Hirdetés
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
LaySoft
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Persze, érintetlen, semmi hack, egy hete volt Android 15 frissítés.
-
kano
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nincs olyan kombináció, hogy eltold. Mondjuk nekem volt egy Mi8-am amivel semmit sem lehetett kezdeni, de az valószínűleg hw hibás is volt.
-
Bsony
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem tudod elcseszi az az igazság. Gyári FW rögtön felmegy.
-
kano
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem nagyon lehet végleg agyoncsapni...
-
LaySoft
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Na én már le is töltöttem a szuper cuccot és simán elindult a custom ROM-os telefonon is, úgy hogy be sem kellett tenni zygisk-be. Kérdés ez meddig marad így...
-
the radish
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az nem is, de innentől kezdve még jobban csökkenhetnek a kiskapus megoldások...
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ahogy mondod, sőt még a crDroid oldalain is minden build-nél ami nem alapból GApps build ott van az ajánlott GApps link és a nikgapps oldalán külön a crDroid build-re mutat, azért is linkeltem így a #5398-ben. Tényleg nem érdemes eltérni ha nincs rá valami ultra nyomós indok.
-
Archttila
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Szerintem csak akkor ha kell a backup. Minden masra ott a tokban megbujo MasterCard
-
LaySoft
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nyilván, hogy nyissál, mi vagy te, buzi?
-
mizoli
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ne már...
-
szimi57
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ah, here we go again..
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Úgyhogy szánom-bánom bűneim, de marad az ellenjavallt módszer. Annyi kivétellel, hogy az OrangeFox recovery elfogadja az apk-t is, hisz ez is csak egy zip. Meg ugye van még egy kör a Magisk appban a rendszerből ilyenkor, újra felrakatja magát, ezután kész.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Patkolasnal azt valasztottad hogy boot.img vagy recovery patkolas? Mert egyikszer ezt irod masikszor masikat, ha nincs boot part. mit hogy patkolsz es mit mire flashelsz? Haromszor olvastam at, lehet faradt vagyok de itt boot-ot meg recovery-t is irsz oda-vissza.
-
szimi57
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem akkor kerekedett ki ilyen történet, amikor az előző romból nem szedtem ki a magiskot eltávolítással vagy külső uninstallal. Némi mókolás után helyére kerültek a dolgok.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Hát én még mindig nem értem a problémát.. itt van az alioth crDroid 10 oldala, ott ott van az ajánlott recovery SF gyűjtőlink ahol van skkk és OrangeFox is, legjobb tudomásom szerint mindkettőben van beépítve mód amivel vissza lehet tenni minden alkalommal a recovery-t, akkor is ha a ROM-ban volt simán vissza tudja írni magát - de ha előre gondolkodsz meg lehet oldani mindent.. mindegy, nyilván úgy csinálod ahogy akarod - és egyelőre még működik is - de külön ki van emelve hogy nem ajánlott és minimum effort van benne hogy működjön. Én értem hogy bonyolultabbnak tűnik a rendes módszer (Recovery-t eleve felteszed előre.. Magisk app már eleve fent van.. ROM zip letölt, ROM-ból patkol, reboot recovery, ROM flash, patkolt recovery flash (mert neked boot nincs külön) majd még a recovery-ből - restart előtt - flash-eled magát a recovery-t mert van is rá menüpont vagy ott van a zip eleve) és szerintem így minden megy és minden meg is marad de ha meg eltörik majd a flash-elő módszer vagy totál kiveszik a lehetőséget akkor meg leszel lőve anélkül hogy ismernéd a "normál" módszert. A flash-elős módszerrel is az a baj, hogy pl. első installkor mindenképp kelleni fog neki egy plusz restart (bizonyos fontos változókat csak a futó OS alól tud megbízhatóan kinyerni a patkoláshoz és utána a futáshoz) és igazából nem megbízható hogy utána nem fog bootloop-olni vagy csak simán nem boot-olni és visszadobni recovery-be.
De ennyit akartam csak írni/mondani, nyilván úgy csinálod ahogy neked tetszik/működik. -
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Áh látom, de alapvetően nem szükséges neked recovery sem ha így van, mivel PC-ről a újraépített boot.img-t felcsattintod és kész, mihez kell recovery? Ha nem akarsz custom romot cserélni akkor a fastboot-al, adb-vel megtudsz oldalni mindent, igaz kell hozzá PC
-
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Itt valami nem kerek, hiszen a recoveryt nem kéne felülírnia a Magisknak, hiszen ahhoz hozzá sem nyúl.
Minden egyes alkalommal amikor vagy jön egy LineageOS update vagy felteszek egy másik romot akkor is a recovery ott van és marad is, hiszen az ettől teljesen független dolog

Illetve amúgy a legegyszerűbb, ha megvan a custom rom.zip-ed ott van benne a boot.img és kész, rárakod telefonra, Magisk done, ez max 10 perces művelet, nem tudom ezzel mi a nagy probléma
Bár az is lehet, hogy én értek valamit félre, de szerintem ennél egyszerűbb dolog a világon nincsen, hogy a magisknak beadjuk mit csomagoljon össze majd azt meg fel flashelni a meglévő rendszerre
-
the radish
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ok, így már értem. Nem lehet pl. TWRP-t feltenni?
-
the radish
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az előbb írtad, hogy nincs rajta recovery. Most meg mégis van? Akkor mi a gond?
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
A ROM zip-et hogy teszed fel?
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
A ROM update-el 99.9999999% hogy kernel valtoztatas is tortenik, ha mas nem akkor upstream merge (hacsak nem valami hotfix rebuild..), ez nem takolas, ilyen badarsagot is reg olvastam.. Meglehetosen egyszeru megnezned, mert a ROM zip-bol kiszeded es osszehasonlitod mondjuk az md5 hash-eket a ROM-ok kozt. Biztosan allitom nem lesz ket egyforma es hogy minden esetben lesz valtozas a kernelben. Visszarakhatod a regi ROM regi patkolt kernelet is ami vagy megy vagy nem, vagy boot-ol vagy nem.. nem ertem miert onszivatna barki magat ezzel. Te tudod. Ahogy a ROM zip felmegy az abban levo kernel igy is ugy is felulcsapja a meglevot. Akkor nem mindegy?
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem kell kiszedni mert elég régóta elég neki a ZIP-et megadni, megoldja, úgy tudom payload-ból is kiszedi a 'zoxigént. Arra meg emlékszem hogy leírás ellenére se tudod kiszedni, sose értettem miért.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Úgy, hogy a cache 24 óra és még nem volt recheck
Eltörik, csak várd ki
-
pepe62
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ebben nem tud itt nekem senki segíteni? ....
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ha jól emlékszem volt Poco F3-ad is. Vagy most is az van? Nekem még igen és fontolgatom a crDroid 10-et.
-
LaySoft
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Milyen device?
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az szuper! GhostOS, A14?
-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem sose volt Netflixem, a HBO-t is csak egyszer próbáltam ki egy ingyenes próbahónapban, de értelmes magyar szinkronos tartalmat nem találtam benne. Eleve nem is lehetett szűrni szinkronos műsorra, csak magyar nyelvre, de az meg zömében feliratos volt (a kőkemény szélsőjobbos véleményemet az ott - is - látható műsorokról megtartom magamnak).
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Közben a 14.5-tel jó megint, lehet addolni a kártyát, illetve csak a biztonsági háromjegyű számot kérte be, nem kellett hozzáadni nulláról. Meg persze az sms-t kellett megadni, de azt is kitöltötte magától engedélykérés után.
-
zsola400
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az a baj, hogy a kártya hozzáadás sem megy az órán (nálam), mert telón keresztül adod hozzá, pedig a device és a basic Integrity is zöld pipa. Most újra próbáltam a friss xiaomi.eu injectoral de nem megy.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Itt is megállt.. Még se PIF se Xiaomi.EU modul app nincs.. de amúgy nem is a fizetés a cinkes része ennek az egésznek már szerintem hanem hogy ha nincs minimum Decive Integrity akkor bizonyos, Google-től teljesen független előfizetéseit (amiért fizet) az ember nem tudja használni mert pl. Netflix-et nem tudja letölteni se a Play-ből. Na EZ az ami már szerintem is a az a helyzet amikor menjenek a jó .*
-
Archttila
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azt hitten mar (te is) elengedted
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Mar hogy a fingerprintet automatikusan szedegetne le? Az nem lett eddig implementalva.. de annak semmi koze a modularitashoz.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Mit értesz itt moduláris alatt?
Jelenleg is használhatsz custom fingerprintet vagy a defaultot, ennél kell modulárisabbnak lennie? -
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
..és aki nem használ?
Isten ments hogy használjak munkán kívül..
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
És úgy látom leköveti a Xiaomi.EU fingerprint-et
Egy Shield-et
Azért az úgy nem rossz hogy a Xiaomi.EU cca. 5 percen belül kész volt a dologgal és chiteroman is adott ki egy PIF release-t úgy egy órán belül kb. -
G48
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Így van. Az nem jó xiaomi.eu-ra. Oda, apk van.
-
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Tele spammelte ilyen issue-kkal a panaszkodó user, ennyit mutattam
-
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Küldtem a képet, valaki panaszkodott, hogy megosztja a fejlesztő folyamatosan a fingerprinteket és azokat bannolja a google sorban.
Igazából ennyi volt, azt kérte hogy ne ossza meg, ne égesse bele a kódba, hanem mindenki keressen magának egy működő fingerprintet aztán szevasz
-
nutfile
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
és miért nyitod a BL-t??
-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az nekem tökéletes, köszi
Régen mikor a Zepp sokat vacakolt, akkor volt olyan hogy korábbi verzióra vissza kellett állni, akkor kellett apponként a mentés, de akkor is csak ezt csináltam. Meg még régebben a Tiba-val volt minden héten mentés a felhőbe, de erre most nincs valahogy igényem. -
Grapestain
csendes tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Egy pointert adsz légyC, hogy mit keressek? Rossz kezekbe került vagy csak korszerűtlen, vagy miért? Nekem még nem volt vele gondom.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Linkeltem az issue-t amiben szó van róla. Ha elolvasod elolvasod, ha nem meg nem - ha nem tudod mi az vagy mire való akkor neked pont teljesen mindegy és használd a simát.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Meg fog lepni: a resetprop ami benne van
de már volt ilyen verzió amiben benne volt ilyen build (pl. v13.4-test, v13.8 beta, v14).A HuskyDG féle resetprop-al build-elt változat "jobb rejtést" valósít meg (mármint prop változtatásnál) mint a mostani Magisk eredeti.. a gond csak annyi, hogy pl. hiába teszed fel azt a változatot és használja azt a PIF ha pl. fent van a Shamiko vagy bármi ami csak úgy fel lett téve mert azok meg nem fogják használni. A HuskyDG féle resetprop alapból része az általa csinált, régebben Delta-nak de most Kitsune Mask-nak hívott Magisk fork-nak.
-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
A Mastercard hivatalos oldaláról idéztem ahogy írtam is lejjebb, neked csak válaszoltam

Kint Kínában amúgy már hosszú évek óta lehet fizetni az ottani okoskarkötőkkel. Csak eddig Európában nem kapott licencet. Már a Bipp szériának is volt NFC-s változata. Nem a hardvernek kell komolynak lenni, mert egy NFC chipben semmi extra nincs, filléres tétel.
-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
"Jelenleg csak a Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 és Xiaomi Watch S1 Active órák támogatják ezt a technológiát."
Annyi hogy a 7 NFC is támogatja, csak a Mastercard nem frissítette a leírást. Ezek tizenezres kis karkötő szerű cuccok.
-
zsola400
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Mi Band 6-7-ben volt NFC-s verzió, ami itthon is működik.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Google játssza itt a nagy apple mágnást, de ahhoz valami faszább rendszert is kéne rittyenteniük így android 14-gyel már..
Amúgy meg minden user tegye szépen az 1-es csillagot a wallet alkalmazásra.
Bár mivel övék a bolt, simán húzhatnak egy olyat, mint az imdb a fekete kishableány filmre, hogy ignorálta az összes lehúzós értékelést, aztán valahogy mégis csak 7 csillag környékén van.
Pedig a több ezer 1 csillagos értékelés is vélemény.
Nem igaz,hogy nem esik le nekik, hogy sok embernek azért volt szimpatikus az android mert egyféle szabadságot ad.. Ha most bezárnak minden kiskaput, mit gondolnak majd mindenki azonos árban marad android fronton?

(mondjuk én leszarom, B verziónak veszek egy órát, ha meg nagyon nagy tűz lesz akkor meg veszek egy szaros nyomógombos telefont vagy visszamegyek Bada-ra aztán ennyi.
)Még a Xiaomi Pay-ben reménykedem, de már a Xiaomi is kezdett behülyülni a kínaiak BL nyitási folyamatába.
-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
A Garminnak van megfizethető áron (100k alatt) is NFC-s órája. De amúgy a Xiaominak van olyan óra ami tudja ezt néhány kiválasztott bankkal, de az nem éri meg szerintem az árát (üzemidő, funkcionalitás). Meg van egy okoskarkötő is amivel megy, az egész olcsó, tehát ha csak a fizetésre kell akkor az egy jó deal lehet.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Érem! Nagyon köszönöm!
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Akkor légyszi írd le melyik programot ajánlod, mert nekem nem igazán működnek... Eddig Titanium és My Backup root-ot próbáltam.
Egyébként rendszerbeállitás is kismmillió van, mert közel sem alapon használom a telóm! -
szimi57
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Régebben, talán az Android 4-5-ön lehettem TWRP-ből teljes mentést készítettem. Nem tudom ez a mostani verziókon működik-e? Most nincs TWRP, de talán lesz.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Kiserleteznek.. megis mit vartal? A tuloldal obfuscated es closed source, ez az oldal meg brutalisan diverz..
-
Narxis
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Lehetne mókolni csak már belefáradtam.
-
paolinho
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Másképp hogy lehetne megoldani a hívásrögzítést, ha nem mókol az ember?!

-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Jó neked. Kipróbálom majd legközelebb, hogy mit tud, de félek tőle hogy a jogosultságokat nem lövi be rendesen, én meg idegbajt kapok tőle ha egy app olyat is megkap amire nincs szüksége. Több óra mire az összes beállítást egyesével megcsinálja az ember, pedig én nem is használok sok appot.
Walletben mindenesetre legutóbb csak egy kártyát digitalizáltam, azt amelyik nincs nálam fizikailag (közösen használjuk asszonnyal), mert ennyi kártyát kb hetente újradigitalizálni lassan ahogy kinéz ez, a fene akar.
-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
A vicc hogy amelyiket megvettem azt se fejlesztik már nem is tudom hány éve... Minden évben újat kellene venni? Azt tuti nem

rErEaT, crok:
No a mentéseknél akkor kb semmit se ér a mentés, mivel egyesével be kell állítani mindent, és ellenőrizni mit vett ki a mentésből és mit nem, az kb. pont ugyan az, mint nulláról beállítani. Nem igazán értem ezt a jajj banki app parát (minden tranzakciót hitelesíteni kell), de mondjuk vacakul is vannak megírva de nagyon. Ha csak belépni kéne még nem lenne para, de elfelejtenek mindent, a widgetek elrendezését, az értesítési beállításokat, nomeg ezeket újraregelni némelyiket egy horror. Aktiválás jobbra balra, de a kedvencem amikor asztali PC-ről belépve kell engedélyezni a mobilos bejelentkezést (MBH nevű trágyadomb). A Gránit bank ilyen téren nem gáz, meg az Unicredit se (más téren annál inkább, pl újraindítás után nem fogadja el a biometrikus azonosítást), de a CIB-es bejelentkezésnél egyszer!!! elírtam a kódot (mert nem a jelszót kérte hanem valami szerződéses izét amit eddig csak egyszer kellett használni, de persze nem normálisan volt leírva) és személyesen kellene bemenni újat kérni... Egy online nyitott számlához wehehe szánalom. Szerencsére az nem az én számlám. -
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ez nekem is hiányzik, bár ahogy elnézem roottal se megy ez már úgy mint régen... Vagy én nem találtam hozzá normális appot, mint anno a Titanium Backup volt. Heh kidobott pénz volt az is. Mindenesetre ha tudsz olyat ami tényleg mindent lement és utána vissza is lehet tölteni, akkor írd meg kérlek. Amiket én tudok, azok nem működnek komolyabb alkalmazásokkal, engedélyekkel, és főleg a rendszerbeállításokkal, így egy újratelepítés nekem kész horror.
-
Archttila
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
En is igy vagyok vele.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Egyetertek..
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Segítek: az egésznek nincs semmi értelme

-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Van egy készüléke amin nincs nyitott bootloader, ha visszaolvasol írta. Még zárt bootloader-el is most akadozik még Play Store-ból indított integrity check is...
Vagy beletalált megint egy fingerprint-be ami törött mint 2 hónapja.. nem árulta el még. -
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Sosem került kiadásra a 12.4 (csak teszt volt), 12.3 test-et pedig nem chiteroman csinálta, gondolom mivel a 12.3 volt stabil kiadás azért nyúlt bele abba xcl1pse, majd lassan kiadja chiteroman is valószínűleg a javítását, az már 12.4 lesz gondolom
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Kódregressziónak (software regression) hívják a jelenséget

-
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
I see, úgy tűnik nekik sikerült.
[link] -
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
pl Wallet. Amikor feltettem egy alter romot az elszállt mint a győzelmi zászló. Anno beszéltük is a topikban, asszem pont veled. De mindegy, ne offoljunk itt mert popónbillentenek minket

-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ezzel én is így vagyok, de nem találtam még olyan romot amibe minden működik normálisan.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ezért várom már a HyperOS-t...
-
user26
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ma kaptam egy ilyent:
link: PlayIntegrityFix, az "aktuális helyzetet" orvosolja nem tudom meddig gondolom... -
Drughi
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Valahogy a milyen kenyérpirítót vegyek topicba nem illett bele
-
szimi57
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Kész!
-
szimi57
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Fölösleges bonyolítani, különösen úgy, hogy nem is értek hozzá. Az összefoglaló alapján viszont meg tudom csinálni. Custom recoveryt sem szeretnék. Jelentkezem, ha nem sikerül valami.
-
szimi57
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ja, ja kb. Ezer éve nem rootoltam.
-
HUNited
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Köszi, a crDroidot lehet kipróbálom majd ha a stable verziót se tudom életre kelteni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem is hobbi, raadasul abbol is csak masodlagos.. sry.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
AUgyanaz mintha te tennéd össze a hosts file-t csak sokkal körülményesebb és még rá is bízod magad valakire....... szerintem értelmetlen, szerintük meg válogatott hosts file - amit viszont onnantól hogy innen szeded már szerkeszteni nehezebb (gyak. nem is igazán lehet értelmesen) a megszokott alkalmazásokkal. Frissíteni úgy tudod hogy ha adnak ki frissítést ők és restartolsz is egyet, vagy terminálozol és kiadod a parancsot hogy szedje le a hosts file-t amit a modul tart karban amiről nem derül ki hogy frissebb-e csak leszedi és kész. Nem tudod úgy frissíteni (mármint triviálisan.....) hogy csak frissíted mint pl. egy sima AdAway. Szerintem ultrabuta félmegoldás ami így fals biztonságérzeted ad. Semmi egyebet nem csinál csak lecseréli a hosts file-t. Bármit használsz ami piszkálja az innentől össze is akad vele.

Nem nehezet kérdeztél csak én pl. nem vagyok 7/24 Magisk support
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nagyon nehezet kérdeztem volna?

-
AcCEsS
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Csak valami nagyon kezdetleges van, pl. a data partíció mentése nem működik stb., ezért nem erőltettem a telepítését. A lényeg, hogy a Magisk app telepítése megoldotta a problémát, köszönöm...
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
OnePlus Nord2T, sajnos Recovery-ből csak wipe-olni lehet, mást nem. Arra gondoltam, hogy a jelenleg freezelt Magisk appot uninstallálom, feltelepítem újra, majd a gyári boot.img-t patchelem vele, és flashelem a PC-ről: fastboot flash boot magisk_patched.img Tehát elvégzem amit egy OTA frissítés után kell. Ez működhet? Az a helyzet, hogy ezeket a Mediatek csippel szerelt cuccokat seperc alatt véglegesen téglásítani lehet, és ezt szeretném elkerülni...
-
Archttila
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
mert Android 10-től a /system EXT4 FS read-only-ra van készítve és nem lehet RW-re mount-olniby crokMegelozott a mester
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
A /system particio ext4 shared_block flag-je miatt [link] ha igy lett a ROM megcsinalva. Manapsag gyarilag A10 ota talan (vagy megregebb..) de egesz sok custom ROM-on is igy van mar.
-
mjuti
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
readonly-ban van mountolva?
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Tom' de ha pl. a /system-re akar irni azt manapsag mar cseszheti ugye, az root-al se tud mukodni. Ezert kerdem pontosan.
De akkor megoldodott. -
energiezolee
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen! Csak kissé komplikált a dolog mert kell még process monitor is hozzá! Szvsz egyszerűbb az AirFrozen használata, mert abba belépve lehet is indítani, ha kell a Magisk! Azt úgysem kell egyfolytában használni, mert ha egyszer be van állítva, és az összes su engedély meg van adva, akkor működik rendesen minden...
-
rErEaT
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Magisk Repo?
Nem megszűnt? -
user26
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azt hiszem erre én vagyok a példa
Kicsit szájbarágósan ha le van írva a tőrténet, akkor aha, valóban...
Bocsi még reggel van
Tudom, tudom aki nem ért hozzá ne csin semmit... -
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen, nincs miert hozzanyulni, azota is ugyanugy mukodik a droid..
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Mindet megnyitottam természetesen és mind valid, a GPlay-es azért maradt benne mert nem tudni hogy temp. vagy véglegesen került ki a Store-ból ("tiltott API használat" vagy csak amiatt mert nem lett frissítve a min- és targetSDK). Mindenesetre az összes link valid.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem a crDroid sem jó csak MagiskHide-al. Viszont USNF_mod2-vel, Zygisk-el, kényszerített tiltólistával, működik minden.
-
the radish
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Mi10 EU Rom, legfrissebb (2.4.0) SFN és most nálam is ilyen. Pénteken még csak Strong error volt. Viszont a Gpay működött gond nélkül ma is.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Akkor jelenleg két út van: vagy ROM upgrade (úgyis lesz nemsoká szerintem) vagy eleve frissíteni a mostani safetynetfix modulodat mert az amit most használsz az két hónapos (mod1.3) de 3 hete kint van a v2.4.0-MOD_2.0 (a strongintegrity már természetesen nem megy de minden más okay). Nemrég dokumentálta egy ember XDA-n kb. ugyanezt, sikerrel.
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Hardware backed - most vagy a ROM-odban van a gond vagy nem tudom épp milyen USNF van fent ha van..
-
Narxis
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nálam is basic. Most akkor ez a mod maradhat vagy ráflasheljük a másikat?
-
Archttila
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
En is.
-
user26
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
xiaomi.eu oldalon láttam pár modellnél is, hogy írtak róla, mármint, hogy 3 zöld pipa van
-
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Kugli is benezhet egyszer dolgokat
ddddd -
crok
Topikgazda
válasz
Trailblazer
üzenetére
Szerintem magának a ennek a manager-nek se nagyon van értelme ha tudod mit csinálsz. Ha valamiért neked kell akkor érdemes lesz teljesen törölni és "újrakezdeni" az új Manager-el. Feltéve nálam működni látszik egyébként de már az előzőre is tucatszám ment Telegram-on a hibajelentés. Azért is mondtam hogy nekem nem tetszik ez az egész ami lett vele
-
DAVID0000
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Passz.
De frissítettem 26.1-re -
DAVID0000
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Szia!
Sikerült letöltenem egy TWRP-t.
A 3 file-t bemásoltam az ADB könyvtárba (boot.img / vbmeta.img / lk.img )Ezután adb parancssorral ezeket csináltam:
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot flashing unlock
hangerő fel gomb megerősítés
fastboot erase userdata
fastboot flash lk lk.img
fastboot flash vbmeta vbmeta.img
fastboot flash boot recovery.img
fastboot boot boot.imgSajnos így is megfeszült a teló és flashel vissza kellett állítanom gyárira...
Kihagyhattam vlaamit?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VGA kibeszélő offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eltörik, csak várd ki
Isten ments hogy használjak munkán kívül..
)
crok