szükséges lenne, ha esetleg igen akkor az alábbi táp megfelelő lenne?
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM / 11.887Ft /Tuningolni nem szoktam csak alapon megy a konfig.
-
Beeerka
aktív tag
Üdv!
Alábbi confighoz jó-e ez a táp: FSP 500-60apn
MSI 880gm-e41
2x1gb DDR3,
Phenom X4 955
Palit gts450 1GB
1 db vinyóPalit oldalán az van, hogy minimum 400-as táp 22A-es 12v ággal.
Az FSP-nek pedig 2x18A van.
De gondolom bőven elég ez a táp ennek a confignak, de azért egy megerősítést várok!
Üdv, beeerka -
P-SZ-S
aktív tag
Sziasztok.
Ma boldog tulajdonosa lettem egy Fsp fejlesztésű Be Quiet! tápnak ami 470W-ot pumpál a gépembe. Fájó búcsút vettem a Codegen 400-astól. Csak mondom hogy az Fsp táp súlya a Codegenének kb. 10szerese.
A másik ami nagyon feltűnő, hogy nem hallom hogy megy a gép. Mikor beszereltem azt hittem nem is működik, most is azt hiszem el ment az áram, vagy leverték a biztosítékot.
Nem azt mondom hogy halk, hanem hogy nincs hangja, semmi.
Még azt is hozzá teszem hogy kb 8 sata és 8 sima áramkábel, pcie kábel és még rengeteg kimenete van, alig tudtam begyűrni a gépembe.
Fsp Be Quiet! 4ever . Viszlát Codegen.
Köszönöm az ajánlást! -
-
14adam
addikt
válasz elistvan #5347 üzenetére
pfc-t csak akkor iktasd ki ha jártas vagy benne. Superbet már biztos,hogy nem vennék. Amúgy azokkal nem volt baj a kvázi szinuszos szünetmentesekkel,csak az aktív pfc-s delta belsőket nem szerették. olcsó pénzekért már kapni fsp apn-t,inkább egy olyanba ruházz be,egy hátul ütője van,kevés rajta a csatlakozó
(#5348) sid87jóám
[ Szerkesztve ]
-
sid87
senior tag
CHIEFTEC CTG-400-80P 400W BOX
végül ezt vettem, szerintetek rossz választás volt? most fogom berakni...
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
elistvan
őstag
Hello!
Lenne pár kérdésem:
Jelenlegi konfigomat egy delta beles Chifi GPS-400-AA hajtja, én szeretm, stabil halk mondjuk nem mai darab. De sajna a kvázi szinuszos Blazer 600-as ups-emet nem komálja, levágja a gépet azonnal áramszünetnél. Ezért gondoltam olcsóbban kijövök tápcserével mint egy szünetmentes csererével.
Lehetőségem lenne lecserélni csak a tápot egy 460-as bontatlan Gigabyte superb-re (ajándékba kapta az illető új bontatlan de garlevele nincs mellé. (Tényleg ilyenekre lehet valahogy gart intézni?) de vannak fenntartásaim, mert olvastam, hogy egy idő után a venti elkezd benne magas hangon zizegni. Mennyivel lenne halkabb a mostaninál? (már ha hallható lenne a különbség.) Mivel a Giga is aktív pfc-s ezért érdemes egyáltalán meglépni a cserét? Mi lesz ha azt se szereti a szünetmentes? Másik alternatíva: Állítólag ki lehet kötni ezt a pfc részt. Érdemes? Mert lenne egy másik táp ami egy 2éves 450-es chifi (ugyanúgy gps széria sajna) de zúg benne a venti ezért ki kellene cserélni benne a ventit gyári újra. Ebben viszont nekem az a gyanús, hogyha az enyém is elmúlt 2éves és alig volt használva és halk, a másik delikvensél pedig zajos, akkor gondolom az rendesen hajtva volt és esetleg később megadják magukat a kondik benne pl. Szóval szerintetek mi lenne a helyes lépés? A chifibe a hangja tetszik meg ugye hogy a fő ág harisnyázva van és szebb mivel a házam is chieftec.[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
vader108
tag
Sziasztok!
Tápot keresek légyszi ajánljatok párat.
Konfiguráció: Amd Phenom x4 955be (alap órajelen), Alaplap:Asus M4N98TD evo, Videókártya: Gainward gtx460(max.150w) 756mb, Házam: Aerocool magic 3d (oldalt elöl,12cm ventik)+ tennék be még hátra is egy ventillátort ami kihuzza a meleget. Még majd seretnék bele venni 500gb winyót, 4gb ramot, 1 dvd író, angyjából ehehz kéne vmit ajánlotok Ha lehet kérnem több márkát is kérnék
Ui: nem akarok slit, szal azt ne kalkuláljátok bele
-
dokee78
félisten
Adott 2 config:
1.
Dual Core E2180 2GHz (C10,EIST bekapcsolva)
1GB DDR2 800MHz RAM
DVD író
160GB HDD Seagate
NV 8600GT
LC POWER LC400HC 400W táp2.
Core2Duo E8200 3,44GHz (C10,EIST kikapcsolva)
2x1GB 860MHz RAM
2xDVD író (SATA)
2x320GB HDD Samsung/Maxtor
NV 9600GT tuningolt
Chieftec CTG 500 80P táp
+2x120mm és egy 8mm-es rendszerventi.
A 2 config között reális,hogy 30watt a különbség?
A konnektorból felvett áramot mértem.[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Hát ezt jó hallani. Akkor táp csak akkor ha nem bírja a jelenlegi konfigban a GTX 570-et.
"Feleslegesen"/Ha nem múszály akkor nem akarnék tápot venni.
Kösz az infót. FSP meg memorizálva."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dyno
veterán
Nem fog ide kerülni, emgcsinálták megkapta a platinum minősítést és kész, ha ide is kerülne 50K minimum.....
Ne vegyétek már ezeket a híreket tényeknek, főleg ne készpénznek, rengetegszer mennek a hírek bizonyos márkákról akár más komponensekkel kapcsolatan, még árakat is írnak, és a magyar oldalakkal az a legnagyobb baj, hogy számba se veszik hogy az égvilágon sohase lesz nálunk az országba kapható.
Az emg amásik még a Silver minsőítés se nagyon jellemző az ekkora méretű tápok piacán, elöször érjünk el oda, hoyg a Silverért ne kelljen azért pluszba fizetni mert Silver, továbbá, a kategorában többségben kell lennie a silveres tápoknak hogy ne kérjenek értük felárat, és mindaddig amíg, neves márkák ki-ki adnak olyan tápokat amiknek még az original 80plus sincs meg, ne álmodozzatok ilyen tápokról, még a gold is nagyon messze van ebben a kategóriában, platinum még messzebb, továbbá kétlem hoyg a 350-450 körüli kategóriában valaha is lesz jó árú goldos táp, mivel ekkora teljesítménynél már elenyésző az a elvesztegetett energia/hőmennyiség, ami a gold és a silver között van, ha lesz is még majd komoly választék, az komoly évek kérdése.(#5336) mrbig25: NEm ajánlott, ha minden igaz MMIX kolléga korábban már linkelt róluk....
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Erről tud valaki valamit: Rasurbo ECO&Power 450 ?
Alternatíva lehet 10-12k-s árkategóriában vagy inkább kerülendő, mert valami gagyi béllel van szerelve?...
-
kpal
nagyúr
Erről mi a vélemény ha idekerül hozzánk ajánlott vétel lesz ?
-
Enton
addikt
Hy.
Jelenleg van egy Blustorm II 500W-os tápom, bajom nincs vele, csak majd idővel kéne gépet frissíteni, és úgy gondoltam a táppal kezdeném.Általam kiszemelt és tetszetős példányok:
Zalman Zm 600 St
CM RS 650
FSP Everest 600Az FSP felé húz a szívem, hisz most is az van. De ha valakinek van még más ötlete ilyen árban 600W (620-650 csak ha muszály vagy jó árban van) környékén azt szívesen veszem.
Tervezett alkatrészek:
-GTX 570 phantom
-i5 2500K/Phenom II X6 1055
-plusz körítés"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Robick
tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a Hantol tápokról?
-
Dyno
veterán
(#5325) Torry: Elfogja bírni a mostani tápod is, komolyabb erőlködés nélkül, a 6850 nagyon keveset kajál teljesítményéhez képest.
Ha nagyon cserélni akarsz akkor Cieftec CTG500-80p, ne anévlegesteljesítményt nézd emrt az édes kevés, 12V-on leadott teljesítményt. -
imuran
csendes tag
pontos tipusa hyper typeR 480W
-
Torry
addikt
Sziasztok.
Ehhez a konfighoz kellene nekem egy táp, a mostani elbírja, de úgy érzem, hogy kínlódik vele rendesen. Melegszik, terhelés alatt mintha sípolna?
Phenom II X4 3.6-on + AC Freezer 13
hd 6850
4gb ddrIII
1 hdd
1 optical
lesz majd új ház, ott lesz 1 v 2 12-es hűtő
Most egy FSP 400-60thp-n van. Gondolom egy 450-es elég lenne neki.
Melyik az a legolcsóbb táp amit még érdemes megvenni?
Valamint mennyiért menne el kb a mostani Bluestrom-om?Előre is kösz!
-
imuran
csendes tag
válasz panderson #5320 üzenetére
haverom adná nekem,tartozásba szóval más választás kiesik. szóval minőség-ben,csendességben, és teljesítményben melyik a jobb táp? chietech gps 400aa-101A, vagy type R 480W * 530 Watt peak power
* 20 and 24 pins compatible
* Full ATX 2.2 compliance
* PCI-E cable
* Supports ATX up to v2.2 & Intel BTX configuration.
* Complies with all Intel & AMD CPU specification requirement.
* Gold Plated connector, preventing rust & bad connection.
* EZ-Grip Molex connector.
* Power Train:
o 480Watt continuous output. (Peak Load 530 watts)
o Newest ATX 2.2 with 2 x 12V connection
* Stability System:
o Active Power Factor Correction. (Non-US Models)
erről semmit nem tudok.kégyszi segítsetek.köszi üdv -
dokee78
félisten
Én 1 hónapja vettem a CTG-t remélem nem sokkal jobbak a CTB-k.
-
imuran
csendes tag
sziasztok. azonos áron melyik táp a jobb választás core 2 e720,4gb ram,500gb vinyó.nvidea geforce 7950gt mellé. chietech gps 400aa-101A, vagy type R 480W * 530 Watt peak power
* 20 and 24 pins compatible
* Full ATX 2.2 compliance
* PCI-E cable
* Supports ATX up to v2.2 & Intel BTX configuration.
* Complies with all Intel & AMD CPU specification requirement.
* Gold Plated connector, preventing rust & bad connection.
* EZ-Grip Molex connector.
* Power Train:
o 480Watt continuous output. (Peak Load 530 watts)
o Newest ATX 2.2 with 2 x 12V connection
* Stability System:
o Active Power Factor Correction. (Non-US Models)erről semmit nem tudok.kégyszi segítsetek.köszi üdv
-
Dyno
veterán
Olyan nincs hogy hamísított, ha hardverapróról, veszed valszeg régi típus, azért olyan olcsó...
(#5316) Mankó: Nem egy kategória a két táp.
FSP gyengébb, jóval kevesebb kábel van rajta, azt már neked kell eldöntened, hogy mire kell.(#5318) imuran: Chieftec egyértelműen, hyper veszélyes is lehet.
Amúgy gondolom használtan veszed őket?Mert ezek újonnan már nem érnek pénzt.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Már megrendeltem ...
Ebbe a gépbe lesz majd.
GIGABYTE GA-880GM-D2H
AMD Athlon II X2 260 3.20Ghz AM3 BOX
Kingmax 2048MB DDR3 1333Mhz
SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
NEC AD-7263S-0B OEM fekete
FSP FSP400-60APN
CODEGEN 6220L-CA 400WIdővel max lesz benne egy normál VGA + 1GB DDR3 és maximum még egy HDD.
-
AMD Power
titán
Egy netezésre való gépben elég ez bőven nem?
FSP FSP400-60APN
-
Scarabe
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kikérni pár véleményt itt a hozzáértőktől. A következő Gépet szeretném megrendelni, de elbizonytalanodtam a TÁP erősségét illetően.
GIGABYTE GA-P67A-UD4
Intel s1155 Core i7-2600K
CORSAIR Dominator 8192Mb DDR3 1600Mhz
SSD 60Gb OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G
+2db 1TB HDD
Gainward GTX460 GLH 1024MBElőfordulhat a jövőben akár egy SLI is.
A következő PSU-kat néztem ki (melyik márka a jobb választás?):
CORSAIR HX650W
v.
XFX Black Edition 650Watt P1-650X-NLG9De nem vagyok teljesen biztos ebben és ha rá is kellene még fizetnem nem gond, de ne legyen ebből problémám a következő pár évben. Ha a fentivel megszívhatom, ezek már megfelelőbbek lehetnek?:
Corsair CMPSU-750HXEU 750W HX
v.
XFX Black Edition 750Watt P1-750B-NLG9Válaszaitokat előre is köszönöm!
"We never really grow up, we only learn how to act in public."
-
lsc
nagyúr
válasz Laprasi991 #5307 üzenetére
Nem everesttel kellene mérni hanem multiméterrel, szoftveres "mérés" csak becslés. Tuningolva van valami ?
Az élet kegyetlen .
-
P-SZ-S
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom megállapítani egy BQT tápról hogy hamisított-e? Mert gyanúsan olcsón akarom beszerezni. -
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Corsair vx450 tápom, tavaly januárban vettem, tehát kb. egy éves. Lassan két hónapja rejtélyes körülmények között napi rendszerességgel lefagy a gépem és nem tudok rájönni mi okozhatja. Semmit nem fejlesztettem a gépemen, ugyanaz van benne mint ami a táp megvásárlásakor is:
P4 3,2ghz LGA775 (32 bites Prescott), Geforce 6600GT, 4 darab SATA vinyó (nem green szériások) egy tunerkártya meg még pár apróság (ventilátor, DVD, USB kütyük).
Én a tápra gyanakszom, mert az utóbbi időben figyeltem Everesttel és a 12 voltos ágra rendszeresen 12.6 - 12.8 körüli értéket ír. Ez szerintem elég sok.
Mi a véleményetek?Illetve ha rossz a tápom, akkor mit ajánlotok helyette? Mi a jó vétel, olyan 10-12 ezer körül?
Azzal árthattam a tápnak, hogy a gép kikapcsolása után is rendszeresen rajtahagytam két telefont az USB-n, hogy töltse?
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz mrbig25 #5305 üzenetére
Én sajnos nem tudom. Talán nem vagyunk érdekesek bizonyos márkáknak. A Chieftec APS-ből csak a drága 850W+ modulárisokat látni az árlistákon. Az APS-ek is Sirtec belesek.
Reggelig tudnék olyan jó tápokat sorolni amit itthon nem kapni. Kénytelenek vagyunk a abból a 4-5 tápból ajánlani ami a sarki boltban is beszerezhető.(10ezer környékén)[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
Nézegettem a gyártó oldalát még régebben és szimpatikusnak találtam például az APS-400S típusú tápot.
Kérdésem az lenne, hogy ezeket a tápokat nálunk miért nem lehet kapni? [oké, hogy van helyette CTG, meg új szériás GPS, de szerintem ez az APS széria se lehet rosz...]...
-
MMIX
addikt
Melyik beléről? Az A85-ről ott a teszt és képek a görögöknél(ugyan az a Sirtek mint a CTG, csak hatékonyabb). A piros Nitro moduláris CWT DSG 80+Silver. Az új Chieftec ARENA meg egy új CWT bél (CWT GPA sorozat). A CWT oldalán is van frissítés(új belek). A Chieftec.com és a CWT adattáblája alapján tippeltem. Egyezett a Nitro 88+ és az ARENA-nál is.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Ami elsőnek furcsállottam az a műterhelő. Hát ez aztán a gány egy olyan házat így szétdarabolni. Tudtam,hogy a görögöknek néha elszáll az agya pl Hipro a nagy tuningos is görög és vannak neki furcsa vmodjai: 5870vmod vagy ez az nv vmod a "barom" egy teljesen új tápellátást csinált neki Nagyon állatok
Nah,hogy a tápról is szó essen,jó lenne a beléről is valami kép,de az eddigi teszt alapján nem lesz rossz 50wattnál jobban leterhelik és igen csak durván neki áll felfele száguldozni a hatásfok. 50-nél még 77%-on van 60-nál meg már 83(#5301) zoleeno1 jó lesz hozzá. Amit a tápgyártók ráírnak az hülyeség.Csak gagyi tápból kell akkora
[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
Sziasztok,
A problémám/kérdésem a következő lenne:
Ma rendeltem egy SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 5770 - 1 GB GDDR5 - PCI-Express 2.0 (11163-02-20R)-t.A gyártó oldalán 500w-os táp a javasolt, de sajna az én vasamban csak egy HP 437800-001 365W ketyeg...
Működni fog rendesen a kari?
Ha nem, akkor milyet ajánlanátok? (az ár fontos, le vok nagyon csövesedve, a karit is alig tudtam megvenni )előre is köszi!
üdv,
Zoli[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)