- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CWorm
aktív tag
Tehát ha mégsem ez a képlet, akkor csak simán összeadogatni kell a korongok számát, és megtudjuk, mennyit fordulnak 1 mp alatt? Azért is kérdezem, mert tegnap még elmélkedtem a kérdésen, és úgy is lejátszottam magamban, hogy korongok helyett egymáson hosszanti irányban elmozduló rudakkal csináltam mindent, ahol egy 1 méteres rúd 1 mp alatt 1 métert mozdult el. Ha a korongos példa alapján egymásra rakunk ilyen elmozduló rudakat, akkor minden rúd annyi métert mozdul el 1 mp alatt, ahányadik rúd ő. (Attól most tekintsünk el, hogy ezt fizikailag nem nagyon lehetne kivitelezni
) Szóval ezek alapján úgy gondolom, hogy a korongoknak is így kellene viselkedniük. Tehát mondjuk a 8. korong az 7 fordulatot tesz meg másodpercenként - kikapcsolt állapotban. Viszont ha bekapcsoljuk, akkor már 8-at.
(Kíváncsi vagyok, tévedek-e, vagy jól gondoltam...) -
cocka
veterán
Már nem azért, de a négy oldalú gúlának miért öt oldala van?
Ezért gondoltam tetraéderre, mert annak pontosan négy oldala van, se több, se kevesebb. Hülyén van megfogalmazva. A szabályos négyzet alapú gúla megnevezés sokkal értelmesebb lenne. Nem adhat félreértésre okot.
-
cocka
veterán
Mint azt a mellékelt ábra is mutatta én is ugyanezzel a megoldási javaslattal álltam elő.
Mondjuk ha a szöveg alapján nem érti a megoldás menetét arról nem biztos, hogy csak én tehetek. A koszinusz- és szinusztételre is vannak szép példák a zöld könyvben, onnan lehet csinálgatni, ezek a feladatok meg megoldathatók a szögfüggvények bevezetése kapcsán, mivel azok ismeretén kívül egyik feladat sem igényel újdonságot.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest