- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rapid136
őstag
-
csatacsita
tag
-
Tim82
félisten
válasz
Muerte68 #11833 üzenetére
Muerte68:
szazbolha:Köszönöm mindkettőtöknek. Ez az adapter gondolom, a káva nélküli, akkor - legalábbis a Helios 44-2-höz - jó lesz?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #11531 üzenetére
Nem mondod!
2004-ben már volt szerencsém találkozni egy 54mp-es Sinarral. Ez után bratyóm át is állt kf-ra, de persze filmmel. Számomra batár nagy Mamiyákat vett nagy üvegekkel. Ezt meg retróból.
Egy ilyesmire gondolnék, de vannak érdekes megoldások: [link], [link], meg bele is lehet barmolniEz már szimpibb. Csak persze 35mm-es méretben lenne az igazi, nem ilyenbe. Gondolom a gyártóknak nem volt üzleti érdekük ezt a vonalat kifejleszteni.
-
Rapid136
őstag
válasz
Muerte68 #11531 üzenetére
Szerintem korábban írtam hogy összesen 5, azaz öt darab Altix bajonettes obi van, nyilván nem éri meg hozzá adaptert gyártani a kinaiaknak.
Ellenben egy lengyel srác gyárt és az ebayon tőle vettem tényleg nem olcsón. De van egy 2,9/50 és egy 3,5/90-es Meyerem, ezekhez már megérte megvenni az A7-hez. Sokkal kényelmesebb mint a szétbuherált m42-es adaptert használni. -
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #11445 üzenetére
Egyebkent imadom, nem a manualos kepessegei miatt. Nagyon jo lenne ra egy focal reducer, de most kicsit alabb hagyott a lelkesedes. Remelem, majd a nyar vegen ujra felebred bennem a "vagy" a manualozas irant. (Egyelore az "akkor is tudok vele kepet loni" erzesnel tartok.)
Vettem egy Domiplan 50mm f/2.8-at is, de nem tudom, hogy minek... de tudom, azert vettem, mert olcso volt. Mennyit er az most otthon?
Szeretnek venni valami hosszu, fenyeros obit, ami kozepen eles, es olyan 600mm.
Ezek vannak eddig:
Kalimar f=500mm 1:8
Tamron f=400mm 1:6.9
RMC Tokina 400mm 1:5.6
RMC Tokina TELE-AUTO 1:5.6 f=300mmTudnatok nekem valamit javasolni, 30 ezerig (1000SEK) bezarolag?
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #11399 üzenetére
Azt így külön nem figyeltem meg, focal reducer nélkül gyakorlailag már nem fotózok manuállal. A már említett Yashica mindenesetre olyan peremsötétedést produkál teljesen nyitva, amilyet még nem láttam.
Egy ideje az a perverz gondolat is foglalkoztat, milyen lenne a lens turbo mellé egy samyang 24mm 1.4-es. Lenne egy uwa f1-es fényerővel, méretét tekintve meg mint egy tarack ágyú. Valószínű nem hozná az elvártat, de szép álom
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #11115 üzenetére
Igen, az lenne a jo, ha elkezdenem rekeszelni, es ugy probalgatnam, hogy hol a legelesebb
Erre eddig lusta voltam, mert nincs exif adat az aperturarol, es igy fel kene irogatni, hogy melyik kepet mennyire rekeszelve keszitettem. A masik gond, ha a fokuszt allitom be rosszul, akkor meg azert lesz nyitva lagy, es rekeszelve egyre elesebb, mert valtozik a melysegelesseg a rekesz zarasaval, es ennek ugye semmi koze a lencse minosegejez, meg a difrakciohoz. Szoval ilyen gondolataim vannak. -
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10980 üzenetére
Háááát... a Jupiter 3-at már elvetettem fejben, most ismét megtettem. Legjobb FF-en lenne, de hosszútávra terveztem berendezkedni a Fuji X rendszerbe, épp a natív obik miatt.
Ha mindenképp öreg manuál, akkor inkább Biometarra szórnám el azt a pénzt ami Jupiter 3-asra menne.
Rapid136: Köszi, mindig tanul az ember
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10963 üzenetére
Elvitte a cica
Súlycsökkentés, ezért olcsóbb mint a Planar
Attól még kéne egy ilyen. Múlt héten vettem is volna jófogáson, de az ember hiába hirdeti, nem akarja eladni. Hívtam telefonon, írtam neki e-mailen, facebookon, és semmi válasz. Nem kell neki a pénz, pedig egy Heliost is vettem volna tőle.
Inkább eltapsoltam menetbővítő gyűrűre, napellenzőre a Jupiterhez, hátsó kupakokra meg egy másik Heliosra. Nekem így is jó
-
Wolfskin
őstag
válasz
Muerte68 #10844 üzenetére
nem a nikon az MF, azt elfelejtettem odaírni. a 14-150-en kívül minden manuális.
a kérdés csak az, hogy kell-e 50 és 135 közé feltétlen valami, mert ugye a porté 50-el (ami itt 100-nak felel meg a 2x gyújtótáv miatt) megoldható, a távolabbi portrék meg a 135-el. csak most lenne egy jó vétel, ismerőstől 50-ért... és elgondolkodtam. aztán láttam, hogy végül is ami sokkal inkább hiánypótló lenne, az kicsit drágábban a 45-ös 1.8 AF-el.meg végül is van egy 70-200/3.5 Vivitar MF, az egy igazi nagyágyú, de ilyen zoomosok vannak kisebbek is.
@jjeahh: hát igen... úgy igazából minden. nincs külön hobbim. csak sajna holnapig el kell döntenem. a focal reducer az mi? a natív, az gondolom anélkül...
érdemes megvenni annyiért a Nikont?
-
faki_
senior tag
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #10828 üzenetére
Volt egy összehasonlítóm itt a fórumon valahol, apám zorkij+ilyesmi obija mint a tied, meg ennek az eredeti 'változatával' a Leica-val. Igen nagy az optikai különbség.
Meg is van, ha jó a link...
Ebből is csak a jót érdemes venni. -
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #10817 üzenetére
Kisebb lista a manuál fókuszos nikon bajonettes obikból
-
-
Rapid136
őstag
-
zolko74
tag
válasz
Muerte68 #10760 üzenetére
Nekem is van egy ilyen obim, itthon találtam egy zsír új Fed5B-t, még fater vette nagyon régen. Most akarok hozzá rendelni egy M39-M4/3 átalakítót. Soha nem volt használva, ennek ellenére a gyári zsír "elpárolgott" belőle ezért újra kellene zsírozni.
Találtam egy leírást hozzáNem tudom mi van, de nekem is van most 5 dolog ami nem jött meg, közte egy MD-M4/3 adapter. Amit viszont két hete rendeltem meg már megérkezett...
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10755 üzenetére
Én is nagyon elégedett voltam vele még a M4/3-on
Fujinál ellenben most elég nagy a jövés-menés. Elment a Helios, a Dompilan és a Pentax, visszajött szervizből a Jupiter 9, lett egy Fujifilm 18/2, de az megy is nemsokára szervizbe a sok por miatt + még a nyárig tervben van egy MC-s Helios, + szűrők, napellenzők.
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #10683 üzenetére
A makrózás meg ez az Industar is nagyon távol áll tőlem, csak gyűjtöm az infot, hogy mit érdemes bakancslistára rakni
A Jupiteren kívül most minden manuált kiszórok, és a 18-as Fuji beszerzés élvez prioritást. Utána még az évben egy Helios meg egy 120-as MC-s Biometar lenne a cél.
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #10683 üzenetére
Pedig szépen mos
Igazából ennyi az ára én is 17e-ért adtam el az utolsót.
Sztem ennyit megér egy dedikált makró csillag blendével -
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #10684 üzenetére
Persze, van ami már elég jól csavar apsc-n is, de azért az nem igaz, hogy csak a peremsötétedés szélét veszted croppal
-
fattyu
veterán
válasz
Muerte68 #10608 üzenetére
két három tekercs meg sok digitezés után már azért megy elég jól a szemre fénymérés. pici számolás agyalással a rekeszhez még. én elég sokat toltam egy yashica fx 2000. van benne fénymérő amikor félig lenyomod szól ha nem jó szerinte. vagyis előbb állítasz valamit aztán ellenőríz neked. tök jól lehet vele tanulni
+ráadásul egy nagyon baba atombiztos váz. én nagyon szeretem.az fr mondjuk finomabb de az csak 1/1000ig tud menni
-
dzz
aktív tag
válasz
Muerte68 #10550 üzenetére
Az igazság az, hogy én is, mint itt sokan nagylátót keresek mft-re nagy fényerővel. 24mm nem túl nagy, de az adaptált 28-nál nagyobb lenne. Az 1,8 pedig jól hangzik. Várom már, hogy a Laowa 7,5mm f2 megjelenjen a piacon, kíváncsi vagyok az árára! De azért mindig keresem a lehetőségeket
Amit megtapasztaltam, hogy bizony a régi lencsék jó felbontásban már 16Mpix-re is ritkák. Persze a legendás lencsék azok jól teljesítenek, de a középszerűek ezen a felbontáson már megmutatják, hogy nem erre lettek kitalálva. Egy 45/2,8-as Agfa Color Agnar például gyönyörű képet produkál papírra, de ne akarj 1:1-es képet nézni a monitoron, mert elszomorító. Készítek egy összehasonlítást az itthon levő lencsékkel ebből az irányból, ha kész belinkelem.
-
-
faki_
senior tag
válasz
Muerte68 #10068 üzenetére
Engem kissé elgondolkoztat a méret is, a natív 18/2 elég kicsi, kb. fele-harmada lenne, de legalább másfélszer annyiba kerülne, mintha a meglévő 24/2.8-at nem adnám el, hanem vennék hozzá egy Camdioxot. Csak látnám előre az eredményt, nehéz dolgok ezek...
(#10070) MrChris
Oké, kösz! Ahogy nézem, a szorzó kb. ugyanaz másoknál is, viszont a Zhongyi ára a fentiek miatt már bőven túl van azon, amit érdemes adnom érte, a Camdiox az határeset. Más objektívet, gyújtótávot, aminél még hasznát venném, nem tervezek a közeljövőben, így a rugalmasabb felhasználás sem szempont.
-
grigo
őstag
válasz
Muerte68 #10056 üzenetére
A helioson van egy szép opálos felhő és szar a rekeszgyűrűje. Körbeforog rajta, bár mozgatja a lamellákat, szóval rekeszelhető. Az 1.8-as revu pedig teljesen rozsdás. A vakuk és hasonlók pedig hát nemtudom. Soha nem fogom használni, de valahogy sajnálom kidobni. Felrakom ingyen elvihetőnek szerintem.
-
catroot
veterán
válasz
Muerte68 #10052 üzenetére
Nekem valahogy úgy tűnik, mintha nyitva a Canon lenne élesebb. De lehet én bénázom el.
Bár a Minoltával sokkal kevesebbet lőttem.
Az 1.4-es üveg amúgy 1.4-en elég lágy - de nekem valahogy olyan szerethető - képet ad.
Viszont most motoszkál bennem, hogy milyen lenne egy 1.4/50-es Super Takumar.
Lehet arra lecserélném az 1.4-es Minoltám.
@Mr.Csizmás
"Muszáj" volt. Jó áron ment, csak személyes átvétel játszott (ahol pont dolgom is volt) és kaptam hozzá még egy Pentax-adaptert is, meg egyebeket.
Amúgy tényleg jó kis gép, bár vannak negatívumok is (bár hol nem?). Most érzem azt, hogy egy jó ideig nem fogom lecserélni semmire. Ami nálam nagy szó!
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #10021 üzenetére
Az én 44-2-m nyitva fujival még annó
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #9997 üzenetére
Azért MFT-n az sem a nagylátó kategória.
Régi manuális obiból megoldani a nagylátót MFT-re olcsón, az egy igazi szép kihívás lesz. Szerintem egy használt kitobi ára alá nem lehet a fenti paraméterekkel lemenni. Igazából ha mondjuk van egy darab objektívje az embernek, akkor kénytelen mindent azzal megoldani, és abból születhetnek igazán érdekes dolgok, mert arra az egyféle látószögre szorítkozva kell érdekes témákat találni.
Nekem miután meglett a Yashi MFT-re, a kitobit vissza sem tettem a vázra, és teljesen jól elvoltam az ekvivalens 100mm-el.
Közben látom fattyu megelőzött.
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #9928 üzenetére
Nem a szenzorba ér bele és nem is az aknába, hanem túl közel van a korrekciós lencse a szenzorhoz és a végső képen lilulást okozhat.
Matska
Az EF bvajonetthez meg van jónéhány adapter PK, OM, C/Y , keresgélj azok közt. is
Én pl meg nem vennék egy Takumar 50/1.4-et mikor az SMC Pentax-M 50/1.4 olcsóbb nála
Az m42-es obik közül is a 44-2 az egyik aminek a legjobban hátralóg a hátsó lencsetag. A yashid meg egy fehérholló aminek mégjobban hátralógCsak m42-es obikra meg kár ráálni mert bajonettesekből sok fiatalabb van ami jóbb konstrukcióval és bevonattal redelkezik
Azt meg meg kéne értened hogy az FX-M42 adapteren is ugyanott lesz a korrekciós lencse mint a mostaninál, tehát a te yashid abban is fel fog ütközni. Sőt szerintem egy m4/3-m42-ben is felütközne.
Töbszáz obi van sztem ne eröltess egy 8e-t érő yashit a foca lreducterhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged