- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Muerte68 #11833 üzenetére
Muerte68:
szazbolha:Köszönöm mindkettőtöknek. Ez az adapter gondolom, a káva nélküli, akkor - legalábbis a Helios 44-2-höz - jó lesz?
-
Tim82
félisten
válasz
MrChris #11829 üzenetére
Végre megtudtuk mire szeretnéd felcsavarni.
Elnézést, de tényleg nem feltételeztem, hogy ahhoz, hogy kérem, hogy valaki segítsen valamilyen módon megnézni, hogy az obi funkcionálisan rendben van-e, szükséges megadnom, hogy mivel használnám majd az obit.
Viszont e300-on szenvedni fogsz a pontos fókusszal, mert elég nagy tekerési tartományban jónak fog tűnni.
Köszönöm az inputot, ezek lényeges, figyelembeveendő infók számomra.
Alapvetően inkább az E-P1-gyel szeretném használni, de szempont persze, hogy minden meglévő obit minden meglévő vázzal tudjak használni.
muerte68: Neked is köszönöm.
ha jól írtad a tipust akkor ez a több lamellás is.
Mobillal lőttem róla pár fotót (ez van most csak kéznél): OneDrive
E-bay ről 1000ft-tól lehet rendelni minőségtől függően de jelemzően az olcsóbbakal sincs baj.
Olvastam olyat, hogy a régebbi Helios obikhoz, így gondolom, ehhez is, olyan adaptert célszerű vásárolni, ahol a csavarmenetnél van belső káva is, ez a 44-2-re is igaz?
jjeahh: Neked is köszönöm.
-
Tim82
félisten
Ennek van jelentősége abból a szempontból, hogy valakinek a segítségével, akinek van DSLR/MILC váza és a vázhoz passzoló M42 adaptere, ki szeretném próbálni, hogy jó-e az objektív?
Van egy 11 éve, még egyetemista koromban vett Olympus E-300-am, meg nemrég került mellé egy Olympus E-P1. Egyik sem mai darab, de az E-300-hoz ragaszkodom, az E-P1 meg nyolc éves gép létére nekem kb. űrtechnika.
Rapid136: limitált kerettel bírok egyelőre erre a hobbira, ezért a garasoskodás. Úgy gondoltam, hogy úgy általában a manuális obikkal ismerkedéshez jó lehet a Helios (főleg, ha már kéznél van), de biztosra szerettem volna menni nálam avatottabb ember segítségével, hogy nem dizájnos levélnehezéket sikerült előszedni.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
Tim82
félisten
válasz
Rapid136 #11824 üzenetére
Igen, továbbra is ehhez kérek segítséget; ahogy eredetileg is írtam, most került elő egy Zenit E gép itthon, az ahhoz tartozó Helios 44-2 objektívet szeretném tesztelni. Szerintem a tesztkép lövését is írtam (legalábbis az előző hsz.-emben), hogy kellene, mert gondolom, lesz olyan hiba, ami csak az elkészült képen látszana.
Mivel még nem tudom, hogy amúgy mennyire válna be nekem a manuális objektívezés (abszolút amatőr kocafotós vagyok, csak most épp van bennem némi elszánás, hogy fejlődjek ezen a téren), először is a meglévő Helios 44-2-ről szeretném tudni, hogy jó, használható állapotban van-e. Ha igen, akkor veszek hozzá adaptert. Ha nem, feleslegesen most nem fogok adaptert venni, nem szükséges további kacatvásárlás az íróasztalfiókba.
-
Tim82
félisten
válasz
Rapid136 #11821 üzenetére
Gyakorlatlan vagyok az állapotának felmérésében; nem tudom, hogy pontosan mire kell figyelni. Ránézésre a lencsék jó állapotban vannak, semmi nagyobb, szembetűnő karc, belül nem látok látványos elszíneződést (gomba, kenőanyag), az objektív gyűrűi is rendben lévőnek tűnnek, simán, akadás nélkül lehet állítgatni őket.
Viszont a hozzá tartozó Zenit E gépről tudom, hogy megjárt egy-két régészeti ásatást (anyám, akié a gép, régészként dolgozott a nyugdíjbavonulás előtt), annak pl. poros, koszos belül a keresője, tehát arra rátéve nem fogok tudni reális képet kapni az objektív állapotáról. Meg hát gondolom, van hiba, ami csak az objektívvel történt képkészítés után, a képen szúrható ki...
Alapvetően annyit szeretnék csak megtudni, hogy jelen állapotában az objektív használható-e, magyarán érdemes-e vennem hozzá adaptert az itthon meglévő 4/3, m4/3 vázakhoz.
szazbolha: köszönöm, írtam privátot.
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni budapesti fórumtársaktól: van egy Helios 44-2 f2.8 58 mm objektívem (most került elő egy 1980-as Zenit E gép itthon, annak az objektívje), ami ránézésre szép állapotban van. Ha rendelkezik valaki M42 adapterrel meg egy (az adapterhez) passzoló vázzal, amivel ki lehetne próbálni és szívesen rendelkezésre is állna pár perces próba erejéig, kérem, jelezze. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest