- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooole
senior tag
válasz
Máté94 #10247 üzenetére
A pocitól félek. Quadot nem nagyon használtak, csak i-t.
Akkor az adataim biztonságban lesznek. Csak az NTFS partíciót fogja formázni, ahogy akarja.
6.6-os OSX ugye iBoot módszerrel felmegy rendesen.
A multiBeast meg mégis mi? Mire szolgál. Azt értem, hogy elengedhetetlen. A frissítés meg nem fog menni a szokásos módon?
-
-
ko9
addikt
-
odessa32
tag
válasz
Máté94 #10196 üzenetére
Bocs ha félreérthetö voltam. Én általánosságban szerintem nem tudok beszélni max a magam igényeiröl. Nekem nincs hagyományos értelemben vett monitorom. Lcd tv-re kötve használom a gépet.Külföldön dolgozom, a szoba méreteiböl kifolyolag ez a legjobb megoldás. Tv-t is tudok nézni, meg a gépet is tudom használni. Külön asztalnak a pc-hez már nincs hely. Igazábol a gépet hozom-viszem, igy még külön hangszoroszettet is cipelhetek. Biztos hogy ennek jobb a hangja mint a tv-é de jo lenne kihagyni.
-
ko9
addikt
válasz
Máté94 #10191 üzenetére
Általában (vagyis nem tudom általában-e, nálam így van) egy külön hangchip van a videókártyán, ami csak a HDMI hangfeldolgozáson dolgozik. Ez a DSDT-ben se HDEF részen jelenik meg (ez gondoskodik az audioról), hanem talán HDPA... De ez nem biztos, elkeveredek ebben a sok 4betűben
Más: Valaki nem tud olcsón USB-s Liont?
-
curvedpin
tag
-
curvedpin
tag
válasz
Máté94 #10118 üzenetére
nem tudom a multibeastban állítottam be hogy exotic ati for 6.8 és arra ment a lion
az ati probléma az hogy bootol megy az egész rendszer csak mintha nem lenne monitor bekötve
megy a renszer csak nincs kép olyat mutat a monitor mint amikor kikapcsolod a gépet nekem samsung van és így villog -
ko9
addikt
-
Máté94
addikt
-
ko9
addikt
válasz
Máté94 #10031 üzenetére
Amúgy tegnap fél éjszaka szórakoztam a Chameleonnal, és rájöttem, hogy piszok könnyű állítani a FrameBuffereket.
Én úgy tudtam, hogy mielőtt lefordítod az ati.c-ben át kell írni a neked kellő FrameBufferre, és utánna fordít, telepít. De nem, elég az org.chameleon.Boot.plist-ben egy Ati Config stringet bevezetni, és aláírni a megfelelő FrameBuffer nevét -
ko9
addikt
válasz
Máté94 #10019 üzenetére
Ez rég fixed
Valami ilyesmi lett volna a következő lépés.
Próbáld ki ezt
Tuti én rontottam el valamit
-
ko9
addikt
válasz
Máté94 #10015 üzenetére
sp@rtan azt használtad amit linkeltem?
Mert az az igazság, hogy én fordítottam az xCode-dal a Chameleont, utánna meg összeraktam egy Installer .pkg-ba. Vagyis lehet vele probléma. De ha másnak ment, akkor nem az a baj
Amúgy 10.6.3 alatt nekem a MultiBeast is összeomlik állandóan. 6-7szer megnyitom mire 1szer végigérAmúgy azért kérdeztem, mert akkor lehet nyugodtan ajánlani az 5770-et, mert megy frankón
-
ko9
addikt
Legyen Automatic a SleepMode miatt.
Akkor a telepítés:
- Beszerzed a Liont
- Megkeresed a képeket: InstallESD.dmg és BaseSystem.dmg (ha nem látod: defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE
killall Finder
- Dupla katt az InstallESD.dmg-n
- Menj bele InstallESD.dmg-be
- Van itt egy BaseSystem.dmg, duplakatt ráEgy minimum 8gigás pendrive élete:
-Disk Utility: Restore BaseSystem.dmg a pendrivera
- Másold fel az InstallESD.dmg gyökeréből az alábbiakat a pendrive gyökerébe:.disk_label
BaseSystem.chunklist
boot.efi
mach_kernel
MacOSX_Media_Background.png- Töröld a Packages aliast az USB > System > Installation mappájából.
- Másold fel a Packages mappát az InstallESD.dmg gyökeréből az USB > System > Installation mappába
- Cseréld le az OSInstall.mpkg az USB > System > Installation > Packages mappában azzal amit küldtem.
- Rakd fel a Chameleon-t a Pendrivera. Amikor kiválasztod hogy hova rakja, akkor van alul egy Customize gomb. Rányomsz és PCIRoot-ot, az npci=0x2000, az EthernetBuiltIn-t és a GraphicEnablert bepipálgatod. Felbontást beállítod, és választol egy témát
- Másold fel az Extra mappát a Pendrivera.
- Restart - Boot - Install - Enjoy -
ko9
addikt
Nem kell ennyi minden, leírok egyet gyorsan.
Mod.: Jó lesz ez alapján, csak annyit módosítanék, hogy nem kell:
- Extra Lion Installer - ennek egyik részét elküldtem fenn. A másik része meg annyi, hogy miután fennvan a pendriveon minden a Reboot ELŐTT másold be a Lion InstallESD.dmg gyökeréből a mach_kernel-t a pendrive gyökerébe.
Ha nem látod, akkor vagy ShowAllFiles.app, vagy ezt Terminalba:
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE
killall Finder
- Chameleon RC5 se kell, linkeltem az újat fentebb.
- Post Install dolgok se kellenek egyelőre. -
ko9
addikt
Jaja, néztem én is F8 és mehet.
BIOS beállításoknál ha már tartunk.
Main > Storage Config: SATA = AHCI
AI Tweaker: Minden beállítás = automatic
Advanced >
CPU Config:
Max CPUID & Intel C-State: Disabled
a többi: EnabledChipset > NB Config
Mem remap: enabled
Mem hole: disabledOnboard Devices
Marvell IDE: disabled
Serial port: disabled
a többi: EnabledPCI/PNP > PNP OS: disabled
Power
Suspend mode: Automatic
ACPI 2.0: Enabled
ACPI APIC: EnabledTools > Express Gate: Disabled
-
ko9
addikt
Ez fog kelleni neked. Elvileg a hangon kívűl minden benne van. Csináld meg a Lion Install Pendriveot, és formázzad a fenébe a SnowLeos particiót, nem kell az semmire
Van benne egy OSInstall.mpkg is, azt cseréld le a Packages mappában.
Ha megvan a pendrive, akkor rakd még fel rá a Chameleont amit fentebb küldtem. Ott betudod állítani a PCIRoot-ot, az npci=0x2000, az EthernetBuiltIn-t és a GraphicEnablert. -
ko9
addikt
MB után, GE... Jó kérdés
Legyen Yes. MB-ben semmilyen ehhez való beállítást NE adj meg (com.apple.boot.plist mint olyan megszünt), mikor rakod fel a Chameleont, amikor ki kell választani, hogy hova rakod akkor van lennt egy Customize rész. Ott állítsd be ami kell neked.
Max egy iMac 12,1-es SMBIOS.plist-et felrakhatsz. Milyen is az alaplapod?Ja és ne mindent, amit az EasyBeast tartalmaz, mert annak a fele ált nem kell mindenkinek.
-
ko9
addikt
-
sp@rtan
senior tag
-
ayo
veterán
alapvetoen ez egy ajanlott kartya es nem mukodik szoval en mar ennek is orulok, bar igazabol mivel bnom gepe sztem nem oszt nem szoroz, alapvetoen hiba nelkul megy minden en amugy vlc vagyha egyszeruseg es mac erzes akkor mplayerx, addig meg varjuk a kimerat ami majd mindent megold remelem
amugy itt neztem
http://support.primatelabs.ca/discussions/problems/299-geekbench-crashes-immediately-on-launch
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest