Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsigi72
aktív tag
-
Zsigi72
aktív tag
Gigabyte GreenMax GE-X450A-C1 450 Watt
Cikkszám : 24EPG-X45AC1-29R
A fenti tápegységről vélemény, megér 8.500Ft-ot újként (5év garival)?[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz LackoMester #30190 üzenetére
Akkor ha újítanék maradok az FSP-nél. Köszi!
-
fagylalt
senior tag
válasz ViZion #30185 üzenetére
Ezért kell egy megbízható felhasználótól vásárolni (ennek a segítségével).
Így van, az FSP a legjobb választás (ugyanaz a fajta, mint amit följebb linkeltem, csak 350w-os).
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Hipro 400W-os(azt hiszem ez, 1 éve vettem nem tudom pontosan) tápomat szeretném lecserélni, ha egyáltalán szükséges.
Asrock 790 gx pro
Phenom 2 965
6870 v. 6950Előre is köszönöm!
-
ViZion
félisten
válasz fagylalt #30184 üzenetére
szerk. idő lejárt...
Ezek közül esetleg melyiket ajánlanád? (illetve kis tápot ócón, de újat) Hipro, Chieftec, [link], FSPNekem FSP szimpatikus, nekem is az van, meg egy olcsó mATX ház... abban jó szellősen elfér az ITX konfig
Vélemény?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz fagylalt #30184 üzenetére
Értettem amit írtál
Csak az ügyfél újat akar, de a keret is szűk. Délután találkozom vele, majd megmondja... nem egyszerű azért neki sem, gondolom a használtban nem bízik - viszont így szerény a keret.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
fagylalt
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz fagylalt #30181 üzenetére
Köszi! Nem nekem lesz, 50k-ig kellene egy gépet összehozni monitor nélkül, új cuccokból...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
fagylalt
senior tag
válasz ViZion #30180 üzenetére
Szia!
Gyorsan írok, mert látom kilépett a mester.
Úgy látom abban a házban egy LC-Power tápegység van, ami a kerülendő, veszélyes, nem ajánlott kategóriába tartozik.
Egyébként a táp épp az az alkatrész a gépben, amin nem igen szabad spórolni.
Ha most vennél egy erősebb (minőségi 400 vagy 500w-osat), akkor azt nem kell hozzányúlnod 3-4 évig.Itt egy lista inenn válogass. Ha nagyon olcsó szeretnél kijönni belőle, de egy normális tápegységet szeretnél, akkor: minimum. FSP FSP400-60APN (10eFt újonnan), ami még mindig az legalsóbb kategóriájú tápok közé tartozik, de csak innen kezdődnek az ajánlhatóak.
Szerintem inkább vadássz jobbat az apróról. 6eFt-ért már vannak normális tápok [FSP, Chieftec, (talán még a Delta?)].
Üdv: Divi
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz vzsryl #30179 üzenetére
Köszi!
Sajna rendelésre lesz a gép, és elég szűk a keret...
Esetleg még erről mondanál valamit? Brazost kellene hajtania, nem egy tuning vasat.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
vzsryl
nagyúr
válasz ViZion #30178 üzenetére
Szia!
A Chieftec-ben található táp biztosan GPS-350S, ami sajnos nem túl megbízható. A Gigabyte-ban elvileg Gigabyte PowerRock KX 370-es táp van, ami egy elég gyenge CWT kapcsolásra épül. Én egyiket sem tartom túl vonzó cuccnak. Ha lehet, akkor inkább egy olcsó ház + FSP 350-60APN, vagy APN helyett valami jól bevált, használt táp (FSP, Chieftec, Delta stb... Ennek kiválasztásában segítünk, ha keresel néhány megfelelő árral rendelkező darabot).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Vannak ezek a házak táppal, de nem sok infót találtam róluk. Kicsi netezős Sandy konfigot kellene vinnie, int. VGA-val, semmi extra tuning vagy ilyesmi.
Giga, Chieftech
Vélemény? Árban a Giga jobb lenne, eléggé árérzékeny helyre rakom össze, de nem tudom milyen. Köszönöm!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
balpis
őstag
válasz endruboy1 #30166 üzenetére
azért azt a mérést, ahol 86% feletti hatásfokot hoznak ki még 400W terhelésnél is erős fenntartásokkal fogadnám...
(érdekes, az adatlap szerint <80%... lehet, elírták?)Igaz, papíron kicsit gyengébb (336 vs 396W 12V-on) az FSP400-60APN vagy a Hexa400, de árban pont ugyanott van, és azokban sokkal inkább megbíznék.
Ha 04ahgy előkerül (jópár napja nem láttuk itt) megmondja, melyikkel járta meg.
Tippem szerint az is S8 volt...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
execute93
őstag
Asbee, balpis: Köszönöm a válaszotok.
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
endruboy1
senior tag
-
endruboy1
senior tag
válasz LackoMester #30163 üzenetére
Nem nagyon találom, hogy ő mit írt róla. Ugyan ezt a típust tesztelte?
-
MMIX
addikt
Három 90W-os notebook tégla.
Thermaltake Toughpower Ultra Slim 90W (FSP NB Q90)
Be quiet! BQT NB-S-90 (HEC)Lepa AD9009 90W (AcBel)
planet3dnow.de -
endruboy1
senior tag
Én nem olvastam teljesen részletesen végig, de EBBEN a tesztben (lengyel de nem kell megijedni tőle, a fordító meglepően jól fordít), elég jó értékeket mérnek.
Ettől függetlenül én elismerem hogy ez egy olcsó, belépő szintű táp de 10 ezerért szerintem nagyon jó vétel 3 év garival. A hangereje nálam még full load alatt se nő. Jó mondjuk a CPU cooler sokkal hangosabb így valszeg észre se venném .
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz TcK-BOY* #30158 üzenetére
Chieftec ctg500, cm gx 450, sharkoon wpm 400/500
(#30159) endruboy1: Az iArena nem egy szar táp de nem ajánlott. 04ahgy-ot idézve:
Az iArena ugyan nem ipari hulladék, de nem ajánlott kategória. Gyenge, kicsit vastagon fogott a cerka az adattáblánál, nincs OCP. Gyakran zajos a ventilátora.[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz execute93 #30150 üzenetére
Hello!
Én ma vettem Chieftec iArena 500w gpa-500s8-at alig 10 ezerért 3 év garival és az én konfigomat lazán elviszi, ráadásul meglepően halk. A konfigom egyébként többet eszik mint a tiéd, megtalálod a profilomban. És ez állítólag megbízható márka, egyébként a tápot jobban megvizsgálva látszik is rajta hogy nem valami bóvli. Csak messziről, az átlagos színe miatt nem tűnik kiemelkedőnek.
Ja igen és ez OEM verzió amit linkeltem, ellentétben a leírással. Azaz zacskóban jön nem kapsz hozzá semmi sallangot.
[ Szerkesztve ]
-
TcK-BOY*
tag
Sziasztok.
Holnap vennek tapot es segitsegeteket kernem.Ehez a géphez kéne:
Proci. I3 2120 (kesobb i5 2500k)
Ram. 2*2gb (kesobb 2*4gb)
Vga. Hd4850 1gb vapor-x (kesobb hd6850 oc)Olyan tap kellene ami eleg lesz a leendo konfighoz is.
Es lehetoleg max 15kkoszi a segitseget.
(sry angol bill)• Tisztelettel: TcK-BOY* •
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Nem venni akarok, már megvan.Alap-CPU-Ram csere egy cimborám gépében.Tavaly vett egy tápot, amiről csak annyit tud mondani, hogy HKC, fekete, és 450w. Amit most kellene hajtania, az egy ASROCK H61M-HVS,INTEL Celeron G540 2.50GHz 1155 BOX, és CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB. Ehhez ez elég táp? Sajnos nem ismerem a márkát.Mennyire ipari hulladék, illetve mennyire bízhatja rá az új konfigot?
Köszi a választ!
Dodo -
MiklosSaS
nagyúr
válasz gyenesmartin #30154 üzenetére
Ertem. Kosszonom !
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
gyenesmartin
őstag
válasz MiklosSaS #30153 üzenetére
Ez csak extrém körülmények között jobb. PL ha van egy tápnak két ága: 15 és 14A a 15 az csak a processzoré a másik meg a gép többi alkatrészeié. Ha pl egy videókártya többet kér, mint 12-14A akkor az az ág le lesz terhelve és lekapcsolhat a táp. Ilyenkor jó ha nincs szétosztva. Mert a processzornak elég lehet 10 is marad így 5 amitől már nem kapcsolna le.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz gyenesmartin #30152 üzenetére
Kosszonom a valaszod, nem zaklatni szeretnelek de ha nem gond, elmondanad hogy miert jobb az egy agas ?
-
MiklosSaS
nagyúr
Lenne meg egy kerdesem. Mi a kulombseg a single rail, dual rail, tri vagy quad rail kozott ? Mi a jobb single vagy multi ?
Ha lenne valaki olyan kedves es elmagyarazna ...
-
execute93
őstag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne.
Konfigom:
Intel Core I3-2100 3,1ghz
4GB DDR 3 1333mhz KingMax
Asrock H61M-GS
Asus(EVGA, MSI) GTX 560 TINo, a kérdés: Elbírja a(z) FSP HEXA 400 W-os tápom? Vagy vennem kéne?
[ Szerkesztve ]
MAGYAR VAGYOK! SZABAD VAGYOK! MAGYAR FÖLDÖN ITTHON VAGYOK
-
LackoMester
addikt
-
tornas
őstag
válasz MiklosSaS #30144 üzenetére
Elsőre minden túlzások és egyéb kommentek nélkül:
Corsair 750W CMPSU-750AXEU.
De kb. 53 000-ért már ilyet is kaphatsz, ha nem számít semmi se, csak a max. összeg és a nyers erő!
Chieftec 1200W BPS-1200C.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, kellene egy uj tap. Modularis legyen es a kabeleket lehesen hajlitani rendesen a WM-hez (nem mint az OCZ kabeleit).
A gepet amit vinie kell a kovetkezo:
2600K@4.7 ghz/ asrock extreme6 z77 / 16 gb ddr3 (4x4) / 2 x 7970 CF vagy GTX 680 SLI / 2 x ssd / 2 x hdd / 1 x dvd-rw + 1 x blueray rw / 4 venti.Magas minosegu tapot szeretnek, olyan amit nem kell cserelni 4-5 ev mulva sem.
A keret az kb: 45-50K HUF lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
LackoMester
addikt
-
LackoMester
addikt
válasz tornas #30136 üzenetére
Azért vitatnám, h. általánosságba melyik márka a legjobb mert az Enermax Naxn széria, hát inkább hadjuk, ellentétbe a Revolution87+ viszont meg rohadt jó.
A Seasonic tápokat nemismerem, bár volt nálam nemrég pár hétig egy Seasonic X-560 80Plus Gold 560W , az tényleg elég jó volt, bár a 140 Euro- s árat sokaltam érte.
Szerintem és ahogy a teszeket olvasva, az FSP felső kategóriás ( pl. Aurum ) tápjai nagyon paliba vannak az előbb említett márkák felsőkategóriás termékeivel.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Az adatlapomon lévő első pc-ről van szó. Gyakorlatilag minden húzva van a gépben. És azt vettem észre, ha játszom, akkor a tápegység burkolata is eléggé felmelegszik, közben persze megy benne a venti. A belőle kiáramló levegő szintén igen meleg, és érződik, hogy a tápból sugárzik a hő kifele. Az a kérdésem, hogy az említett jelenség nem azért jelentkezik, mert a max terhelés közelébe jár a táp?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Televan74
nagyúr
Téma elkalandozott más irányba. Nagyon örülök Csaby25 vásárlásának, de a fórum nem erről szól.
Mindenbe beleugatok!!!
-
tornas
őstag
Jut eszembe, még annyit, hogy én egy használt pc boltban vettem egyszer egy 350 W-os Seasonic SS-350ET (active PFV, 12 cm-es venti, 12V1,12V2 17-17 A, 12Vsumma 27 A ) tápot használtan 3000-ért. Szerintem ez is nyomott ár volt érte. Viszont a mai napig működik és semmi baja sincs. Kicsit volt csak poros, de ez nem igazán jelent semmit sem, mert időközben pucolhatta az előző tulaja is, meg a boltos is használhatta és pucolhatta is. Végül is a kérdés, hogy majd mennyit fognak érte adni, nem pedig mennyiért fogod tudni eladni!
-
tornas
őstag
A Seasonic (az Enermax mellett) mindig is csúcs minőségű tápokat gyártott és gyárt ma is. A Chieftecnél és az FSP-nél mindenképpen jobb. Mo.-on nem forgalmazzák jelenleg, így újonnani árát csak megsaccolni tudom, ami kb. 15 000 - 20 000 lehet. Használtan szerintem 5000-8000 között el lehet adni, ami nem tekinthető nyomott árnak. Bár, pár hsz.-el feljebb egy Csaby25 nevezetű tag pl. hozzájutott egy 500W-os Pro87+ Enermax-hoz 4400 pengőért használtan. De ez már azért egy kicsit nyomott ár érte. Mindenesetre jól járt vele, meg szerencse dolga is volt egyben.
-
os!
tag
Hozzám került egy táp, és érdeklődnék, hogy ez minőségben mennyire jó táp? Pl egy fsp vagy csifihez képest mennyire minőségi táp, illetve kb mennyit ér?
Seasonic SS-430HB. aktív pfc, 430w, 14A/15A a 12es ágakon, 12Vos szumma: 348W.szerk.: link a részletekért
[ Szerkesztve ]
hál'istennek pogány vagyok
-
Csaby25
őstag
válasz #00983040 #30128 üzenetére
Sajnos nem tudtam szetszedni mert egyik csavaron garancias lehuzi van
Megprobaltam kivulrol fotokat, remelem latnak valami hasznosat a szakertoi szemekElnezest a tul sok kepert es a minosegert, nem sikerultek tul jol mivel teloval keszitettem, ezert tettem fel tobbet...
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
építész
aktív tag
válasz gyenesmartin #30125 üzenetére
Igen a névleges csak 75W, de ha megküldöm az ATI Radeon HD4850-et 100W fölött is bír fogyasztani. A táp is bírja, csatlakozó is legfeljebb a kártya izzik, de nagyon.
[ Szerkesztve ]
bye
-
-
Kvelstadt
veterán
válasz gyenesmartin #30121 üzenetére
ez nekem is hasznos infómorzsa. köszi!
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
építész
aktív tag
-
építész
aktív tag
válasz LackoMester #30112 üzenetére
Szerintem meg rá kell kötni 9db 50 W-os halogén izzót a +12 Voltos kimenetekre. Ha bírja megérte az árát, bármi is van benne.
bye
-
Kvelstadt
veterán
csak úgy kíváncsiságból rágugliztam. árgép 36e ft-os árat dobott rá. most lehet nem a legolcsóbbat találtam de ha az van hogy a gyerek aki eladta nem ért hozzá és valóban az a táp ami rá van írva akkor nem gyenge vétel volt!
[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
lsc
nagyúr
Ezen rugóztok szakmai topicban ?
Az élet kegyetlen .
-
őstag
Egy gyors kérdés...egy Pci-e foglalat 75W-ot tud leadni legjobb tudásom szerint.Mennyi pluszt ad egy 6pin-es PCI-e csatlakozó és mennyit egy 8pin pci-e csatlakozó?
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #30110 üzenetére
Nah ez így már ebben a formában nemigazán igaz de béna sem vagyok ... ha kapok segítséget - tanulékony vagyok mert érdekel . Azért az elektronika ( műszerész ) kissé más eset - oda hülyegyerek vagyok - ezt be is ismerem
És nem restellek másokat megkérdezni ha nem tudok valamit .
Szeretem ha az OKOS ember hülyéskedik - ellenben azt nem ha a BUTA ember okoskodik -
gyenesmartin
őstag
Szegényre most jól ráijjesztetek .
-
törölt tag
válasz LackoMester #30107 üzenetére
netről szedtem a képet , az egy M-Tech táp volt míg be nem mocskítottam plusz rá a matrica
-
LackoMester
addikt
Szerintem kár találgatni, kellene egy mási kép tápról olyan ami jobban árulkodik. Igy elég nehéz megéllapitani.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
törölt tag
válasz gyenesmartin #30106 üzenetére
Ha igen akkor azzal jöttem volna - még nem
És szintén egy ilyen átvágós eset miatt . Egyik spanom neten keresztül vett egy 500GB-os vinyót 11K Ft-ba + portó , mert nyíregyházai volt az eladó... 4. napra behalt tisztára , neki . Egy 40GB-os vinyóra ment rendszer neki és adtam neki egy első szektor hibás 160GB-s WD-t , hogy arra telepítsen , tudjon gamelni . Szóval vigyázni kell mit vesz az ember .
Tehát ezzel ment el az erre szánt időm ... holnapra meg egy vagy 2db laptop vár , egyiket már szétkaptam , az tuti elhalt 90% - Fujitsu Siemens - power led világít bekapcsolás után azt annyi , hdd csak kerreg - de nem a lapban , hanem másik gépben- besem ismeri , alaplap nemindul , kép semmi , ODD-t kerregteti -
törölt tag
-
törölt tag
válasz LackoMester #30101 üzenetére
Nah valami ilyesmire gondoltam , csak szép feketére lefújva és egy öntapadó matricát nyomtatni 2012-ben gyerekjáték - csak szemléltetésként ... már csak a kinézetére is utalva min 10K Ft , mert naggyon mutatós is az eredeti .
Persze az első , hogy legyen mákja .... de nagyon kételkedem h 4400Ft-ért akárki is és plusz még gari is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)