- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
kernel panic lesz az eredménye -- ezt te is tudod milyen tág fogalom. Képet legalább
-x meg kb olyan mint Windóznál a csökkentett mód. Elég gyatra olyankor a teljesítmény, nálam pl a Safari folyamatosan fagyott, bármilyen oldalra mentem, amin lehet letölteni (kexts.com pl)
-
ko9
addikt
Keresd meg ezt:
<key>IOPCIMatch</key>
<string>0x68981002 0x68991002 0x68E01002 0x68E11002 0x68D81002 0x68C01002 0x68C11002 0x68D91002 0x68B81002 0x68B01002 0x68B11002 0x68A01002 0x68A11002 </string>És írd át erre:
<key>IOPCIMatch</key>
<string>0x68BE1002 0x68be1002</string>Előtte persze mentsd le biztonságosan
-
ko9
addikt
Van egy olyan érzésem, hogy a Lion huszon-valahanyadikán jelenik meg:
2001. március 24-én jelent meg a 10.0-s verzió, azaz Cheetah,
2001. szeptember 25-én a 10.1-es Puma,
2002. augusztus 24-én a 10.2-es Jaguar,
2003. október 24-én a 10.3-as Panther,
2005. április 29-én a 10.4-es Tiger,
2007. október 26-án a 10.5-ös Leopard,
2009. augusztus 28-án a 10.6-os Snow LeopardRáadásul a Lion első DP-je is Február 24
-
ko9
addikt
Van egy olyan undok érzésem, hogy nem fog menni az Update Lionra. DP4-el próbáltam, azt írta, hogy erre a gépre nem telepíthető. Most lejött a Lion, végez az AE a kódolással, és telepítem, kíváncsi vagyok, mennyit fogok küszködni vele
A MacPro6,1 azért nincs közte, mert alapból azt rakja fel -
ko9
addikt
Nekem most még a reggeli sokk az, hogy kinnvan a GM
Amúgy nincs ellentmondás a mondatban, a MacPro6,1 a jó, nekem MacBookPro6,1 van, amivel nemjó.
Ha kinn a GM én se próbálkoznék SnowLeoval már. Csak nem várom meg az új vinyóm, végzek ma az AE projektel és húzom is újra Lionra.
A PS2 nekem is fura, 10.6-on ment, 10.6.7-en nem. Találtam [ilyet] az Extra/Extensions mappámba, rakd bele, hátha segít... KextUtility ne felejtsd el -
Máté94
addikt
-
ko9
addikt
Egyáltalán nem érdekes
Nekem a tapipad volt úgy, hogy 10.6-al ment normálisan, 10.6.7-el meg se mukkant.
Am meg most verem a fejem a falba, hogy felraktam a 10.6.8at... Rohattnagy hülyeség volt, csak szívok vele... Pont most mikor kemény tolnom kéne az After Effects-et...Ja: Hanyasra update-eled? smbios.plist-ből MINDENFÉLEKÉPPEN MacPro6,1-et rakj be. Tuti azért szívok, mert nekem MacBookPro 6,1 maradt benn, és SUval frissítettem...
-
_ak_
addikt
Tegnap még nem értettem, h mi is gond nálad, most már én is látom. Én is elgondolkodtam az új vinyón.
ko9: Feltettem a retail 10-6-3-at iBoottal (volt hangom), utána felment a 8-as kombó, Multibeast-el felraktam a az auto patchelt DSDT-met és az AppleHDA Rollbacket is benyomtam, de restart után már semmi hangot nem tudok kicsikarni a rendszerből. Már csak azért is érdekes ez, mert a sysinfoban írja, h 885-ös hangkártya van, ami elméletileg egy és ugyan az mint a 889a, de beállításokban meg azt írja, h no audio device.
-
ko9
addikt
Linkeld a második hozzászólást - nem azért, hogy hízzon a májam, hanem mert ugyanez magyarul
Mellesleg én is jobban ajánlom a Retail telepítőket, sokkal stabilabb azóta a rendszer mióta ez megvan (én is iATKOS-sal kezdtem
) - ahogy mások fogalmaznak: Herélt kakas nem tojik tojást
-
_ak_
addikt
Tehetek egy próbát ezzel is, de így elsőre nem látom azt a különbséget ami miatt ez jobb lenne. Itt iAtkosnál már telepítésnél felmennek a must have kextek és a bootloader. ebben az esetben, meg telepítés után.
Na de minél tisztább vmi annál jobb, tehát egy próbát megér, meg most egyébként is kicsit belefáradtam az digit audio kergetésbe. -
_ak_
addikt
Igazából ezt találtam torrenten, így csak ezt próbáltam ki. Ill régebben próbálkoztam még vmi mással, azzal semmire nem jutottam. Igaz az sem retail volt.
Az miben lenne jobb vagy más? Oda is kellenek a kextek, meg kell bootloader is nem? Én úgy értelmeztem, h ez az iAtkos megoldás is, csak a feltétlen szükséges dolgokat telepíti.
-
yamshee
tag
Az első dolog.
Én a tuxerát használom és tökéletesen megy 10.6.6-10.6.7. alatt. 2011.04.1 a verzió száma.
A legtöbb torrent oldalon fent van. Ez a leggyorsabb és a legjobb ntfs filesystem kezelő.A második dolog. A kext-eket bemásolod a /Extra/Extension/ könyvtárba , a saját könyvtáruk nevén: valami.kext . Utána nem árt a kextbeastet felrakni és lefuttatni. Telepítés után megtalálod a APPs-oknál. Ezzel a kext cache-t törlöd és permissionöket beállítod.
-
ko9
addikt
-
-
Máté94
addikt
Amit küldtél reportban benne van valami...
Támogatott lemeztípusok:
BD-ROM Nincs támogatva
BD-R Nincs támogatva
BD-RE Nincs támogatva
HD DVD-ROM Nincs támogatva
HD DVD-R Nincs támogatva
HD DVD-RW Nincs támogatva
DVD-ROM Olvasás
DVD+R9 Dual Layer Olvasás + írás
DVD+R Olvasás + írás
DVD+RW Olvasás + írás
DVD-R9 Dual Layer Olvasás + írás
DVD-R Olvasás + írás
DVD-RW Olvasás + írás
DVD-RAM Olvasás + írás
CD-ROM Olvasás
CD-R Olvasás + írás
CD-RW Olvasás + írás -
-
-
Máté94
addikt
Itt szépen elírják.
Igazából Multibeast-et kell nyitni és a telepítésnél a Easybeast helyett DSDT install-ra kell kattintani, miközben a dsdt.aml fájl az asztalon van. Utána meg mindent kijelölni ami kell. -
ko9
addikt
Itt problémázott a RAMmal az elején, de az ebben az esetben nem áll fenn. Amúgy BIOSban belettek állítva dolgok, amik kellenek? Load Optimized Defaults - ACPI S3 - SATA AHCI a legfontosabbak.
BTW próbáld meg az iATKOSt, veszíteni nem veszítesz vele semmit. Főleg ha van egy vinyód/pendriveod amivel kitudod pörkölni. Azabaj, hogy az iATKOS lemezem nagyon durván karcos :S Bár megpróbálok vele bootolni, hátha... -
ko9
addikt
Én úgy oldottam meg, hogy van egy naaaaagy DATA particióm, amin rajta van minden adat (nem nehéz Win7ben átirányitani a mappákat), FAT32re formázva, mert azt tökéletesen kezeli mindkettő.
Amúgy van mód Macen NTFS kezelésre ([MacFUSE]), Win7-en is lehet HFS+ kezelésre ([MacDrive]). De ezek kókány megoldások, sose szerettem őket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest