Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdyG
őstag
hi, miben nyilvánul az meg, ha kicsi a táp teljesítménye, ami a gépemben van?
újra kéne indulni a gépnek, vagy csak simán kilép a játékból vissza a windowsba? esetleg kék képernyő? köszi -
Freespace
tag
Sziasztok,
Tudom hogy sokan kérdezték már hogy milyen a Chicony 430W-os tápja és az ajánlottak között van. Viszont ami engem érdekelne inkább hogy a honlapján elvileg csak a nagyobbakhoz ír over voltage meg stb.. protection-t, akkor ezekszerint a 430-asba semmi ilyesmi védelem nincs?
5870-est +4 giga ramot plusz athlon II X4-et elvinne vajon?
Üdv.
-
14adam
addikt
-
leyence2
tag
Sziasztok
Melyik tápot ajánlanátok jobban ezek közül:
Ha írok neked privát üzenetet, légyszíves válaszolni rá!
-
Dyno
veterán
válasz zoleeboy14 #7883 üzenetére
Felejtsd el, inkább normális minőségű tápot vegyél, a konfigodhz meg nem kell 500-600W...
FSP-400APN, avgy Chicony Hipro 430W.
(#7893) Mengele: Elég lesz, de a tuningal finoman, lehetőleg ne emelj feszt.
-
Mengele
tag
Hi
G31,Q9400,4Gb,Samu750Gb,Hitaci 1Gb,Fsp Everest 500W.
Egy Palit GTX480 -as lene jo aron.
Eleg lesz a tap?A Helpet elore is koszonom
-
14adam
addikt
moduláris: felesleges kábeleket le tudod szedni
aktív pfc? mert ha az akkor első hsz-be le van írva#7889) vidra1221 a táp csere ajánlott. Voltak megbízható coolingok,de nagy részük veszélyes.fsp apn-t vegyél pár ezerért vagy valami használt fsp/hipro/deltát-t 2-3k-ért.
#7885) killer_04 amelyik olcsóbb. Nincs nagy különbség közöttük
(#7890) KovMarton ha lesz cf akkor adata hm 550,650 ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
labbi
tag
hali
olyan kérdésem lenne hogy mit jelent az hogy moduláris és mit jelent az hogy aktív? -
KovMarton
csendes tag
válasz molnarpeter #7888 üzenetére
ASRock 880G Extreme3. Athlon x4 640. Kingston Hyperx 4gb 1600mhz ddr3.WD Caviar green 1tb 64MB
-
vidra1221
tag
Hello!
Ide irányítottak a vga topikból, hogy itt majd választ kapok.
A konfigom a köv: 5600+ x2 winsdor, msi k9n lap, 2gb 800mhz ram, 350w kolink táp-> (1 éve vettem kb 8000ft volt.)
Ehhez szeretnék egy 5670 512mb vagy hasonló kategóriájú kártyát.
Van aki azt mondja tápcsere, van aki azt, hogy nem muszáj.
Igazából nem vagyok egy hardcore játékos csak hétvégente pár óra game+ net. (nem tudom ez számít e)
Szóval egy kis segítséget kérnék![ Szerkesztve ]
-
KovMarton
csendes tag
Üdv. Most kezdtem el gépet összerakni és a vidikártyámhoz ( Sapphire HD 6850 Toxic edition) 2x3 pines csatlakozóbol kell 2!Mivel késöbbiekben szeretnék crossfire-t is berakni az lenne a kérdésem hogy milyen tápot vegyek?És az mennyibe kerülne?
-
erikke17
őstag
-
killer_04
csendes tag
Sziasztok,
véleményt szeretnék kérni, hogy melyik tápot vegyem.
FSP500-60APN, vagy CHIEFTEC CTG-500-80P?
Mennyire számít, hogy melyikben milyen védelem van? Ki melyiket ajánlaná?(a konfig: Alaplap: Gigabyte MA78LMT-US2H
Processzor: AMD Phenom x4 B55 3,2 Ghz Black Edition
CPU Cooler: Asus Silent Knight 2
Videókártya: Ati HD 5870 1 GB
Memória: CSX CEC 3x1 GB 1600 Mhz
Winchester: Western Digital Caviar Blue 640 GB
DVD író: Pioneer DVR-112 ) -
MMIX
addikt
válasz SzalaiG #7882 üzenetére
Ugyanaz a belső minimális különbséggel.
FSP APN sorozat 230V konnektorral működik.
FSP EPN sorozat 115V és 230V konnektorral is használható.PCI-e csatlakozó, csati akart lenni
6 pin PCI Express power cableA be quiet! a jobb, ha az árával elégedett vagy. Elsősorban a külseje miatt drágább.
Ha nem érdekel egy tápegység kinézete és a kisebb ventilátor hangja akkor vedd az FSP APN 350W-ot. -
zoleeboy14
csendes tag
Sziasztok
http://ipon.hu/webshop/product/_n_base_n_power_n600/172669
az n-base-ról mit hallatok? vagy pontosan a 500-as vagy a 600-as típusról?
mert olvasgattam de sehol semmit nem találtam róla, se dicséretet, se kritikát.
vagy milyen tápot ajánlanátok "olcsóbb" kategóriában ehhez:
Asrock 760gm-gs3
Amd Athlon II x3 2900/am3
4gb ddr3 a-data 1600mhz
ati hd 5670? vagy 5500 még nincs meg azért akarok előtte nagyobb tápot
500gb sata2köszönöm a válaszotok jó fórumozást
Ami eltud romlani, az el is fog :)
-
MMIX
addikt
válasz RobberBaron #7880 üzenetére
A Capxon tajvani gyártmány. A tajvani kondik "félúton" vannak a kínai és a japán kondik között. Ha nem melegszik a táp belseje(80+Gold és jó házszellőzés), akkor a kondik és a tápventilátor is később nyiffannak ki.
[ Szerkesztve ]
-
RobberBaron
tag
Ebből a cikkből (fsp aurum teszt) nekem az derül ki (vagyis inkább a hozzászólásokból), hogy a gagyi kínai capxon kondik miatt akár 2 év múlva el is halálozhat az FSP Aurum táp. Most vettem belőle egy 500w-osat, azért remélem, hogy tovább fogja bírni.
Nemrég múlt ki egy másik gépben az Azona 400w-os pfc-s tápom, az majd 8 évig bírta a strapát.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Van. Ugyanezzel a béllel van szerelve az ENERMAX Cyclops 405W.
(#7872) SzalaiG
FSP APN 350W vs. be quiet! 300W
majdnem egyforma bél (APN és EPN)
bq! nagyobb hatásfok 2-3%, gyengébb +12V (de élég az is)
drágább
halkabb
egyiken sincs PCI-e csat
bq! 2molex 3SATA
mindkettőn kevés csatlakozó
bq! szebb külső
van köztük 3-4ezer Ft., ha szerinted megéri az árát válaszd a be quiet!-et, de az FSP APN-nel sem fogsz rosszabbul járni, csak a belsőt figyelembe véve.[ Szerkesztve ]
-
cirkus
aktív tag
erről a CHIEFTEC ANP-405A12 400W tápról van valakinek tapasztalata ?
-
koco
csendes tag
Sziasztok. Remélem jó helyen érdeklődök. Jelenleg rendelkezem egy ilyen táppal: ATX-400PNF.
A hardver amit eddig hajtott a következő:
-gigabyte ga-m57sli s4
-2*1g 800-as kingston
-4200+ x2 (winsdor magos)
-1 dvd író
-2*12 centis ház venti
-xfx hd4850 xxx
-sata II samsung 320 GbEzzel a konfiggal emlékezetem szerint gond nélkül működött a rendszer. A videokártya bemondta az unalmast, gariban cserélték egy GB 5770-es kártyára. A gépbe szerelés után arra lettem figyelmes, hogy a winyó 3-4. pörgetésre bootol be. Kevés lehet a táp ehhez a konfighoz, vagy csak én vagyok paranoiás? Többet enne az 5770, mint a 4850?
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Chieftec 450GPS-A táp kábelei elég hosszúak e a Coolermaster Centurion 5 II házhoz? Köszi a választ előre is. Üdv
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Melyik a jobb választás:
FSP 350W vagy Be quiet! Pure Power 300W
Egy összesen max 100W-ot evő rendszerhez szeretném használni valamelyiket.
Üdv.:Gábor
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Fejleszteném a konfigomat a következő összeállításra: (Részletesen leírom)
Alaplap: Gigabyte GA-MA78G-DS3H v2.0
Processzor: QuadCore AMD Athlon II X4 640
Processzor Hűtő: Cooler Master Hyper Z600 + Noctua NF-P12 ventilátor
Memória: 2x2gb A-data vitesta extreme edition
Videokártya: Gainward Radeon HD 4870 512mb
Videokártya hűtő: Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 + Noctua NF-P12 ventilátor
Hangkártya: Creative SB Audigy 2 ZS (SB350)
Merevlemez: Western Digital Caviar Black 1TB
Merevlemez hűtő: Scythe KAZE JYU SLIM
Optikai meghajtók: ASUS DRW-1814BLT és Optiarc DVD RW AD-5200S
Tuner: WinFast DVR3100 H
Ventilátor szabályzó: Zalman ZM-MFC1 Plus Black
Ház: Signum Tacens + 2db Noctua NF-S12B FLX ventilátor
Ehhez szeretném meghagyni az Tápegység: FSP Everest 80 Plus 400W -os tápomat mer nagyon elégedett vagyok vele.
Szerintetek még bírni fogja?
Üdv:Viktor
-
MMIX
addikt
válasz szefezsiro #7865 üzenetére
Corsair 600W CMPSU-600GEU ez szerintem a Corsair GS 600W akar lenni.
Nem szeretném felsorolni miben jobb a Corsair CX600-nál.
Röviden mindenben jobb. -
szefezsiro
csendes tag
Sziasztok!
Megtudná valaki mondani mi a különbség e között a két táp között?
Corsair 600W CMPSU-600CXEU
Corsair 600W CMPSU-600GEU
Köszi.
-
14adam
addikt
válasz elfelejtette #7863 üzenetére
nem baj,szeretem ha kioktatnak mint sem,hogy hülyeséget írogassak. Meg azért van a fórum,hogy eszme cserét hajtsunk végre
-
elfelejtette
veterán
Bocs, hogy kötekedtem, de hát mindig 5-ös voltam matekból...
De természetesen neked is igazad van az okfejtés alapját tekintve, mivel VALÓBAN csak extrém helyzetben (napi 10 óra játék), és még akkor is sok idő alatt (több év) térül meg egy 80+ Gold táp árkülönbözete.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
14adam
addikt
válasz elfelejtette #7861 üzenetére
jah,ok. így már tiszta
-
elfelejtette
veterán
A hasznos teljesítmény 75%, tehát akkor a veszteség 25%, az a 75%-nak harmada. Ezt csak a hasznos teljesítmény, és a veszteség ARÁNYÁRA írtam.
Tehát ha 80% a hatásfok, akkor 20% a veszteség.
Egy 80% hatásfokú táp ha lead 80% hasznos teljesítményt, akkor a te számolásod szerint 80W+20%=96%-ot vesz fel.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
14adam
addikt
válasz elfelejtette #7851 üzenetére
hm.
érdekes.
" (A veszteség a hasznos teljesítmény HARMADA)" ez,hogy,miért?#7859) krystman iszonyat gyenge 12voltos ágon. Az miatt kapcsolgat le
[ Szerkesztve ]
-
NoLife
csendes tag
Köszike szépen a helpet
-
NoLife
csendes tag
Szerintetek milyen táp kell egy i5 proci + asrock extreme4 + 2*gigabyte 460gtx oc sliben valo hajtasahoz?? pls help előre is köszönöm
-
SpeedR
őstag
válasz elfelejtette #7853 üzenetére
A 130W szerintem simán felfogható kombinált fogyasztásnak. (Nálam még ennyi sincs, mert sokat megy a gép, de keveset játszom. Idle 70-80 watt)
A 400W/ napi 10 órában semmiképpen sem nevezhető átlagosnak."És én ismerek jópár embert, aki igenis ennyit játszik."
Minden nap 10 órát egyfolytában? Az kemény... Nekik tényleg nem árt a 90+ -os táp. -
elfelejtette
veterán
Szia!
A kiindulópont is 10 órás állandó mértékű terhelés volt. És én ismerek jópár embert, aki igenis ennyit játszik. Meg ugye aki ilyen gépet vesz, az (persze ez szubjektív) gondolom nem fogja 10 órából 8-at letöltésre használni a gépet.
Egyébként az általam példaként felhozott, és az egyik havernek napokon belül meg is épülő konfignál (PhenomII X4 tuning, HD6950 ha megy @6970 tuning) az üresjárati fogyasztás is 130-140W körül mozog.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
SpeedR
őstag
válasz elfelejtette #7851 üzenetére
A konklúziód azért nem stimmel mert nem kombinált fogyasztással számolsz, hanem maximummal. Nehéz elképzelni, hogy valaki napi 10 órát játszik folyamatosan, az év minden napján. Mi van ha a 10 órából 8-at idle tölt a gép, ahol <100W a fogyasztása? (a csúcs gépeknek sem több általában, ha csak 1 vga van benne)
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Ez a táblázat kicsit sántít...
Gondolj csak bele:80%-os hatásfok:
130w+20%=156w
Ezt a könnyebb számolás miatt átírva 120W-ra azt mondod, hogy ha 120W-ot ad le a táp 80%-os hatásfokkal, akkor szerinted 120W+20%=144W lesz a felvett teljesítmény. Szerintem 150W-ot vesz fel a táp, és ennek a 80%-a a 120W leadott hasznos teljesítmény...
A lényeg az, hogy a 80% hasznos teljesítményhez képest a 20%-os veszteség a NEGYEDE (25%-a), tehát itt ennek kellene szerepelnie:80%-os hatásfok:
130w+25%=162,5w
Remélem érthető.
Csak a rend kedvéért a kijavított táblázat:
75%-os hatásfok: (A veszteség a hasznos teljesítmény HARMADA)
130w+33%=172,9w 172,9*10=1,729kWh 45*1.729=77.89ft(nap) *30= 2334Ft (hó) *12= 28010Ft (év)
80%-os hatásfokA veszteség a hasznos teljesítmény NEGYEDE)
130w+25%=162,5w 162,5*10=1,625kWh 45*1.625=73.125ft(nap) *30= 2194Ft (hó) *12= 26325Ft (év)
85%-os hatásfok:
130w+17,647%=153w 153*10=1,53kWh 45*1,53=68.85ft(nap) *30= 2065Ft (hó) *12= 24786Ft (év)
90%-os hatásfokA veszteség a hasznos teljesítmény KILENCEDE)
130w+10%=144,4w 144,4*10=1,444kWh 45*1,444=65ft(nap) *30=1950Ft (hó) *12= 23400Ft (év)
Ja és még egy megjegyzés a dologhoz:
A példa számolásokban szereplő 130W-os fogyasztású gépet használó emberkék biztosan nem fogják mérlegelni egy 80+ GOLD táp beszerzését, mivel annak az ára a gépük árának kábé harmada lenne. Viszont aki meg is tudná venni, azoknak a gépében van egy 4 magos proci, meg esetleg egy csúcs VGA (HD6970 vs. GTX580). Egy ilyen gép fogyasztása a ti mérésetek szerint (PH! Teszt) 400W hálózat felől egy 80+ Bronze táppal, tehát 340W körüli fogyasztást számolhatunk a táp felől. Ekkor a fentebb levezetett felhasználási modell szerint egy 75%-os, és egy 90%-os hatásfokú táp között a megtakarítás évi 12000 FT, ami szerintem minimum megfontolandó tényező.Bocs a szófosás miatt...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
leyence2
tag
Sziasztok
Mi a véleményetek erről a tápról: FSP BlueStorm Pro 500W
Megbízható, erős tápegység?
Ha írok neked privát üzenetet, légyszíves válaszolni rá!
-
napocska2
senior tag
Sziasztok!
Elvesztem a tápok dzsungelében, arra kérlek benneteket, segítsetek utat találni.
Szóval ehhez a konfighoz kellene választani egy korszerű, csendes, megbízható, stb-stb. tápegységet, max. 10-12 ezer Ft-ig:
AMD Athlon II X4 640 3.0Ghz AM3 BOX
MSI 880GM-E41
KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz
VTX3D HD6850 1GBNézegettem pl. ezeket, de már a wattoknál fennakadtam.
FSP400-60APN
CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
FSP SAGA II 500WNa meg van egy kedvencem, de arról se jót, se rosszat nem írnak sehol, viszont nagyon szép: Point of View Black Diamond 400W
Mit ajánlotok?
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Egy 500Wattos táp mennyire lenne elég a gépemnek? Úgy hogy közeljövőben lehet hogy lessz VGA meg CPU csere de ez még sok mindenen múlik.
500Wattosok:
Ezek a Zalman táp mennyire jók?
ZALMAN 500W ZM500-ST
ZALMAN 500W ZM500-RS E kettő között mi a különbség? RS drágább egy picit.
Néztem még a CoolerMaster GX550W de olvastam hogy vacak a bele.
Másik kiszemelt az FSP Aurum 500W 80+ de még nagyon félszemmel egy CoolerMaster M500Silent Pro RS500 AMBAD3(előny modularitás)
600Wattosokhosszútávra szerintem jobb)
ZALMAN 600W ZM600-ST
Félszemmel FSP 600W Aurum 80+Még valami ugye ezek mennek FSP UPS EP-850-el? Kváziszinuszos.
Előre is köszi||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
14adam
addikt
válasz joker1220 #7830 üzenetére
persze. nyílván bevan kapcsolva az energia takarékossági funkció,ilyenkor a proci sebességét és feszültségét kapcsolgatja és ettől változik a fogyasztás is.
(#7831) unrealnoise coolermaster silent pro gold. De miért nem jó a vx? Vagy ott a corsair hx 650.
(#7832) wallair hatásfok ennyit számít. Az a táp elég lesz hozzá Azt pedig neked kell eldönteni,hogy megér-e ennyit a jobb hatásfok vagy sem. Amúgy ezeknek a tápoknak a hatáfoka 70-75% körül volt.
(#7839) Pepe78 első hsz-be van fogyasztás mérés
[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Enermax Modu82+ 425W
Egy ilyen tápot vettem. -> 4 magos proci + 1HDD mellett mekkora VGA-t akaszthatok rá?
Kb a maximum érdekelne..... -
Recon666
Közösségépítő
válasz wallair #7832 üzenetére
Elégnek kell lennie, 2 ágra van osztva a 12V-os ág 10A és 15A (300W ).
- Jónak jó, mert ha nincs is a tápon 6 tűs PCi-e csatlakozó, azt mellékelnek a kártyához.
- Éves szinten, mondjuk ha veszel egy 80+ Bronze, Silver vagy Gold minősítésű tápot, akkor több ezer forintot tudsz megspórolni, szóval 1 év alatt vissza hozza az árát.
-Igen leveszik az órajelüket, mind a proci és a VGA, terheléstől függően változtatják (emeli vagy csökkenti), az új i3 amúgy sem fogyaszt sokat. -
SpeedR
őstag
válasz unrealnoise #7834 üzenetére
Nálam is 3.2-t megy alap feszen. (1.2V) 3.6-hoz már valamivel 1.3V fölött kell adni neki. Tuninggal kapcsolatban a York topikban kérdezz inkább. [link]
A tápod szerintem biztosan elég. A 12V-os ága elég erős.396W (az én 500-asomnak 400W)
Nálam 3 vinyó és 3 ház venti megy egyszerre, de a vinyók és a ventik fogyasztása nem túl jelentős. Még jelentős tuningnál sincs semmi gond. (proci 3.6GHz-en, a GTX 460 920MHz-en) -
unrealnoise
senior tag
Te vagy az én emberem. És te felhúztad a Q9400-asod?
Nekem max 3,2 Ghz-en akar menni, efelett, 1,25V mellett is, egyszerűen lefagy a windows 7 logo animációja közben, mikor elkezdi betölteni a rendszert. Azért durva, többet vártam a procitól, pláne, hogy alapfeszen sokaknak megy 3,6-ot. Nekem már a 3,2-jöz is emelnem kellett kicsit. Te hogy használod? CPU tuning és több winyó és 5-6 venti sem gond egy olyan VGA mellett a VX450-esnek? Eddig mindenki azt mondja elég az a táp, a végén még tényleg el is hiszem.steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
SpeedR
őstag
válasz unrealnoise #7831 üzenetére
Hasonló gépem van, mint ami neked lesz. Szerintem a jelenlegi tápod is elég, felesleges cserélned. Az enyémet egy CTG-500 gond nélkül működteti, ami hasonló teljesítményt tud mint a Corsair-ed.
-
wallair
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a gépemet (P4 3.06 GHz hypertrade, 1 giga ram, Geforce 7600 GT, SATA / IDE winyók, DVD író).
Lassan kezd kialakulni, hogy mi lenne az újban:
Intel i3 2100, Ati 5770 PCIe, 2x2giga RAM kit, talán 2 SATA 2-es winyó és OOD.
Azt szeretném kérdezni, hogy a mostani gépemben lévő Chieftec GPS-350EB-101A tápomat tudom én használni az új konfigban? Úgy számolom, hogy mivel az új gép kb. 200-220 W-ot fog enni csúcson, a 350 W elég neki, csak mivel a gép által felvett teljesítmény a táp által leadható max. 57-63%-án lesz, nem lesz annyira jó a hatásfok, mintha 50% körül mozogna.
Az egyik cél az lenne az új géppel (nyilván a fejlesztés mellett), hogy ezt az áramzabáló (220 W/óra ha csak be van kapcsolva és akkor is, ha dolgozom vele) őslényt valami takarékosabbra cseréljem, de szeretnék néha FPS-t, NFS-t is nyomni.
1. kérdés (lehet, láma): Egyáltalán jó ez a táp ide? Amikor ezt vettem, még nem volt elterjedt a PCIe. Számít ez?
2. Mennyit számíthat ez a hatásfok dolog?
3. (kicsit talán off) Ezek az új CPU-k és VGA-k már leveszik az órajelet/lekapcsolnak ezt azt, ha nincs kihasználva. Takarékosabb lesz ez a konfig? (meló-web-iroda: 95%, game-5%)
Üdv: wallair -
unrealnoise
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, alsó tápos házba keresnék tápegységet, jelenleg egy corsair VX450 van. proci q9400, videókártya hamarosan egy gtx 560 SOC.Szeretnék egy komolyabb tápegységet, ára elmehet úgy 25-35-ig. Előre is köszönök minden tippet. Corsair tápokat előnyben részesíteném.
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
joker1220
őstag
Köszönöm a segítséget mindenkinek
Megnéztem a gép fogyasztását digitális fogyasztásmérővel,
10-20 watt ingadozás van, gondolom az nem jelentős...!?
A táp ugye 500 w os , a gép alapjáraton 65-85 között használt,
terhelve 170-190 w vett fel.Szóval a kérdés adott hogy ennyi ingadozás normális e?!
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
proof88
addikt
Üdv,
nem szabad hirdetést linkelni, de szöget ütött a fejembe hogy miért nem veszi meg senki azt a Hardverapróban hirdetett, passzív hűtéses Yesico tápot? Állítólag alig használt ... 11 rongyért szerintem egy olyan táp jó vásár, legalábbis én a Yesicoról mint tápról jókat hallottam! De ha nem így van, világosítsatok fel
-
Viper26
nagyúr
Corei5 2500K és 560GTX mellé elég lenne ez?
Ahogy látom minden szükséges csatlakozó megvan a VGA-hoz rajta.
A kábelhossz elég egy alsótápos házhoz is?[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz 78zolika #7813 üzenetére
Azok sem rosszak, de az FSP és a Chieftec jobb. Ha halk kell a Chieftec-től (CTG) nem igen találsz halkabbat és megbízhatóbbat ebben az árkategóriában.
Storms: Hát én neten gondoltam.
K1LLMy53Lf: Hát ha neked, nem kell jobb VGA, akkor a 3850-el simán megy.
killer_04: Nem bírja el, de én rá se kötném a Deer-re, akkor se ha elbírná.
[ Szerkesztve ]
-
killer_04
csendes tag
Szép estét!
Egy másik topicból irányítottak ide, hogy itt tegyem fel a kérdésemet, hátha több szerencsével járok. Azt a kérdést szeretném felétek feltenni, hogy a következő konfigot elbírná-e átmenetileg egy Deer 450W-os tápegység:Alaplap: Gigabyte MA78LMT-US2H
Processzor: AMD Phenom x4 B55 3,2 Ghz Black Edition
CPU Cooler: Asus Silent Knight 2
Videókártya: Ati HD 5870 1 GB
Memória: CSX CEC 3x1 GB 1600 Mhz
Winchester: Western Digital Caviar Blue 640 GB
DVD író: Pioneer DVR-112HD6850-el elbírt még, bár nem tudom ezzel mit kezdene.
-
Storms
őstag
válasz Recon666 #7810 üzenetére
Ok, köszi azt észre vettem viszont hogy mióta az E8400-at az X4-re cseréltem melegebb levegőt fuj ki a táp hátul, és azt hol tudom megnézni ki gyártja a belsőt? Szedjem szét? vagy neten gondoltad? Amugy ha le akarnám cserélni milyet ajánlanál a konfigomhoz?
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Recon666
Közösségépítő
válasz K1LLMy53Lf #7811 üzenetére
Gyanús, szerintem elég lesz, de maga a 4870-is sokat fogyaszt, hangos lesz a táp.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy hülye kérdés, de egy Zalman 360B-APS elég az alábbi konfighoz:
E6750
EP45-UD3
2*2gb DDR2
2db Sata vinyó+ 1db odd
4db házventi
4870es vgakariElőre is köszönöm a választ!
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Recon666
Közösségépítő
Nem tudom, nem ismerem ezt a gyártót, ha megy vele, akkor ki kell deríteni, hogy a gyártó, milyen belet használ benne és mennyire megbízható.
78zolika: Igen az a Chieftec, a zajszintnél a max zajszintet szokták megadni, ez terheléstől függ. A Gigabyte felejtős, gyenge belső van ezekben.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Az adatlapomon szereplő konfighoz melyik tápot ajánljátok. Nem kell modulárisnak lennie, a lényeg a 2*6 pines VGA tápcsati és a 8 pines CPU kiegészítő.
Lehetőleg elég hosszúak legyenek a kábelei és a lehető leghalkabb kellene. -
78zolika
senior tag
-
78zolika
senior tag
-
Storms
őstag
üdv
Van egy Ultra Power 470W-os tápom. KÉP Kérdezném, hogy elég biztonságos-e a mostani konfigomhoz, illetve elég-e neki.
Gépem:
-Athlon II X4 620@3.25GHZ
-MSI 770-C45
-2x2GB kingstone DDR3
-Gigabyte GTX260 216SP
-1db 80-as vinyó, 1db 500-as Samsung, 1db 250-es WD
-1db DVD író
-1db PCI-os Wifi kártyaASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Sandrew
őstag
válasz Forza.VIDI #7794 üzenetére
Tisztában vagyok vele de köszi hogy mondtad. Egészen pontosan 348Wattot tud 12V-ágakon. De alapon el fogja birni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest