Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz Potzee #31599 üzenetére
Másképp nem is állhatnék a dolgokhoz , mindannyian segitettetek nekem és megóvtatok egy esetleges katasztrófától. Aki ehhez nem igy áll az nem normális. Köszönöm.
Az van hogy új gép még nem lesz pár hónapig , vagyis mégis , mert a rlgi egy normális táppal már jobban megy , a szó szoros értelmében.Na akkor mos jön a nagy kérdés...melyiket ?
OCZ Fatal1ty Gamer Series 550W
Cooler Master GX 550WSilverstone Strider Plus 500W
Seasonic S12 II 520W
Fortron AURUM GOLD 500W
Antec EarthWatts 520W HCG-520Nekem az első kettő tetszik , de hallgatok a véleményiteket.
+1 kérdés . A lenyugdijazott Rasorbó tápot használhatom más gyenge konfigba ?(van egy gép , csak netezésre van használva pentium 4 , alaplapi vga , 1 hdd , 512 ram)
[ Szerkesztve ]
Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo
-
Potzee
addikt
válasz Bluerainbow #31592 üzenetére
Örülök, hogy így állsz a dolgokhoz! Használd egészséggel az új gépedet!
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz Bluerainbow #31596 üzenetére
Én is pár hónapja olvasgatom a fórumokat, utána kezdtem tanácsokat, ötleteket kérni és úgy állítottam össze a gépemet, a hozzáértőknek köszönhetem, hogy jó kis gép lett, ami az igényeimnek pont megfelelő
(#31597) tornas Sajnos én nem értek hozzá, de gondolom az illetékesek is olvassák
-
tornas
őstag
válasz Árjaharcos88 #31588 üzenetére
Ezt az oldalt szerintem lassan frissíteni és bővíteni kéne már! Van néhány kifutott PSU is köztük és még több figyelemre méltó új tápok, amit a listába fel kéne vinni!
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz Árjaharcos88 #31595 üzenetére
És hidd el hálás is vagyok érte, egyszerre két dolgot oldottál meg nekem. Köszönöm.
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz Bluerainbow #31592 üzenetére
Ezért ajánlottam, hogy itt kérdezz a szakemberektől
-
tornas
őstag
válasz diegho #31590 üzenetére
Az az érdekes, hogy a Rasurbo az HEC belsős. Ezek szerint a HEC és HEC között is van különbség. A drágább HEC belsős tápok viszont jól szoktak szerepelni a teszteken. A névleges teljesítményüket leadják, ami a címkéjükön szerepel. A Codegen és társainál azonban mindenképpen jobbak ezek a HEC belsős tápok. De ha pl. 20 000 pengőbe kerül egy HEC belsős táp, akkor inkább ugyanezen a pénzen veszek egy jobb fajta belsővel rendelkező tápot, csak kisebb teljesítménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz tornas #31591 üzenetére
Én tanultam belőle...és azért irtam ide a történetemet , mert itt a fórumon is több helyen feltettem , gugliztam , senki nem tudott segiteni , miért csökken folyamatosan a pontszámom.
Leirtam , hadd tanuljon belőle mindenki. 6 órája még azt hittem jó tápom van. Most minden megváltozott. Higyjétek el , valóban nagy áldozatok árán tudom csak megteremteni a pénzt valamikor év vége felé az új gépre (nem tulzok , nem dohányzok , nincs alkohol). Azt hiszem beleőrülnék ha a táp miatt megmenne az uj konfig.[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Bluerainbow #31581 üzenetére
OLCSÓ HÚSNAK HÍG A LEVE!!!!
Remélem, hogy ebből mindenki megtanulja, HOGY OLCSÓ TÁPOT NEM VESZÜNK!
Az más kérdés, hogy 20 000-ért is van gyatra minőségű táp is. De hát erre van a fórum, a tesztek, a gugli meg egy kis önállóság és elszántság a keresésre.Akinek nincs elég pénze az inkább gyűjtsön még egy kicsit (tudom, hogy a cigi is fontos meg sok egyéb más haszontalan dolog is, de hát valamit valamiért. Ezt is nagyon meg kellene tanulni néhány emberkének!), mert ilyenkor a legolcsóbb konfig elvesztése is súlyos dolog lehet.
Vagy aki csak a fogához veri a garast, az meg megérdemli, hogy leégjen még a háza is. Persze csak az övé...
Sokan azt gondolják, hogy ha fagyogat a rendszer, akkor az nem lehet táphiba. De sajnos ez nem igaz. Ilyenkor rendszerint a táp akár teljesen hibamentesnek tűnik, de valójában a rossz minőségű (főleg sok zajjal és tüskékkel szennyezett) kimeneti feszei már károsítottak egy vagy több PC alkatrészt. Legtöbbször alaplap (procit fesszel ellátó VRM-ek és egyéb áramkörök is), HDD és VGA károsodik először. De gyakorlatilag mindent tönkre tudnak tenni áramingadozáskor vagy áramkimaradáskor. Főleg, ha egyik pillanatban elmegy a másik pillanatban meg visszajön az áram. Sűrűn nem fordul elő az ilyesmi, de ami késik, az nem múlik...
Egy rossz táp a PC számára olyan, mintha valaki gyilkos galócát evett volna. Előbb-utóbb biztosan meghal... Tulajdonképpen időzített bomba. A kis teljesítményű gépeket szép lassan kinyírja. Mint egy rossz munkaerő. Csak keveset és lassan szeret dolgozni és azt is rosszul és azt is szabotálja. A nagy dolgoktól meg irtózik....
SZÓVAL JÓL GONDOLJA MEG MINDENKI, HOGY MIRE ADJA KI A PÉNZÉT!!! ÉS EZ NEM CSAK IDE VONATKOZIK, HA NEM MINDEN MÁSRA IS!
KÖSZÖNJÜK A BEMUTATÓT!!!
-
diegho
nagyúr
válasz Bluerainbow #31589 üzenetére
Az a táp alapvetően sem egy jó táp, csoda, hogy nem okozott semmi problémát eddig. Amúgy a gépedhez amit tervezel egy 500W-os minőségi táp is elég lenne, ezeket látom, amik jók a listában amit küldtél:
Coolermaster GX550, Antec HCG 520, FSP Aurum 500, Seasonic S12 II 520, Silverstone Strider Plus 500, OCZ Fatal1ty 550, ezek mind a 650W TX árában vannak kb, de ezen kívül még lehetne mondani legalább 10 olyan tápot onnan, ami elvinné a tervezett gépedet tuning mellett is. Amúgy most nézem, hogy nálatok csak 2 év gar van a corsair-re, elvileg 5 év járna rá, pl az Antec HCG-520 5 év garanciás és én azt látom, hogy olcsóbb, mint a TX650, a watt érték ne zavarjon meg, a tervezett géped sem fog 300w felett fogyasztani.[ Szerkesztve ]
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz Árjaharcos88 #31588 üzenetére
Ez nagy segitség , köszönöm szépen. Van esetleg valami tippetek , mi történt a tápommal ?
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz Bluerainbow #31583 üzenetére
ITT keress olyat, ami "ajánlott", "különösen ajánlott" és kapni Erdélyországban is!
-
übiii
tag
válasz Bluerainbow #31586 üzenetére
Az nagyon jó ár érte,biztosan nem fogsz csalódni benne.
-
übiii
tag
válasz Bluerainbow #31583 üzenetére
Az oldalon amit linkeltél én az Antec HCG 520-at vagy a Corsair TX 650-et választanám.
Jók a Corsair tápok,a mostaniak nagyrészt jó seasonic elektronikával szerelve.(#31584) Prison85:Szia, jó választás a Sharkoon,estleg jobb alternatíva a konfigodhoz,ha nem fontosak a moduláris kábelek a CM GX 450 (csak D3-as szériaszámú).
[ Szerkesztve ]
-
Prison85
senior tag
Sziasztok! Tápegységet szeretnék beújítani a párom gépébe. A konfig, amit ki kellene szolgálnia:
PhenomII X4 955 (nincs húzva)
nVidia GTX460 (szintén nincs húzva, 2x6PIN PCIe)
1xHDD
3x 12cm ventilátorLényeg, hogy elég hosszúak legyenek a kábelei egy alsótápos házhoz, csendes legyen, megbízható és férjen bele a 15k -s lélektani határba. Kizárólag új jöhet szóba. Eddig ezeket néztem, de előre is köszönöm az észrevételeket, javaslatokat!
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
übiii
tag
válasz Bluerainbow #31581 üzenetére
Én a te helyedben egy Fsp Raider 550-est vennék,mert a későbbiekben tuningolnál is.Nagyon jó ár/érték arányban van ~17k 5 év garanciával,belseje ugyan az szinte mint az aurumnak,80+ bronze.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz tranceplanet #31576 üzenetére
MINDEN ELISMERÉSEM A TETEK !
Hogy miért...ime a rövid történet. Néhanapján szoktam futtatni teszteket a gépemen. 2012 májusában is lefutattam egy 3dmark vantage tesztet. Ez lett az eredmény :
Aztán 1-2 hete feltünt , mintha lassulna a gép , főleg játékoknál. A hardver nem változott , órajelekkel sem játszottam , a szoftverek is ugyanazok , az op rendszer is , virus nincs . Sallang mentes az oprendszer (nincs agyon szkinezve , nincsenek tuning csodaprogramok rajta)
Azt hittem haldoklik a VGA vagy az alaplap. Mindent kipróbáltam , régi VGA driverek , régi chipset driverek , semmi eredmény , illetve az eredmény lesujtó volt.Aztán azon felbuzdulva amit irtatok a gyenge tápomról , visszanéztem arra az oldalra (román) ahonnan anno 2 éve vettem. 90 hozzászólásból legalább 20-an azt mondták hogy leégett a táp , sőt olyan is volt ahol magával vitte a lapot is.
Gondoltam csinálok egy próbát. Ugye ez a táp névlegesen 550 w , nekem van itthon egy no-name 500 w-os tápom kihasználatlan. Táp ki , táp be , teszt lefut , ime :
Azt hittem leesek a székről. Nem értek a tápokhoz , nem akarok okoskodni , de a táp okozta a pontszám csökkenést. Mintha már nem lenne ereje azon a szálom ami a VGA-t szolgálja ki.
Nem értem be ennyivel , visszatettem a Rasorbo-t , de most a VGA-t egy sima adapterrel másik helyről (molex) tápláltam. Az eredmény ugyanaz a magas érték. Nekem ebből az jön le , hogy a VGA kiszolgálására szánt 6 pines kimenet-nek annyi.
Engem abszolút meggyőztetek. Gépet egyenlőre nem veszek , várok 2-3 hónapot , hátha mennek lejebb az árak , viszont a tápot még MA lerendelem.
Nagyon köszönöm mindenki észrevételét , igazatok van , Nem vagyok annyira gazdag hogy olcsó cuccokat vásároljak , avagy olcsó húsnak hig a leve.
Még annyit segitsetek akkor hogy a jövőbeli konfigomhoz hány wattos tápot vegyek , mert már olyat vennék .
Köszönöm szépen - jó lecke volt.
-
zumics
tag
Hali!
Egy igen nagy dilemmatikus kérdésem lenne. Kaptam egy Chieftec Big Tower házat, amiben van egy Chieftec gps 400AA-101A 400w táp. Azt tudom, hogy ez a táp önmagában véve jó és ajánlott, DE a kérdés, hogy szerintetek bírni fogja ezt a konfigot:I5 3470
MSI H77 alaplap
8 giga ram
Gigabyte GTX 560 OC
2 satás HDD
DVDSzétolvastam a topikot, és elvileg menni kell, de az a gond, hogy egy 14A (168W) és egy 15A-s (180W) ága van a tápnak, a VGA meg 150W TDP-s. Szerinetetk?
[ Szerkesztve ]
-
Negreanuka
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék véleményt erről a tápról : CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W. Köszönöm !
-
Potzee
addikt
válasz Bluerainbow #31573 üzenetére
Egy jó táp a konfiguráció legidőtállóbb része!
Vigyáz az összes drága cuccodra!
Egy jó tápot a következő konfigodnál is tudod majd használni, amikor a méregdrága VGA kártyádért nem adnak csak 3ezret a hardveraprón...
...Nem értem Miért akar mindenki a tápegységen spórolni???PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz tranceplanet #31576 üzenetére
Valószinüleg úgy lesz
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Bluerainbow #31575 üzenetére
Ezt a listát nem hasraütésre állították össze, olyan emberek, aki valószínűleg sokat értenek hozzá vagy szervízben dolgoznak.
Vedd meg táp nélkül a gépet, de minél hamarabb cseréld majd.
Mellesleg:
i5 3570K + HD7870 alkatrészekre futja, akkor ne a tápon spórolj már.
Vegyél 7850-et és futja tápra. Ezt nem kötekedésképpen írtam, csak megint a drága konfig-gagyi táp esete áll fent.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz tranceplanet #31574 üzenetére
Azt láttam , de mi a baj vele? Én kerestem róla infókat a neten , itt mifelénk nem ismert gyártó , de nem találtam róla különösen rosszat.
-
tranceplanet
addikt
válasz Bluerainbow #31573 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Az igazság az hogy a gépre alig tudom összehozni a keretet , gyakorlatilag semennyit sem szántam tápra. Egyenlőre ugy néz ki , ebben az esetben uszott az egész , nincs elég pénzem rá. Azért csak megkérdezném , mi a baj ezzel a táppal?
Köszönöm.Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo
-
Asbee
veterán
válasz tranceplanet #31562 üzenetére
Szia. Sharkoon jó választás.
(#31563) Bluerainbow: Szia. Nem ajánlott táp, mindenképpen cseréld. Mennyit szánnál rá?
(#31564) Anaren91: CTG 500, CM Gx450, Sarkoon WPM 500
(#31571) dave93: Annyit megér. Jó kis delta táp.
-
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki tönkrement a jelenlegi 350W FSP táp ebben a gépben:
Gigabyte P35-DS3
Core 2 Duo E5200
2Gb DDR2 800Mhz
9600GT 512Mb
250GB HDD
DVD íróMivel már nem ér nagyon sokat ez a konfig nem szeretnék 10k-ért új tápot bele venni. Van lehetőségem 5k-ért egy új Chieftec gps 400AA-101A tápot venni, gari nélkül. Valaki vett egy házat anno benne ezzel a táppal, de a tápot sose használta. Ennyit ez megérne, megbízható széria még vagy van valami jobb megoldás apróról 5k-ig?
-
tornas
őstag
válasz szmiagor #31568 üzenetére
Ha haxiboy-nak szántad ezt a hsz.-t...
Én inkább maradnék az FSP-nél. A "coller master"-ed AcBel elektronikája gyengébb minőségű az FSP saját elektronikájánál. A célnak (átlagos felhasználásra) ez is megfelel, de hát a teljesség igénye... Egy adott összegért a lehető legjobbat kell megvenni!
[ Szerkesztve ]
-
szmiagor
tag
coller master
-
tornas
őstag
-
übiii
tag
válasz Bluerainbow #31563 üzenetére
Szia!
A jelenlegi tápod a nem ajánlott kategóriába tartozik.Az új konfigodhoz én mindenképp vennék egy minőségi tápot.Fsp Raider 550 ami most bestbuy és ajánlott.
Anaren91: 15ezerig a legjobb vétel a Chieftec CTG-500-80p
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Új gépet építek és nem nagyon tudom eldönteni hogy ilyen confighoz mekkora tápra lenne szükségem. Max 15000Ft om van tápra.
ASROCK 970 Extreme4
AMD FX-6200 3.80GHz AM3+ BOX
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G (később még 1 kitet szeretnék)
ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 PCIE
THERMALTAKE CL-P0600 Contact 21
ASUS Xonar D1
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120GMSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Sziasztok
Új konfigot tervezek összerakni. A jelenlegi tápom két éve szolgál ki minden probléma nélkül. Azt tanácsolták kérdezzek rá azért itt , mi a véleményetek , maradhatok ezzel a táppal ?
Köszönöm
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Épül az új gépem és tápot keresek bele. A következő alkatrészekből fog állni:
-ASRock B75 GL
-Pentium G840
-Kingstone 4GB DDR3
-ATI HD4850 (ez majd később lesz cserélve vmelyik 7750/7770 kártyára)
-1db SATA2 vinyó (később SSD)
-Sharkoon Vaya alsó tápos kázikó, kábel menedzsmenttel
Max. 13eFt a keretem rá, fontos a hosszú kábel, hogy el tudjam rejteni, valamint a VGA csati a 4850-hez. Az alábbiakat néztem ki, melyik a nyerő (halkság fontos):
SHARKOON WPM power supply series 400W (igazából ez a kiszemeltem)
THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX (ezzel csak az a bajom, hogy fehér, bár ha nem plexis változat lesz házból, akkor tulajdonképpen mindegy)
CORSAIR Builder Series CX430W v2 (erről meg azt olvastam, hogy standby-ban sípolhat)[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Üdv :
Érdeklődnék hogy ti melyiket ajánlanátok ?FSP Everest 500 vagy Cooler Master M520?
Melyik a megbizhatóbb márka?
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
K_Gabor
tag
válasz M@rdel #31558 üzenetére
Persze nem is azért mondtam,mert gond lenne vele.Teljesen szuper táp,egy rossz szavam nem lehet rá.
Apropó cég...Supportot már pár napja cseszegetem,és nem képesek érdemleges választ adni arra,hogy mégis hova küldjem a bizonyítékot vagy mit csináljak,hogy tényleg adjanak rá kiterjesztett garit pedig párszor már válaszoltak...
Nálad ezzel a témával mi újság?Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Rison77
senior tag
Üdv,
Szeretném lecserélni a lassan 2 éve teljesítő Gigabyte Superb 460W-os tápomat, kezd elég intenzíven folyamatos zajt csapni, és nem szeretném kivárni a végét. Körülbelül egy hasonló teljesítményű tápra lenne szükségem amely alsó tápos házban is megállja a helyét. Az alábbi konfighoz : Intel-5 750, HD radeon 5770, 2 db HDD, 4 GB 1333Mhz memória, asrock p55 pro alaplap. Egy FSP HEXA 500W táppal szemezgetek, láttam az ajánlott listában is, és az ára is elég barátságos. Valakinek esetleg van tapasztalata felőle? -
tornas
őstag
válasz varmi2 #31553 üzenetére
Szia!
Létezik de nem nagyon lehet ilyet kapni, talán bontókban.
Nekem viszont van egy, de ha azt én beépíteném egy ATX helyre akkor az SFX táp 8 cm-es ventije nem a prociről szívná a levegőt, a hanem a PC ház tetejéről. Elképzelhető, hogy ezzel is számolnod kell...
Ami nekem vagy, az egy régi Celeron 900 Mhz-s HP gép szerves tartozéka volt. Viszont én ebbe a gépbe egy 8 cm-es ventivel szerelt szabványos ATX tápot éppen hogy bele tudtam rakni.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Olyan átalakító keretet keresek, ami lehetővé teszi egy sfx méretü táp beépítését egy atx táphelyre, létezik ilyen? Sehol sem találok ilyet.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
K_Gabor
tag
-
balpis
őstag
A gyakorlati megtakarítás fogyasztásban még kisebb, hisz ez visszaszámolva egy kb. átlagosan 90W fogyasztású gép 24/7-es üzemét feltételezi.
Ha egy átlagos otthoni gépről van szó, napi 4 óra idle és 2 óra játék, akkor ez valahol a negyede - fele között lehet csak. Egy irodai gépnél, is max. a fele, de inkább kevesebb.Igaz, nálunk drágább az áram, mint a számításban feltételezett, nem 11-12 cent/kWh
Persze évi 2-5eFt különbség itt is összejöhet. Azaz hosszabb távon egyértelműen megéri a jobb táp, de az igazán jelentős különbség a 80+-oskkal jelentkezik a "hagyományosokkal" szemben.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
MMIX
addikt
80 PLUS Platinum efficiency; What does it mean, and what's the benefit to me?
(Ne egyszerre költsétek el a megtakarítást! Bronz vs. Gold, Gold vs. Platina)[ Szerkesztve ]
-
Arkana
csendes tag
Hello!
A konfiguráció:
- asrock z77 pro4 alaplap
- hd 6780 videokártya
- core i5 2500 proc
- dvd rom
- plusz 1 hdd még hozzáEhhez milyen tápot lenne érdemes venni? Olvasgattam itt-ott, de nem tisztult le bennem a dolog, pláne, hogy nem is nagyon értek hozzá, de egy helyen elég konkrét megfogalmazást találtam a kritériumokat illetően: For a system using a single Radeon HD 6870 graphics card AMD specifies a minimum of a 500 Watt or greater power supply. The power supply should also have a combined +12 Volt continuous current rating of 24 Amps or greater and have at least two 6-pin PCI Express supplementary power connectors.
Az 500W tutira kell neki? Nem szándékozok crossfire-t vagy procit húzni. Ennek fényében tudnátok ajánlani 1-2 megbízható tápot, ami nem drága? -
JoolsNOS
veterán
Gondolom tudok, de még sosem használtam. Ebayt ismerem. De mindjárt rápillantok csak érdekesség kedvéért, bár pont most rendeltem meg xfxet.
Szerk: Hasonlóak az árak mint ebayen.[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
válasz diegho #31542 üzenetére
Így van ebay.co.uk. De amúgy boltok vannak fenn. Pl a corsir táp az adw it-től jött. Ebayen is lehet tőlük rendelni, meg van saját honlapjuk is. Amúgy 45-55fontos kategóriát néztem. Cx500 47 volt, az xfx 52 lesz. BeQuiet, Antec tápok csak 400watt alattiak voltak ebben az árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz diegho #31536 üzenetére
Azt is beleraktam volna, de Angliában élek most és a ctg az egész mezőnyből a legdrágább lenne, mert csak németektől kapni ebayen. Amúgy xfxet néztem én is csak kerestem pár alternatívát a véletlenek kiküszöbölésére. Akkor az lesz. köszi mindenkinek.
(#31540) diegho: valami szériahiba lehetett, mert teljesen véletlenszerűen elkezdett zörögni mintha hiányozna egy golyó a csapágyból. Olyan hangja lett mintha akármikor beragadhatna. Mind a 2nek. Valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Miután a második cx500at is visszaküldtem ugyanazzal a hibával (csapágy hangos volt nagyon) újra választanom kell. Tehát a kiszemeltek:
FSP Hexa 500
XFX Pro Core Edition 550
Cooler Master Elite Power 500
OCZ ModXStream Pro 500
Thermaltake TR2 450Configom lenn látható.
kösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Falcon C.
aktív tag
-
stormy8906
tag
Erről a táprol van valakinek tapasztalata?
Be quiet! Pure Power 630W BQT L7 -
Asbee
veterán
válasz stormy8906 #31528 üzenetére
Igen, de inkább csak az amd-t. Intel vonalon pedig ha egyátalán nem akarsz tuningot, később se, akkor fölösleges a K-s proci.
[ Szerkesztve ]
-
speeedyyy
tag
Köszönöm a segítséget, 4k -ért már találtam is egy 400W FSP -t
-
tornas
őstag
-
speeedyyy
tag
Tényleg ! Elfelejtettem LC POWER 420W (LC420H-12)
-
speeedyyy
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy nem lesz baj ha egy ilyen táppal működtetem ezt a gépet?
ASRock 4CoreDual-SATA2 P2.2
Pentium D915 2x2.8GHz
Gainward HD 4830 512MB DDR3 256BIT
2x1GB DDR2 800MHz
120GB IDE HDD
LG DVD-RW IDE ODD -
Asbee
veterán
válasz stormy8906 #31516 üzenetére
Pedig kis tuning nem fog ártani, amd-nél meg aztán főleg.
Én a helyedben egy Antec EA Platinumot néznék. Igaz nem moduláris.
[ Szerkesztve ]
-
L1ZRRR
senior tag
válasz stormy8906 #31518 üzenetére
Moduláris vagy sima?
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz stormy8906 #31516 üzenetére
Szia,
Új vagy használtan?
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
stormy8906
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szeretnék tápot:
-Asus sabertooth 990fx vagy Asus P8Z77-M Pro
-AMD 8120fx vagy Intel Core i5-3570K
-Kingston 8gb ram
- Sapphire HD7950
- Hitachi 500gb
-120 gb SSD
- dvd iró
-bitfenix colossus windowTuningot nem lesz,jelenleg egy superb 460w tápom van,gondolom ez csere.
Milyen tápot javasoltok?Megbízható,halk,esetleg moduláris tápot szeretnék,kb 30k-ig
köszi -
-
goodluck
tag
válasz L1ZRRR #31507 üzenetére
Értem. Inkább akkor haladok a 600W felé. Ez a kalkulátor szerint 466W jönne ki CF-ben, de persze ez csak egy kalkulátor és nem tudom mennyire adhat rá az ember.
[ Szerkesztve ]
MSI GV72 8RE =+= ASUS PG248Q ROG SWIFT =+= IphX
-
goodluck
tag
válasz L1ZRRR #31503 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Körülnézek a használtak között az aprón, de jobb szeretnék inkább ujjat. Persze újonnan is belefuthat az ember sz...a.
Még ezzel is szemezgettem, de későbbi CF-hez elég lenne az 500-550W körüli táp?[ Szerkesztve ]
MSI GV72 8RE =+= ASUS PG248Q ROG SWIFT =+= IphX
-
L1ZRRR
senior tag
válasz goodluck #31499 üzenetére
CTG-550 , GX-450 , Hexa 500.
Használtan viszont kapsz CORSAIR HX-650 - TT toughpower szintű tápokat, tehát én inkább ezt az alternatívát választanám.
-
Jim-Y
veterán
válasz BomiBoogie #31501 üzenetére
A GPS500A8 új széria, ha visszaolvasol kiderül, hogy nem tudunk róla még sokat, így nem venném meg a helyedben, ellenben a CTG Különösen Ajánlott minősítésű. üdv
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok, az eddigi segítségeteket megköszönve, egy rövid kérdésem lenne még.
A kettő közül melyik ajánlottabb és miért? Úgy látom,a GPS széria az újabb, és a 12V-os ágakon kicsivel többet ad le. Mindekettő 80-as.http://ipon.hu/webshop/group/chieftec/456/#!/webshop/product/chieftec_gps_500a8_500w_dobozos/215943
vagy
http://ipon.hu/webshop/group/chieftec/456/#!/webshop/product/chieftec_ctg_500_80p_500w_box/138829
Válaszotokat előre is köszönöm, fontos, mert ez alapján vásárolok holnap!
SZERK.: Olvastam feljebb a topikot, látom, hogy új a széria, és még nincs egyértelmű döntés, épp ezért engem a jelenlegi állapot érdekel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek