Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Rolie Polie
junior tag
válasz BRIKLY #144762 üzenetére
Most /is/ egy több éves 1GB RAM-os Alca tabletről írok amin alapon fent van a Face/lite/, YouTube, Chrome, Maps stb, tehát el:)
Pedig itt van mellettem a 4 GB-os Acer noti de ez sokszor egyszerűbb használni:) Ettől függetlenül év végén érdemi elismerése mellett nyugdíjba megy valami Lenovo, Samsung váltja majd fel..Szerk. Most néztem csak, hogy már döntött is....... hááát.......... Xiaomi ezerszer jobb lett volna, de ő tudja.
[ Szerkesztve ]
Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.
-
Rolie Polie
junior tag
-
Ájvé
veterán
válasz BRIKLY #141745 üzenetére
Szerintem ebben sincs különbség, gyakran még a gyári szakszervizeket is szokták szidni (TMX), úgyhogy semmi sem biztos. Xiaomi.hu-ról venném 2 év garanciával személy szerint, de mindenki azt csinál amit akar.
borix:
"Igaz lenne, hogy 60% gyorsabb mint az android az androidnak vér ciki."
Ez könnyen lehet. Huawei fix hardverre tudja optimalizálni a saját rendszerét, hiszen ők az egyedüli fejlesztői a teljes rendszernek és ők adják hozzá a hardvert. Lásd iPhone, ott is teljes rendszert a hardverre tudják szabni. Ez Androidon lehetetlen, sok gyártó, millió féle hardver, ezt maguknak a gyártóknak kellene készülékre szabni, de igazán a nagyoknak (se) megy, ebbe benne lehet az is hogy nem biztos hogy mindenhez hozzá férnek (Gapps), szóval túl sok a tényező.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz BRIKLY #141741 üzenetére
Hát nem hiszem hogy ennyit számít (neked biztosan). 220volt jóval nagyobb bolthálózat, kb ennyi a lényege. Ilyen erővel Alza lehetne a nyerő, de az meg Cseh üzlet. Vedd ahol gondolod, de szerintem 4/64-et érdemes venni, 3GB RAM azért MIUI mellett később kevés lehet már. Turbado amúgy ország 1. számú boltja díj (Mobil kommunikáció kategóriában) mellett csak 4000 értékelése van, mondjuk ez népszerűségi díj, de ebből is látszik hogy 220 voltnak is azért lehet ennyi értékelése mivel sok terméket árul, nem csak mobilokat.
Egyébként meg 1mobilnak jobbak az értékelései, de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Orgi
addikt
válasz BRIKLY #141169 üzenetére
Mikor én vettem egy árban volt a p9 és a Honor 8, minden tesztet elolvastam és a mobillal fotós itteni topicot is, én úgy láttam kb egál, de többször jobb képeket produkált a Honor. A 2 telefont meg egymás mellett kézben tartva szerintem nem kérdés, hogy melyik néz ki nagyságrenddel jobban (a Honor).
Nem hiszem hogy ezen használt ársávban LG vagy Asus komolyan vehető ellenfele lenne bármelyiknek.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz BRIKLY #129518 üzenetére
Én is hallottam már Sonyról rossz véleményeket. Z széria egyébként meg felső kategória, több is várható tőlük, persze nem ezen múlik.Nincs hibátlan telefon sajnos, vagy ha lenne mindenki azt használná. Ellenpélda a Mi 3-am ma is jól működik és nem tépem ki a SIM tálcát akkor még telefonálni is lehetne vele.
-
MODERÁTOR
-
thomson7575
tag
válasz BRIKLY #129516 üzenetére
Én nem vagyok benne olyan biztos, hogy egy 4 éves használt Z3 megoldást nyújtana a problémádra
Ha azt vesszük elég szubjektív dologgal dobálózol, mert amiért a te P10 lite- od, vagy az Mi 4c-d megzavarodott, nem jelenti azt, hogy ezek rossz telefonok, vagy azt, hogy az új telefonok mind elromlanak szűkös határidőn belül.
Ha te hajlandó lennél lecserélni a P10 lite.odat egy Z3-ra, akkor ennyi erővel már vehetnél egy Nokia 3310-et, mert az is működni fogSiemens C35 -> Sony Ericcson T220 -> Samsung U600 -> Galaxy mini -> Lumia 520 ->Galaxy S4 mini -> Huawei P8 -> iPhone 6s -> iPhone XS
-
thomson7575
tag
-
MODERÁTOR
-
mark!
őstag
válasz BRIKLY #116262 üzenetére
én csak sima xa-ról tudok nyilatkozni. de ha sokat használod youtubera, esetleg filmet is nézel (nem 240p-ben) akkor megéri azt a 14500ft-ot. az akksi sokat bír, délután 3-kor vettem le a töltőről, azóta folyamatosan használom és 64%. (energiatakarékos mód be van kapcsolva), ha nem használtam volna folyamatosan, mondjuk összvisz ~1 óra azóta, akkor még mindig olyan ~90% környékén lenne. (de ez is relatív, merf lehet hogy te pl. nem facebookozol, vagy instagramot se nézed napi 40-50percen keresztül. akkor persze teljesen más. menj el mediamarktba vagy valahova, tapicskold körbe a 2 telefont, és dönts. egyébként nekem is az xa lett volna a másik választási lehetőség, de a műanyag miatt olyan gagyi érzete volt, és szerettem volna valami változást, mert ezelőtt i4s-->z3-->z3c-->i4s-->xperia j. szeretem a sonyt, tényleg nagyon jók, de az xa nekem valahogy nem jött be annyira miután megfogdostam.
>
-
pit stop
addikt
válasz BRIKLY #116252 üzenetére
Ha van olyan változata az adott készüléknek, ami csak 1 SIM-et fogad be, akkor a szogláltató azt fogja árulni - így szerintem biztos, hogy nem.
(#116250) Thomboy83 :
Bullshit, Bullshit.
Szabályzói és jogszabályi előírásokat betartjuk, annak megfelel a készülék.
K..s és vedd meg.
Mézesmadzagba mártva és azzal átkötve az egész, tisztelettel... a levél írója[ Szerkesztve ]
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Ájvé
veterán
válasz BRIKLY #116216 üzenetére
"Lakatold" le az összeomló appokat. Ez a MIUI agresszív memória kezelése miatt van egyébként, ezt is lehet állítani fejlesztői beállításokban (háttérfolyamatok korlátozása és memória optimalizálás pontokban). Gondolom 2GB RAM-os a készüléked, igen ez már kezd kevés lenni a MIUI-nak.
Akkut pedig lehet valami szívja a háttérben, Wakelock detectorral érdemes megnézni esetleg. Wifit nem tudom miért dobálja, ilyet nem nagyon hallottam, talán routerrel van baja, ha máshol másik routerrel is csinálja akkor készülék hiba lehet. -
pit stop
addikt
válasz BRIKLY #116222 üzenetére
Sonyk optimalizáltsága elég jó (Z3c-ből gondolom van tapasztalatod), a berakott Moto pedig szinte stock droid így azzal se lehet gond.
P9 Lite van családban, de arra sem volt panasz ilyen szempontból, de azt nem szoktam használni.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
pit stop
addikt
válasz BRIKLY #116209 üzenetére
Hosszabb távra én XA1-et venném.
Összehasonlításban nézd meg számodra mik a fontos szempontok.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
mark!
őstag
válasz BRIKLY #116213 üzenetére
csak szolgáltatónál jöhet szóba? mert p10 lite egy nagyon jó telefon, csak dícsérni tudom, kézhezálló, szép, hardverileg is jó, és szoftveresen sem utolsó.
én konzolvilágban vettem (ott 80ezer ft), másik 100%-ra megbízható bolt a rufusz computer. (ott 81ezer ft, minden mást ott veszek )>
-
Ájvé
veterán
válasz BRIKLY #116209 üzenetére
Elvileg csak 3 vagy 4 GB RAM-al szerelt verziók vannak. Egyébként nem láttam itthon 2 GB RAM-at, ha esetleg létezik ilyen. Szerintem amúgy erre gondolt, de ez korábbi széria (2016-os talán), SoC is más stb.
-
ZolkoW
őstag
válasz BRIKLY #114556 üzenetére
BRIKLY, Tobias: nem akarok offolni, és nem is értek hozzá*, de a saját topicjaikban próbálkoznék, ha az még nem volt meg.. a érzésem szerint mindkét problémára kellene hogy legyen megoldás, de minimum magyarázat.
*: az offoláshoz értek, a telefonotokhoz nem.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz BRIKLY #114549 üzenetére
a MIUInak megvannak a rákfenéi, de ez úgy hangzik, mint valami komoly beakadás. egyébként azt hiszem, inkább a fordítottja a gyakori, aki nincs hozzászokva hogy az appok nem kapnak meg alapértelmezetten mindenféle jogot, meg automatikus indítást, azok szenvednek vele, hogy rendesen megjöjjenek az értesítések. újrabelakáskor nekem is mindig eltart pár napig, mire kitökölöm ezeket /sima Mi4/
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Keil Walker
aktív tag
válasz BRIKLY #114546 üzenetére
Nekem 2.5 éves xiaomi mi3 telefonom van gyengébb hardverrel mint, ami a mi4c-ben van. Custom ROM-ot használok és minimum olyan gyors, mint a kollégám z3c-je. Szóval szerintem van remény. MIUI-val ez is lassabb, de szerintem ha jól karbantartott a MIUI, akkor az is teljesen jó.
-
-
Keil Walker
aktív tag
válasz BRIKLY #114542 üzenetére
Custom ROM-ot próbáltál már feltenni a mi 4c-re? Egy Resurrection Remix vagy AICP tuti gyorsabb lesz a MIUI-nál. ROM-olni ingyen van csak idő kell hozzá. Szerintem megérne egy próbát. Biztos van olyan, ami mindennapi használatra alkalmas, bugmentes.
Egy használt telefon 50ért vagy egy új 80ért nem biztos, hogy nagy előrelépés lesz.
De ha semmiképp nem akarsz ezzel bíbelődni, akkor olyat érdemes keresni, ami stock droid közeli, pl egy Motorola x style. -
törölt tag
válasz BRIKLY #55968 üzenetére
a vodánál van a smart 4 mini 23K kártyásan
vagy a huawei Y300 is jó lehet használtan már lehet kapni 20 körül
[ Szerkesztve ]
-
válasz BRIKLY #55960 üzenetére
Ha nem riadsz vissza ebay-ről rendeléstől, akkor akár 20-30k körül lehet kapni 2 éves Motorolákat. 2 maggal, 1GB RAM-mal, qHD-s kijelzővel. Angol, német vagy amerikai ebay-t ajánlom, bár ha az amerikairól rendeled, akkor kell tréfát fizetni.
Magyarországon nem fogsz ennyiért használható hardverű, tűrhető állapotban lévő használt készüléket kapni, mert nálunk általában magasabbak az új készülékárak, ami miatt a használtak is feljebb vannak a külföldinél. Külföldön a használt nagyon sokat veszít az értékéből.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
minek?:S
őstag
válasz BRIKLY #55966 üzenetére
Az a helyzet, hogy 20kért használtan sem kapsz normális droidot.. itt csak a L520 játszhat... ha normálisabb telefont akarsz. Azt is meglehet szokni hamar.
Szerk.: Vagy inkább ez. Ezt most megvenném a helyedben.. de nem tudom mennyire korrekt az eladó.--> 175 + ; 0 -
[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest