- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
erre szerintem nincs univerzális képlet, lehet rá írni programot, de mire beviszed a képet úgy hoyg értelmezni tudja, addigra meg is számolhatod.
épkézláb módszer sztem kb. az, hogy valamilyen szisztéma szerint csoportosítod a sokszögeket. pl. a csak 1db kis részt tartalmazókat ugye elég könnyű megszámolni. aztán a pontosan 2, 3, stb kis részt tartalmazókat megszámolod, stb. -
Armahun
addikt
Talán a gráfelmélettel meg lehet oldani.
-
Tottu
senior tag
Igen, a piros szakasz hossza is ismert, csak a piros pont(ok) koordinátáit kellene meghatározni.
Amit leírtál így első ránézésre nekem is tetszik, majd este kipróbálgatom.Ez végülis egy gyakorlati példa flashben, mivel az eredeti feladat az volt, hogy határozzuk meg 3 vektor eredőerejét és ezen a kiszámolt vektoron egy test fog mozogni. Ezeknek a vektoroknak az iránya/nagysága dinamikusan változtatható.
Szóval ami fix az a két kicsi piros szakasz hossza + az egyenessel közbezárt szög. A koordináták és a fekete egyenes (vektor) hossza/iránya bármikor változhat. -
-
Angmar
tag
Szia!
Kösz szépen amit írtál
Egyenlőre még nem fogtam fel
de még otthon áttanulmányozom. A #1110 hozzászolásban irt egyenlet a jó, az előzőek rosszak.
A feladat amúgy az, hogy egy 3 hónapos ismétlődő, tőkésedő betétből kellene kiszámítani, hogy 3 hónap alatt mennyit kamatozik. Az EBKM 14,41% (365napra, kamatos kamattal jön ki), az "X" az egyenletbe lenne az "egyszerű kamat" ami jelen pillanatban 13,5%. (Ez 360 napra vonatkozik, aminek a 4-e részre a 3 hónapos kamat, ami úgye a kamatos kamat hatás következtében 3 havonta nő, és így jön ki 365napra a 14,41%)
Gyakorlatilag EBKM ből szeretnék "egyszerű" kamatot számolni.
A képletet én állítottam fel, lehet ki lehet egyszerűben is számolni, de annyira nem értek a lovakhoz.
-
cucka
addikt
Valóban, átsiklottam fölötte.
Amit mondjuk helytelenítek (de sajnos Magyarországon így tanítják), hogy mindenféle hülye számokkal kell számolni, számológéppel. Most komolyan, kit érdekel, hogy mennyi a sin(54fok)? Az ilyenek vezetik rá a diákokat a számológéppel való számolásra. Nálunk matekórán az ilyen hülyeségeket soha nem számoltuk ki, ha valamit nagyon muszáj volt, akkor azt viszont kézzel kellett, szorozni/osztani tudni kellett számológép nélkül is. -
Alg
veterán
Szia!
D5: veszel eyg szab. 5szöget, ezen van ugyebár 5db forgatás(f) + 1 tengelyes tükrözés(t).
elemek:id,t,f,f^2,f^3,f^4,tf,tf^2,tf^3,tf^4
szorzási szabály:szokásos,mint hatványozásnál, csak: t^2=id, f^5=id
rend:legkisebb egész kitevő, amire emelve az egységet (id) kapod (pl. t-nél 2, f-nél 5)
Szorzat rendje a rendek legkisebb közös többszöröseRészcsoport: elkezded hatványozni, és amikor visszakapod önmagát (vagy egyel korábban id-t) akkor az addig felírt elemek alkotják a generált részcsoportot. Max. rendű elem által generált részcsoport az egész csoport. Pl. itt "f" generálja id, f, f^2, f^3, f^4 részcsoportot.
Szerk:csak nem ELTE TTK? Vagy máshol is bevett szokás ez a "jó" kitevő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Magisk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest