Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz ViZion #110187 üzenetére
Köszi, neked is.
A másik topikban írtam, kizárva, mert előbb letiltva szoftveresen majd minden USB eszköz kihúzva és úgy is fenn áll a jelenség.
Ahogy a PSU-t áramtalanítom, utána jó pár óráig és annyi.
De inkább folytassuk a másik topikban, ott a helye.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Hunork
veterán
válasz ViZion #110187 üzenetére
Másik topikban szó volt róla, és nincs semmi ilyen bekapcsolva. Mondjuk ezért gáz s két topikos válaszolgatás.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
jim bcs
nagyúr
válasz ViZion #109918 üzenetére
ViZion (#109918)
"A 2 ágas kialakítás nekem nem para"
Amúgy se, OC esetén jön jól a single mert stabilabb feszt ad le, egyéb esetben nincs miért aggódni. Ez a 2 ágas történet kicsit túl van lihegve.Dospalek és DR|FTK|NG
Az összefoglaló beérett, nagyon baba, Gratula
Ha gondoljátok kiszedhettek alulról, innen már tényleg a ti érdemetek.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
DarkByte
addikt
válasz ViZion #109861 üzenetére
Köszi, ezt a grafikont én is megtaláltam. Tehát a téglatápok hatékonysága az 80-90% körül van ekkora terhelésnél. Viszont engem pont az érdekelne hogy egy nagyobb kaliberű táp (mondjuk egy 600W-os be quiet!) mit produkál ha egy olyan kicsit konfigot kell hajtania, mint mondjuk egy Celeron J3160 aminek 6W a TDP-je, és még ha mellérakom a lapot, a RAM-ot és a vinyót, akkor is valahol 20-25W körül lesz a max. fogyasztása az egésznek. Erre nem igazán találok grafikont. A mostani home server-emet egy 12V-os téglatáp hajtja és ott kb. 20-25W a konnektorból felvett teljesítmény. Ha ez felkúszna mondjuk 5-10W-ot egy közös ATX PSU-ra átálással, akkor azzal oké vagyok azért cserébe, hogy kompaktabb az egész és egy minőségi tápom van két konfigra.
De igazából ez az egész elmélet, lehet maradok a két külön gép felállásnál. Csak próbálok informálódni a döntés előtt.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ViZion #109809 üzenetére
Remélem, hogy sokáig ki fog szolgálni.
varmi2(#109881)
Szia.Nem rossz tápegység. Milyen gépbe kerülne?
combonari(#109812)
Szia.Az a videókártyához való, a 6+2 pin-es az egy 6 pin-es, ami kiegészíthető a 2 pin-essel 8 pin-essé. [link]
Jó esetben nem robbanna fel.
125W alatti procikhoz elég a 4 pin-es is(8 pin-es csatlakozó esetében is, csak megfelelően kell bedugi - nem nehéz), és menne azzal a gép. Egyébként most milyen tápegység van(ha van), illetve mi van még a számítógépben?[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ViZion #109805 üzenetére
Uhh.. Nem találom.
Melyik Ryzen lenne, és mennyire lenne tuningolva? Ha nem nagyon változik a fogyasztása, akkor elég az 500W, de a 600W jövőbiztosabb.
Kishandris1(#109806)
Szia.-Be Quiet! Dark Power Pro 11 550W, 650W > 5 év
-Corsair RM650i > félpasszív, Corsair Link, teljesen moduláris, 10 év
-Corsair RM550x, RM650x > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év
-EVGA G3 550, 650 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 7 év
-FSP Hydro G 650 > félpasszív(nem kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-Super Flower Leadex Gold II 650W > félpasszív (kikapcsolható), világít (kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-Super Flower Leadex Platinum 550W, 650W > félpasszív (kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
Tesztekben jól szerepelnek, de még kevés velük a tapasztalat:
-Seasonic Focus Plus 650W Gold > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év
-Seasonic Prime 650W Platinum > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #109786 üzenetére
Hát kérem, ahol a Seasonic G-550W (SSR-550RM) volt 22k-ért, ott visszaírtak, h már nem elérhető a táp. Persze árukereső és az oldaluk még hozza, itt lágalább írják, h nem elérhető.
Chieftec - 550W Navitas 550W 80+ Gold - GPM-550S -ot ajánlottak helyette, háát, maradnék a "klasszikusoknál".Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #109786 üzenetére
OK, egyben van. bocs, előbb írtam, utána olvastam. [link]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
senior tag
válasz ViZion #107136 üzenetére
A Duliee által linkelt oldalt érdemes nézegetni, mert lehet, hogy lesz megint - már ha bejön Neked az a táp!
A második vásárlásom előtt sem volt egy pár napig és lett újra!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #95439 üzenetére
Hát szerintem a 600-as is bőven elég oda
700-asról sok infóm nincs, sejtésem szerint ugyanazok az alapok mint a több esetében, ha az alkatrészek méretezése is követi a teljesítményt, akkor nincs vele gond, a 700-ast amúgy sem használod ki topban sose.
ADDA ventisek, igaz csúszócsapággyal ,de jó minőségűek.
Moduláris és a sima is ugyanaz a belsőn alapszik
[ Szerkesztve ]
-
válasz ViZion #95439 üzenetére
az én véleményem mint ex venti cserélgetős szakbarbáré, az hogy vedd meg
de hogy írjak valami értelmeset is, szerintem elég a 700 W még a 390x-hez is
meg amúgy is ahogy tudom te nem agyon ráncigálod az FX-ed, hanem még alul is feszeled
tehát elégnek kell lennie[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ViZion #93208 üzenetére
Szia.
BQT! L8 600w nem nagyon ajánlott.
A mostani VGA-dál az R9 390X csontra terhelve +70-80-100w-ot fogyaszt többet.
Én azt mondom, hogy mérd meg, hogy a mostani géped terhelve mennyit fogyaszt. Kevesebbet fogyasztó procival(nem cikizésből írom ) elég lenne a mostanid is(R9 390-hez tuti, ha nem szivárgósat fogtál ki).
Zufo(#93216)
Szia.~300w is elég lenne.
Dr.F.E.R.I.(#93217)
Szia.FSP 280-50EPA, ez durván 4k újonnan(bár ezen csak egy szem "molex" van).
Az előbb említettek is megfelelnek.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #91418 üzenetére
Mivel méred?
Csak mert a szoftveres mérés nem mérés , ezt tudjuk.
500-as XFX meg nincs, vagy 450-es, vagy 550-es, de nem hinném ,hogy a táp okozna bármi galibát is.
@Magnum PI: Biztos kell ekkora táp a gépedbe?
@HoReSz1975: Ha bevált az eddigi táp kár variálni szerintem
@skandarg27: Szerintem is inkább Nvidia
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ViZion #91159 üzenetére
Szia!
Én ezek között nézelődnék első sorban, ha FSP matricásnak kell lennie:
-FSP Hyper (S) 500
-FSP Hyper M 500 > félmoduláris
-FSP Raider S 550 > Raider 550: 80+ Bronze, Raider S 550: 80+ Silver | A hangja kicsit nagyobb az átlagosnál.Ha elég, ha a belseje FSP tervezésű, és gyártmány, akkor tudok még néhányat javasolni.
Szerk: Mekkora a max keret?
[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #74656 üzenetére
XFX Pro sorozatban még nem volt 80+Gold hatásfokú, TS 550W létezi Bronze és Gold verzióval ill. XTR széria Gold hatásfokú.
A nagyobb teljesítményű XFX-ek (750,850) hangjára már volt panasz. Nálam még nem volt ilyen táp, nem tudom, hogy ez mennyire általános, lehet, hogy csak néhány vájt fülűnek súrolta a tűréshatárát a venti.Ha nem ragaszkodsz a Gold minősítéshez, akkor egy Seasonic M12II 750W is szóba jöhet
(a párom apjának vettem ennek a fix kábelezésű változatát...a monitor ki volt kapcsolva, de a gép nem...hát, ráindított mert nem hallotta, hogy már megy a PC, pedig elég jó füle van az öregnek... )PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #74649 üzenetére
Kicsit pontositanék...
Nem mindegyik Enermax épül CWT belsőre, hanem vannak szériák az alsó szegmensben, amelyek CWT belsővel készülnek.
A SuperFlower beles Evga szerintem is jó választás, mint ahogy a Seasonic beles XFX is. Valamennyi XFX táp Seasonic belsős, egybe hagyott 12V-os ággal. Mindegyik tápjukban golyóscsapágyas venti van, a régebbiek ADDA ventit kaptak, az újabbak (pl.TS, XTR) Hong Hua-t.
Éredemes még rápillantani: Cooletmaster V700 (Seasonic), FSP Aurum S 700PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #73619 üzenetére
Ahogy a forint is a béka segge színvonalon játszik királylányost... Sajnos ez van. mivel függünk a dollártól, így itthon is emelkedik mindennek az ára.
@ViZion: Az lehet, de nem sok esély van rá, bizonytalan cég termékébe meg nem invesztálunk forintot, főképp a hulladék tápjaiba . szerk.: GLX - Sirtec belsős, de már régi fejlesztés.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz ViZion #73605 üzenetére
A régi szép időkben sem volt 10k alatt 500W-os. Mára a 400W-os tápokat is el lehet felejteni.
350W-os van 2db. Az FSP APN és a GIGABYTE GE-C420A-C2 OEM.
Inkább minőségi használt tápot vennék 10K alatt.Kívánok mindenkinek jobb forint árfolyamot, alacsonyabb ÁFÁ-t és lassan boldog új évet is !
A 3-ra látok esélyt.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #70278 üzenetére
GIGABYTE GE-C420A-C2
Ez is egy két ágas FSP belsőre épül...(talán GHN vagy HNN)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #59330 üzenetére
Kimaradt még a Seasonic S12 II 620W, az 24,7k... de az FSP nekem nagyon tetszik, árban szinte ua. csak lehet az már túl nagy is, még húzott FX-8350 és 7870 mellé is, nem?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Graphics
Jómunkásember
válasz ViZion #59323 üzenetére
Seasonic S12II-620 és kész. 20 ezer, de 520-as is elég
Amiket irtál: Enermax nem Enermax belsös, kihuzhatod...
Thermaltake CWT, azt hiszem...
BQ 630 HEC hulladék belsö..
FSP-k jok EGN ritka, hol találtál, szlovák boltos akkor hagyjuk
Seasonc jobb és halkabb sztem
Esetleg XFX 550 még, ami olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #42508 üzenetére
FSP-nek szinte alig van egybe hagyott 12V-os ággal tápja... a Raider széria, Aurum Pro-k és az ERN 600/700/750
A Fractal Design nem gyárt tápot csak matricáz. Korábban volt két FSP belsős tápja (Integra 400 ill. 500) ezeket leszámítva hulladék ATNG ill. HEC beles tápjai vannak, ami nem ajánlott!
A Thermaltake szintén...ezek közt is csak elvétve találni használható tápot.
A Be Quiet! - leszámítva a felejtős Pure Power L8 sorozatot/HEC elektronika - szintén FSP elektronikára épít. Nincs egybe hagyott 12V-os ággal rendelkező tápjuk csak osztott.
Az Enermax az alsó kategóriában CWT belsőt használ, nem saját Enermax fejlesztésűt...pl.NAXN, GX, Tomahawk sorozat. Nem rossz cuccok, de nem az igazi Enermax minőség.15k környékén az XFX Pro 450 ill. 550 az ajánlott vétel!
(Seasonic elektronika, egybe hagyott 12V-os ág, 80Plus Bronze minősítés, ADDA venti, ami halkabb, mint a Yate Loon)
450W - max.408W teljesítmény-34A [link]
550W - max.528W teljesítmény-44APICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #42508 üzenetére
Jah, más márka is jó lehet, csak Gigabyte, Chieftec, Codegen meg ilyesmik ne
-
Vesztor87
senior tag
válasz ViZion #38709 üzenetére
Mennyivel lehet több a fogyija? A régi gép: E3400-2x2GB DDR2 - 2 hdd integrált vga. Az új gép G530-1x4GB-1 HDD meg mindkettőben dvd rw.
Az új gép fogyija az fogyimérő (konnektorból mérve) 60-90 W volt. Ha +200W-ot felvesz óránként a régi táp, az napi 8 órában 1,6 kWh, 30 nap alatt 50kWh, az 2.500 Ft. Ez nem lehetséges? -
Integrale
veterán
válasz ViZion #38531 üzenetére
Minden megérkezett, a táppal és a ramokkal van probléma (illetve rammal mert egy 8Gb-osat küldtek 2x4 helyett) de emiatt már fel lett véve velük a kapcsolat, az új ramokkal küldik a garancia leveleket is, na azóta is és ennek már egy hete. Tehát a 8 nap már lejárt sajnos
"Bad reklám is reklám too"
-
Potzee
addikt
válasz ViZion #38380 üzenetére
Nem, nem jó mind...
Ipon-ról 12k alatt a CTG-400 / CTG-450 / BE QUIET! System Power 350W 80+ a vállalható...a többire én nem adnék ki pénzt...talán a HEXA 400-on még elgondolkodnék de aztán bevillanna az XFX 450 Pro (P1-450S-X2B9)-es 13.5k-ért máshonnan...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
tornas
őstag
válasz ViZion #30429 üzenetére
Köszike!
Találkoztam már ezzel a jelenséggel, mind a tápoknál, mind a CPU-knál. Csak nem tudtam, hogy így hívják ezt megoldást. Viszont olyan táppal is találkoztam, ami a PC kikapcsolása után még egy ideig (típustól függően) forog a venti, hogy elvezesse a maradék hőt és ezáltal lehűtse a tápot.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
TGWH
őstag
válasz ViZion #30429 üzenetére
És ezek a félpasszívak hány ezer körül kezdődnek? Gondolom cirka 20 körül, jól tippelek?
szerk.: valahogy gondoltam, hogy nem egyszerű usernek valók mindegy, ctg500 legalább halk? asgard pro házban csak nem lesz meleg...
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
copyme123
csendes tag
válasz ViZion #30235 üzenetére
Akkor ha azt mondod, hogy vegyem meg, ezt én is tudom, A KÉRDÉSEM EZ VOLT AZ ELEJÉTŐL : MEGVANNAK VELE EZEK A CSATLAKOZOK ? : kell a videokártyámba egy dugasz, a HDD-be, a DVD rom-ba, es az alaplapba is kell. a második Táp, egységben, amit az első hozzaszolasomban tettem be, a másodikban megvannak vele ezek a csatlakozok ?
Csak ez az egy kérdésem van ! Igen vagy nincsen meg az egesz !
-
fagylalt
senior tag
válasz ViZion #30185 üzenetére
Ezért kell egy megbízható felhasználótól vásárolni (ennek a segítségével).
Így van, az FSP a legjobb választás (ugyanaz a fajta, mint amit följebb linkeltem, csak 350w-os).
-
fagylalt
senior tag
-
fagylalt
senior tag
válasz ViZion #30180 üzenetére
Szia!
Gyorsan írok, mert látom kilépett a mester.
Úgy látom abban a házban egy LC-Power tápegység van, ami a kerülendő, veszélyes, nem ajánlott kategóriába tartozik.
Egyébként a táp épp az az alkatrész a gépben, amin nem igen szabad spórolni.
Ha most vennél egy erősebb (minőségi 400 vagy 500w-osat), akkor azt nem kell hozzányúlnod 3-4 évig.Itt egy lista inenn válogass. Ha nagyon olcsó szeretnél kijönni belőle, de egy normális tápegységet szeretnél, akkor: minimum. FSP FSP400-60APN (10eFt újonnan), ami még mindig az legalsóbb kategóriájú tápok közé tartozik, de csak innen kezdődnek az ajánlhatóak.
Szerintem inkább vadássz jobbat az apróról. 6eFt-ért már vannak normális tápok [FSP, Chieftec, (talán még a Delta?)].
Üdv: Divi
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz ViZion #30178 üzenetére
Szia!
A Chieftec-ben található táp biztosan GPS-350S, ami sajnos nem túl megbízható. A Gigabyte-ban elvileg Gigabyte PowerRock KX 370-es táp van, ami egy elég gyenge CWT kapcsolásra épül. Én egyiket sem tartom túl vonzó cuccnak. Ha lehet, akkor inkább egy olcsó ház + FSP 350-60APN, vagy APN helyett valami jól bevált, használt táp (FSP, Chieftec, Delta stb... Ennek kiválasztásában segítünk, ha keresel néhány megfelelő árral rendelkező darabot).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
balpis
őstag
válasz ViZion #23949 üzenetére
AZ FSP400-on hogy lenne 2*4pin? Azon egy darab 4 PIN-es és egy 20+4 pines kell, hogy legyen. (hacsak nagyon nem néztem valamit félre, de még a 400GHN-en is így van.) De az a 20+4 együtt kell. A másik 4 pinest a 8 pines egyik felébe tudod csak bedugni - erőltetés nélkül - úgy van lesarkazva. Komoly, feszemeléses tuning nélkül az elég is, nem kell 8 pines.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
-
ViZion
félisten
Chieftec 450W tápegység APFC (CTG-450-80P)
Mi a véleményetek? Chieftec az van olyan jó mint a Corsair?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest