- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tua
tag
-
Tua
tag
válasz
jjeahh #11149 üzenetére
Na, akkor lássuk:
Olympus E-M10 vázam van, és kétféle reducerem jelenleg.
Eddig legtöbbet egy 50-es SMC Takumarral (f1.4) használtam, a kettőt is ezzel hasonlítottam össze.
Pixco (Roxsen):
- középen egész éles, a széleken már kevésbé
- a látószögön valóban sokat dob
- nem vettem észre, hogy különösebben vignettálna
- blue dot és hasonló problémákkal nem találkoztam, ellenfényben is egész jóZhongy Lens Turbo II:
- fizikailag picit másabb, még az üvegek mérete is más benne, mint a Roxsenben
- állítólag jobb minőségű a bevonat rajta
- nyitva a Takumar vignettál kicsit (enyhén sötétebb képszélek)
- kicsit élesebb középen, mint a Roxsen, ugyanakkor a széleken határozottan jobb
- kontrasztban nincs hatalmas különbség -
Tua
tag
Hátha valakit érdekel, pár hete csináltam egy rövid "tesztet" a C/Y végű Yashica ML 50mm f1.7-tel (Olympus E-M10 vázam van):
Yashica ML 50mm f1.7 teszt -
Tua
tag
Sziasztok, ha veszek egy Canon EF-m43 focal reducert, illetve hozzá egy CY -> EF, illetve M39 -> EF gyűrűt, akkor úgy lesz velük végtelenem egy CY végű Yashica ML 50mm f1.7-tel, illetve M39-es Jupiter 9-cel? (Illetve gondolom akkor már az EF -> M42 is működhet)
Köszi.
-
Tua
tag
válasz
Matska #10236 üzenetére
Pontosan csatlakozik, szerintem nem ezzel van a probléma. Takumar 50mm f1.4-el, egy Heliosszal illetve egy Jupiter 37AM-mel használom. Bizonyos helyzetekben teljesen jó, míg máskor előjön és sehogy se lesz éles a kép.
80hun: ha rosszul van beállítva a gyújtótáv, az okozhat ilyet? Mert sima lencse nélküli adapternél is néha elfelejtem beállítani, mégse szokta ezt produkálni. Nem peakinget szoktam használni, hanem alapból belenagyítok. És fontos, hogy nem utólag lesz ilyenkor elmosódott a kép, hanem már a kijelzőn és a keresőben se sikerül élesre állítani... Sima adapterrel sose volt ilyen problémám, pedig sokat manuálozok mostanában.
Idegesítő, mert igyekeztem reprodukálni a problémát, mégse nagyon sikerült. Így pedig duplán szívás, amikor portrézás közben jön elő. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez távolsághoz kötött, vagy fényviszonyokhoz (esetleg mindkettőhöz)... Ami érdekes, hogy a Jupiteremmel (37AM) egész szépen működik, azzal nagyon ritkán csinálja ezt. Kénytelen leszek még tesztelni.
-
Tua
tag
Sziasztok, van egy Pixco m42 -> m43 focal reducerem, ami időnként rendetlenkedik.. (több obival is próbáltam).
Az a jelenség, hogy bizonyos helyzetekben egyszerűen nem tudok vele normálisan élességet állítani.Esetleg valami ötlet? Vannak még rá példáim, nem technikai hiba, nincs összefüggés a záridővel. Ja igen, E-M10-en használom, előtte E-PL5 volt és ott is ugyanezt produkálta időnként.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet?
-
Tua
tag
Üdv! Szereztem egy CJ Tessar 50mm f2.8-at (M42, fekete változat, 5 lamellás) viszont csak 2.8 és 5.6 között tudom rekeszelni. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
-
Tua
tag
Olcsóbb focal reducerekből milyet és honnan érdemes venni? (M42)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest