- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Hm, nem, 6.3 GB. Legalábbis a TransMac szerint. A BIOS elvileg már rendben van, de mindjárt átnézem még egyszer. Annyi, hogy a harmadik-negyedik kudarc óta nem szedegetem ki a 4*3 giga ramot, hogy 4 giga maradjon benne, hanem ott hagyom mind a tizenhatot. Ettől még fel kéne ismernie a DVD-t gondolom. (elég macerás megbontani a gépet, szekrényben van az erősítő alatt)
-
kenwood3
addikt
Iboot be f5 majd nyomok 1 " -v "-t és akkor kapom ezt, innen nem megy sehova . Ha meg f5 után simán ráütök a telepítésre akkor 4:42-nél ez a videó ezt a képet kapom és semmit nem csinál ott csak áll . Az alma jel alatt az a jel se jelenik meg mint itt a videóba
-
madgie
titán
10.6 illetve 10.6.7 Retail-ek, izé, torrentről. Első esetben Transmac-kel írtam ki a dmg-t, másodikban UltraISO-val. Screenshot-ot otthon lövök estére
(nincs kizárva, hogy én rontom el a lemezre pörkölést valahogy)
szerk: egyébként erre írtam lentebb, hogy 8-9k itthon. Viszont 10 USD elég baba ár, még ha két hetet is várnom kell rá... mondjuk akkor meg már lehet érdemesebb a Lion-t megvárni.
-
Máté94
addikt
Huhh... elb*szom a te kedvedért még egyszer a rendszert, de ha nem megy újra rakom és rá se nézek még meg nem jelent.
Egyébként még mindig SL-en vagyok, amit írtam az átírással kapcsolatban azt insanelymac-en olvastam, hogy egyeseknek ment.
De ha SL-ről van szó, akkor hallgatom mely kexteket kell feltennem, mert annyi féle fajta variációt láttam, hogy inkább megkérdezem, te mit gondolsz.
-
-
Máté94
addikt
Lion-nal ment?
MacPro6,1 nekem nincs választási lehetőségek között.
Egyébként azt vetem észre, hogy GraphicsEnabler=No kavar be neki mert Yes-el ment.Akkor mikorra várhatjuk Lion-t? Egy hét?
Vagy próbálkozzak DP-velm és azt frissítse majd Retail Lon-ra? Vagy nem basszam el a mostani 10.6.8-at? -
Máté94
addikt
10.6.8-al próbálkozom, Lion-ra ugye csak ezzel lehet majd frissíteni.
Eddig 3,1 használtam, de akkor majd megpróbálom azzal.Egyébként csak én érzek ellentmondást a mondatodban?
6,1-et rakjak fel, de neked az szar volt.
A merevlemez problémát a telepítőben verify és repair-el oldottam meg.
-
Máté94
addikt
Na, újraraktam, felment a frissítés, kextek, és most ez fogad indításkor.
Egyik flag-el se lehet belépni. Talán új iBoot kellene? Mert még az egyel ezelőtti van.
Kernel Panic? -
_ak_
addikt
iAtkos s3 v2-vel próbálkozok most, tehát 10.6.3. Updatettel még nem próbálkoztam, de most szedem az 10.6.8-as combo frissítést is. Úgy gondoltam, h először jöjjön össze ez így "alapon", aztán próbálom meg az update-et, de egyenlőre úgy tűnik, h jól kifog rajtam.
Giga p35-dq6-os alaplap alc889a-s integrált hangkari.Alap telepítésnél az Apple HDA 10.6.2-öt teszi fel Voodoo HDA-val. Ekkor lehetőség van beállítani a narancssárga kimenetet, ami elméletileg az SPDIF out. Ilyenkor működik az optikain keresztül a hang, de csak sztereó. Igaz eddig csak a VLC-vel próbálkoztam, de ott hiába kapcsoltam be a SPDIF passthrough-t, továbbra is csak sztereóba mentek a DTS-es filmek.
Kétféleképpen próbálkoztam még leírásokat követve. Az egyik csak kext telepítős volt, a másik DSDT-s kext telepítős, de egyik sem vezetett semmire.
Updatettel hogyan érdemes próbálkozni? Mindenféleképpen kell a MultiBeast vagy csak simán telepítsem a combo-t, majd szórakozzak a rosszul működő kextekkel?
Ja és igen, van még egy érdekes problémám. A dvd író Pio 212D, bár bootolni sem akar mindig, de OSX alatt egyáltalán nem tudom használni. Telepítés után mutatja az írót, meg a benne lévő lemezt is, de a tartalmát már nem és a tálcát sem tudom már kinyitni. Mi kellhet hozzá?
-
Máté94
addikt
Eddig még nem csináltam USB Boot-ot. De olyan leírást se találtam ami Win alól csinálta volna. Mind Mac-el van csinálva. Azt meg nem mondhatom, hogy virtualizáljon egy Mac telepítőt.
Egyébként lehet írni rá TransMac-el. De az én lapom anno pl. nem érzékelt USB-t amikor Boot-ot kellett volna választani.
-
törölt tag
Igen, csinál egy 200MB-os partíciót, automatikusan úgy csúsztatja aztán a többi partíciót, hogy a kezdet maradék nélkül osztható 4k-val. Szóval mindent remekül megold. A végén is hagy százvalahány megás részt, amit még nem tudok mire jó, de elfér.
Tegnap feltettem a 10.6.8-at. Nem kellett volna, telepíthettem újra az egészet, mert még a DVD-t sem látta. Ehhez még nincs nekem megfelelő kext gyűjteményem.
Ma reggel az OSX mellé telepített Win7 szivatott meg. Most éppen azt telepítem. Bár meg tudnám oldani a klónozott képernyőt, törölném a fenébe a win7-et. De addig sajna prezentációt csak arról tudok folytatni.
-
Máté94
addikt
Az csak Developer Edition lehetett.
Dátumot figyeld. -
törölt tag
Köszönöm. Közben felmerült még egy kérdés. Beszereztem egy 10.6.3-as lemezt DMG formátumban. Ezt szeretném a HP 6720s Boot CD számára egy DVD-DL-re kiírni, de pici segítség kellene. Ezt fájlként tegyem csak rá és a Boot CD olvassa majd, vagy track szerűen kell (mint egy iso-t) valahogy lemezre másolnom?
-
dzsi1991
csendes tag
ez alapján telepítettem fel multibeasttel. letöltöttem az alaplapomhoz a dsdt-t és úgy minden fasza felismerte a cpu-t alaplapot,net is van vga is jó.2 bibi van:nincs hang, valamint a monitornál 1920x1080 helyett csak 1600x1200at tudok beállítani, míg a led tv-ami rávan kötve 2-ik kijelzőnek elbirja az 1920x1080-at. vki megoldást?
-
Varodero
csendes tag
Igen, így is próbáltam... Vagy 10 kextet legalább. Legtovább még mindig az iATKOS lemezen lévő nForceLANkext-el jutok, ezzel érzékeli az IP címemet legalább.
Holnap átviszem a gépet egy ismerősömhöz, akinél nem kell semmit variálni az internettel. Illetve holnapra kapok kölcsönbe egy Macbook Pro-t, megnézem, hogy az eredeti gép hogyan reagál az internetre ilyen körülmények között. -
Varodero
csendes tag
-
Máté94
addikt
Nyugtass meg, Mac-be ugye csinál valamit a jobb egérgomb.
Azok az egéren nem volt jobb vagy ball egérgomb, vagy csak lehet béna voltam.
Nézegettem egy iMac-et MM-ban, de kicsit néztem nagyokat. De 2 perc alatt rájöttem, hogyan lehet az ikonokból előcsalni a funkciókat. Jól jönne majd valami kézikönyv hozzá, már ha létezik... -
Máté94
addikt
És tényleg...
Realtek 8169-et kellene keresni és kipróbálni. -
Varodero
csendes tag
Windows 7 van a gépen, teljesen automata minden, kivéve hogy 10 half duplex-re van állítva.
Mac-en sajnos piros, és "Cable unplugged", ill. "Either the cable for Ethernet is not plugged in or the device at the other end is not responding." feliratokat írja ki.Ha át teszem half duplex-ből automatára, akkor sárga és piros kezd villogni felváltva és azt írja, hogy az IP címemet nem tudja azonosítani.
Most mobilnetről vagyok, azzal megy rendesen. -
-
Varodero
csendes tag
Amit Máté linkelt netet, sajnos pánik lett a vége, de hát most már ha 1 hónapot kell kísérletezni, akkor annyit fogok, innen már összehozom valahogyan. Most húzom újra a rendszert, aztán próbálok más kexteket. Még ma van szabadnapom, szóval remélem estére sikerült alkotnom valamit.
-
Kommy
veterán
Már újrahúztam
.
De szerencsére úgy néz ki ez megfelelő is lesz, mert működik a sleep. Végre ennek nagyon örülök. A programot választottam mi készít hozzá dsdt-t
Kext-et meg a hang-hoz rakok, meg az nvenabler-t (VGA) és semmi mást.
Remlkema time machine-al ezeket a dolgokat nem befolásolom (ha visszarakom). Mivle fontos dolgok vannak benne és ekk ugyan az a környezet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged