- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Ragnar95 #16394 üzenetére
Applications - Utilites - Activity monitor + Console elindít.
Consoleban válasszad ki, hogy mindent mutasson és fussanak a háttérben.
amikor érzékelsz 1 beakadást vagy ilyesmi, nézzed meg a konzolban az utolsó 10-15 sort, h mit ír(esetleg másold be) és nézzél rá az activity monitorra, h ugrott-e a cpu kihasználtság vagy valami elváltozást látsz-e a szokásoshoz képest.
nincs jobb ötletem. tök egyedi dolog.
esetleg ha gondolod szedd szét a gépet, mozgassad meg a ramokat, a vezetékeket a vinyón. esetleg dugd másik foglalatba ilyesmi.
nem hiszem, h hw hiba, de a fene se tudja, már mindenre gondolni kell. nekem pl. nem jó a gép, ha felcserélve rakom be a slotokba a ramokat. koppra megegyező, tök egyforma ram modulok és lila a képernyő, ha egymás foglalatában vannak -
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #16326 üzenetére
A Tesco-s az nem megy Sleep után. Mondjuk neked nincs is. Elvileg NF is jó, de NG pl. van Tesco-ban. Legalábbis Szegeden van.
A másik, hogy építesz magadnak. Ahol Mac gépeket javítanak lehet tudnak neked szerezni, csak amikor rákérdeznek, hogy mire kell, akkor furcsán fognak nézni rád, meg úgy szerintem általában az emberre.
Utána meg még egy kis barkácstudás sem árt.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #16175 üzenetére
Szerintem simán mondhatod, hogy az otthoni Macbook nem veszi be, ezért szeretnéd kicserélni.
Ha van 02-es akkor mindenképpen érdemes azt megvenni szerintem vagy a Belkin-t akkor egy kis ráfizetéssel. Bár abból is van sokféle, sokféle eredménnyel.
Bocsánat, amiért félrevezettelek, de fogalmam sem volt, hogy 5 féle létezik már ugyanabból a termékből.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #16169 üzenetére
Ezt a megoldást tudom még mondani, ez pont 2400P-re van csinálva, tehát csak másolni kell.
System Profiler-ben egyáltalán látszik?
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #16154 üzenetére
Rendszer beállítások vagy Preferences. Magyarul nem tudom, hogy hívják. Hálózat részben talán.
De Spotlight-ban nem értem miért nem lehet beírni, hogy Bluetooth... ne idegesítsetek ilyen pitiánat kérdésekkel. Ráadásul nekem még Mac-em sincs és én jobban tudom mi hol van.
-
Máté94
addikt
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Ragnar95 #16138 üzenetére
Máté ilyet akar(t) venni magának, szóval nagyon rossz nem lehet.
Ami csak kext szerkesztéssel szokott menni, az a BT-ről ébresztés, arról itt olvashatsz. Ha gyorsan akarsz működőt, akkor a Tescoban kapsz Technikát, ami Kommy szerint az ébresztésen kívül tökéletesen működik. Ha jól emlékszem, akkor én 3000Ft-ért láttam.Amit esetleg jó ha tudsz (bár lehet nekem nem volt egyértelmű
), Chimerában nem működik a BT adapter, szóval ha Windowsra akarsz menni akkor USB-s bill a megoldás.
-
AdamP900
tag
válasz
Ragnar95 #16003 üzenetére
Még vissza kanyarodva a billentyűzethez egy kicsit:
Egy itteni Ph -s link! Szintén 14k, magyar.
-
AdamP900
tag
-
AdamP900
tag
válasz
Ragnar95 #15995 üzenetére
12 -ért vettem itt Ph -n. Hátránya az, hogy nem magyar, hanem német kiosztású. Szerintem ha átmatricázza az ember minden gombnak meg lesz a helye.
Én már egész hozzászoktam, hogy az ékezetes betűk helyén kicsivel másabb karakterek vannak.
Ja, és BT -s verzió.
A magyar verziós 15k lett volna, de az pont elfogyott mikor én vettem innen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Ragnar95 #15976 üzenetére
Keresgéltem hardveraprón,de nem igazán találtam magyar kiosztású olcsó Apple billentyűzetet, úgyhogy tudnátok ajánlani valami boltot, ahol lehet kapni viszonylag olcsón? Eddig 18k-ért találtam legolcsóbban wirelesst és 13k-ért vezetékeset, de nem szívesen adnék ki 13 ezret sem egy billentyűzetért, hát meg 20-at
-
sanp
tag
válasz
Ragnar95 #15974 üzenetére
Én így oldottam meg a hasonló problémát:
Logitech Cordless Desktop S530 Laser for Mac és Magic MouseEgyébként Magic Mouse vagy Magic Trackpad nélkül Lion-t használni olyan mint tolószékkel közlekedni. Ha az ember belekóstol a kinetikus scrollingba és gesztusokba utána már nem nagyon tud meglenni nélküle de játékra tényleg kell egy hagyományos egér.
A Bluetooth vevő elég problémás terület, olyasmi mint megtalálni a Szent Grált, ha érdekel leírhatom hogy én mire jutottam.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15971 üzenetére
Hát nem játékra van kitalálva az biztos. De majd a többiek megmondják a tutit.
Meg MM-hez kell egy BT is majd.
Itt meg is válaszolják a kérdésed. -
-
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15870 üzenetére
Úgy, hogy leírod, amit oda írnál. Mondjuk mit tudom én elkezded begépelni a felhasználónevedet, aztán a jelszavadat. Ha azt látod texteditben, aminek Skype-ban kell szerepelnie, akkor rendben van a dolog. Ha nem azt látod, akkor a kiosztásban van gond. Jobb ötletem nincsen.
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Ragnar95 #15827 üzenetére
a wi-fi sync annyit tesz, hogy ha az asztali géped és az iOS eszközöd u. azon a routeren kommunikál, akkor az iOS eszközt nem kell rádugni synchez a gépre, hanem a gép a routeren át(amivel kábelen, vagy rádión kommunikál; nem számít) leszinkronizálja, amit kell.
tehát a gépedben nincs szükség ehhez még csak wifire sem, nem hogy működő wifire.
etherneten is megy. -
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15719 üzenetére
Nem jó sajnos, túl régi.
DSDT-t szerkesztheted, csak a leírás alapján ha feltelepíted a USB3 kextjét akkor nem fog sleep-be menni. De ezt inkább próbáld ki, hátha mégis megy.
Ha, jól csinálod, ahogy a leírás mutatja akkor nem. Elég szájbarágósan ott van, képekkel is.
Előtte persze csinálj egy biztonsági másolatot a mostaniról. -
Xero
nagyúr
válasz
Ragnar95 #15704 üzenetére
Van speedstepped örülj.
System preferences-ben milyen kimenetek annak a sound-output-nál?
Más téma: Kicseréltem a hacklin az alu keyboardot (Megy a mosogató gépbe mindjárt, mert már úgy ragad mint a disznó. Ha alapos száradás után jobb lesz, akkor visszakerül, ha nem akkor kap egy bt keyboardot és magic trackpadet. Úgyis van egy döglődö MB nálam amiből kioperálhatom a wifi/bt modult.
) egy régi plexi keyboardra. Sleep-ben semmi változás nem volt, szóval nálam nem az lesz a ludas a 15mp-es késésért és a kizárólagos power gomb ébresztésért.
(#15705) Máté94: Egészen pontosan szorzókat jelentenek.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15704 üzenetére
Remek, működik a Speedstep. Ezek igazából a GHz-eket jelzik, amikre vissza vesszi az órajelet, ha nem használod ki teljesen.
Akkor mi van ha elküldöd Sleep-be, visszahozod és ki-be húzod a DVI csatlakozót? Ha így bejön normálisan a kép akkor nyert ügy.
Ez feltenni mégegyszer Kext Utility-vel. MB-ből most csak SU, AppleHDARollback és HDAEnabler.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15702 üzenetére
Igen, ezt hamarabb is említhetted volna, hogy nincs bekötve a DVD, akkor nem szerencsétlenkedtünk volna itt ennyit...
Igen, nagyon újra kellene indítani a gépet.
MB-ből megpróbálhatod feltenni az USB3-as kextet, csak ne hogy KP-t dobjon.
Sleep meg csoda, hogy "működik", és még akkor vissza is jön belőle.
Igazából döntened kell, hogy vagy USB3 vagy Sleep. Itt leírják, hogyan kell a DSDT-t szerkeszteni.
Jelszó: akkor be kellene állítani jelszót. Nem fogja engedni nélküle. -
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15696 üzenetére
A kártya az jónak tűnik, működik ahogy kell neki.
MSRDumper-t kitömöríted mondjuk az Asztalra, utána Terminálba beírod ezeket. Egyszerre egyet. És még egy Konzol-t is meg kellene nyitni, mert ott fog látszódni.
sudo bash
chown -R root:wheel MSRDumper.kext
kextload MSRDumper.kextHa kész, bemásolok amit a Konzol kiírt, és Terminálba beírod, hogy "sudo kextunload MSRDumper.kext"
DVD megy? Ha beraksz egy DVD-t akkor felmountolja? Egyáltalán van ebben a gépben DVD író/olvasó?
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15691 üzenetére
Akkor még egyszer azt a kextet, amit linkeltem tonymac-en. Furcsa, hogy nincs hang. Mennie kellene. Kext Utility-vel próbáld majd telepíteni. MB-ből egy SU-t csak úgy nyomnék, mert kextet telepíteni nélküle nem jó.
Hát, fogalmam sincs, ha kell akkor igen. Vagy ha magától nem egy, sosem használtam még.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15681 üzenetére
Fura... elvileg nem töltődött be Framebuffer, DVD Player sem megy és játékoknak sem kellene menniük. Cinebench-et tuti nem tudsz futtatni. Vagy Unigine Heaven-t. Vagy most már kivetted PCIRoot-ot?
Mindig is tudtam, hogy a HD6670 egy elég furcsa kártya, na de hogy Framebuffer nélkül menjenek a játékok, azt nem. Én addig dolgoznék rajta, amíg DVD Player nem megy.
Speedstep ellenörzés végett egy ilyet is csinálj. Nekem, magadnak, másnak jó a visszajelzés.
Mindenesetre Terminálba írd be, hogy : ioreg | grep ATY és amit kiír, azt másold be.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15678 üzenetére
Igen a DVD Player jelzi, hogy nem töltődött be framebuffer. Komolyabb játék már nem indulna el egyébként. Ha gondolod használhatod így, vagy kiveszed a PCIroot-ot és figyeled, hogy mi történik. Elvileg az akadályozza, hogy framebuffer-t töltsön be.
Hang... Preferences-ben Line Out-on van?
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15675 üzenetére
Utolsó előtti hsz.
Integráltal sajnos nem fog menni, mert HD3000 van benne. Jobban végig olvasva, ha kiveszed a PCIroot-ot, Pithecia marad a framebuffer akkor elvileg mennie kellene, csak elvileg a képernyő életlen lesz.Kíváncsi vagyok, hogy menni fog e.
-
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15653 üzenetére
Mielőtt amit leírok megcsinálsz, próbáld ki a DVD Player-t elindítani és szerintem össze fog omlani.
org.chameleon.boot.plist-be:
<key>AtiConfig</key>
<string>Bulrushes</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>3</string>Kernel Flags-be meg beírod, hogy PCIRoot=0
És ha jó, akkor bebootol és működik a DVD Player.
-
Máté94
addikt
válasz
Ragnar95 #15638 üzenetére
Lement minden hiba nélkül a DSDT készítés? Fantasztikus, reméljük működni is fog.
Odáig, hogy UserDSDT, SU, AppleHDARollback, NonDSDT ALC887 és LNx2Mac odáig rendben. Onnan még jobb ha leszeded azt + hang kextet és azt is telepíted majd.
Előtte leszedném a Combo Update-et és azt raknám fel először, de nem szabad újraindítani a gépet. Utána kell megcsinálni MB-es részt és majd csak utána újraindítani. Ha innen visszajön majd a gép, akkor foglalkozunk a videokártyával.Azután meg belehet próbálkozni majd egy DSDT szerkesztéssel Sleep-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest