- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Matska #10855 üzenetére
igen, a Lens Turbo II az tényleg jó, 150 USD.
a Camdiox olyan 60 USD, arra nem találtam még tesztet.
a Canon FD kisebb bázistávolságú? ahhoz lehet pluszba még fordítógyűrűket tenni?
Ha veszek egy M43-->Canon FD focal reducert, arra tehetek Canon FD--> MD (minolta) vagy Nikon vagy bármi más fordítógyűrűt? azokat hol lehet kapni és kb mennyiért? -
Wolfskin
őstag
válasz
Matska #10851 üzenetére
most hallok erről először. ahgy elnézem, elég nagy a szórás minőségben:
[link]
a metabones tűnik jónak, de az 600 USD kategória...
tudtok valahol egy jó tesztet?@MrChris
nekem főleg Minolta MD és Nikon bajonettes optikáim vannak. Akkor ahhoz 2 félét is kellene venni..?
Bár mondjuk Nikonban egy nagy tele van, de ahhoz nem kell gyújtótávolság csökkentés, van egy 28/2.8-as, de ugyanaz van Minoltában is, meg ez a 85/2 lenne, ha megvenném...
Így nekem egy m43 -Minolta MD kellene leginkább -
Wolfskin
őstag
válasz
jjeahh #10847 üzenetére
basszus, ez nagyon jó!!! ilyet hol lehet kapni? csak ebay...?
a camdiox a márkája? és hogy kell keresni? speed booster? ez a termékkategória neve?
és ezt közvetlenül a gépre teszed, utána jön az adapter, majd az obi? tehát eleje-hátulja m43?
vagy ez adapter helyett van? tehát a hátulja m43, az eleje meg adott bajonett, és mindenféle optikához külön kell venni?hát, nem olcsó, de am Ken Rockwell teszteli, ő is 250 usd-ért vette
-
Wolfskin
őstag
válasz
Muerte68 #10844 üzenetére
nem a nikon az MF, azt elfelejtettem odaírni. a 14-150-en kívül minden manuális.
a kérdés csak az, hogy kell-e 50 és 135 közé feltétlen valami, mert ugye a porté 50-el (ami itt 100-nak felel meg a 2x gyújtótáv miatt) megoldható, a távolabbi portrék meg a 135-el. csak most lenne egy jó vétel, ismerőstől 50-ért... és elgondolkodtam. aztán láttam, hogy végül is ami sokkal inkább hiánypótló lenne, az kicsit drágábban a 45-ös 1.8 AF-el.meg végül is van egy 70-200/3.5 Vivitar MF, az egy igazi nagyágyú, de ilyen zoomosok vannak kisebbek is.
@jjeahh: hát igen... úgy igazából minden. nincs külön hobbim. csak sajna holnapig el kell döntenem. a focal reducer az mi? a natív, az gondolom anélkül...
érdemes megvenni annyiért a Nikont?
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy nem tudok dönteni kép optika közt., hátha valaki ismeri...
• Nikon 85mm f/2,
• Olympus m.zuiko 45mm f1.8A Nikkor az egyik legkisebb méretű, és közel legjobb 85-ös Nikkor, de a másikról is jókat olvastam.
Főleg portréra kellene, esetleg tárgyfotó, de portréhoz a Nikon talán túl hosszú is, viszont gyönyörű képe van. A Zuiko-t nem ismerem, de sokszor praktikus az AF. (gyerek, kutya, mozgó alany stb.)
Árban nagyjából ugyanott vannak.A gép: omd e-m5 (m4/3)
A többi optika ebben a tartományban: AF: m.zuiko 14-150, minolta 28mm/2.8, minolta-rokkor 50mm /1.4, minolta-rokkor 135mm/2.8
Az MF önmagában nem gond, bár mint írtam portrénál sokszor jó az AFMelyiket vennétek...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest