- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blattida #49414 üzenetére
Bandi!
Szerintem itt félreértés van! Amiről te teszel említést, az a visszafejtés.
Amiről meg én beszélnék, hogy állítólag felismerte a kártevőt, de a felismerés ellenére lefutott a kódoló metódus! Tehát, amikor még nem történt semmi a fájlokkal, akkor ismerte fel a kártevőt! Legalábbis az elmondás szerint.
Ha viszont, ez így van, akkor ez ultragáz!
Van egy AV termékem, ami felismer egy kártevőt ami letöltöttem és épp futtatni akarok! El is indítom! Jelez az AV és blokkolja, de nem sikerül a blokkolás, mert lefut a kártevő és lekódol.
Ez nagyon gáz! Azért van AV termékem és azért vannak már anti-ransomware modulok, hogy ezt meggátolják.
Az ismertelenek ellen még el tudom fogadni. De, egy ismert esetén ami bent is van az adatbázisában már nem. Eddig ha jól tudom ami elég hatékony a ransomwarek ellen az az EAM megoldása. -
válasz
blattida #49272 üzenetére
A laptopomon akarok vele bohóckodni egy kicsit. A többi gépen megy az EAM.
Viszont a Kaspersky-t elajándékoztam végleg. Megjött a Windows 10 Fall Creators Update és hiába ment minden simán, sajnos nekem nem tetszett a Kaspersky viselkedése. Észrevehetően lassabban nyíltak meg alkalmazások, stb. Így tegnap egy barátomnak adtam fiókostul, mindenestül. -
-
törölt tag
válasz
blattida #48267 üzenetére
"Sehol sem írtam, hogy sok van neki most is" -> Nem írtad, de -> "Valóban az a helyes kifejezés, hogy sok volt, mivel lényegesen kevesebb a fals jelzése, mint évekkel ezelőtt." -> Ez még kicsit sem volt nyugtató számomra. Ami akár sokat is jelenthet még - bár ugye, kinek mi számít soknak. Szerintem hagyjuk a témát.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blattida #48261 üzenetére
Az emsi-nek viszont mások és saját tapasztalataim szerint is túl sok volt a téves riasztása. Ezért is hagytam ott anno, a support sem igazán volt bizalomkeltő számomra.
Szóval lehet a Ransomfree-t szidni, de ő legalább arra jó, amire kitalálták, a ransomware-k közel 100%-a ellen. Ráadásul teljesen ingyen.
-
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
blattida #47845 üzenetére
Nekiállsz egyenként törölni vagy az összes cookie egyszerre törlöd (vele azt is amit nem kéne)?
SuperAntiSpyware például ahhoz képest, hogy ingyenes elég sokat tud, gyors is (quick scan) és a böngészőt se kell feltétlen bezárni. Próbáld ki!
-
törölt tag
válasz
blattida #47837 üzenetére
"Az első hármat alapból el kell felejteni, mivel vacakok és nincs hasznuk" -> Ott a pont! Ezzel teljes mértékben egyet értek.
Tapasztalataim szerint viszont még jó szolgálatot tehet vírusgyanús-gépeken a Trojan Remover és a GMER trójai és rootkit kereső is. Tucatnyi gépet javítottam meg a segítségükkel.
-
Semplar
őstag
válasz
blattida #47801 üzenetére
"Az 5.12-es, proaktív konfiggal, egyéni szabályokkal igen nagy valószínűséggel jelezne egy ransomware-re is, csak nála mindenképp a blokkolást kéne választani, ha nem akarjuk azt, hogy titkosak legyenek a dokumentumaink..."
Igen, pontosan erre gondoltam!
Szerintem is fogná, ha mindent blokkolnánk, mint CLT -tesztnél.
-
Semplar
őstag
válasz
blattida #47798 üzenetére
Nálam az 5.12 -es CFW -n a sandbox teljesen ki van kapcsolva csak a CCAV sandboxa aktív.
Nem próbáltam, hogy összeakadnának -e. Ezen kívül letiltottam még a beazonosítatlan fájlok adatbázis és felhőalapú elemzését is, ezeket a CCAV intézi és így felesleges töltögetni még külön a CAV -vírusadatbázist.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy boldogulna csak magában a HIPS a titkosító algoritmussal. -
Cs1csó
titán
válasz
blattida #47721 üzenetére
Értem, bár egy normál módban történő keresésnél jobb lehet. A rescue disk opciót kicsit fölöslegesnek tartom integrálni a kergetőben bár a comodo-nál is volt valami hasonló, és az is igaz, hogy ebben a papíron szétbontjuk a funkciókat dolog is kicsit sok van pár olyan modul ami kb. fedi egymást de legalábbis nem kellene külön modul név alatt szerepelni. Sokan kérdezik is hogy melyik modul kell.
Esetleg egy belassult gépen lehet inkább hatékony a rendszerbetöltéskori vizsgálat, hiszen az erőforrások nagyobb részét tudja hasznosítani a vizsgálat.
-
válasz
blattida #47609 üzenetére
Bocsánat a kijelentésemért. Megfeledkeztem a CIS eredményéről. Igen a CIS és az Emsi volt ami eddig a legjobban szerepelt.
(#47611) degu61: Ez jó, csak épp arról beszéltünk, hogy a fájlvédelmet kell kikapcsolni, hogy letöltéskor ne fogja meg és a többi modul legyen aktív, hiszen itt proaktív tesztről lenne szó.
-
válasz
blattida #47446 üzenetére
Nem teljesen a hozzászólásodra reagálva, de érdekes, hogy ahogy megjelent az interneten a hír, hogy egy "új" zsaroló vírus szedi az áldozatait, már abban a pillanatban jött az Emsitől egy hírlevél és már jelezték is, hogy a termékük védi a felhasználóit az új kártevőtől! A többi cég csak vagy jó pár órára írta ezt vagy másnap!
Szóval, az Emsi elég sokat fejlődött és tanult ebből.
Mellesleg Izrael a második vagy a harmadik volt a fertőzöttek listáján, ahol számszerűleg a Kaspersky az elsődleges vagy elsődlegesen preferált termék. Ezzel persze, nem a Kasperskyt akarom lehúzni, de az oroszok már azért közel sem a legjobb kategória. -
Jack Oneill
veterán
válasz
blattida #47395 üzenetére
Ezzel vitatkoznek. Nalunk a munkahelyen eredeti. De kikapcsoltuk, foleg a win 10 eroltetrs miatt anno. Sok penzugyi programrol jott jelentes, hogy nem megy win 10 alatt, ezert kikapcsoltuk a frissiteseket, nehogy letoltodjon az eroszakos win10. Termeszetesen azota visszakapcsoltam. De van tobb ismerosom is, akiknek eredeti es kikapcsolja a frissitest, mert sok negativ tapasztalata volt (elmegy hang, mert uj driver jon le, stb) Sok embernek ebbol lett elege, ezert inkabb kikapcsoljak. De teny es valo, hogy ez nem jo. Es sajnos ez magyar mentalitas, mert csak mi magyarok latunk mindenben rosszat.
-
válasz
blattida #47355 üzenetére
Szerintem a heurisztika, a virtualizálás, és a PUA keresés mellett még a MAPS felhőben történő ellenőrzés is befolyásolhatná az ellenőrzési eredményeket.
Lehet, hogy megnőne a fals pozitívok száma, de mint tudjuk ez minden termék esetében jelen van sajnos. Ilyen ez a technika. Ettől függetlenül, megnézném egy tesztben, mennyit javul ezen beállítások alkalmazásával.
No, meg azért a videókból kiderül, hogy vannak olyan fícsörök, amiket be lehet kapcsolni, amiket a userek hiányoltak. Pl. email ellenörzés, stb.
Nem olyan rossz ez, hogy be lehet őket kapcsolgatni.
A legutóbbi av-comparatives realworld teszten azért szépen megemelkedett a felismerési aránya a Defendernek.
Azt nem mondom, hogy ezektől a beállításoktól a legjobb termék lesz, de azért lehet javítani rajta.Azért azt még hozzátenném, hogy üdvözlendő lenne, ha az MS a Defendert fejlesztené. Olvasva a fórumokat, sokaknak elege van már a 3rd party víruskeresők hibáival, stb. Többek között nekem is.
-
-
válasz
blattida #47306 üzenetére
Nehéz megtalálni a középutat a védelem és gépterhelés szempontjából is.
A Bitdefender nagyon feljött. Szépen teszik a dolgukat. A románok terméke régen nem egy erőforráskimélő szoftver volt és igen bugosan viselkedett. Ma már az én tapasztalatom az, hogy ez már a múlté.
Eseték nem nagyon mennek semerre. Ott mintha megállt volna az idő. Semmi extra fejlesztés. Persze, amit kiadnak tisztességes iparos munka, de olvasva a topicot az utóbbi időben ott is vannak bugok. Persze, ezt nem lehet tudni, hogy a Windows 10 Creators Update miatt van.
Emsi nálam viszonylag jól teljesít. Kivéve amikor jön valami frissítés és megbolondul. Viszont nagyon gyorsan javítják is. Ez nagyon szimpatikus náluk.
Viszont nálam a 3rd party tűzfalas internet securityk kora lejárt. Több a gond velük mint a haszon.
Az meg különösen jó jel, hogy a Defender jön fel az av-comparatives teszteket nézve. Ideje volt, mert nem volt egy felismerés bajnok. Ha ez a helyzet folytatódni fog és erősödni fog a termékük akkor tényleg bajban lesznek a külső antivírus fejlesztő cégek. Részemről üdvözlöm, hogy az MS jobban odafigyel a termékükre, mert ahogy látom, egyre több embernek vale elege a 3rd party bugos termékekből. Amik meg már egyre drágábbak lesznek.Már untam a Starkiller képét.
Túl morcos volt.
Az öreg Luke meg letisztultabb, higgadtabb.
-
-
Jack Oneill
veterán
válasz
blattida #47275 üzenetére
Kiprobaltam olyan oldalt, amin pc-n kartevot jelzett. Lefutattam az osszes eicart. Van egy oldal, ahol tesztelni lehet a programokat. Kulonbozo linkekre kell kattintani, amik kartekony kodot tartalmaznak. Probaltam avg, avast es eset viselkedeset. Csak az eset blokkolt 100%-osan ezekbol a linkekbol. Illetve volt emailben kapott link is, amire ugrott. Avast szinten eljatszotta nalam mobilon, hogy amikor jelzett valamire, siman le tudtam tolteni. ESET nem engedte, mehszakitotta a letoltest.
Az oldal cime
amtso.org
Bal oldalon security features check -
válasz
blattida #47251 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ez így, korrekt volt. Az F-Secure esetében is zavart a totális kontroll, pontosabban az, hogy a terméket "hülyebiztosra" készítették. Minimális beállítási lehetőségek vannak. Így, ha épp olyan dolgot töltöttem le, akkor vagy egyáltalán nem tudtam kivételekhez adni vagy nem is sikerült.
Ott az antispam modulja. Siralmas használni. Ha valamit tévesen spamként jelül, lehetetlen kivételekhez adni. El kel küldeni a fejlesztőknek, akik kiveszik a listából, de már korábban írtam, hogy volt, hogy a Computerworld hírleveleket 2 hónap után sikerült kivenniük. Addig meg legalább 20 alkalommal elküldtem nekik.
Ez a fajta automatizmus engem zavarna!Viszont, mint ingyenes alternatíva azért megfelelő lehet másnak még.
-
válasz
blattida #47247 üzenetére
Én csak abból indulok ki, hogy elég sok youtube videón használják utóellenőrzésre, amikor épp tesztelnek egy vírusirtót, és megnézik vele a "maradékot". Észrevenni nem lehet, gondoltam kipróbálom. Azt viszont meg tudom állapítani, hogy kurv@ drága! Néztem az oldalukat és ha meg kéne venni, akkor inkább ott marad.
Most szerbek fejlesztik? Shophosról tapasztalatod, véleményed?
(#47246) salaud : Holnap megnézem és kipróbálom. Nekem tetszik a megoldása. Kíváncsi leszek nálam mit muzsikál. Youtube videókban azt látom, hogy jól teljesít! Főleg, amikor futtatáskor fogja el a káros cuccokat.
-
SP4C3
veterán
válasz
blattida #47223 üzenetére
Köszi az infót, nálam most egyedül van fent CIS, előtte fél évig avast premier társaságában figyeltek a sok sz@rra, nehogy anarchia uralkodjon el a gépezeten. Adatbázist nagyon ritkán frissítettem már előtte is, sokkal jobban szeretem a viselkedés felismerést. Igazából tűzfala miatt tartottam meg, nagyon tetszik és ha továbbra is ilyen jól végzi a dolgát, akkor teljesen átállok. Az egyetlen dolog ami zavar, hogy ha jön az adatbázis frissítés, akkor nyavajog és felkiáltójelezik, hiába mondom neki, hogy ne keressen és ne is foglalkozzon a frissítésekkel, nem hajlandó felfogni szegényke.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
blattida #47207 üzenetére
Konkretan az volt a baj, hogy blokkol, de ennek ellenere le tudtam tolteni. Az esetnel hibas letoltest jelez, mert nincs mit letolteni. Amit te mondasz, azt ertem. Manual modban el donthetem, mit tegyen a program. Persze jo az avast, csak ezen gyermekbetegsegei miatt meguntam. Es hogy tetozzem, a blokkolas ellenere letoltott fajlt ha toroltetni akartam vele, akkor lefagyott a program...tobb gepen is. ESET- ben ugyanez(engedelyezett letoltes utan) siman torolve lett. Tudom, ez csak egy eset, csak elmondtam.
Csicso82:
Annyibol nem ertek egyet, hogy ha blokkol, akkor blokkoljon mar rendesen. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blattida #47190 üzenetére
Köszi! Úgy tűnik minden rendben van, mégis hibaüzenetet dob. Lehet elromlott a modem, vagy nem működik Win10-el.
-
Kékes525
félisten
válasz
blattida #47114 üzenetére
+ (#47118) AtHoS
A heurisztikus analízis a program kódját elemi, és a gyanús utasításokat/műveleteket ismeri fel, azaz az adatbázistól függetlenül is a vírusokat azok viselkedése alapján is képes felismerni. Ez két részből áll (aktív és passzív), egyrészt az amit írtál, azaz a kódrészletek alapján (ez valóban igényelhet adatbázist) az esetleges mutációkat ismeri fel (passzív heurisztika), másrészt a profibb termékek ehhez egy szoftveres processzoremulátort használnak, mely végre tudja hajtani a vírus dekóderét is, így meg tudja szemlélni a vírus kódolt részét, azaz felismeri, ha az valamilyen gyanús műveletet hajt végre (önkódoló rutin, rezidenssé válás, a fertőzött program újraindítása, futtatható fájlok keresése, nem dokumentált rendszerhívások használata, stb. aktív heurisztika).
Szerintem, amit te egymástól függetlenül két teljesen különálló dolognak (passzív és aktív heurisztika) írsz le az ugyanannak a dolognak, a heurisztikának két formája, azaz a Webroot monitorozása egy fejlettebb formája a heurisztikának. Szerintem. -
motacilo
aktív tag
válasz
blattida #46880 üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni, de ne abszolút értékben nézd.. Természetesen lehet vele élni, de a tény az tény marad. Avast: 23-25 mp (átlag), Sophos 35-38 mp. Ez akárhogy nézzük, kb. 150%-os növekedés (ez "rettentő" mértékű, ha az infláció lenne ilyen, biztosan te is így fogalmaznál)
Egyébként ez engem kevéssé zavar, a programok, böngészés zökkenőmentes futása jobban érdekel. Vagyis hogy "érzésre" gyorsabb-e a gép. -
-
Kékes525
félisten
válasz
blattida #46803 üzenetére
Tételezzük fel, hogy van egy "könyv.doc" fájl ami 500 oldalas könyv, képekkel ábrákkal, grafikonokkal és arról van egy sha lenyomatom ami 160 bit hosszú. Ez elég a teljes helyreállításhoz?
Ezt én lehetetlennek tartom, mert ez azt is jelentené számomra, hogy ez a dokumentum 160bitté nyomható össze. Erre pedig a legjobb tömörítő eljárások sem képesek. -
válasz
blattida #46662 üzenetére
Az Eset Smat Security a Windows saját tűzfalát kezeli?
Hát, lehet én vagyok lemaradva, de tudtommal pont nem. Az ESS-nek saját tűzfala van és azt használja, sőt, azt telepíti.
Ki is írja a Biztonság központ, hogy ilyenkor a Windows tűzfal kikapcsolva, és az ESS tűzfala bekapcsolva. -
Kékes525
félisten
válasz
blattida #46514 üzenetére
+ (#46513) LiLxWaYnEx
Sok embert ismerek, akik aktív felhasználók és még ennyit sem tudnak. Megtanulták bekapcsolni a gépet és néhány klikket. Minden korosztályban előfordul, bár az idősebbeknél gyakrabban. Amíg a számítástechnika ilyen gyorsan fejlődik, és ezt nem követi a megfelelő oktatás, addig ez mindig így lesz.
-
anorche1
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest