-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
-
WebSpyder
tag
Üdv mindenkinek
Lenne egy olyan gondom hogy barátnőmnek van egy Ibook G4ese
kinn van külföldön van jelenleg és szeretnénk skype-on videótelefonálni
amikor bedugja a kamot a gépbe akkor be tudja kapcsolni és látja magát meg minden
úgy fasza de amikor már skype-on akarnánk dumálni akkor már nem tudja beállítani a kamot mert nincs olyan beállítási lehetőség mint msn-ben hogy Hangok és Videó beállítása
és csak én látszom itthon a kamban de ő neki hogy lehetne beállítani ha skype-on meg msn-en nem látszik de külön kinn az asztalon ha van és bekapcsolja akkor bekapcsol a kam tehát működik csak skype-ban nemLécci valaki segítsen köszönöm
-
Locsi
senior tag
Sziasztok.
A problémám a következő. Adott egy MSI Ex700-as laptop, amin végre sikerült elérni, hogy működjön a sleep funkció, de a sleep-ből való visszatérés után recseg a hang. Mit lehet evvel kezdeni?
Üdv, Locsi.
-
Def26
félisten
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy a külső USB -s 320Gb -os HDD -et formatáltam HFS+ -ra. (MacDrive 7 -el)
Már nincs szükségem rá ezért vissza szeretném formatálni, HTFS/FAT32 -re, de nem tudom hogy áljjak neki. Milyen progi kell hozzá? -
rolko
őstag
Sziasztok!
Kalyway 10.5.2 -t szeretnék majd a netezős gépemre tenni (Gigabyte GA-MA78GM-S2H, AMD X2 BE-2400 45W, 7600GT, stb) elindul majd ilyen gépen, vagy felejtős?
-
AloeVera
tag
-
rii
nagyúr
hello
volt nálam egy hdd, rajta rendszer, eg gondolom NFFS-es, XP-s admin cuccokkal, minden együtt, documentAndSetting, meg ilyen könyvtárak, ksizedtem belőle ami kell, majd töröltem az egészet
most meg üríteném a kukát, és folyton kiírja, hogy "Emptying the Trash cannot be completed because X is locked. To empty everything int the Trash, including locked items, press Optoin key while selecting Epty Trash"
ez azt jelentené. hogy
right click in the TRASH icon
EMPTY TRASH -› és eközben nyomjam az ALT-ot, a bal egérgombbal együtt?csak mer'nem működik.
és vagy kismillió tétel van LOCK-olvaha megnyitom FINDER-ben a TRASH-t, akkor némely al-alkönytvtáron rajta van a lakat, és ki is írja, hogy YOU CAN ONLY READ.
gondolom mert a főkönytvátrba írhatok, de némely alkönytvárt meg rendszergazdai jogokkal hoztak létre.
-
Locsi
senior tag
Harmadik napja ismerkedem az OS-X-el, de nálam hamar betörte az alma az ablakot.
-
rii
nagyúr
hellll
szerintetek mit szólna a 10.5.2-es rencerem', ha kirántam a segge alól a P5LD2*-es lapot, a D805-ös CPU-val együtt, és gyorsan, mielőtt még seggre huppana, alávágnék egy P5WD2*-t, egy D930-at?
* ASUS
-
didyman
őstag
Remélem, nem gondoljátok komolyan, hogy a moderáció elsősorban a szerkesztőségnek alárendelt dolog? Elsősorban a fórumnak van alárendelve, ami természetszerűleg szoros és kölcsönös érdekkapcsolatban van a szerkesztőséggel, de nem a cég moderál, hanem mi.
A warez dolgokról nem szeretnék sokat írni, nagyon jól tudjátok, hogy nem vagyunk ott minden egyes téma minden egyes hozzászólása mellett és ez nyilvánvaló képtelenség lenne. Azzal is tisztában vagytok, hogy hála a jognak és a sok joghoz értőnek, nagyon sok kényes, vagy nem tisztázott területet lehet találni az informatikában.
Maradjunk annyiban tehát, hogy a PH! nem fog teret adni bármilyen olyan témának, mely egyértelmű jogi aggályokat vet fel, vagy jogilag bármilyen módon hátrányosan érintheti a fórum, vagy a szerkesztőség üzemelését, vagyis elejét szeretnénk venni bármiféle olyan kellemetlenségnek, ami nem csak a PH-nak rossz, hanem azon keresztül nektek is. A továbbiakban pedig tessék az erre a célra szentesített témában érvelni és nem légbőlkapott feltételezéseken lovagolni, mert ezzel valóban segíthetitek a munkánkat és meg is köszönjük, jól jön. -
Ulkesh
őstag
válasz
szacsee #3573 üzenetére
"mivel ha egyszer az alapelvek tiltják és a Játék, Win-es topikokban érvényben van, akkor lépjen itt is életbe az alapelvek warezra vonatkozó része"
Itt most gondoljunk pl. a Windows 7-es topicra, vagy esetleg pár Symbian-os topicra a szignózás kérdésében, vagy WinMo esetében a főzőtt ROM-ok használhatóságának megvitatására, esetleg iPhone jailbreak részletes megbeszélésére?
Gyakorlatilag nincs olyan topic, ami ne érintene érzékeny kérdéseket, szóval nem kéne az álszent duma.... -
leyo76
senior tag
Lehet hogy hülyeséget kérdeztem, de nem hinném hogy maga a topik puszta jog tisztaságból jött volna létre... vitatkozni ezen meg teljesen felesleges, pont úgy ahogyan kötekedni is.
Asszem maradok a googlenál, az legalább nem szól bele abba amit keresek
-
tlac
Topikgazda
válasz
szacsee #3573 üzenetére
hogy ez szabálysértés, vagy bűncselekmény, az már nem rám tartozik
akkor tehát itt be is fejezhetjük a vitát
főleg ha még ezt is hozzávesszük:nem vitatom, mert ez egy cég tulajdonában levő fórum és a Moderátorok felügyelik, a Moderátorok szavát nem kérdőjelezheti meg senki sem
have a nice day
-
szacsee
nagyúr
Ezt és ezt az Apple adta ki, vagy megkérdezzem tőlük?
tudtommal torrentes win-t is felrakhatsz a gépedre - a szoftverrendőrségnek mit mondassz róla? Magyarországon lehet?
Persze meg lehet csinálni, de aki megcsinálja az nem a magyar törvényeknek megfelelően jár el... aztán, hogy ez szabálysértés, vagy bűncselekmény, az már nem rám tartozik.
Szóba került egy téma, gondolom érted az én álláspontom és ki próbálod magyarázni, hogy hol van a kiskapu és hol nincs... attól, hogy hoztak egy döntést a jogosmod-ban még nem azt jelenti, hogy jó a döntés... nem vitatom, mert ez egy cég tulajdonában levő fórum és a Moderátorok felügyelik, a Moderátorok szavát nem kérdőjelezheti meg senki sem, de nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak 2 helyes válasz létezik... pedig itt az lenne a jó, ha az igen igen lenne, a nem nem.
Az Apple megkérdezné a Prohardver lapcsaládot, hogy ami itt megy ebbe a topikban miért megy és miért mehet, ha egyszer a Moderátorok felügyelete alatt áll a fórum... szerintem Parci nem örülne a levélnek és az esetleges jogi procedúrának sem.... itt arra próbálok célozni, hogy akinek a szellemi tulajdonában van a program, az valószínűleg leszarja, hogy TE mit gondolsz és azok, akik kimagyarázzák a topik életképességét.
Aki hivatalos forrásból vesz gépet és OS-t annak nincs problémája a szoftver telepítésével, aki pedig ilyen-olyan (bárhogy írjuk le akkor is warez marad) szoftvert tesz fel az próbál ügyeskedni.
Mellesleg 90 napos telefonos segítségnyújtási támogatást élvez minden User ha jól tudom... akkor a kérdésüket tegyék fel az Apple-nak ne itt!Ajánlom figyelmedbe ezt és a második sorát: "mkext-et tölt be ami nem az eredeti Apple konfigra érvényes"
Innentől kezdve ajánlom figyelmedbe a lincensz azon részét, ahol a módosításokról írkálnak.Ja és ha most jópár Usert magamra haragítottam, akkor IJB póló, de vállalom, mivel ha egyszer az alapelvek tiltják és a Játék, Win-es topikokban érvényben van, akkor lépjen itt is életbe az alapelvek warezra vonatkozó része, de tőlem kivehetik az alapelvekből és mindenhol lehet, így nincs kivételezés..
-
tlac
Topikgazda
válasz
szacsee #3571 üzenetére
nem zárult le, valószínűleg sokáig nem is fog még
itt is van a Psystar, aki macklónokat árul, plusz van még 2-3 cég szintén
Amíg a per le nem zárul, addig tudtommal tilos főleg tört formában feltenni, vagy fizetés nélkül.tudtommal torrentes win-t is felrakhatsz a gépedre, ha meg van eredetiben
és az osx-et meg lehet venni önmagában isa topiktól eléggé eltértünk, ezt már egyszer átbeszéltük a jogosmodban
-
szacsee
nagyúr
A per már lezárult?
Nem hallottam volna, illetve arról sem, hogy valamilyen MÓDOSÍTOTT formában egy szoftvergyártó cég szellemi tulajdonát fel lehessen használni.
Ha pedig nem módosított, hanem eredeti lemez, akkor minden bizonnyal fel fog menni a hozzá kapott / vásárolt géphez.
Amíg a per le nem zárul, addig tudtommal tilos főleg tört formában feltenni, vagy fizetés nélkül. -
szacsee
nagyúr
Az nem Warez véletlenül? (mármint hackintosh)
Játéktopikban előtted írt post féleség megjelenik kb 5 percen belűl röpül a User, ha jól sejtem, itt viszont elég elnéző a főnökség.
Nem az a bajom, hogy itt orrba-szájjba megy a Warez, hanem a manus megkérdi melyik "relase"-t tegye fel, de ez nem elég még a kétrétegű DVD-t is lusta megvenni, inkább mahinálva tenné 2 4,5Gb-os DVD-re.Aki ezt kimagyarázza, az akár lehetne a warez szoftverek védőszentje is.
-
DroneZ^
őstag
Volt 2 particio a vinyomon, 1 mac-re elökészitve, üresen, meg egy NTFS amin csomo adat volt. Leo telepiteskor Disk Utility-ben a MAC-re szánt particiot kijelöltem és Extended Journaled-re formáztam, erre az egész vinyót ugy ahogy van lecsapta nullára, NTFS partíciót is törölte, igy 1mp alatt elpusztitott 330 giga adatot
Nem lehet valahogy visszahozni? -
leyo76
senior tag
Sziasztok!
Már órák óta böngészem ezt a topikot és bár sok hasznos infót találtam, a lényeget még mindig nem tudtam össze rakni.
Szóval szeretnék egy osx-et rakni a gépemre(x86), hiába google, hiába rengeteg olvasás még nem jöttem rá hogyan.
Meg van ugyebár a leopard.dmg melyet power iso-val leopard.iso -ra konvertáltam. Van egy egész meghajtóm erre a célra melyet mac drive7 -el leformáztam így elvileg ezt a meghajtót a célnak előkészítettem.
Kérdés az hogy a 7,5gb iso-t hogyan tudnám esetleg 2 dvdre kiírni vagy esetleg xp alól az adott meghajtóra telepíteni. Egyáltalán mi szükséges ahhoz hogy ezt összehozzam? Jó lenne ha valaki lépésről lépésre leírná (akár priviben is).
A segítséget előre is köszönöm!
-
sghc_toma
senior tag
udv!
en nemreg vettem itt a ph!-n egy Broadcom BCM94311MCA kartyat MisterP-tol 1000 HUF-ert, kerdezd meg, hogy van-e meg neki.. amugy intel wifi+osx86 kombo tekinteteben erdemes figyelni ezt a blogot: Project: Camphor -
Locsi
senior tag
Tiszteletem, uraim. Beszálltam a táborba egy MSI EX700-as laptoppal, de nem megy a wifim (intel 3945), és nem is fog. Keresek osx kompatibilis minipci-os wifi kártyát, aki tud elfogadható áron, azt megérem, szóljon.
Üdv, Locsi.
-
Gdfath3r
tag
Skacok! Ha valakit érdekel, van egy ilyen billentyüzetem, magyar kiosztásban, megboltolhatjuk:
-
Gdfath3r
tag
válasz
DroneZ^ #3558 üzenetére
Gyárilag nem rak fel semmit. Mivel ez egy hackelt OS, eleve egy olyan mkext-et tölt be ami nem az eredeti Apple konfigra érvényes. Azért hogy müködöképes legyen a hackintosh, eleve egy EFI kompatibilis bootloader kerül betöltésre, ami már a hackintosh telepitölemezen más mint az eredeti DVD-n. Ha nem telepitetted, akkor a lemez bootloaderje került telepitésre alapjában. Javitson ki valaki ha tévedek.
-
xedos
addikt
10.5.7 iA.... v7 about this mac-re újraindul a felület.
Pedig van egy patch ami direkt erre van...
Ötlet? -
PH 5.5
aktív tag
Ebben az esetben bizony le kell törölni a resman kext-et : 83-as hozzászólás.
A gt200-as driver pack tesz fel helyette másikat, ami gondolom némiképp módosítva van.
Nekem legalábbis ezt a leírást követve sikerült működésre bírni a gtx260-ast, ott a kép a 3541-ben. -
Ulkesh
őstag
válasz
DroneZ^ #3546 üzenetére
"Az miért van hogy ha felbontást váltok, az uj felbontásnál már nemjön vissza az asztal se háttérkép semmi hanem ujfelbontással 1 sima kék képernyő van és nem akar reagálni, visszaállítanise lehet csak hidegujrainditás ...."
Egyrészt, ha elküldöd sleep-be, akkor visszatéréskor megjelenik a kép.
Másrészt bármilyen szoftveres utat végigjárhatsz, nem lesz megoldás.A megoldás triviális, dugd át a monitorod a másik DVI csatlakozóba, mert jelenleg abban van amit a rendszer másodlagos portnak lát, így mikor felbontást vált az elsődlegesre küldi ki a jelet, te meg csak egy kék képernyőt látsz
A resman kext-et meg ne töröld le, mert nélküle elbúcsúzhatsz a hardveres gyorsítástól
-
Gulag
csendes tag
full kompatibilis vasam eladóvá lett,mert hozzájutottam egy eredeti almához.
Akinek esetleg kell toljon egy privátot. -
DroneZ^
őstag
Az miért van hogy ha felbontást váltok, az uj felbontásnál már nemjön vissza az asztal se háttérkép semmi hanem ujfelbontással 1 sima kék képernyő van és nem akar reagálni, visszaállítanise lehet csak hidegujrainditás ....
tutilekellett volna törölni azt az nvidia resman kext-et?
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
DroneZ^ #3543 üzenetére
Próbáld meg "Graphics Mode"="1360x768x32@60" paraméterrel indítani a rendszert, aztán ha ez beválik, akkor a boot.plist kiegészítésével állandósítani lehet ezt a beállítást, mégpedig úgy, hogy bbedit-tel, vagy plisteditorral megnyitod és beilleszted ezt a két sort:
<key>Graphics Mode</key>
<string>1360x768x32</string>utána elmented, újraindítasz.
Így néz ki a dolog: [link]
-
DroneZ^
őstag
Na megy az nvidia driver
Viszont nincs 1360x768 felbontás a skálán, hogy tudom megoldani?
-
dashed
senior tag
Hali
2 problemam is lenne , remelem tud vki segiteni
1. Osx alatt mintha lomhabb lenne az eger. Windows alatt megszoktam ,hogy pontos egybol reagal, de osx alatt mintha kicsit lassabban reagalna. Mintha picit kesne a kurzor. Ps2re van radugva az eger , usb-n meg rosszabb a helyzet..
Annyi tortent ,hogy iMouseFix -el kikapcsoltam az egergyorsitast. (Windows alatt is ki van kapcsolva) Igy mar sebessegre ugyan olyan mint win alatt csak ne lenne ez a lomhasaga2.Sotetebb szineknel, foleg weblapoknal, vibral a kep. Kb ahhoz tudnam hasonlitani mintha regi crt monitoron kis kepernyofrissitessel neznenk a monitort. De jelen esetben csak a sotetebb reszeknel.
Ha kalibralom a gammat ,akkor bizonyos arnyalatu sotet szineknel el tudom tuntetni a vibralast de , mas arnyalatu soteteknel elojon vagy megmarad. Van egy pont amikor mar majdnem minden arnyalatnal jo de valamennyire meg igy is vibral nehol nehol..(3-4 sotetebb hatteru weblap nezegetese kozben allitgatom a gammat ,es probalom ugy beloni ,hogy sehol ne legyen vibralas.Persze vmelyik arnyalatu weblapnal picit mindig vibral)Hanns,g 22" wide monitor @ nativ 1680x1050 -ben. 8800gt , DvI kabellel osszekotve
Mindegy ,hogy milyen drivert rakok fel vagy efi stringezek a problema mindig megvan. -
PH 5.5
aktív tag
válasz
DroneZ^ #3537 üzenetére
Ezeket törölted, mielőtt feltetted a driver-t?
# GeForce.kext
# NVDANV40Hal.kext
# NVDANV50Hal.kext
# NVDAResman.kextMiután ezeket törölted, fel kell rakni a gt200 driver-t, azután a Netkas féle enabler-t ([link]) , majd restart. Így jónak kell lennie.
Itt egy másik gt200 driver: [link] .Ezt az EVGA készítette, csak annyi módosítás van benne, hogy a Mac Pro check eltávolításra került. Én ugyan nem ezt használom, de úgy látom, hogy működik mindenkinek, természetesen az enabler-rel együtt.
Ha mindezek ellenére még mindig nem jön össze, akkor esetleg még azt megpróbálhatod, hogy a vga másik dvi csatlakozójára kötöd a monitort.
-
DroneZ^
őstag
láttam már csomó screenshot-ot 280-al én meg sehogy se bírom megcsinálni
-
DroneZ^
őstag
Na az XxX verzió megy. Letöltöttem egy mac drivert nvidia GT200 szériára de miután felraktam jelet nem ad magából ki a VGA
Szal most ujratettem megint a Leo-t, csak VESA módban megy... Valaki nemtud egy megbízható drivert a GTX280-amhoz?
-
DroneZ^
őstag
ujraraktam, most egy kis négyzetben ez a karikaáthuzva ikon, gondolom VGA problémája van... hogytudom elinditani? :/ a drivert csak utolag tudom felrakni
-
DroneZ^
őstag
na felraktam az uj deneb-et. Mindig kifagy induláskor. hiába -v vagy -x .... mindenhogy kifagy, ötlet?
-
DroneZ^
őstag
Valaki tud segiteni msn-en keresztül egy apple-t felzúzni a gépre, nagyon megköszönném. Eddig Leo4all-t használtam most meg valami HFS+ error-t ir ki az OS indulása elött... Vagy nem a Leo4all verzióval kéne próbálkoznom?
Mondták hogy gyári Leo-t is fel lehet rakni a bootloader-132 -vel. Ha valaki tud segíteni ezügyben írjon!PH 5.5: Létezik már gyárilag 10.5.6, vagy updatelni kell?
-
juventito
csendes tag
Sziasztok.
Segítség kellene !!!
föl szeretném telepíteni a leopardot. Tök jól indul minden vinyó megformázva partició kiválasztva települ, de a telepítés végén kiírja hogy a nem sikerült a telepítés indítsa ujra a gépet. Ez mitől lehet? direkt ugy telepítettem hogy semmi sem volt kiválasztva(driverek stb.)
a gépem
gigabyte ga-ep31-ds3l
intel e7300 2.66 ghz
2gb ram (800 mhz)
a vinyó egy 80 gb sata2
nvidia geforce 8600 gt (512mb)érdekes módon a videókarit bootoláskor 14 mb-nak látja telepítésnél pedig 32-nek
de szerintem nem ez lehet a hibaköszi a segítséget előre is
-
DroneZ^
őstag
őőő nvidia gtx 280-al megy a leo már?
-
tlac
Topikgazda
válasz
skylinelaca #3524 üzenetére
írd le a a problémád ide, de előtte böngészd át az 1. hozzászólást
-
skylinelaca
senior tag
sziasztok! Ha valakinek lenne rám ideje a telepítéssel kapcsolatban az írjon nekem légyszives Pü-ben, mert nagyon nem akar menni a dolog...
-
sghc_toma
senior tag
tlac:
a gond az, hogy egy hibas AML-t siman megesznek a Windows-ok, es a gyartoknak ez sokszor eleg.. ezert szinte minden gepen olyen DSDT van, ami nem felel meg az ACPI szabvanynak, igy az iasl-nak eselye sincs leforditani.. nekem amugy mar a disassembly sem ment hiba nelkul..
itt egy jo kis leiras a dologrol, ez jobban elmondja, mint en egy par soros hsz-ben: [link]xedos:
sajnalom.. ha van kis (ertsd: rengeteg) idod, kiserletezz kulonbozo verzioju kext-ekkel.. en szerintem most 3 nap alatt siman osszehoztam 100-120 reboot-ot mikozben probaltam osszehozni egy 'tokeletes' rendszert.. -
-
rii
nagyúr
mire édfremes leformazniaz új hdd-t .. pláne ha 4 gigánál nagyobb file-okat is akaroktárolni rajta
-
sghc_toma
senior tag
megjott a Broadcom kartyam, vegre van WiFi-m OSX-en..
ami meg jobb: atpakoltam a 10.5.5-os AppleACPIPlatform.kext-bol az AppleACPIThermal.kext-et a 10.6-os AppleACPIPlatform.kext-be*, es vegre mukodik normalisan a venti: elfogadhato zajszint (full csendben lehet csak hallani), mellett 40 fokos a proci alapjaraton...* az AppleACPIThermal.kext Info.plist-jeben at kellett irni az AppleACPIPlatform verziojat 1.3-ra, kulonben KP-t kaptam boot-kor..
// sry a duplazasert, de ezt meg kellett osztanom
-
sghc_toma
senior tag
nincs mit..
ne az iasl-t hobaztasd, valoszinuleg a te DSDT-det is a Microsoft compiler-evel forditottak, az meg kevesbe szigoru, mint az Intel-e.. igy maradhatnak a kodban olyan hibak, amik felett az MS fordito siman szemet huny, de az Intel nem.. azert mondjuk a gyartok megtanulhatnanak rendes kodot irni... -
sghc_toma
senior tag
tlac:
igen, ez olyan, mint a Boot-132..
a Chamaeleon es a PC EFI is bootloaderek, sot, ha jol tudom, a PC EFI a Chamaeleon kodbazisara epul.. en most a kettot egyutt hasznalom: a feltelepitett Chamaeleon 'boot' file-jat csereltem le a PC EFI v10 'boot' file-jara (Chamaeleon szep grafikus, a PC EFI v10 meg kezeli a Snow Leo-t, ezert a hibrid megoldas)az OSInstall.mpkg az OSX DVD-n van, tulajdonkeppen ez a telepito.. ezt csak azert hasznaltam, mert nem akartam DVD-rol telepiteni.. szoval megnyitottam ezt a csomagot Leopard-on, es feltelepitettem egy ures particiora, ugyanugy, ahogy barmilyen csomagot telepitenek..
ha DVD-rol telepitesz, nincs ra szukseg.. akkor csak valahogy be kell boot-olnod a DVD-t*, es ugyanugy telepiteni, mint egy MAC-re..*altalaban egy boot cd-vel, amin a bootloaderen kivul az adott rendszer alapveto mukodesehez szukseges kext-ek is rajt vannak..
hat, a mostani verziokban van 32 es 64 bites kernel is, gondolom a veglegesbol sem hagyjak ki a 32-est..
bizom benne, hogy eleg lesz, ha meg nem, akkor nem halok bele egy kis patch-elesbe
bar a snow leo fejlesztoi doksijai meg nem elerhetok (csak regisztralt fejlesztoknek), igy lehet kicsit erdekesebb lesz..
iasl nem assembly-be fordit vissza, hanem ASL-be, ami szintaktikailag C-szeru..
xedos:
meddig vartal, miutan az LCD es a vinyo lekapcsolt? az elso elalvas tobb percig is eltart nalam, az utana kovetkezok mar normalis sebesseggel tortennek.. -
tlac
Topikgazda
válasz
sghc_toma #3511 üzenetére
kösz!
PC EFI-vel boot-oltam
ez olyasmi, mint a boot132?
nem próbáltam felrakni módosítatlan osx-et, csak olvasgattam róla, így nem egészen világos a meneteazt értem, hogy vmiképpen bootolod az eredeti osx-et és telepíted, utána pc-síted, kext-eket pakolgatsz fel stb, de az nem világos, hogy a leírt programoknak mi a szerepük
a Chamaeleon az a bootloader, a PC EFI a bios hiánya miatt kell, OSInstall.mpkg?ha ez megvan, johet az OSX86_64 projekt
mar boot-oltem 64 bites kernelt
ezek szerint lesz a snow leopardból külön 32 és 64 bites változat is?
vagy a 64 biteshez használtál eddig 32 bites kernelt?ossze kell vadaszni a forrasokat, aztan forditani 64 bitre..
bízol benne, hogy elég lesz csak a fordítás?
majd az Intel ASL compiler-rel (iasl) a -d kapcsoloval megszerezzuk a DSDT forraskodjat..
ez asssembly-be fordítja vissza?
(a dsdt egyébként csak emiatt keltette fel az érdeklődésem) -
sghc_toma
senior tag
igazabol tul sok mindent nem tudok rola irni, gyakorlatilag sotetben tapogatozok, trial&error modszerrel probalok valamit osszehozni..
a lenyeg, hogy a Chamaeleon bootloader felul tudja irni a rendszer DSDT-jet egy DSDT.aml file-lal, ami a boot particio / direktorijaban van.. az ioreg-gel ki lehet dumpolni a DSDT-t*, majd az Intel ASL compiler-rel (iasl) a -d kapcsoloval megszerezzuk a DSDT forraskodjat.. na, ebben a forraskodban kell turkalni, megerteni, hogy mi mit csinal, megtalalni a ventillatorral/homerseklettel kapcsolatos reszeket, ezeket patchelni, majd az uj forrast ujraforditani iasl-lal.. aztan a kapott DSDT.aml-t a /-be kell masolni, reboot, es lehet remenykedni, hogy jobb lett
amugy kozel allok hozza, hogy feladom, mar lassan megorulok, nem akar sikerulni...*erre van script (nem sajat, talaltam):
#!/bin/sh
ioreg -lw0 | grep DSDT > ./ioreg.txt
ioregdump=$(cat ./ioreg.txt)
modified1=${ioregdump#*'DSDT'}
modified2=${modified1#*'<'}
modified3=${modified2%%'>'*}
echo $modified3 > ./dsdt.txt
xxd -r -p ./dsdt.txt > ./dsdt.dat
rm dsdt.txt
rm ioreg.txt -
sghc_toma
senior tag
a fo okom az OpenCL volt, szeretnem kiprobalni, osszehasonlitani CUDA-val... meg persze a rendszer is erdekelt, foleg a biztonsagi dolgai..
telepites: mukodo Leo alol elinditottam az OSInstall.mpkg-t, es feltettem egy ures particiora.. eloszor a 9-es PC EFI-vel boot-oltam, azota van mar PC EFI v10, azt hasznalom Chamaeleon 2 RC-vel.. kezdetnek egy dsmos-t, VoodooPS2-t es egy NVkush-t adtam a rendszerhez, aztan szepen osszevalogattam, ami meg kellett..
most a DSDT-vel szorakozok, valami normalis zajszint/homerseklet aranyt szeretnek elerni.. ha ez megvan, johet az OSX86_64 projekt
mar boot-oltem 64 bites kernelt, de a driverek nagy resze nem megy vele.. ossze kell vadaszni a forrasokat, aztan forditani 64 bitre..
-
tlac
Topikgazda
válasz
sghc_toma #3488 üzenetére
tegnap telepitettem egy Snow Leo-t (10A380, majd frissitettem 10A394-re)
csak kíváncsiságból vagy vmelyik hardverhez kellett a friss verzió?
telepítést hogyan csináltad?mindenki:
ne írjátok ki a hackintosh release neveket! (lásd 1. hozzászólás, kiemelt rész)
gond lehet belőle -
sghc_toma
senior tag
sleep: 10.5.6 es 10.5.7 alatt is ment nekem.. esetleg probals meg Slice 2.6.1-es IOPCIFamily.kext-jet: [link]
wifi: en is vettem egy Broadcom-ot, csak az nem tetszett a notimnak, nincs rajt a whitelist-en.. azzal szenvedtem, hogy atirjam a device/vendor ID-ket az SPROM-ban, de nem sikerult.. most fogok venni egy olyat, ami rajt van.. -
sghc_toma
senior tag
válasz
baloghzr2 #3503 üzenetére
varj, a 8139-es nem WiFi cucc, sima kabeles LAN chip.. ha WLAN-t szeretnel, ki kene deriteni, milyen WiFI kartya van a gepedben.. ragugliztam, a talalatok alapjan valoszinu, hogy Intel WiFi Link 5100-asod van.. ez gaz, Intel WiFi cuccokhoz nagyon nincs driver OSX-re (van iwidarwin, de nem igazan mukodik, illetve van egy Project Camphor nevu projekt, igeretesnek tunik, de meg nincs kiadott driver)
xedos: grat! tegnap nekem is volt kis sikerelmenyem, sikerult sleep-et varazsolni Snow Leo-ra
most mar csak a wifi-t kell megmonyakolni, es minden szep es jo lesz..
-
xedos
addikt
Ja igen, a benne lévő GMA 950-es csak 1280x768-as felbontásban vitte a gépet. Le kellett cserélni egy az OSX86 által letöltött driverrel. (kext)
-
xedos
addikt
Hú...sikerült!!!!Most nagyon happy vagyok!
Fent van az iAtkos v7! Alapból van Wifi és hang is :-)
Az előtte fentlévő XP-t is megmenettem műkődik a dual boot is!
A régi rendszerből teljessen átköltöztem. Mintha a power managment is jobb lenne.
Csendesebb a gép is! Mindenkinek hajrá!!!!!! -
Gdfath3r
tag
válasz
PeterHz #3479 üzenetére
Latom, nemigazan tudnak hozzadszolni..
Nos, a problemaid ott kezdodnek, hogy p5q-d van....
Modositott bios kell hozza, addig gond lessz a telepitessel. Nem fog semmi telepulni, mert az Asus biosban a proci detectalasban van egy hibas script, ami miat befagy a telepites.
Amugy nagyjabol barmelyik 10.5.6-os release felmegy a gepedre, semmi gond nelkul. -
baloghzr2
tag
Köszi a válaszokat!
Felraktam ezt a 8139-es drivert,újraindult a gép,de mégsincs wifi.
Megtaláltam ugyanezt a drivert egy másik oldalon és azt írja,hogy 10.4-es verzióhoz jó csak,de a leo4all v3,az 10.5-ös verzió.Talán ezért nem megy.Szerinted most mit tegyek?Vagy lehet,hogy csak én nem tudom hogyan kell beállítani....
Bementem a system preferences-be,aztán a networkre kattintottam de nincs wifi,csak ip-cím,subnet mask,router,dns server,search domains van.Üdv baloghzr2
-
sghc_toma
senior tag
ma volt utolso vizsgam, tegnap tanultam, ezert csak most valaszolok…
baloghzr2:
net: #3488-ban linkeltem egy driver-t (pkg. formaban, csak kattintani kell, es telepul), de elvileg alapbol mennie kellene..
hang: nem tudom, millyen hangkartya van a gepedben, de tegy egy probat a VoodoHDA-val.. install:
bemasolod a VoodooHDA.kext-et a /System/Library/Extensions direktoriba, majd Terminal-ban:cd /System/Library/Extensions
sudo chmod -R 755 VoodooHDA.kext
sudo chown -R 0:0 VoodooHDA.kextaz AppleHDA.kext-et torold, vagy nevezd at, hogy a kiterjesztese ne .kext legyen..
majd reboot, -f flag-gel..tomboy1000: nem tudom, hogy az instabilitasnak van-e koze a hibernalashoz, mindenesetre ezzel a paranccsal le tudod tiltani a hibernalast:
sudo pmset -a hibernatemode 0
xedos: ilyenek miatt nem szeretem a telepitokszleteket.. dobozos Leo + valamilyen bootloader (pl. Chamaeleon, PC EFI)+ az altalam osszevalogatott kext-ek.. igy legalabb pontosan tudom, mi van megpiszkalva a rendszerben, tudom merrefele kell keresni a hibakat..
gergobaby:
rar-kezelo: UnRarX
3D: hat, ha mukodik a hardveres gyorsitat, akkor nem tudom, mi lehet a gond a jatekokkal.. XBench OpenGL-es tesztje lefut? esetleg CineBench?
NTFS: olvasni ugye alapbol tudja, irasra meg en az NTFS-3G-t hasznalom.. -
baloghzr2
tag
Hello!
Sikerült felraknom a leo4all v3 rendszert végre!
Viszont nem tudom honnan tudom letölteni és hogyan tudom felrakni a drivereket.
Nincs hang és internet.Routerem van itthon és egy realtek8139-es kártyám van.Honnan tudom letölteni hozzá a drivert és hogyan kell feltelepítenem?
És van benne egy realtek hangkártya ahhoz is kéne driver.Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest