- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Na felment a Leo4All verzió,de egy helyen nem enged tovább!
Kiválaszto,hogy Magyarország,Magyar billenztyű és utánna tesz fel egy kérdést!
Ott rámegyek az utolsóra és onnan megint visszadob,hogy válasszak megint országot és bill-t...
Ez mitől lehet!
Az iDeneb-es verzió,meg csak feltelepült,minden ok,kivéve,hogy nincs képernyőm,az egér látszik mögötte pedig tök fekete minden,de a gép nem fagyott le,mert az egér mozog.Valaki tudna segíteni?
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy nem sokára meg lesz a Kalyway 10.5.2es verzió is:
Milyen kerneleket kell belerakni?
-
cellpeti
nagyúr
hali!
a notimba Intel 960 chipset van,de a telepítőbe nem találtam ilyet,csak ICHx fixed??
Az jó nekem? -
cellpeti
nagyúr
Az iDenebeset ajánljátok???
-
tlac
Topikgazda
válasz
cellpeti #2191 üzenetére
itt egy frissebb leírás, bele nézegettem, jónak tűnik
mi jött ki neked?
KuZo:
még mindig nem derült ki, hogy helyileg hol vagy
-
cellpeti
nagyúr
El is felejtettem!!!
Nekem a MAC kéne progra(C,Java).Most(tegnap előtt) vettem egy Fujistu-Seimens tv tunert,azt felismeri a MAC?
Vagy akkor maradjak a windowsnál? -
cellpeti
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2185 üzenetére
Sziasztok!!
megpróáltam felraki az OS\X-et,de valamit nem jól csináltm,mert:
1. kiírtam ISO-ba
2. Be bootoltattam róla a telepítő el is indult,letöröltem a winyót, kiválasztottam ami a leírásba meg volt adva meg minden,és ugye ezek után kéne konvertálni. Na igen,de nekem nem konvertált
Rámentem arra,hogy Convert, és itt kész,itt kell kiválasztani a DVD-n lévő intallt,vagy hogyan kell konvertálni? Valaki segítsen pls!!!! -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
ISO-ba van nekem a cucc,ki kell írni DVD-re azt mehet a BOOT?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cellpeti #2182 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy jól használod a magyar nyelv írásjeleit...
Gondolom kérdezni szeretted volna, hogy kellenek-é a driverek. Általában nem, mert az OSx vagy felismer valamit, vagy nem. Kevés esetben lehet segiteni ezen utólagos driver-telepitéssel, de ezt lássuk meg, ha már fent van a gépeden -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Ahhoz hogy felmenjen a gépemre a cucc,utánna nekem kellenének a driverek a msinámhoz.
Acer eMachines E510-em van!BroadCom-os LAN-om van,Arthereos WiFi-m van,Intel GMA X3100 128MB-om van.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Én fel szeretném tenni a Leopardot,de nem igazán vagyok képbe,hogy honnan lehet leszedni pl?
Meg mi hogyan működik? -
tlac
Topikgazda
-
tibuszh
tag
Hali!
Kipróbáltam az iDenebet,létrehoztam egy fat32-es particiót, feltelepítettem rá Macet.
Szóval az install megvolt hiba nélkül, most kellene aktívvá tennem a OS X particióját.
Ehhez Hiren's Boot CD 9.5-ot használtam, azon belül pedig Acronis Disk Director Suite 9.0.554 particionáló progit.És a neten talált Mac OS X installálás leírása szerint elvileg ott két particiót kellene látnom és mindkettőt aktívvá kellene tennem.A kisebb baj h nem értem mi az a két partició, a nagyobb baj pedig h én nem találtam azt a menüt ahol aktívvá kellene tennem a particiót(Disk\Set Active).
Ráadásul most már a Windowsban sem látom a OS Xnek létrehozott fat32es particiót.Fogalmam sincs, h mit kellene tennem, és fontos lenne h feltudjam a telepíteni az OS X-et,szóval nagyon hálás lennék h vki tudna segíteni.
Elnézést, h ilyen problémás eset vagyok, előre köszönöm a segítséget. -
tlac
Topikgazda
Egész jól be sikerült állítanom a billentyűzetem (szabványos magyar).
Most már majdnem minden gomb a helyén van és rendesen működik. Ebből használom a hungarian pc pro qwertz-et. Plusz még a bill beállításoknál megcseréltem az alt és a win gombot is.
Így most már a kukachoz nem a win + q -t kell nyomnom, hanem rendesen az alt + v -t -
tibuszh
tag
válasz
Nyugdíjas #2162 üzenetére
Helló!
Nos letöltöttem egy másik OSX et. Ez már egy fokkal jobb volt. Ez már el kezdett dolgozni. Aztán igaz nem települt fel de legalább itt már valami kernelről volt szó.
(két kép a vakus élesebb)
Viszont az az OSX amit legelsőnek próbáltam feltenni, az ilyen felületet nem jelenített meg, hanem rögtön jött a mac emblémája.
http://wiki.osx86.hu/images/3/37/Pic2.jpg
Szerintetek mi lehet a gond. Lehet h a video kari kavar be? Telepítés előtt nem kell ugye semmilyen csatolt kiegészítés mellékelni a lemezhez. Szóval amit letöltök OSXet fel kéne települnie?
(asus X52S )
Van ötletetek h honnan töltsek még le Hackintost? Jó lenne ha majd működne..
Segítetek őslakosok -
tlac
Topikgazda
Próbáljátok ki az istat menus-t, a menüre lehet rápakolni a cpu, ram, háló használatot, esetleg hőmérsékleteket, ventisebességet.
Először a menumeters-re találtam rá, az is kb ugyanez, csak nem tud annnyit, mint az előbbi. -
tibuszh
tag
Igazság szerint nagyon kezdő vagyok. Winfost, ubuntut tettem már fel, de ilyet még nem. Azt hittem,hogy elég ha letöltök egy boot lemezt ezkövetően telepítem pár egyénreszabott kiegészítővel amit menetközben felajánl. Amúgy nem nagyon értem h mi az h milyen kernelt ( ennyit tanultam h op. rendszer magja) tettem fel. Ez olyasmi mint egy patch, v h leopard kalyway v mi?
Lehet nagyon lúzer kérdések ezek. Nem találtam neten olyan magyar leírást ami ilyenre is kitér telepítés előtt. FAT32 és kövi pont már az h feltelepített..
http://wiki.osx86.hu/index.php/Telepítési_útmutatók
Szóval ha valaki (v te) vagy adna egy nagyon részletes linket v elmondaná hogy pontosan Nyúgdíjas miket vár(sz) megköszönném.
Lehet h a telpítő lemezbe bele kell építeni pár speciális drivert a gépemhez valót és csak utána működik?
Mondom most annyit csináltam letöltöttem egyet, be bootoltam lemezről logó felvillanás és restart magától.
Gondolom h nem ennyire1xszerű szóval mit kéne még csinálom?
(most töltötöm a kalywayt és a OS_X_Install_DVD__Hackintosh-t csak még idő)
Ha van ötletetek milyet töltsek még le (esetleg torrent címmel) akkor hálás lennék.
Sorry a terjedelemért, és bármi segítségét előre is köszönök! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
tibuszh #2161 üzenetére
Legelőször érdemes több telepitőt kipróbálni, és ha ez már fent van -v -vel bootolva megnézni min akad fent. De próbálkozni mindenképpen kell, nem biztos, hogy pont ez ami bejön a te gépedhez. Én pl.a Kalyway 10.5.2-t kedvelem legjobban modbin kernellel.
Fontos lenne még tudnunk, hogy pontosan hogy telepitetted, milyen kerneleket, drivereket, fixeket tettél fe...
-
tibuszh
tag
keresgélem h esetleg az lenne a gond h nem minden videókarihoz lehet minden hackintost feltenni. Milyet tegyek fel akkor? Vagy mi a gond miért indul újra mindig?
-
KuZo
tag
Sziasztok!
Utánaolvasva a kompatibilitásnak, úgy nézem, hogy a Kalyway 10.5.2 jó lenne a Dell nótosomra,de a sávszélességem nagyon kevés az installációs dvd letöltéséhez. Van valakinek egy példánya, amit (akár némi térítés ellenében) át tudnék venni? Előre is köszi!
-
tibuszh
tag
Helló!
Kissé magam alatt vagyok. Barátnőmnek MACje van,és úgy döntöttem én is akarom élvezni ezt az ASUSomon. Letöltöttem az iATKOS_4.1i nevű filet. (torrent ezt dobta ki). PartitionMagickel csináltam FAT32öt. Minden rendben lenne, és ez után be BOOT olok, kiváltasztom ezt az iATKOS-t, bejön a szokványos apple logó és utána azonnal újra is indul a gép. Vártam és vagy3x még eljátszotta ezt. Mi a gon? Mit csináltam rosszul? Mit kell tennem h működjön?! Ez egy Intel Core 2 Duo, NVIDIA Gforce9300M, 3GB RAM, 320HDDs gépről lenne szó. (X52S Series) Kérlek szépen ha bármiféle tanácsotok van írjatok már a mail címemre, v bárki! Köszönöm. -
tlac
Topikgazda
Ahci-t beszoktátok kapcsolni?
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy be kell kapcsolni, viszont most kipróbáltam anélkül és így is simán elindult és működik.
Lehet az ichx fix miatt van?
Hogy lehet utólag ilyen fixeket/drivereket uninstallálni? -
Nyugdíjas
nagyúr
MS Office-okból tudtommal nincsen magyar. Legalábbis én eddig nem találtam. Szerencsére nem sokat kell ilyesmivel foglalatoskodnom, igy nekem megteszi a Crossoveres Office2k3 is. Tényleg csak nagyon ritkán kell hozzányúlnom, akkor is leginkább a saját árlistáimat kezelgetem, az meg nem egy vész meló. De ha valaki ilyesmivel dolgozik mondjuk, akkor tényleg jó valami nativ cucc.
A régebbi MS Office-ok nekem nagyon nem tetszettek, gyak. semmit nem találtam meg bennük elsőre. Vagy csak én enm tudtam bekonfigolni a workspace-t rendesen...
-
Pisztillus
senior tag
válasz
m0h0senator #2151 üzenetére
Szia!
Köszi, ez az új fehér. Még megy a belakás, de nagyon tetszik.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Pisztillus #2150 üzenetére
grat a géphez, melyiket vetted? fehér v alu?
-
Pisztillus
senior tag
Nos, megvettem a MacBook-omat, de ez nem jelenti azt, hogy feladom ezt a vonalat is. Most szép lassan csordogál egy iDeneb 10.5.5, meglátom, mire tudom használni. (Remélem, ez tetszeni fog a FuSi Esprimo U9200-nak...)
-
m0h0senator
őstag
válasz
m0h0senator #2145 üzenetére
Erről hamar letettem helyette megpróbáltam egy usb-s mobilrackbe betenni 1 sima dvd olvasót ami működött is csak a gép nem tudott usbről boot-olni mert akkor már rég osx alól írnék Nektek.
-
adnoctum18
senior tag
Nem nagyon van vele időm szórakozni,majd ha lesz macem akkor normálisan fog menni,addig max a linux amit alternatívaként el tudok képzelni win helyett.
Hiányzik a normális energiagazdálkodás, a wlan meg még pár apróság,amik win alatt magától értetődően és buzerálás nélkül mennek,de legtöbbjük még ubuntu alatt is működik.
Szép az osx,stabil,de macre való.
Erről ennyit,köszöntem a közreműködést! -
tlac
Topikgazda
válasz
adnoctum18 #2144 üzenetére
akkor még a hálózatnál próbáld állítgatni
Bale_E:
én még semmit nem telepítettem így
hogyan osztod meg?
na meg a laptopodnak is tudni kell bootolni hálóról -
m0h0senator
őstag
Telepített már valaki OSX-et hálózaton keresztül? mert én most azt fogom tenni. Tippeket várom. A lényeg 5éves laptop dvd-t nem olvas. Nagy gépen dvd olvasó megosztva és itt tartok...
-
m0h0senator
őstag
válasz
adnoctum18 #2141 üzenetére
Talán nincs benne jel
-
tlac
Topikgazda
Akkor semmit nem lehet kezdeni a betűk élsímításával?
Eléggé zavaró, pl. az i és l betűket alig lehet megkülönböztetni, ha kicsi a mértetük...
Rengeteget keresgéltem, de nem találtam semmi hasznosat.
Maximum kikapcsolni bírtam eddig...adnoctum18:
másik oprendszer alatt megy?
-
adnoctum18
senior tag
Szerintetek az mitől van,hogy az osx itt a koliban nem érzékeli az ethernet kábelt,otthon meg igen?
Otthon routerrel használom,lehet hogy ez közrejátszik? -
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2136 üzenetére
az usb-je működik (szerintem a kernelnek csak ennyi a feladata ebben), csak nem mountolja automatikusan a rákötött cuccot
a [h|m]ackintosh-t csak azóta ismerem, mióta ide írkálok, de linux alatt, külön program van, ami az usb-s adathordozók csatolását végzirii:
az ideneb 10.5.5-ben is van vmi ilyesmi fix: IOUSBMassStorageClass
a reset gombot meg be kell akkor kötnöm
de a reset gomb mit eredményezne?
az alaplapra kötött ventik se mennek.akkor egyértelmű, hogy a táp kikapcsolt, csak készenléti állapotban van
csak a mobil HDD világít, és pörög
ez nem fog közelebb vinni a megoldáshoz, nekem linux után nem kapcsolja le az usb-s racket, win-nél nem tudom
-
tlac
Topikgazda
a menet közben felcsatlakoztatott USB eszközöket nem mount-olja fel
szerintem ez kernelcserével nem fog megoldódni
máshol keresd a problémát
osx logol vhova? azokat kellene megnéznishut down-oltam a gépet, és az USB -n meg a mobil HDD nem állt le ...
ez mit jelent?semmit
a tápban nincs venti, így nemtom, hogy lekapcsolja-e.
ezt egy reset gomb nyomással könnyen ki tudod deríteni
-
rii
nagyúr
(#2131) tlac:
a menet közben felcsatlakoztatott USB eszközöket nem mount-olja fel.
csak ha a gépet újraindítom.
köszke az elérési utat (-:1.
közben kipőróbáltam a modbin kernellel ... ugyanúgy nem mennek a menet közben felcsatlakoztatott USB-k2.
shut down-oltam a gépet, és az USB -n meg a mobil HDD nem állt le ...
ez mit jelent? nem kapcsolja le a tápot? Vagy az alaplap kap ennyi feszt?a tápban nincs venti, így nemtom, hogy lekapcsolja-e.
-
rii
nagyúr
bazgeeeeer ...
kernel vanilla (original):
efi 9.2 kernel_vanilla (the original from apple) YOU MUST HAVE INTEL MOBO AND CORE FAMILY CPU !!!!!! (pentium D dual are not support)hát király )-:
leszedtem a kalyway_10.5.2_kernels.mpkg-t.
benne volt a vanilla kernel (original) és egy kernel_patched(by modbin)
utóbbira ezt írja a program:
efi kernel_Patched (by modbin) universel amd/intel 9.2 kernel pached by modbin SSE3 amd intel compatible ! for all sse3 cpu users !!!!megéri ezzel szenvedni? USB ettől jobb lesz?
-
rii
nagyúr
a .com.apple.boot.plist-nek a /System/Library/LaunchDaemons -ban kell lennie?
jah .. nem ez a .......bootlog.plist
merre van a com.apple.boot.plist?
-
rii
nagyúr
melyik kernelt érdemes jelen állapotban megpróbálni?
még mindig a vanilla?
csakmer rávettem magam a kernelcserére. -
rii
nagyúr
válasz
m0h0senator #2122 üzenetére
ott maradt a link végén a http
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator #2122 üzenetére
404 - not found
-
m0h0senator
őstag
OSX júzereknek szerintem kötelező háttér: Snow leopard Sajnos csak 1280x1024 nekem ez van most csak fos win alatt
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mákos7észta #2120 üzenetére
1.hsz
Többet én sem tudok,de szerintem ha jól válogatod meg a PCI-os cuccokat baj nem lehet...
-
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2117 üzenetére
én meg válaszoltam
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezé kérdöztem az elébb hééé
Irtam is, hogy gondolom nem erre vagy kiváncsi. Szóval én a Control Centerben csináltam. Az én egeremet tökéletesen kezeli.
A képet összehajintottam PS-ben. 2 perc volt. Gyorsabb, mintha elmagyaráztam volna, hogy ott az az izé gomb....Ha a mac-es gép előtt lennék, akkor lescreenshotoltam volna a Control Center setupját,de nem ott vagyok.
Safari nemtom... Egy-két napot nyúztam,de aztán annyira hozzászoktam már a firefox add-onjaimhoz, hogy nem ment
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nyeh
Valahogy igy... -
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2111 üzenetére
Valahogy be kell küzdenem a gépet 400W alá, hogy elkocogjon normálisan egy 400-as ZEN-el
akkor azt nem a 4850/4870-nel kellene
most nézem csak milyen egered van: Logitech Mx Revolution
a plusz gombokat hogy konfigoltad be?
nekem rx1000-em van, de a mac-es logitech control center nem ismerte fel -
Nyugdíjas
nagyúr
Látott már valaki valamerre ATi 4850/4870 szériához drivert, vagy még mindig nyista?
-
adnoctum18
senior tag
Nem dvd íróról van szó,hanem sima olvasóról. Kb így néz ki,csak nem író,hanem olvasó.
Usb porton csatlakozik,ezért arra gyanakszom,hogy az usbs drivereket kell valahogy rávarázsolni.
Jah meg persze az acpi energiagazdálkodási cuccokat,mert eddig azt sem sikerült.
...plusz a wlant,de az nem egészen rajtam múlik. -
m0h0senator
őstag
Találkozott már Valamelyikőtök CD-s OSx telepítővel..? Esetlega tiger?
Mert nem tok máshogy boot-olni az a baj.
-
tlac
Topikgazda
Lehet csak nekem volt újdonság, de azért leírom, hogy a dvd-n lévő patch-eket itt találhatjuk meg:
/Volumes/iDeneb v1.3 10.5.5/System/Installation/Packages/Patchesde előtte engedélyezni kell a rejtett fájlok megjlenenítését:
terminálban: (ha vki tud jobb megoldást, ne titkolja el)
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE
killall FinderFALSE-vel lehet visszaállítani
ezzel egy probléma van, hogy az asztalon is megjenik 2 rejtett fájl
ezeket vhogy el lehetne tüntetni? -
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #2099 üzenetére
Nos a gép:
- Intel Desktop Board D945GCLF vagy D945GCLF2 (kétmagos változat)
- 2GB memória
- 320GB- os SATA winyó
- DVD író
- egy Wi-Fi kártya (PCI- os)
- talán egy TV tuner de ez nem fontos.Azt mondjuk még most sem tudom eldönteni, hogy szükségem van- e a kétmagos verzióra, látványosan gyorsabb lenne az OSX két maggal?
Még egyszer köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged