- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BigManus #32917 üzenetére
Én vagyok a rendszergazda, de csak amolyan alkalmi, kihívogatós, ha nem ment valami.
Két éve telepítettem egy szervert, belőttem rendesen aztán könyörögtem annak aki ezt a gépet (ami a fő munkaállomás volt) kezelte, hogy szedje össze a kismillió helyre szétszemetelt doksikat, hogy be tudjak állítani egy tetves backup-ot a szerverre. Eleinte még hetente szóltam, aztán havonta, aztán belefásultam...
Fél éve belecsapott a villám az épületbe, akkor már az UPS is elszállt a szerver alól... Még pampogtam akkor, hogy nem lesz ez így jó, de akkor éppen ISO-t csinálták és nem volt rá idő... -
daimonion
senior tag
-
GEPESZ66
veterán
válasz
BigManus #31100 üzenetére
Köszi!
A fiókba belépve olyat látok, ahol az automatikus hosszabbítást lehet beállítani!
Este majd ránézek, mert 7 nap múlva jár le a feleségem laptopján a próbaverzió.
Azért gondolkodok a hosszabbításon, mert biztonsági szoftver csak újratelepített rendszerre szeretek rakni, s a laptopon előtelepítve volt.
Nem tudom, hogy az esetleges törlése mennyi szemetet hagy.
Egyébként a céges gépeken Mcafee van, s januártól a mobilok is azt kapnak. -
-
-
-
válasz
BigManus #29068 üzenetére
Szia Laca!
Igen, mivel még kb. egy évvel ezelőtt chateltem az egyik BD-s munkatárssal, hogy elmagyarázzam neki az oldal jogi állását, lévén, hogy kártevőt nem tartalmazott. Nagy nehezen, de mégis bekerült az adatbázisba, ellenben a VT-n nem írja, hogy benne lenne.
Mindegy, annak idején már a chates egyeztetés után nem sokkal BD IS már nekem is blokkolta.
Küzdök a szemétládák ellen...
-
szaki26a
aktív tag
válasz
BigManus #28287 üzenetére
Nsa elfogja a "baráti" országokba menő cisco eszközöket és bepoloskázza. Fura mód Microsoft lépet fel legerősebben NSA ellen. Microsoft, Cisco, FB létrehozott egy konzorciumot közösen kívánnak fellépni ez ellen.
Persze illúzióink ne legyenek, titkosszolgálatok megtalálják az utat, hisz ez a dolguk. Ma NSA fizeti messze legtöbbet az új biztonsági lyukakért. Kína a kanyarban nincsen hozzájuk képest, de más a cél is. -
válasz
BigManus #28272 üzenetére
Szia Laca!
Köszönöm a javaslatodat!
Kereslek!(#28274) L7wy: Köszönöm neked is! És teszteken hogy visít a program? Megbízható? Spam/e-mail modul van benne?
Mindenesetre a Qihoo 360 felkeltette az érdeklődésemet nagyon. Jó lenne ha más is leírná a tapasztalatait esetleg aki tesztelte is élesben.
-
Arpee78
senior tag
-
Arpee78
senior tag
válasz
BigManus #28012 üzenetére
A frissítéseket hogy lehet hálózatra állítani? Tehát egy központi gép(szerver) szedné a frissítéseket netről egy megosztott könyvtárba, a többi pedig onnan frissítene.
Az általános beállítások - frissítések - proxy és kiszolgáló beállításokhoz beírtam egy újat, ez a szerverünkön lévő könyvtárra mutat amiben a vírusadatbázis frissítés van. Csak hogy lehet ezt naprakészen tartani? Az nem pálya, hogy rendszeresen odamásolgatom. Van valami eszköz ami a frissítéseket szedi le egy bizonyos könyvtárba, lehetőleg a programfrissítésekkel együtt?
-
Arpee78
senior tag
válasz
BigManus #28008 üzenetére
Évek óta használom otthon, egy ideje a céges gépemen is ez van. Nekem semmi problémám vele, de nem akarom, hogy a többieknek gondot okozzon. A privdog, secureDNS, geekbuddy dolgok kikapcsolásával telepítettem. Tehát csak a tűzfal és a vírusírtó van fenn belőle. Kb 10-15 gép munkacsoport hálózatban, router mögött, a fórumban visszaolvasva routerrel nem kell a secureDNS ezért kapcsoltam ki.
Kikapcsoltam még a widgetet, továbbá a felhasználói felületnél szinte mindent. Csak az "Információs üzenetek mutatása lecsukott.." négyzetet hagytam bekapcsolva.
Mit kellene még konfigurálnom rajt?
-
embe
nagyúr
válasz
BigManus #26896 üzenetére
ÖÖÖÖ ez micsoda???
Hol van? Mit nézzek rajta? Egyáltalán hogy kell kinéznie?
Ha próbálom a Chrome-t indítani, akkor ezt írja ki: " DNS PROBE FINISHED NO INTERNET"Erre gondolsz?
"C:\windows\system32\drivers\etc\hosts"Nekem most egy W7 ultimate 64bites rendszer van fenn. Esetleg felül lehet ezt írni?
-
-
Fjoe
tag
válasz
BigManus #25942 üzenetére
Hát igen meglátom még melyik lesz, mert hiába választanám mondjuk az ESET-et, ha a főnököm azt mondja, hogy nincs rá pénz. Ezért szükséges 3-4 alternatíva, melyek árban különböznek, de a gépparkunkhoz megfelelő lenne. A small business csomagokról egyébként mi a véleményetek? Mert láttam mindegyik szoftvernél, hogy van ilyen lehetőség is.
-
Fjoe
tag
válasz
BigManus #25936 üzenetére
Örülnék én is egy géppark cserének, igazából öt ilyen régebbi gépünk van, pénz fejlesztésre vagy cserére meg csak akkor, ha valami elromlik
Megnézem a Bitdefendert amit ajánlottál.
Visormail: A webroot sem lenne rossz, csak ha jól tudom nincs hozzá magyar nyelv. Nálunk a felhasználók 80%-a nem tud angolul, és ha beugrik egy ablak, hogy észlelt valamit a vírusirtó általában nem foglalkoznak vele vagy össze-vissza kattintgatnak, és csak a legutolsó pillanatban szólnak nekem, amikor már 600-szor felugrott az üzenet. Na meg persze ekkor jön az, hogy ha magyarul lenne, egyből leesne nekik, hogy mit akar a program és hova kell kattintani... De természetesen köszönöm a tippet!
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
BigManus #25164 üzenetére
Az adott url-t.
Attól, hogy konkrétan nincs kártevő, attól még káros az oldal, mert átverésre épül és sokan fizethetnek. Ez legalább annyira ártalmatlan, mint a phising, ha ebből indulunk ki, akkor azokat is minek szűrni, hiszen nincsenek kártevők a kérdéses oldalakon...persze, egy csomó védelem nem szűri ezeket, de attól még aggályosak, károsak, bosszantóak, tehát, ha szűrünk, akkor ezeket is szűrni kell. -
dqdb
nagyúr
válasz
BigManus #25184 üzenetére
Köszi, gondoltam már rá, szerintem kipróbálom azt is. Eddig a BD után WSA-val is tettem próbát, de ahhoz hasonló okok* miatt tettem le róla, mint amiért páran idegenkednek tőle itt a topikban. Ezután jött az Avast, majd egy napra az Emsisoft.
* pontosítva nekem még egy problémám van vele: miért MD5 hash-t alkalmaznak a biztonságos fájlok azonosítására? Az MD5 már nem biztonságos algoritmus, "könnyen" készíthető olyan preparált alkalmazás, amelynek megegyezik az eredetivel a hash-e (X.509 tanúsítvánnyal már évekkel ezelőtt eljátszották ezt). Legalább SHA1 lenne (bár már az is hivatalosan a nem ajánlott kategóriába tartozik), vagy inkább az SHA2 család egyik tagja (256/385/512), vagy ha az lassú nekik, akkor valamelyik SHA3 aspiráns. Tudom, hogy az MD5 mellett még (vagy már nem) alkalmaznak egy PX5 nevű algoritmust is, de egy nem nyilvános algoritmus nekem nem számít biztonságosnak.
-
rayoliviero
veterán
válasz
BigManus #25044 üzenetére
Szia.
Feltettem a Shadow Defendert, hogy kipróbáljak alatta pár vírust shadow módban, de egy sem akart felmenni a gépemre. Próbáltam elég sok linket pedig, több ki is írta, hogy bejelnetett nem biztonságos webhely, de úgyis továbbmentem, de semmi. Volt olyan (nem is egy), amit megnyitottam a böngészőben és minden fajta betű, szám jelent meg csak az odalon. Az nem tudom mi lehet. Nem tudna lefutni a vírus, mert érzékeli, hogy nem normál környezetben van? Vagy csak nem volt "szerencsém" a linkekkel?
-
micafighter
nagyúr
válasz
BigManus #25044 üzenetére
Rendben köszönöm
Lehet az Acronis True Image 2014-et fogom inkább használni, van egy nagyon hasonló funkciója mint az SD-nek, viszont a gép újraindításakor választhatsz, hogy visszatérsz a "virtuális környezet"-be, vagy a rendes rendszerre akarsz bootolni, és akkor minden változtatás elvész. Azért jó ez szerintem mert néha a vírus eltávolításhoz újra kell indítani a gépet, és ha jól tudom, SD nem tud ilyet, hogy folytatja a Shadow Mode-ot boot után. :\
(Acronis sajnos fizetős, de nem is találtam olyan ingyenes programot, ami tudná folytatni azt a "virtuális" módot boot után)
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
BigManus #24992 üzenetére
Ha jól emlékszem egyébként, jó haverságban vagy a linuxal?
Megosztod velünk, biztonsági szempontból mit érdemes egy linuxal csinálni ? Linuxról itt ritkán van szó, ha van, akkor is általában annyi, hogy linuxra milyen virusirtót ajánlotok, arról nem esik szó, hogy összességében mit tud tenni a linuxos felhasználó a biztonság érdekében
(#24991) t420s erre kiváncsi vagyok én is. Van bennem egy kis fake gyanu, de kíváncsi vagyok, az okosabb kolegáknak mi a véleményük magáról a koncepcióról.
-
old-dog
aktív tag
válasz
BigManus #24988 üzenetére
Én nem. Aki világ életében Windowst használt az nem fog egyik pillanatról a másikra Linuxra váltani az biztos. A felhasználók jelentős része nem szívesen vált másik op. rendszerre azért mert gyenge a gépe. A Win7 is megy gyenge gépeken is csak nem kell teletömni programokkal és néhány szolgáltatást ki kell kapcsolni. De, hogy a témánál maradjunk van most már sok vírus kereső , ami keveset fogyaszt, lásd feljebb.
-
válasz
BigManus #24973 üzenetére
Tudom, hogy nem neki szolt a kritikád.
Lehet, félreérthető voltam.
Az egyértelmű, hogy a GData és más termékek sem vélték felfedezni a kémprogramokat. nyilván, erre nagyobb hangsúlyt kell vagy kellene fektetni. Itt inkább az értékelhető, hogy nem mindenki fekszik le a nagy amerikai álom előtt. Persze, nem akarok elvi fejtegetésbe belemenni,de az biztos, hogy az NSA botrány elgondolkodtató erősen. Ahogy Stuxnet probléma is.
-
válasz
BigManus #24971 üzenetére
Azért, mert kitették a saját oldalukra és Narxis berakta, még nem feltétlen kell, hogy önmarketinget jelentsen.
A hírt én több oldalon is olvastam, de egyik sem a GData oldalán volt.Ettől függetlenül, értékelendő hogy ezt leírják és közlik. Simán lehetnek cégek renegátok és nem szükséges a Globális Hatalom mellé állniuk. Nem feltétlen kell szkeptikusnak lenni. Az meg köztudott dolog, hogy a legtöbb kémkedési politikai botrány Amerikából jön. Persze, máshol is van, de ez a nemzet a legjobban félős és leggátlástalanabb nemzet.
Visszatérve az antivírusokhoz, abszolút el tudom képzelni, hogy több amerikai antivírusgyártó befeküdt az NSA-nak. Ez kiderült a Snowden jelentésből is. Van egy pár cég és azért ez a botrány megkérdőjelezhetővé teszi őket. Nyilván más céget is.(#24970) King Unique: Ez a felhőre támaszkodás nekem sem jön be. És ezt itt pont nem csak a Webroot kapcsán értem. A felhő jelentős biztonsági kockázatot jelenthet és szerintem jelent is. Erre már egy pár szakember rávilágított. A magam részéről nem kultiválom a felhőben való adattárolást.
-
mrszitya
senior tag
válasz
BigManus #24898 üzenetére
Ne túlozzunk ennyire. Nekem is unalmas már, hogy állandóan a "pénz beszél" jut eszébe sokaknak a tesztekről. Na és akkor? Az élet minden területén így van.
Ahhoz nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki állandó frusztrációban éljen amiatt, mert egyszer mondjuk egy Quihoo beelőz egy teszten pl. egy BD-t, Avast-et vagy Kaspersky-t 1%-kal, és nem tudja mit tegyen, lecserélje-e. Következő hónapban meg a Panda lesz elől. És megint jön a frusztráció. Ha valaki ennyire hülye, az legyen az ő baja.
A teszt igenis segíthet a választásban, ha illetőnk nem tök hülye, és nem mondjuk egy rosszul megírt HVG-s cikkben olvasva vonja le az egy darab teszt alapján a konzekvenciát.
A Zonerre visszatérve, nyilván a céges tészta más dolog, ott nem is lenne célravezető egyből a cserét tervezni, de azért hosszabb már érdemes elgondolkodni a dolgon, ha továbbra is ennyire elmaradna az átlagtól.
Én simán el tudom képzelni, hogy kis cég, kis pénz lévén nem fogja tudni tartani a lépést a vírusokkal és a nagy AV-gyártókkal már. -
micafighter
nagyúr
válasz
BigManus #24892 üzenetére
Igen, ennyit a tesztekről. Pár napja linkeltem ide egy videót, egy antivírus tesztelő programot készített az előadó, azt mutatta be az előadásában. Mondta, hogy egyik nap az egyik gyártó megfogta a vírust, 2 héttel később ugyanaz a gyártó ugyanaz AV terméke ugyanazt a vírust nem fogta meg..
-
mrszitya
senior tag
válasz
BigManus #24884 üzenetére
AV-Test szeptemberi tesztjén nagyon csúnyán elhasalt a Zoner...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest