- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kexksz
addikt
Egy 400w FSP PNF táp elbírna egy GTX 275öt?
-
tarika
tag
Sziasztok! A kérdésem a következő milyen/mekkora tápot javasoltok egy sli rendszerhez? 2db gtx460as vga lenne a proci maradna a b55 x4. illetve még egy nem igazán ide tartozó kérdés,hogy érdemes e két ilyen vga-t tenni egy b55 x4 alá vagy felesleges izmosabb korájhét nélkül próbálkozni? Szerk: a jelenlegi táp egy csiftek ctg500 gondolom ez ehhez kevés lenne nagyon?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Butcher-HUN #5190 üzenetére
Biztosan van a GTX280-on is ilyen funkció?
Egyébként ha van is, akkor sem kéne kikapcsolni, feltéve ha lehet. Mivel előfordulhat, hogy megsüti magát a kártya.(#5191) LGLuke: Szia!
Elég lesz a táp. Ha később vennél valami komolyabb VGA-t, akkor térjünk vissza a kérdésre, de majd keretet is írj.
(#5192) Skiller: Hali!
Chieftec CTG-500-80PB.
(#5193) fungeld: Olvass vissza, miket írtunk a CX500-ról. Röviden nem ajánlott. A CTG jobb.
-
dokee78
félisten
válasz
fungeld #5193 üzenetére
Ő így járt vele.
De lehet nálad menne.
Viszont a CX500 nem kapott 80plus minősítést.
De a többiek majd részletesebben nyilatkoznak! -
fungeld
aktív tag
Corsair_CX500W ez a táp milyen ehhez képest: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX ?
-
Skiller
tag
Helló mindenkinek ehez a géphez kellene nekem egy táp.
Segítséget szeretnék kérni a választáshoz.AsRock A785GXH/128M-Phenom 2 X4 955BE- 3x 1Gb 1066Mhz Kingmax-Zotac GTS450 1Gb-WesternDigital 250Gb sata2-LG DVD-RW-AeroCool Engine
Lenne benne tuning is. x4 @ 4Ghz GPU:810@950MHz De azért később egy erősebb vga-t vennék ne legyen gond a táp.(200w TDP-s vga-t)
Jelenleg 400w codegen hajtja.
-
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy új 2500K CPU-s rendszert 4GB rammal ellátva elvisz-e egy ZM360B-APS táp?
Ha igen, akkor most nem vennék új tápot. Tesztek szerint igen, és gondolom, amíg nem veszek bele külön VGA-t, addig nincs is gond, mert eleinte az IGP-vel fogom használni, viszont a későbbiekben, ha egy közép, vagy felső kategória aljából választott kártyát tennék a rendszerbe, akkor milyen tápban érdemes gondolkodni, vagy egyáltalán kell-e cserélni.SLI és CF biztosan nem lesz.
Valószínű 1-2 HDD és 1db ODD kerül mindössze a házba.
Köszi előre is! -
Butcher-HUN
senior tag
Meg van mi itt a gond vga kártya Throttling. Vissza veszi az órajeleket. Ugyan ilyen gondok vannak GTX580 nál is. Bosszankodnak is a felhasználók hogy nem tudják megnézni a maximális fogyasztást Furmak és hasonló programokkal mert vissza veszi az órajelet a kártya. Nálam is ugyan ez van már biztos GTX280. A tápom elég mert ár engedtem Prime95+furmak ment egy időben és nem kapcsolt le a gép. Milyen progival lehet kilőni ezt a fajta védelmet mert kúr*a idegesítő!
-
mrbig25
őstag
-
MMIX
addikt
válasz
DeckardCain #5182 üzenetére
CFI-S150X 150W E223918 Solytech gyártmány. Nem valami jó hírű márka.
-
Dyno
veterán
válasz
fungeld #5180 üzenetére
Be Quite Straight Power E7 450W, de drágább jóval.
(#5181) Butcher-HUN : Furmark+prime95/ibt-t engedd rá, h a tápod kevés lefog kapcoslni.
Ez a táp már támogatja a 32nm procikat erős 12V-os ágon ezt írja a doboz.
Ez kőkemény buta marketing, 32nanos cpu-k még kevesebbet esznek mint 45-ös társaik.....
(#5184) mrbig25 : Inkább FSP GHN, emrt erősebb a 12V-os ága, vagy a 450-es CTG.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
DeckardCain #5182 üzenetére
-
DeckardCain
senior tag
Üdv!
CFI tápokról vélemény?
Ebben a mini itx házban egy 150W-os példány van.Felejtős? Keresek inkább másik házat?
-
Butcher-HUN
senior tag
Hello! Ez a táp már támogatja a 32nm procikat erős 12V-os ágon ezt írja a doboz. A táp alig egy hónapos újonnan vettem. Be Smart Series-be tartozik. Viszont most megnéztem vga kártya alap órajelen rá engedtem a Fur Markot vga venti 100% fordulat max 87°C a kártya a tápban lévő venti ezerrel pörög de most nem vette vissza mint mikor húzva van a kártya. Na ilyenkor mi van?
-
fungeld
aktív tag
Senki? [link]
-
vzsryl
nagyúr
Az Enermax jó választás lenne, de az ADATA is rendben van. Vagy néhány helyen kapni Be Quiet Straight Power E7-CM 480W-ot, ami szintén nagyon jó.
(#5161) trickyy: Jó lesz a Chicony, de valószínűleg eléggé hangos is. Helyedben lehet beneveznék egy Chieftec CTG-450-80PB-re vagy FSP 400-60GHN-re.
(#5165) vader108: Szia!
Chieftec CTG-600-80P.
(#5177) Butcher-HUN: Szia!
FPS csökkenést nem okozhat a táp. De az előfordulhat, hogy nehézkesen viszi a géped, mert a procid is húzva van és a VGA-d is nagy fogyasztó. Ha a régi GPS-ed van, akkor annak a 12V-os ága nem túl combos. Emiatt is pörög ennyire a ventilátora, mert majdnem csúcsra van járatva.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok ezt egy kollégának írtam igaz de gondoltam be linkelem hát ha kapok ésszerű magyarázatot!
Meg van most monitoroztam mindent! GPU használat hőfok külön a VRM, GPU környezet mindent. Fel tettem az AVP 2010 játékot és fel toltam mindent beállítást maxra! A kártya természetesen a húzott órajelent ment. A ventilátor 100%-os fordulaton járattam. El kezdtem játszani nagyon szépen vitte a játékot 90~130fps hozzá teszem 1280x1024
mert ennyit bír max egyenlőre a monitorom. Szóval folytatnám játszok és úgy 10~15 perc játék után fogta magát a játék és le ugrott 30fps re és el kezdett akadni. A Tápban lévő ventilátor a játék alatt nagyon hangos volt és kúrva gyorsan pörgött mint ha fel akart volna szállni. Na most mikor le ment az fps szám a tápban lévő ventilátor is vissza vette a fordulatot. Most akkor a táp tú melegszik? Mert a vga max hőmérséklet 80fok körül volt a gpu. Az tuti nem melegedett túl. Meg hát furmark-kal is megnéztem illetve a Unigine Haven vga teszterrel is ott sem volt gond. Videocard stability test progival is megnéztem ott sem volt gond! Teljesen tanácstalan vagyok mi lehet! Azt a drivert tetem fel amit leírtál. Talán a táp lehet a ludas? Chieftec GPS450 A típusú 450W-os 12V-os ágon 20A tud ezekre a csatikra az van írva hogy CPU1 CPU2 +12V ezek be vannak dugva az alaplapba. Na most egy molex átalakítóval 8pin kapja a tápot ami 2db patába van bedúgva. Mert a tápomon nem volt csak 1db 6pines csati. Te milyen óra jeleken járatod a kártyád húzva illetve hogy adod neki a tápot? Válaszod előre is köszönöm!
-
14adam
addikt
erre gondoltam
csak nem nagyon lehetett kapni az elmúlt pár hónapba. Alsótápos házakhoz nem a legjobb mert kicsit rövid lett rajta a cpu csatlakozó. De ismerek olyat akinek pont elért és olyat akinek nem. De ezt kilehet küszöbölni úgy,hogy vannak cpu kábel hosszabbítók ha netán nem érne fel.
-
smiti
veterán
A lentebb említett FSP -nél Erre gondoltál?
Akkor a TT-t hanyagolom, azért kérdeztem mert elég csábító volt az ára.
Az Enermax az használt és elég képlékeny mert a Chieftec-em beszámításával szeretném.
-
14adam
addikt
sima mezei multiméter elég. Egyenáramú feszültségmérésre állítod V--- és a szaggatott rész fölött egy egyenes vonal. Azon belül 20-ra állítod. Az egyik kábelt tedd a Com-ba a másikat meg a V-be.
Ezután ha 12voltot akarod megmérni akkor az egyik kábelt tedd a sárga kábelhez a másikat meg a feketéhez. Ha 5v akkor piros fekete ha meg 3.3 akkor narancs fekete.(#5172) smiti nem mai táp már az a TT. A bele cwt,tehát jó. De ha már tápot veszel akkor vegyél újat mint pl az-az enermax remek választás lesz
-
smiti
veterán
És a THERMALTAKE W0142RED PurePower RX 500W esetleg ? Ez már a gagyi kategória?
Vagy ha sikerülne boltolnom egy Enermax Liberty ECO II 400 -at ?
Az adataimnál szereplő konfighoz keresnék modu tápot, max. annyi változás lesz a jövőben, hogy egy HD 6850 vagy egy GTX 460-ra cserélném a vga-t, illetve még egy 1 - 2 TB-os merevlemez kerülne bele. -
14adam
addikt
válasz
vader108 #5168 üzenetére
jah így ok. Csak egybe írva furán hangozott és nem is gondoltam sli-re. Amúgy ezek csak reklám fogások. Az nv fizet azért,hogy kapjon ilyen matricát. Ez olyan mint az ati crossfire ramok vagy nvidia sli ramok. Csak a reklám.
Később szeretnél sli-t azért kell olyan táp? mert akkor ajánlunk valami másikat -
14adam
addikt
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Moduláris tápok közül melyiket érdemes venni? Láttam az Ipon-ban ezt az A-DATA HM-550 tápot.
Ez megbízható lehet?Vagy még ebben az árfekvésben esetleg melyiket érdemesebb?COOLERMASTER Silent Pro 500W, CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W, FSP Everest 85+ 500W, vagy még esetlegesen az olcsóbb kategóriából a THERMALTAKE W0142RED PurePower RX 500W
szerk.: árfekvésben a legutóbbi lenne nekem a legjobb, bár nem tudom, hogy milyen minőséget képvisel.
-
vader108
tag
Sziasztok!
Tudna esetleg vki ehehz a konfighoz ajánlani tápot?
Lényeg: amd phenom 2 x4 955be(125w) alaplap: asus m4n98td evo, videókártya: gainward gtx460, házamban van 2 12cm venti(oldalt elöl)hátra akarok majd még 1et ami kihuzza a meleget. Árban: 5000-14k között. És lehetőleg támogatja az slit és pc.2.0
jah és a házamban van ledvilágítás is amit szeretnék üzemeltetni.
-
14adam
addikt
válasz
seederking #5162 üzenetére
rossz márka. A coolink még úgy ahogy elmegy de az se ajánlatos. Hardveraprón vannak jó fsp-k olcsón. 450w körülit keres. Esetleg újonnan pl chieftec ctg vagy fsp ghn vagy sagaII.Fsp apn-t azért nem ajánlom mert nagyon kevés rajta a csatlakozó és sokat kéne átalakítózni
-
fungeld
aktív tag
válasz
seederking #5162 üzenetére
LC-Power-t semmiképp se szerintem.
-
seederking
őstag
Sziasztok,segitség kellene.Volt egy Chieftec 450W-os tápom ami meghalt hirtelen egy Gaba 450W-osat tudtam beszerezni.De látom nem ajánlatos sokáig azt használni.A lényeg hogy nem tudok több 10ezret kidni erős uj tápra és néztem most egy ilyetoolink MPT-500 táp, 500 W korrekt áron használtan vagy Lc power 600W vagy 550W "korrekt" áron
Ezzel a konfiggal hajtanám E5500 2800Mhz 4Gb ram Hd4890vga.Szerintetek elegendő vagy jó márka egyáltalán?Mit csináljak PLEASE HELP.THX -
vzsryl
nagyúr
Szia!
A minimum, ami elég az Chicony Hipro 430W. De sztem. ez a konfig megérdemel egy jobb hatásfokú, sokkal halkabb, 3 év garanciás tápot is, pl Chieftec CTG-400-80PB.
(#5141) moha21: Tudom, hogy rájöttél hol a hiba. Azért reagáltam mégis rá, mert sok hozzá nem értő is olvassa a topicot, és nem akarom, hogy 920W-os fogyasztás, meg 50%-os hatásfok maradjon meg bennük.
(#5142) trickyy: Megbízhatóak, fel vannak szerelve minden fontos védelemmel és leadják, ami rájuk van írva. A minap elszállt egy 430-as az egyik felhasználónak, de egyik hardverben sem tett kárt. Ez is egy bizonyíték arra, hogy nem veszélyes. Nem úgy, mint pl a Codegen, HKC vagy LC power.
(#5143) doddy: Szia!
A Bulldozer sem fog többet fogyasztani, mint a jelenlegi processzorok, mivel a gyártástechnológia folyamatosan fejlődik és csökken a csíkszélesség. Ha 80+ Bronze-os tápot szeretnél olcsón, akkor Be Quiet Pure Power-t vagy FSP Blue Storm Bronze 500W-ot javaslok.
(#5145) XuChi: Szia!
Azért ciripel, mert egyszerűen nincs teljes összhangban a konfigoddal. Valószínűleg az alaplapi vagy a VGA VRM-el van baja. Ez konkrétan nem hiba, és valószínűleg más gépben nem csinálná. Ha visszaviszed, és más gépben tesztelik, akkor lehet nem jön elő.
Egyébként a Corsair nem gyárt tápot, csak címkéz. A CX500 CWT belet kapott, és sajnos egy elég gyatra kondikészlettel ellátott fajtát, amit sztem. a CWT is szégyell. De ha utána olvasol itt vagy a Corsair tápok topicjában, akkor fél millió sort találsz róluk és a bajaikról.
Milyen konfighoz kell táp, és mennyit szánsz rá? Kiválasztjuk a neked legfelelőbbet.(#5149) Dyra: Ez nem minőségbeli probléma. A legminőségibb, legdrágább táppal is előfordulhat, ha épp egy olyan konfigba kerül, amivel nincs teljes összhangban.
(#5152) VaMik: Szoftveres mérés nem mérés. Tehát se a BIOS, se az Everest nem ír ki pontos értékeket. Ha pontosat szeretnél látni, akkor használj mérőműszert.
-
trickyy
senior tag
Majd ha esetleg valaki ráérne.
CHICONY Hipro tápok mennyire megbízhatóak,építhető alá valami komolyabb konfig is?
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Melyik a legolcsóbb táp(ok)[hogy lehessen válogatni] ami hozza a Chieftec CTG500-80p minőséget?Ezen kívül FEKETE legyen és elég hosszú legyen egy CM 912 plus házba. Előny ha harisnyázottak a kábelek.
Szerkesztve: Alsó tápos a ház és 48cm magas.
-
VaMik
tag
Tápfeszültség értékekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Az alaplapi bios hardver monitor korrektül kiírja a névlegesnek megfelelő feszültség értékeket. Viszont windows alatt az everest már jóval kisebb értékeket mutat. Erre mi lehet a magyarázat?
-
XuChi
addikt
21000ft-ig mit érdemes akkor venni? Mert ezek szerint már a neves gyártók is szemetet gyártanak
Hang, bél, megbízhatóság, pfc, szempontokból?
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Vettem egy hete az ipon-ban egy corsair cx500 tápot. Eddig semmi gondom nem volt vele, de ma hajnalban észleltem hogy a gép kikapcsolt állapotban ciripel. Kisebb fülelés után kiderült hogy a vadi új tápom ciripel. Ha terhelés alatt ciripelne azt még megérteném, na de kikapcsolt gépnél miért???? A főtáp kapcsoló természetesen 1es állásban van. Ha kikapcsolom azt is akkor megszűnik a madár kórus.
Vigyem vissza garanciába??? Vagy ez egy tok szokványos dolog? Eddig volt már kb 30 féle tápegységem sok corsair is volt de egyik sem csinálta ezt
.
-
doddy
tag
Sziasztok!
Tudom,h "mindenki" szidja az LCpowert, de nincs sok pénzem tápra.
Az LCPower 80+ os bronze minősítésű tápok mennyire jók?
Olyan tápot szeretnék, ami később elvinné a Bulldozert.
Márka név nem érdekel.
Köszi a választ
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Hipro tápok mennyire megbízhatóak manapság? Iponba OEM nettó áron,már egész olcsón hozzálehet jutni,lehet ezt rakni valami normálisabb konfig alá?
-
-
b4u
csendes tag
Sziasztok!
Erre a konfigra legyetek szívesek ajánlani pár tápot..mennyi a minimum ami elég lenne kb?
Phenom II X2 560
HD5770 1GB
4gb 1333as ddr3
GIGABYTE 880GA-UD3H lappal
köszönöm! -
vzsryl
nagyúr
Max. 625W-ot lehetne mérni konnektorban egy 500W-os CTG-vel, hacsak nem terhelik túl, mert akkor elég durván változhat a hatásfoka.
(#5137) Zoleee19: Szia!
Egy 350-400-as FSP bőven jó lesz oda. Apróknál találsz párat.
Az Athlon II 250 max 50W körül eszik, ha nincs tuningolva, de 30-40W-al megelégszik pl játékok alatt. A 8800GTS 640MB fogyasztását csak megtippelni tudom. Kb. 120W-ra saccolom maxon. -
Zoleee19
csendes tag
Sziasztok!
Egy 65W TDP-s AMD Athlon II X2 250-hez és egy Asus EN8800GTS 640MB-hoz kellene szereznem valami frankó tápot 4-5eFt-ból. Használt is lehet. Mit javasoltok?
Szerintetek ezek a cuccok mennyit fogyasztanak maxon?Előre is köszi!
-
moha21
veterán
Szóval igen én néztem be nagyon, mert nemlineáris a terhelés. True RMS mérő vagy valami szkóp kell hozzá.
-
moha21
veterán
Én ezzel tisztában vagyok. Csak azt magyarázza már el valaki, hogy ez a táp ugye 920 W-ot vesz fel a konnektor felől és 500 W -ot ad le. Ennek köze nincs a 80%-hoz. 420W-ot fűt el.
Ki is lehet számolni: 500W-ot eszik a gép, nyilván ekkor van maximális áramfelvétel azaz 920 W, 420 W tűnik el. 920 x 0.54 = 496.8 W az meg marhára nem 80 hanem 50 %. -
MontyCrew
senior tag
Hali USP 5500 vagy Chieftech 450?
köszi -
14adam
addikt
a hatásfok nem azt jelenti,hogy annyit bír leadni. Hanem mondjuk egy konnektor felől 200wattot zabáló géped és egy 80%-os hatásfokú tápod akkor táp felől 160wattot fog kérni és azt a 40wattot meg a táp használja/fűti el (200*0.8=160)
115v és 230v közötti pár %-os eltérés van.
What is an 80Plus certifield power supply fület nyisd le és ott van egy hatásfok táblázat.Ahhoz,hogy egy tápot be rangsoroljanak 115volton kell tesztelni -
moha21
veterán
Ja elolvastam, de akkor kérlek számszerűsítsd nekem. a 920 W-ból 500 W sehol nem 80 %
Ja és ott az only 230 V felirat, tehát 115 V-on még rosszabb."Beszéljünk kicsit a hatásfokról. A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.
Nagyon lesarkítva:
felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok = 1-veszteség"hatásfok= 500W / 920W =0.54
-
14adam
addikt
gondolom tanultál a hatásfokról
ha nem akkor első hsz
80+ =115v-on 80%-ot kell teljesíteni 20-50-100%-os terhelés alatt
80+bronze= 82-85-82-os hatásfokot kell nyújtania 20-50-100%-os terhelés alatt
80+silver= 85-88-85-os hatásfokot kell nyújtania 20-50-100%-os terhelés alatt
80+gold= 87-90-87-os hatásfokot kell nyújtania 20-50-100%-os terhelés alatt -
moha21
veterán
Valaki elmagyarázná nekem, hogyan lesz egy táp 80+ -as? Pl:
Itt ugye adva van, hogy a táp 230 Vnál 80+-os. 230 V x 4.0 A = 920 W
500 W-ot ad le. 420 W "tűnik el"
-
Bélaaaa
őstag
Van valakinek Cooler Master Silent Pro Gold 600W-as tápja?
Lekapcsolás után a ventiket tovább forgatja 30-60 mp-ig, mint az Enermaxok?
-
panderson
tag
válasz
csimpok #5050 üzenetére
Igen, garancia elszáll!
Táp kellene ehhez:
- P4 530J alap 3GHz-en
- 1 GB DDR2 RAM (4 darab)
- Intel D915PCY alaplap
- SATA 7200 merevlemez (2 db)
- DVD-RW (molex-es)
- HD 4850 vga
- 2 PCI kártya
- 4 ventillátor (8-cm-esek és 5V-ra kötve, szóval nem nagy fogyasztók)
- eddig egy Chieftec ANP-405A12 ment benneEgy Chieftec Arena GPS 450-es tápot néztem ki, lehet kisebb is? Más márka, alacsonyabb ár esetleg? (Codegen és tsai nem érdekelnek).
A gépet föleg netezésre, de néha játékra is használom.
Köszönöm!!
UI: a legjobb, amikor a vizsgaidöszak közepén mondja fel az eddigi táp (sajnos az én hibámból)...
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Weaver
senior tag
-
-
vzsryl
nagyúr
-
stewe2
aktív tag
válasz
dokee78 #5107 üzenetére
www.tuv.com
Környezetbarát tervezési irányelv az energia felhasználó termékekre
Új elemmel bővül a CE megfelelőség-értékelési eljárásával kapcsolatos gyártói, importálói kötelezettség.Az EuP direktíva, illetve az azt bevezető kormányrendelet részletesen szabályozza a CE megfelelős-égértékelési eljárás során igazolandó öko-tervezési követelmények leírását, míg a végrehajtási intézkedésként megjelenő rendelete a hatálya alá tartozó energiafogyasztási követelményeket részletezi.
Mi is az a környezetbarát tervezésről szóló irányelv?Az irányelv szerint az energia-felhasználó termékek (EuP) gyártói már a tervezési szakaszban kötelezettek arra, hogy csökkentsék a termékeik energiafogyasztását és mindazokat a negatív környezeti hatásokat amelyeket a termék a teljes életciklusa során okozhat.
Az EuP (és az azt bevezető 217/2007. (VIII. 15.) kormányrendeletet) egy keretirányelv amelyhez termékcsoportonként végrehajtási intézkedések jelentek meg (lásd a táblázatot) és folyamatosan jelennek meg. Minden egyes végrehajtási intézkedés kiterjed a termékkör energiahatékonysági minimum követelményeire és a környezetvédelmi előírásokra. -
vzsryl
nagyúr
Egy csúcs Enermax vagy Seasonic is le tud füstölni, akár rögtön az első bekapcsolásnál is. Még akár az is előfordulhat, hogy magával visz valamit. De van egy nagyon fontos különbség ezek, és egy Codegen között. Ha valami baj van, akkor a Codegen szinte biztos, hogy magával visz valamit. Viszont ha az Enermax-nál van baj, akkor szinte biztos, hogy nem visz magával semmit. És baj bármikor lehet (túlfesz, túláram stb...).
-
stewe2
aktív tag
Itt olvastam 20 perce, hogy lefüstölt 1 évesen. Más A ctg450 és az 500-as között mi a különbség (pl. belső?), a kábelezésen kívül? A gyártó elég szűkszavú. Nagyon olvassák a népek a topicot, mert pécsen az infolexben szinte folyamatosan hiánycikk mindkettő!
Most nézem az összehasonlító táblát, és mindkettőnek 20A-esek a 12v-os ágai!?
-
Dyno
veterán
Vettem helyette giga 460 supebet (fél éve), de most olvasom, hogy már nem igazán ajánlott. Kíváncsi vagyok a mos best buy ctg450, ctg500-ről mi derül ki jövőre?
Semmise derül ki, egyszerűen a Giga már azért nem ajánlott megvételre ujonnan mert az áráért, jobbat kapsz és korszerűbbet, ugyan ugy ajánlot táp a giga, nem kell félre értelmezni.
-
stewe2
aktív tag
Az LC7560 is hiába volt tele teapo kondikkal, mégsem bírt 1 évet egy low end gépben, és vitte magával a giga alaplapot is. A lapot gariban cserélték, de a táp 12k-ás árát bebuktam! Vettem helyette giga 460 supebet (fél éve), de most olvasom, hogy már nem igazán ajánlott. Kíváncsi vagyok a mos best buy ctg450, ctg500-ről mi derül ki jövőre?
Hozzáteszem anyám 400w-os kodegánya 8 éve megy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged