- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TDX
tag
válasz
#37935104 #5768 üzenetére
Szia,
Én nem értek nagyon a témához, de a feladat nem kéri a szövegezés alapján, hogy válaszd ki, melyik hipotézis felel meg, csak arra kér, hogy számold ki b-t, ami neked 24-re jött ki (nem tudom, hogy helyesen számoltad-e ki), viszont azt nem értem, miért lenne emiatt 24% valami. b nem egy százalék, hanem az a szám (ahogy a feladat is írja), hogy ha elvégeznénk egy tesztet 1000 véletlenszerűen választott szöggel, ha max 24 szög lenne hibás, akkor H0-t választjuk, amúgy H1-et.
-
skoda12
aktív tag
válasz
#37935104 #5692 üzenetére
Rossz határértéket számoltál. Lim [f(x)] helyett Lim [ (f(x) - f(x0)) / (x - x0)] -t (deriváltat) kellett volna számolni mindkét oldalról, ahogy x ->x0 (és x0 = -1) és kijön, hogy más a két határérték. Mivel ez a határérték a derviált, ezért működik a tanár behelyettesítős megoldása is.
-
törölt tag
válasz
#37935104 #5692 üzenetére
A fv. folytonos, de nem diffható -1 helyen. Szemléletesen: akkor diffható egy fv. adott pontban, ha ott folytonos és "sima". Pl. az |x| fv. az x=0 helyen nem "sima". Vagy, ha úgy tetszik, "törése van". A folytonosság nem zárja ki, hogy egy függvény ilyen legyen, ugyanis a folytonosság nem elegendő ahhoz, hogy a függvény adott pontban deriválható. Csak szükséges. Szóval kell vizsgálni a derivált jobb/bal oldali határértékeit is. Gyakorlatilag az kell, hogy a deriváltfüggvény adott pontban folytonos legyen (de annak már nem kell simának lennie, csak ha a kétszeres deriválhatóságot vizsgáljuk).
-
concret_hp
addikt
-
axioma
Topikgazda
válasz
#37935104 #5673 üzenetére
Mit ertesz definicio szerinti alatt? Es miert osztottal? Vond csak ki egymasbol, a differenciat keresed nem pedig hanyadost.
Ha jol sejtem valami ilyen kell neked: x=x0+d
x^3-x^2=(x0+d)^3-(x0+d)^2, kifejted, kivonod az x0-os kifejezest, es megallapitod hogy mivel d "kicsi", ezert a tobbedik hatvanya elhanyagolhato (vagy felulrol korlatos), maradnak a 3*x0^2*d meg a -2x0*d tagok, ami pont amit kerestel.
Ha ez nem segit elore, akkor valahogy ossz meg egy olyan peldat, ahol latszik egy "definicio szerinti" derivalas, es abbol osszehozzuk ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest