- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
-
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
milan26 #63987 üzenetére
Különálló termékként nem szabad egyiket sem megvenni . Arról nem is beszélve, hogy számos komplett csomagban benne van. Alapvetően ez is egy marketing fogás, mert a zsarolóvírus elleni védelem már a drasztikus méreteket öltő fertőzések előtt is volt. Most a gyártók kitalálták, hogy külön modulként elszeparálják ezt a fajta megelőzést és újdonságként tüntetik fel. Nem szabad elhinni mindent amit írnak. Az ilyen fajta támadás elkerülhető akkor is ha te nem látod, hogy zsarolóvírus elleni védelem: bekapcsolva, mert nincs külön feltüntetve.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
milan26 #63687 üzenetére
Az ügyeletes mumus mindig az akinél találnak valamit,és ha találnak közzé is teszik,találgatni felesleges a többiről,ha lesz úgy is kideríti a sok matató aki szeret ilyenekkel foglalkozni
pl: kaspi 1 ik tavalyi esete Követni lehetett a Kaspersky termékeit használókat
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
milan26 #63687 üzenetére
Nyugi, semmi rossz indulat nem vezérel csak azért álljunk már ki magunkért (felhasználók). Hidd el bármelyik nagy céget előveszik csak idő és bizonyíték kérdése. Én sem tudnék Adguard nélkül meglenni. Az adatok felhasználását tekintve van pár cég akik jelenleg megfelelően kezelik az információkat. Idővel meglátjuk, hogy mit kezd az avast! de változás biztos lesz és már van is. Ingyenes vonalon továbbra is ajánlott ha eltekintünk ettől a helyzettől. Az amerikai cégeknél lehet legközelebb kutakodni, mert ők sem szeretnek kimaradni a buliból. Ha fizetős vonalon akar az ember törődni az adataival akkor a már említett két cég terméke opcionális lehet: Emsisoft, Dr.Web. Említést azért érdemelnek, mert hivatalosan igazolták az adatok megfelelő kezelését. Ki tudja ki lesz a következő...
Mindig te legyél az első és nem a szolgáltatás.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
milan26 #63651 üzenetére
Én csak annyit mondok, hogy ne menjünk át leszarom kategóriába. Ha valamelyik más cégről is kiderülne az adatokal való visszaélés akkor őket is szétszednék. Hangsúly még mindig azon van, hogy az avast!-nak nem ez az első alkalma hanem folyamatosan előveszik őket. Egy védelmi szoftvert gyártó cég nem a rengeteg különböző terméktől lesz jó. A biztonságos böngészőjükről is már régebben kiderült, hogy az is szereti a kapott adatokat továbbítani. Én szerintem továbbra is csak a védelemre kell fókuszálni. Ez mind üzletpolitika kérdése de legalább néhány cég még nem vette ezt át. Mondjuk ez akkor lenne érdekes ha jó pár ezret fizettél volna a termékért
. Nem kell itt túlbonyolítani a dolgokat csak nem kell leszarni a tényeket. A kettős mérce állítás is érdekes hiszen én bármit is használok/tesztelek/megfigyelek stb. mindig berakom ide a fejleményeket:
- bug
- téves riasztás
- ügyfélszolgálat minősége
stb.Az erő legyen veled.
-
Semplar
őstag
-
Semplar
őstag
válasz
milan26 #63636 üzenetére
Miért kéne kikapcsolni? Rég meg van oldva a topikjában!
-
válasz
milan26 #63631 üzenetére
Nem szimpátia alapján alkalmazunk kettős mércét. De, ha neked jó, hogy pofátlan módon lopják és értékesítik az adataidat, az a Te dolgod. Nekünk ez nem jó. És teljesen mindegy, hogy az Avast, az Avira, a Bitdefender, vagy a Kaspersky tenné ezt.
Jelen esetben mindegy. Ha ingyen van egy termék, ha nincs, ez nem korrekt megoldás.
Azt meg kár felhozni, hogy semmi sincs ingyen, illetve más is csinálja és az Avastra vagyunk kiakadva. Ha más is ilyen durván csinálná, már írnának/írtak volna róla ebben biztos lehetsz.
A helyzet iróniája, és ami elkeserítő benne, hogy biztonsági cég csinálja ezt.Be kell ismeri az Avast tisztességtelen, pofátlan dolgot csinál, csinált.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
milan26 #63627 üzenetére
Attól még, hogy ingyen használod a terméküket még lehet egy gusztustalan cég. Ez sem egy jó mentalitás, hogy a védelemért cserébe lekakilod az adataidat. Én csak azért szidom őket, mert nem egyszer játszották már el ezt, sőt mindig is tereltek. Hál istennek vannak jobb termékek a piacon, illetve olyanok is akik nem kémkednek ennyit.
-
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
milan26 #62940 üzenetére
Azt kell használni ami a legkevesebb gondot okozza. Egyik sem ad tökéletes védelmet, így ez az egyik legcélravezetőbb út. Barátnőm családjának gépeit 1000 ft-ból védtem le a TrendMicroval és semmi gond nincs. Itt a fórumon a kutya nem használja miközben teljesen használható a program.
-
-
salaud
aktív tag
válasz
milan26 #62794 üzenetére
Ha már így bedobtad a promót kérdeznék. Mi a méretes marhahere az benne, hogy Dokumentumokban bizalmas adatok vannak, és ez veszélyes és mit takar az hogy Megoldás? Kitörli a Dokumentumokból a neveket, vagy mit akar?
Aztán: miért mond olyan programokat szükségtelennek, amik nélkül nem működnek a gép funkciói? Lásd Laptopnál a hotkey driver pl... És a megoldás mi a fenét csinál? Mert nem mond semmit, csak egy megoldás és egy kihagyás gomb van. -
-
törölt tag
válasz
milan26 #62747 üzenetére
Évek óta rakok rendbe gépeket, amelyeken a gazdája ilyen programokkal nekiállt takarítani és "optimalizálni"
"A többiek sem felebaráti szeretetből adják ingyen a termékeiket." Az nem mindegy az előfizetésre terelés milyen módszerekkel történik. Laikus usert rémisztgetni, nyaggató popup gyakorisága, PUP a telepítőben...
(#62742) csicso82: hát ez az, tíz éve használod és egyszer nem merült fel előfizess a Pro verzióra? Szegény Avast
(#62750) Plag: ezek a Kaspersky hétköznapi példák a hangsúlyosak szerintem, ezzel találkozik az átlaguser, nem azzal direkt egyszerre letöltött ezer darabos mintától kiakad a Defender
A labortesztek és youtube tesztek ezért nem tudnak teljes képet adni, mert virtuál gépen vagy nem belakott gépen csak mintát számolnak. Az is fontos az AV szoftver hogyan működik együtt böngészőkkel, játékokkal, milyen a kompatibilitás, mennyire fogja a netet...
-
-
UserX
addikt
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
milan26 #62493 üzenetére
- elavult kezelőfelület
- gyenge termékfejlesztés
- katasztrofális optimalizáció
- Anti-Ransomware funkció csak a legnagyobb csomagban van
- Anti-Ransomware funckió kéeps visszaállítani de nem a legjobb
- Anti-Keylogger csak a legnagyobb csomagvan van
- 2019-ben a webvédelem luxus dolog az ingyenes termékükben
- SandBlast technológiája jó
- Kaspersky motor sokat segít
- nem éri megvenni
- nem problémamentes eltávolítás
- időigényes telepítés
- közösségi fórumot is nehezükre esik létrehozni -
-
válasz
milan26 #62424 üzenetére
Senki sem mutatott be bizonyítékot a Kaspersky ellen. Vádaskodás, meg a média lejárató hadjárata az működött, de senki sem vizsgálódott, holott megtehették volna. Egyedül az Európai Bizottság vizsgálta a Kaspersky-t és termékeiket és ők voltak akik egyedül az állították, hogy biztonságosak a kaspersky termékei.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
milan26 #62421 üzenetére
Pontosan jelző kicsit erős. Szerintem inkább hasonlóan, mert azért van különbség a kormányzati befolyásoltság és felhasználói adatok eladása tekintetében. EULA-t nyugodtan el lehet olvasni. Boris Sharov egy felhasználói megkeresésre azt válaszolta, hogy ők az előbb említett tényezőket elutasítják, ezáltal a felhasználói adatok biztonságban vannak. (Ki tudja mi az igazság.) Továbbá az Emsisoft is észrevette, hogy ez igen kényes téma, ezért elutasította az adatmegosztást a Bitdefenderrel.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
milan26 #62373 üzenetére
Itt van pl: az avast web shield (aláírva...blokkolja a veszélyes webhelyeket mielőtt megnyitnánk kb.)ez a webvédelmi modulja..ezt mindig bekapcsoltam én is mikor használtam.No most a böngészőbe épülő Avast online securityt már nem raktam fel,annak idején a böngészőbe,ez is blokkolja a káros weboldalakat.Nekem erre jó a Malwarebytes..Ugyanakkor azt nem tudom hogy a közbeékelődéses támadásoktól véd e a böngészős cucc,vagy csak a webvédelme az antivírusnak.Comodónál erre van az Internet Security Essentials.Hogy a Malwarebytes erre jó e nem tudom,de nem is izgat nagyon.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
milan26 #62373 üzenetére
Számomra ez kielégítő akár ugyan az akár nem.Böngésző Biztonsági Bővítmény
Álhírekre, csalásokra, kártevőkre és adathalász weboldalakra való....egyébként avirára visszatérve bár nem veled értekeztünk erről,Zoli csomagjait le sem engedi tölteni a hálózatról,azért ez elég jó egy olyan antivírustól aminek nincs web védelmi modulja. -
Cs1csó
titán
válasz
milan26 #62033 üzenetére
Suttyomban én is visszatértem az Avast-ra mert nekem is bevált.
DE továbbra is azt vallom, hogy: mindenki a neki szimpatikus programot használja már ismert bevált gyártók termékei közül. Tehát ne az alapján döntsön, hogy jön egy új teszt ahol 3%-al jobban teljesít a teszten egy másik program és emiatt csapot-papot hátrahagyva vált is rá.
Pár bevált gyártó: Avira, Avast, Bitdefender, Comodo, Defender, ESET, Emsisoft, F-Secure, G-Data, Norton, Kaspersky, stb.
-
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
milan26 #58774 üzenetére
Ez igaz lehet, ha olyan oldalakon jársz ami a bányászásra épít ott ez fontos jellemzően az online ingyenes filmeket stream-elő oldalak bányásznak - géped erőforrásait használják - miközben te filmet nézel.
A magyar regisztrációhoz kötött torrent oldalak jobb és megbízhatóbb választás.
-
Cs1csó
titán
válasz
milan26 #58772 üzenetére
Szerintem ez az Avast Online Security egy szemfényvesztés, a miner ellenes kiegészítőnek külön sem látom értelmét mert az UBO-ra a filterlists.com-ról lehet hozzáadni ilyen szűrőket: coinminer, nocoin stb.
HA komolyabb védelmet akarsz akkor használd az UBO-t megerősített üzemmódban: 3rd-party scriptek és a
3rd-party frame-eket blokkold globálisan - haladó beállítások bekapcsolása majd globális oszlop bal oldal piros.
és a megbízható oldalakon feloldani majd menteni és előbb utóbb az ismert oldalaid már mentve lesznek de minden új oldalnál ezek már nem tudnak lefutni. -
-
Semplar
őstag
válasz
milan26 #58264 üzenetére
Igen!
(#58263) Kékes525
Régen sandbox volt a neve, 11. -től már konténer, vagy elszigetelő. -
Cs1csó
titán
válasz
milan26 #58103 üzenetére
Az Adwcleaner BEST OF cucc, érdemesebb az MBAM-os oldalról megvenni - akvizíció volt már megvették a céget , ezt is mint ahogy a másik kedvencemet a Windows Firewall Control gyártóját a BINISOFT-ot, de kopp-kopp le kell kopognom, ez a javára vállt mindkét terméknek, a WFC is jobb lett. (teljesen ingyenes, integrált magyar nyelv, remélhetőleg sűrűbb kiadási ciklus)
Az MBAM telepítése után egyszerűen meg kell keresni a beállításokban (jóóól el van dugva
a prémium verzió INAKTIVÁLÁSÁT és utána már FREE-lesz + be kell állítani, hogy NE induljon a rendszerrel, és egy csomó dolgot ne akarjon automatikusan csinálni: leegyszerűsítve: kb. mindenütt vedd ki a pipát vagy tedd átt OFF állásba a kapcsolót )
Hitman PRO csak próbaverzió de futtatásánál az egyszeri vizsgálatot választva NEM települ és hamar lefut.
-
junior11
veterán
válasz
milan26 #58000 üzenetére
+1 az avastra, valamint említésre méltó lehet a WD browser protection Chrome böngészőhöz és a Malwarebytes bővítménye is Chrome és FireFoxhoz (tény, még béta állapotú, de folyamatosan fejlődik). A múltkor említették még az Emsisoft browser security bővítményét is, nem tudom, mennyire hatékony...
Amúgy nemrég az Avlab tesztelte ezeket a kiegészítőket, nem tudom mennyire hiteles és megbízható viszont a tesztjük.
-
Cs1csó
titán
válasz
milan26 #56592 üzenetére
Szerintem Avast Free + Windows Firewall Control (teljes funkcionalitással ingyenes és jobb oldalt magyar nyelvi fájlok is letölthetőek amit a program telepítési mappájába bemásolva majd a programot indítva magyar lesz a felület)
Megfontolt netezés + rendszeres mentése a kritikus adatoknak + Avast Free elég.
Sandbox-nak használd a Sandboxie nevű programot kiforrott, testre szabható, ingyenes.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
milan26 #25823 üzenetére
Mobilról nem tudtam az összefoglalót megnyitni. Most már PC-ről látom.
Köszi szépen! Biztos, hogy ilyen szempontból ez a legjobb? Most is ez fut, de elég lassú az gép, annak ellenére, hogy nincs "túltelepítve"/széthackelve.
A következő konfigon fut az avast:
Windows XP
AMD Sempron 2 magos @ 3GHz
2GB RAM
250GB HDD IDE (SATA-IDE átalakítóval, alaplapon csak SATA csatik vannak)Most letem csak rá figyelmes, hogy sem a rendszertulajdonságok ablak, sem a cpu-z, sem a SIW rendszerinfós program sem adja ki a hardver infókat. A CPU-z és a SIW is csak mutatja, hogy várjak, de percek óta semmi sem történik. A CPU-z már újra is lett telepítve, változatlan. Igen csak érdekes dolog ez...
Azt hiszem, lehet nem a víruskeresővel lesz gond.
Köszönöm a segítséget! -
blattida
nagyúr
válasz
milan26 #25484 üzenetére
A válaszom értelemszerűen a Pro változatokra adott jellemzésedre érkezett, nem az ingyenesre.
Ha gondolod, ajánlok még neked jó pár védelmi programot, melyeket fölrakhatnál a többiek mellé.
Szerintem túlzásba viszed.
Az mbae mehet föl, jól teljesít és szinte semmit sem fogyaszt, de még azért nagyon béta, sokat fog még változni. -
rayoliviero
veterán
válasz
milan26 #25484 üzenetére
Fel is teszem, elfér a gépen.
A Malwarebytes Anti-Exploit mintha nálam kicsit lassította volna a netezést és nem blokkolt soha semmit, így leszedtem inkább.
Keylogger ellen találtam egy jó kis programot: KeyScrambler. Ezt viszont feltettem, mert írt itt a ph-n valaki egy keyloggert, amit a vírusirtók nem nagyon ismenek fel. Ez a program titkosítja az oldalakon beírt jelszavakat.
-
blattida
nagyúr
válasz
milan26 #25416 üzenetére
Csak azért ajánlottuk anno, mert használható volt és ingyenes.
Nuku gyakorlati és biztonsági fejlesztésekkel nem csoda, ha lemaradtak, kicsit, nincs pénzük, lófütty az adatbázisuk, semmilyen igazán használható technológiával vagy megoldással nem rendelkeznek (és nem is fognak), ezért tartanak ott, ahol. -
mrszitya
senior tag
válasz
milan26 #25384 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján is mondhatom, a webszűrőjük elég jó volt régebben is, viszont voltak csúnya fals találatai anno.
A Panda (42), Vipre (36) vagy az F-Secure (52) fals száma a szép inkább a negyedév alatt, ellenben a Kaspersky-é (0)...
Szóval az oroszok pénztárcája a legvastagabb akkor -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
milan26 #25321 üzenetére
@milan26, netpeti98: Köszönöm a tippeket, akkor kipróbálunk egy AVG-t, meg egy Avastot a gépeken (persze külön-külön), illetve én áttérek az IE11-re, mert ezt a Mozillát ha tehetném földhöz vágnám, annyit fagy, pedig nem gyenge gépen futtatom.
Kaspersky-t ajánlották ma egy számtech boltban is, azt milyen áron lenne szerintetek érdemes megvenni?
(Gépigény nem fontos, i5-ös proci és HD4000 & 4giga ram a leggyengébb konstrukciós laptopunk a 3 közül.) -
válasz
milan26 #24848 üzenetére
A kollégával már megvitattad a netkapcsolat kérdését.
Nem, senki nem liheg túl semmit, de a témával foglalkozni kell. Ma már a védelem egyszerű is meg nem is.
Egy termékkel nem védi meg magát az ember. Ez alatt az értem, hogy összetett dolog a védelem kérdése.
Sem a felhőalapú, sem a szignatúralapú megoldások nem megoldások önmagukban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Hegesztés topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Új FULL HD webkamera + Számla
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest