- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7050 üzenetére
Először is egy pontos alaplapinfót kérhetnék? AsRockból 1000+1 fajta van, CPU-Z-t letöltöd, elinditod, és a 3. fülön "Model" mellett megtalálod az infót
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7053 üzenetére
Első körben neked egy iAntares 10.6.3-at ajánlanék.
0.: Letöltöd, kiirod lemezre.
1.: Bootolod róla a rendszert.
2.: Bootloader bejön, F8, lefele gomb és kiválasztod a Boot verbose opciót, majd Enter. Ha itt Kernel Panicol, vagy végtelen ciklusba ugrik, akkor fénykép, és csatold a fórumba.
3.: Bejön a telepitő. Fennt kikeresed, hogy Utilities -- Disk Utility. Attól függ, hogy Windows mellé akarod-e rakni, vagy üres lemezre, erre még visszatérünk.
4.: Continue, kiválasztod a particiót amire telepiteni akarod, Continue.
5.: Customize. A következők kellenek neked első tippjeim szerint:- iAntares 10.6.3 v2.2 Operating System
- Bootloader - AsereBLN v1.1.9
- Bootloader - ***Boot options*** - GraphicsEnabler
- EthernetBuiltIn
- Patched Kernel - AnV 10.2.0
- Hardware Drivers - Graphic Cards - Nvidia - NVEnabler 64
- Chipsets - TotallyFixStillWaiting
- System Patches - fakesmc v2.5
- NullCPUPowerManagment
- IOAHCIBlockStorageInjector
- OpenHaltRestart
- PlatformUUID
- Utilities - Marvin's AMD UtilityDone - Install
Első nekifutásra szerintem nem fog menni, de valahol el kell kezdeni
Ha feltelepült, lemez ki, F8 a bootloadernél és -v-vel inditod (angol kiosztás szerint kell beirni, Ü a - ). Ha kernel panicol, vagy hosszú ideig áll valahol, fényképet kérek és okoskodunk valamit--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7073 üzenetére
Foggalmam sincs nekem honnan van meg :S Mindjárt csinálok róla egy ISO képet és megosztom FTPben ha kell, bár nemtudom, hogy 1megabit/sec uploaddal mennyi idő alatt menne át
Esetleg akkor nézz egy iATKOS S3 v2.2-t, ha az jobban jön, írok arra megoldást.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7097 üzenetére
Az a baj, hogy
1: Disk Utilityben GUID-re kell formázni.
2.: Ha -v-vel indítod NEM jöhet be az alma logó--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7106 üzenetére
Akkor kalap. Most Lionozok egy kicsit, sajna még most sem megy, de még na átnézem a dolgokat.
Ritkaegy lapod van hallode--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7115 üzenetére
Na szóval:
Disk Utilityben Jobb klikk a vinyódon, Partition -- Volume Scheme 1 Partition -- Alul Options és GUID Partition Table -- OK.
Jobb fent meg adj neki egy nevet (én simán SnowLeo-t preferálom), és Apply.iATKOS S3 Customize:
Bootloader -- AsereBLN
Bootloader Options -- Graphics Enabler
UUID
USB
Patches -- /Extra directory
fakesmc
Disabler
RTC -- RTC
Modified Kernels -- qoopz 10.3.0
EVO Reboot
Drivers -- Main Hardware -- SATA/IDE --nForce SATA/IDE
VGA -- NVEnablerMás NE legyen bepipálva. Hátha
Olaszul azt irják, hogy Hazard distroval sikerült valakinek... Vagyis szerintem azt irják, nem tudok olaszul
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7122 üzenetére
ACPI HPETnek hívják nálad ezek szerint ami neked kell SATA AHCI bevan kapcsolva a Storage Configurationban?
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7144 üzenetére
Kelleni fog USBFix meg ilyenek, lényeg, hogy a rendszer működőképes. Neked nem jó a MultiBeast mert az csak Intel. Mindjárt keresek neked Kexteket.
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7143 üzenetére
[Hangra] elvileg jó rá.
Éééés milyen net? Még azt nem fogtam fel. Modemen keresztül megy vagy mi?[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7157 üzenetére
Neeee Ezt gyorsan írtam, mindjárt mondom én hogy csináltam:
Leszedsz egy Ubuntu 11.04 installert, és Pendrivelinux progival feltolod pendrivera. Amíg jön le/akármi, elindítod az iATKOS telepítőt. Mikor bejön Utilities -- Terminal:
diskutil list -- megnézed mi a partició neve amin a Mac van, ha tudod ezt kihagyhatod (disk0s1 vagy ilyesmi)
diskutil disableJournal volumeName -- volumeName helyére természetesen a partició neveBootlosz Ubuntus pendriveról és másolgathatod Maces vinyóra a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7180 üzenetére
Működik Ubuntun a Net/Pendrive is tudsz írni Maces partícióra, mi kell még?
Addig tökéletes amíg nem fog működni Ubuntun minden.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7197 üzenetére
Nekem is így van de csak egérrel, pendrive megy on-the-fly
Mindegy, megy az a lényeg. Szóval melyik első kexttől? Ez elég tág fogalom--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7200 üzenetére
Hangra [itt] linkeltem egy VoodooHDA-t azzal kell mennie. Ha kext miatt megy gallyra a rendszer akkor -x -el indulnia kell mivel akkor csak a gyári dolgok töltődnek be. És ha lehet /Extra directoryba másold be a kextet, és utánna futtasd le a Kext Utility-t.
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7210 üzenetére
A neted felépítését nem értem... FullDuplex mód modem esetében van, ahhoz még kell egy modemdriver is, az meg 99% hogy nem megy Mac alatt. A net hálókártyán megy be a gépbe? Mert akkor kell egy PPPoE kapcsolatot létrehozni. Viszont ha két géped van, akkor gondolom router osztja szét a netet. Akkor meg a routeren van DHCP és semmit nem kell beállítani.
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7218 üzenetére
Na hazaértem. Szóval: Jelszó kell a bejelentkezéshez? Másik gépen Win7 vagy XP van (amelyiken van net)?
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7237 üzenetére
Kitörlöd a System/Libary/Extensions vagy a /Extra mappából, és lefuttatod a Kext Utility-t. Ennyi
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz Varodero #7242 üzenetére
Ugye azt tudod, hogy van kext cache, ergo ha felraksz egy kextet, újraindítod, és nem megy, akkor nem tuti, hogy azt töltötte be Bootnál kell egy -f flag és akkor nem tölti a cachet be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest