- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghzr2
tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni,mert mostanáig úgy látszik senki sem olvassa ezt a topicot :S
Feinstalláltam a "leo4all v3"-at
Eljutok addig,hogy kiválasszam az országot és a billentyűzetet,majd amikor azt kérdezi,hogy transfer another mac vagy transfer time machine akkor van egy opció,ahol
ki lehet választani,hogy "[B][/B]do not transfer"
Akármelyiket választom visszaugrik az elejére a nyelvválasztáshoz.
Olvastam angol fórumokon,hogy ez másnak is előfordul de nem találtam rá megoldást.Kérlek titeket,hogy segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előre is köszönöm
-
xedos
addikt
Most az iatkos v7-el szívok... nem csak sleep nincs, de kikapcsolni sem kapcsol ki v :-(
Az ideneb jobb volt... -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Már lassan az őrület keringet!Már nem is tudom hányadszor teleptem újra a gépet.Már nem is használom a sleep fület és a az energiatakarékosságnál is kikapcsoltam,mégis megint bejön betöltéskor ,hogy hibernate failed.Azért feláll a rendszer ,de mégsem stabil.Van valakinek valami ötlete,mert már kezdem unni,hogy napokat ezzel töltök el és megoldást keresek? -
baloghzr2
tag
válasz
sghc_toma #3495 üzenetére
Köszi a segítséget sghc_toma!
Arra gondoltál,hogy amikor bootol a mac osx akkor nyomjam meg az f8-at és irjam be,hogy
-v,vagy írjam be hogy -v flag?Sajnos egyáltalán nem értek a mac rendszerhez kérlek nézzétek el nekem és segítsetek,
mert nagyon kéne ez a rendszer.Közben elindítottam az installt -v flag-el és egyetlen egy hibát láttam ami ez volt:
ERROR: Firewire unable to determine security-mode defaulting to full-secureElképzelhető,hogy emiatt nem megy a rendszer?
ja és SATA-s a vinyóm,azt akkor külön ki kell választanom a drivers-nél,mert anélkül se megy?
Lehet ez az oka amiért nem siekrül?Előre is köszi a segítséget
-
sghc_toma
senior tag
gergobaby:
nezd meg a System Profiler-ben, hogy tenyleg van-e 3D gyorsitas! nekem akkor voltak ilyen fekete kepernyok, mikor nem volt..mackrisz:
hmm, ugy remlett, azt is at lehet meretezni.. de ha GUI-bol nem megy, akkor szerintem Terminal-bol sem fog.. mindenesetre egy kis trukkel el tudod olvasni a man-t: man diskutil > diskutil_man, es a diskutil_man file-t megnyitod TextEdit-tel.. vagy raguglizol, hogy man diskutil, minden man page fent van neten.. btw, hogyhogy nem tudod gorgetni?baloghzr2:
inditsd verbose modban (-v flag-gel), ugy kiderul, hogy pontosan mi okozza a hibat.. -
baloghzr2
tag
Sziasztok!
Látom itt hozzáértő emberek vannak,úgyhogy szeretném a segítségeteket kérni.
Elolvastam az 1. hozzászólást,de mégse ment fel PC-re a mac osx.
Eljutok az installig,majd mikor felrakja a rendszert és újraindul a gép,utána egy fehér háttér fogad középen egy apple logóval ás egyfolytában tölt(30 perc után kikapcsoltam).
A rendszerek,amiket próbáltam felrakni:
IATKOS 5i és IATKOS V7.Szertintem a customizben a driverek kijelölésénél lehet a hiba.De ha nem akkor szerintetek miben?
Abban kérném a segítségeteket,hogy ehhez a konfighoz milyen drivereket kell felraknom(kernel,vga,stb):
Konfigom:Toshiba satellite a300-1NO
Processzor: Intel Core 2 Duo T5800 (2.0GHz, 800MHz FSB, 2MB L2 cache)
Memória: 3GB DDR2 800MHz (max. 8GB)
Merevlemez: 250GB, SATA
Optikai meghajtó: DVD Super Multi Dual-Layer
Videókártya: ATI Mobility Radeon HD3470, 256MB
WiFi: 802.11a/g/nSEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM,MERT NAGYON FONTOS LENNE!
-
gergobaby
aktív tag
válasz
sghc_toma #3490 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Leszedtem egy Kalyway 10.5.6-ost amit felraktam, de csak 3xorra sikeredett, mert valamiért csak ugy ment fel, ha már a telepitőben kiválasztottam az nvinject-et, pedig volt hozzá frissem verzióm, nah mind1
Viszont Final Cutot szeretném rajta kipróbálni, de sehol sincs normális verzió
Vki tud segiteni? Ja és, az miért van, amikor 3Ds játékkal szeretnék játszani, hogy fekete képernyő fogad? Hang megy meg minden, ez még az előző rendszren volt, de gondolom itt is kell vmi javitás, köszi előre iss!
Szerk.: 10.5.5
-
xedos
addikt
update leőtt érdemes lementeni a kexteket, feltelepíteni az updatet.
Nem újra indítani, kexteket visszarakni. Jog jaítás, majd restart. Nekem műkődőtt!!!! -
sghc_toma
senior tag
válasz
gergobaby #3489 üzenetére
a frissites valoszinuleg felulirja valamelyik modositott kext-et, e miatt hal meg a rendszer.. esetleg probalkozhatsz azzal, hogy leszeded a combo update csomagot, kibontod Pacifist-tel, es csak azt teszed fel, ami biztosan nem rontja el a rendszert; mondjuk ez eleg maceras, es abszolut nem garantalt a siker.. a helyedben valami ujabb verzioju telepitovel probalkoznek (mar van 10.5.7-re epulo is)..
-
gergobaby
aktív tag
válasz
sghc_toma #3488 üzenetére
Szia! Köszönöm, azóta kiderült, hogy a hálókari halt meg, egy másik ugyanolyannal tökéletesen megy a net... Viszont van egy 10.5.2-es verzsönöm, amire 2x is próbáltam felrakni a 10.5.7es patchet, de mind2 alkalommal végzetesen elrontotta az osxet... Ez mitől van? 8/13 % -nál kiirta, hogy inditsam ujra és puff....
-
sghc_toma
senior tag
válasz
gergobaby #3487 üzenetére
telepitokeszleteim nincsenek, es koliban nem nagyon lehet toltogetni, ugyhogy azt a file-t, amit kertel, nem tudom feltolteni, de talaltam egy csomagot, ami igeretesnek tunik.. feltettem az oldalamra: AppleRTL8139Ethernet
btw, az tudja valaki, hogy miert jo az, hogy a Finder read-only modban kezeli csak az FTP-ket?? vagy csak en neztem el valamit?
mas: tegnap telepitettem egy Snow Leo-t (10A380, majd frissitettem 10A394-re) a 8510w-mre, eddig minden OK, kiveve a sleep-et, az nem akar menni..
osszessegeben kivulrol nem tul nagy valtozas (azert van par ujdonsag), a belsejebe meg nem volt idom belenezni.. kicsit mintha gyorsabb lenne Leo-nal.. 3.2-es XCode-ban vegre rajottek, hogy a hulye error/warning buborekok idegesitoek a kodban, szerencsere ezeket szamuztek a jobb szelre.. -
gergobaby
aktív tag
válasz
gergobaby #3485 üzenetére
Fel sikerült raknom a hang drivert, viszont a PCI Realtek 8139-est felismeri ugyan ( az előbb hülyén irtam ), de nem akar kilátni a netre... A Routerhez csatlakozik, de kilátni már nem lát ki... Mit kell ilyenkor csinálni? Network Diagnosticnál a felső 2 zöld, többi piros... Egyszer valami véletlen fojtán restartoltam a gépet, és 2 percig látta a netet, de 5 mb letöltés után meg is állt
Légyszi segitsetek !
-
gergobaby
aktív tag
Hali mindenki! Feltettem egy 10.5.2-est (AMD-EFI-s verzsön, régebben is volt már fent), de a hálókártyámat nem ismerte fel, pedig fél éve amikor próbálkoztam, simán ment vele, nem is kellett kext-telni, semmi
Amugy felpatchelhetem a rendszert 10.5.7iig nem lesz semmi baja? Köszi előre is
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Lenne még egy problémám,amire még nem találtam megoldást,pedig már pár napja keresgélem.Sleep problémával szenvedek.Alvás módba állt miután nem nyúltam hozzá oár percig.Ekkor lekapcsolta a billentyűzetet és az egeret,de a képernyő és a merevlemez maradt.Ezt még meg is oldottam az energiatakarékosságnál kikapcsoltam ezt a funkciót,de minden bootoláskor ott van,hogy hibarnate failed.Elindul a gép,de nem az igazi állapot.A ventilátor meg ezerrel pörög.Kellene valami fixet teleptenem,vagy nem jó a kernel?
woodoo kernel
seatbelt fix
battery fix
power off open halt restart
ideneb v4 10.5.6.Alaplap neve Clevo M660SE Alaplap azonosítója <DMI>
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core Duo T2050, 1600 MHz (12 x 133)
Mervlemez SAMSUNG HM121HI
CD/DVD MW3383S YQH963N SCSI CdRom Device
Video VIA Chrome9 HC IGP
Sound VIA VT1708
Memória Memória típusa DDR2 SDRAM 1GB
Modul neve Nanya M2N1G64TU8HB4B-3C
Network adapters Realtek RTL8187 Wireless 802.11g 54Mbps
VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Ha valaki Via hangkártyával szenved és ne sikerül rá hangot varázsolni,akkor ez a link segíthet:http://www.insanelymac.com/forum/index.php?s=d9580ef1a35e4d450cafe8b7cc1120c0&showtopic=138493&st=0&p=985063&#entry985063
Nálam bejött,hang már van,csak a mikrofon nem működik,de nem vagyok telhetetlen.Ha esetleg program teleptési gondokkal küzködtök és installáláskor mindig lefagy(kernel panic),akkor a seatbelt fix segíthet a problémán.Ez általában woodoo-nál fordulhat elő.
-
gergobaby
aktív tag
Hali mindenkinek! Egy ideig használtam osx 86-ot, de most megint áttérnék rá
Most per pillanat melyik verzsönt érdemes leszedni, felrakni, peccselni stb.?
-
PeterHz
csendes tag
Sziasztok!
kb. 15 fórumot olvasgattam(magyart is, angolt is), mire rájöttem, hogy hülye vagyok a feltelepítéshez.
Gőzöm sincs hogy kezdjem, összezavart a sok infó.
Most kell működő XP a telepítéshez vagy nem?Pls. help, mert szeretném futattni az OSX-et a gépemen főleg a pro tools, és a final cut miatt.
Nagy segístég lenne.Jelen pillanatban Vista Ultimate x64 van a gépemen.
Működik, teljesen jó. Gyönyörű is, csak valahol mégis szar.A konfigom:
Asus p5q SE (integrált HD Audio)
Intel Core 2 Quad 2,66 GHz q9400
4 gb kingston 1066 mhz
Asus Nvidia GTX 2752,6 TB háttértár 4 sata winchesteren
1tb WD green power sata
1tb samsung sata
320 gb Seagate sata
320 gb Hitachi sataSound Blaster X-Fi
(az alábbi cuccokhoz van mac driver)
M-Audio AudioPhile 192
Pinnacle pctv hybrid 310iTudna segíteni vki, hogy melyik verziót érdemes letöltenem?
Előre is köszönöm.u.i.: a tervem az, hogy kihúzok minden felesleges winyót, és csak az egyik kiürített 320 gb-s satára (van 200 gb-s ide winyóm is ha baj a sata, olvastam h azzal gond lehet) teszem fel a rendszert, esetleg két részre particionálom.
További szép nyarat!
Üdv:
PeterHz -
sghc_toma
senior tag
válasz
mackrisz #3477 üzenetére
udv!
disk utility-ben kijelolod a megfelelo lemezt (nem particiot!), kivalasztod a Partition tabot.. itt a particiokat jelolo teglalapok jobb also sarkaban levo atmeretezo fullel tudod valtoztatni a meretet.. vagy parancssorbol diskutil resizeVolume, de annak nem vagom fejbol a parameterezeset (man diskutil megmondja).. -
mackrisz
csendes tag
Helló. A boot kötet méretét szeretném megnövelni újratelepítés nélkül. A hhd-n lévő második partíciót már töröltem, de az apple.com on található leírás nem segített. Nem tudja valaki hogyan is kell?
-
válasz
T0mBd1gg3R #3475 üzenetére
A bootmgr hiányzik, és a win7 dvd-vel sem lehet helyreállítani, ugyanis az nem lát semmilyen rendszert, amit rendbehozhatna, van azonban egy cirka 100 megás partíció, ami valami reserved partíció, azon viszont van bootmgr, de arról meg a rendszer nem indul, mit lehetne tenni, hogy alapból a win7 induljon, sőt már annak is örülnék ha elindulna.
-
Sziasztok, Win7 RC 64bit mellé felraktam a MacOS X 10.5.7-et, és most az van, hogy alapértelmezettként a macos bootol be, F8-cal be tudok hozni egy boot menüt, amivel kiválaszthatom a win7 partíciót, de onnan meg most hiányzik valami ami kell a bootoláshoz, asszem MBR de nem biztos, szóval én azt szeretném, ha alapértelmezettként a win futna, és bootoláskor lehetne kiválasztani a mac-et. Megvan a win7 dvd is. Előre is köszönöm a segítséget.
-
xedos
addikt
Végre leért az iAtkos v7 kíváncsi leszek mennyivel másabb, mint az iDeneb. A tegnapi vihar rávett, hogy foglalkozzak a hálóval... Ügye noti wifivel a nyerő :-)
kitöröltem a hálózati beállításokat, majd vissza - jó lett. Ugyanis telepítéskor a wifi jó volt, de a lan beállítása kilötte... -
tlac
Topikgazda
válasz
tomboy1000 #3471 üzenetére
linkeld, ami a megoldásban segített, hátha másnak is segíthet, ha keresgél a topikban
Próbáltam letölteni pár programot(mozzila,skype,msn),de letöltés után lefagy ,mikor elkezdené telepteni.A másik gondom,hogy a reboot,vagy újraindtás,illetve az alvás mód sem kerek.
ezekre vannak fixek, a topikban is volt már róla szó
de a hackintosh telepítőjében is megtalálhatóak általában -
blunt
aktív tag
válasz
tomboy1000 #3471 üzenetére
bar nem ertek a hekkelt rendszerhez, az eredetit javaslom viszont
egyre tudok gondolni, hogy vmi a gepedben nem kompatibilis a hekkelt cuccal.
de ez csak egy tipp. -
tomboy1000
tag
Köszönöm,egy Isten vagy!Hang már van.Bár azt még nem tudom,hogy a microfon működik-e.Out renben,de in:no device.Próbáltam letölteni pár programot(mozzila,skype,msn),de letöltés után lefagy ,mikor elkezdené telepteni.A másik gondom,hogy a reboot,vagy újraindtás,illetve az alvás mód sem kerek.Mikor újraindul,akkor kirja,hogy hibernate failed.Mindegy,hogy melyiket válsztom.Hogy tudom megnézni,hogy mindegyik mag megy-e?Még lenne egy láma kérdésem.Miután telepítettem,feldobott egy ablakot regisztráláshoz,ahova az adataimat kellene megadnom.Na én ezt kihagytam.Gond ez,vagy nyugodtan regelhetek?
Bocs ,a sok fárasztó kérdésért! -
tlac
Topikgazda
válasz
tomboy1000 #3469 üzenetére
Visszaraktam a Windows-t,így meg tudtam nézni,hogy pontosan milyen audio kártyám van.
emiatt felesleges volt a win-t felrakni
Hangra tudom bírni?
úgy tűnik, igen
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Visszaraktam a Windows-t,így meg tudtam nézni,hogy pontosan milyen audio kártyám van.Via vt1708.Hangra tudom bírni?Keresgettem megoldás után ,de már elvesztem az adatrengetegben. -
tomboy1000
tag
Köszönöm ,a betük megvannak!Kipróbáltam az osx86tools-t.Nem bizti,hogy jól csináltam.Rákattintottam a download and install hardware drivers fülre.
Aztán kapok ezt az ablakotlease choose your audio codec:ALC660.Mást nem is tudok kiválasztani.VIA High Definition Audio (ALC660) ,download and install,engedélyezem a kicsomagolást,majd telepítés.Kirja,hogy installation complette.Persze azóta sincs hang
.
-
xedos
addikt
válasz
tomboy1000 #3463 üzenetére
windows +Q a kukac.
A 0 helyett notin nekem az í van, az í helyén semmi.
Így a 0-át FN+M-el írom be.
A pontos audió típus kell, arra rá tudsz keresni... OSX86tools-t probáltad már? -
tomboy1000
tag
A magyarosítás ,illetve a wifi problémát megoldottam.Csak hang nincs.Via high definition.Keresgéltem,de még nem találtam rá megoldást.Ván rá egyáltalán?Keresgéltem a billentyűzeten a nulla,illetve a kukac gomb megfelelőjét,de nem találom.valahol olvastam,hogy ctrl+alt+Q,de nekem nem jó az.
-
sghc_toma
senior tag
mikor leformazol egy lemezt, az OSX alapbol felcsatolja a /Volumes/<disk label> -be.. az nem eleg, ha errol csinalsz egy alias-t oda, ahova csatolni szeretned?
ha nem, akkor csinalhatsz egy /etc/fstab file-t, amibe beirod a kovetkezo sort:UUID=<disk UUID> /<mount point> hfs rw
UUID helyett hasznalhatod a label-t (LABEL=), vagy a /dev/diskXsY-t is..
igy nem a /Volumes/<disk label>-be csatol, hanem /<mount point>-ba.. -
xedos
addikt
válasz
tomboy1000 #3449 üzenetére
milanscs: nekem olyan lassan jö, hogy 1hét lesz :-(
OSX alatt a kext fileok felelnek meg a hardware drivereknek.
Win alatt fel kell írnod a dev és talán sub id-t.
Vagy: töltsd le és rakd fel az OSX86 tools-t. View PCI device és Vendor ID.
A megfeleleő kext-ekben át kell írnod ezeket.
Amúgy milyen hangkártyád és Wifid van? -
rii
nagyúr
10.5 -ös rendfszer alatt le lehet úgy formattálni egy hdd-t, hogy a rendszer becsatolja a jelenlegi rendszer egy adott könytára alá?
-
Csabee.
nagyúr
én is arra tippeltem de nem jó, elkezdtük nyomogatni a billentyűzetet idegességembe össze vissza, és a "meghalt" oprendszer be bootolt, az istenért sem tudni hogy miért..most megy az oprendszer!
de érdekes , az egyszer biztos.. 2hétig minden esetre nem tudott be bootolni a rendszer.. most jó!
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
van egy apple G3 gép.. a problémám az hogy nincs hozzábillentyűzet, és így nem tudok vele mit kezdnei az oprendszer bootolás közbe elhalt, windowsos billentyűzetet dugtam rá, meg egeret, a töltés után az egér bejön, billentyűzet nem tudom hogy működik-e mer ugye nemtölt be a rendszer.
Mivel tudnám előhoz a boot menüt vagy bármit is? hogy cd-ről bootoljon a kütyü?
-
tlac
Topikgazda
válasz
kraftxld #3452 üzenetére
rövid googleözés:
a wiki ezt írja róla:
The current version is Entourage:Mac 2008, released as part of Microsoft Office:Mac 2008 on January 15, 2008.
de itt találtam egy ilyet:
Import address information from Apple Address Book, MS Excel, MS Entourage...
egyébként itt lenne a kérdésednek jobb helye
ez a topik inkább csak a hackintosh beüzemelésére van -
tlac
Topikgazda
válasz
tomboy1000 #3449 üzenetére
olvasd el az 1. hozzászólást
csak egy kernel legyen telepítve
ha nem választasz ki, akkor az eredeti apple-öst rakja felkraftxld:
rakd fel a programot
-
tomboy1000
tag
Szia!Sikerült felraknom ezt a verziót,de van még pár gondom.A wifi és a hang nem működik,pedig azokat választottam ki,amik hozzátartoznak.Azt nem tudom,hogy jól tettem-e,hogy csak egy kernelt választottam teleptéskor.A legelsőt,amit kidobot,a legnagyobb számmal rendelkezőt.tudom magyarostni,mert az én angoltudásom egyenlő a nullával.
-
milanscs
aktív tag
-
xedos
addikt
válasz
tomboy1000 #3443 üzenetére
Hát elvileg ebben van VIA támogatás: [link]
-
tlac
Topikgazda
válasz
tomboy1000 #3436 üzenetére
frissebbel kellene próbálkoznod, 10.5.x-es verziókkal
(#3443) tomboy1000:
a via miatt szerintem nem sok esélyed lehet
(#3437) kraftxld:
nem ismerem, tipp: export nincs benne?
-
tomboy1000
tag
Alaplap neve Clevo M660SE Alaplap azonosítója <DMI>
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core Duo T2050, 1600 MHz (12 x 133)
Mervlemez SAMSUNG HM121HI
CD/DVD MW3383S YQH963N SCSI CdRom Device
Video VIA Chrome9 HC IGP
Sound VIA High Definition Audio
Memória Memória típusa DDR2 SDRAM 1GB
Modul neve Nanya M2N1G64TU8HB4B-3C
Network adapters Realtek RTL8187 Wireless 802.11g 54Mbps
VIA Rhine II Fast Ethernet AdapterEz lenne a gépem!Szerinted melyik lenne jó hozzá?Én már kicsit elvesztem az adatrengetegben.Talán a 10.4.7?
-
xedos
addikt
válasz
tomboy1000 #3441 üzenetére
Támogatja egyáltalán a chipkészleted bármelyik telepítő készlet?
Keress esetleg egy 10.5.6-osat... -
tomboy1000
tag
Igen futtattam a Disc Utilytit,de már ott nem látta a merevlemezem,így nem tudtam hova telepíteni.Viszont próba képpen usb-n keresztül csatlakoztattam egy merevlemezt és azt látta ,illtve rá is lehetett telepíteni.De ami a laptopban van azt nem akarja.Előtte fat 32-re formáztam a merevlemezt.
-
xedos
addikt
válasz
tomboy1000 #3439 üzenetére
Az OSX alap esetben csak néhány hardwaren fut! Utána kell néz7i, hogy amatőrők írtak -e drivereket (kext) a hardwareidhez. Nézd meg a windowos eszközkezelődben, hogy pontossan milyen hardwarek vannak a gépedben, majd rá kell keresni OSX vagy OSX86 kulcsszóval a Googleben -esetleg itt: [link]
Utána sok-sok olvasássalés mázlival sikerülhet egy jó rendszert összekalapálni!
Teleptés elkezdése előtt a felső sorban a legördülő menűből futtatad a Disk utilytit?
Csináltál MAC-es particiót? -
tomboy1000
tag
Most nagyon bután nézek magam elé.
Tudnád kicsit részletezni,hogy mire gondolsz,meg hogy mit is kellene csinálnom?
-
xedos
addikt
válasz
tomboy1000 #3436 üzenetére
A hardwereidhez létezik megfelelő kext file ?
-
kraftxld
félisten
Úgy látom itt van a legtöbb mac szaki.
Van egy MS Entourage profilom egy powermac-ről, abból kellene kibányászni emészthető formában a leveleket. HTML, EML, pst, exchange formátumban tökmindegy, csak vissza lehessen szedni őket valahogy. -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Nekiláttam én is telepítésnek,de elakadtam.Ezzel a fajtával próbálkoztam :Mac_Os_X_10_4_Tiger_For_Intel_X86__Bootable_And_In.Egész szépen megy addig ,amíg nem kell kiválasztonom a merevlemezt,ahova telepíteni szeretném.Na ezt nem látja,mintha nem is lenne.Csak a dvd jelenik meg,illteve,ha usb-vel rárakok egy merevlemezt,akkor azt látja.Ilyenkor mi van?Másik telepítőt kellene keresnem?Vagy más a gond?
Via Chrome 9HC IGP
ACPI többprocis
Gemine Intel R CPU T2050 1,6GHz
Via High Definition adapter
Realtek RTL 8187
Via Rhine II Fast Ethernet adapter
Samsung HM121hi HDDEzeket a drivereket tartalmazza a laptop,ami Albacomp.
Már pár napja szenvedek vele,de semmi.Jó egyébként ez a telepítő ehhez a géphez?
-
sghc_toma
senior tag
en most a superhai-fele VoodooBattery es VoodooPower, illetve a xnu-speedstep kext-eket hasznalom, egesz jo kis kombo.. proci alapbol normalis homersekletu.. ha meghajtom, eleg keson kapcsol be a venti, szoval felmelegszik a cucc, de nem veszes.. akksiidom sajnos szar, mert nem tudom levenni a fenyerot
amugy siman megsporolhatod a reinstallokat, ha az aktualisan mukodo /S/L/E direktorit (vagy csak a kexteket, amiket modositasz) lemented valahova, aztan ha gaz van, boot-olsz DVD-rol*, majd visszaallitod..
*en Vista alol szoktam, mert DVD-rol 10 perc, mire bebootolok..
-
xedos
addikt
Na... a Tiger 10.4.11 megmentése helyett -egy másik winyón -elkezdet a Leopard 10.5.6-ot próbálgatni. kb .20 installon vagyok túl...
Mindig van valami amit nem eszik meg :- ( Most éppen minden szép és minden jó , 10.5.7-es upgrade és minden egyéb műkődik -de a firewire nem :-(
A sok Speedsteppes cucctól is kihullik a hajam... a legtöbb műkődését alig veszem észre :-(
A venti üvőlt ezerrel, a proci meg melegszik (Core Duo T2350).
Azután a sok próbálkozás után volt egy, amelyel 4órás akksidő és csend fogadott, de 2akksi ikon volt fent :-( kicsit piszkáltam a kexteket, erre sajna kinyírtam a rendszert.Jó játék ez a Hackintosh, de azt hiszem elkezdek sporólni az új Macbook pro 13-3"-osra...
-
Köszönöm, közben már feltettem és jó lett. Elfelejtettem bepipálni. Mostmár csak az a bajom hogy restartnál és kikapcsolásnál is kilép majd feketén villog a monitor. OS-ből kilép, de nem csinálja meg amit akarok. a kikapcs fixet pedig feltettem.
Ja a másik érdekes dolog: Hiába nyomom meg a gombot OSX alatt a dvd írón nem nyitja a tálcát
-
Mostmár csakannyia gondom, hogy nem látom a SATA dvd iromat. Ezt hogy tudom elővarázsolni? Vagy egyáltalán hogy tudok arra a meghajtóra lépni?
-
Sikerult. Koszonom megegyszer.
-
dzsozefo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a Mac OS X -et egy AMD x2 4200+ gépen - kérdés hogy elfut e ezen a gépen a másik pedig az, mac és xp illetve bootolásnál vmi program? lehessen választani melyiket akarom indítani...
1 vinyónyról mehetnek e persze más particon?
Esetleg AMD kell valami más fajta telepítő programok driverek stb?
köszönöm
-
milanscs
aktív tag
válasz
Richard #3410 üzenetére
Szia!
Alaplapodon legyen beállítva a SATA AHCI modba. (Az XP nem indul így el, mivel ezt telepítés előtt kell mindig kiválasztani.)
Ezeket pipáld be telepítésnél:Ne válassz ki kernelt. (Én se választottam és tökéletesen megy az alap Vanilla 9.6.0 kernellel)
ICHx Fixed drivert a chipsetek közül
ALC889 drivert hangok közül
RealtekR1000 drivert a hálókártyák közül
ACPI Kext 10.5.6 ezt is jelöld kiA videokártyádhoz meg a legmegfelelőbbet. Sajnos nem tudom melyiket, mert nekem Ati van.
Az egered és billentyűzeted milyen?
Ha valamelyik PS/2 -es akkor ezek közül értelemszerűen azt is ki kell választanod
# PS2 Fix for ACPI Kext 10.5.6
* PS2Fix Mouse
* PS2Fix Keyboard
PowerOff_Fix esetleg még ezt
Applications közül akár mindet is kiválaszthatod, de felesleges...Remélem összejön.
Üdv!
-
Helló mindenki.
Próbálkozok feltenni egy iDeneb V1.4 10.5.6-ot és kezdem feladni.
Cd berak, boot, HDD formázva naplózhatóra.. Utána a customize fülön először beállítottam mindent ami a gépemre jellemző volt. Telepítés után jötta "várakozni tilos
" tábla az apple logó felett.
Utána különböző beállításokkal újrapróbáltam párszor, de mindig ez fogadott. A végén már csak a kernelek közül választottam ki mindig egyet és minden mást üresen hagytam, de akkor sem jártam sikerrel..
A kérdésem az lenne, hogy ugyan hol rontom el a dolgot?
Konfig:
Giga P35C DS3-R
Q6600
2GB 667
320MB GTSszerk: Esetleg aki fejből tudja esetleg miket kellene bepipálnom az ne tartsa magában..
-
Miv
tag
Köszönöm!
A Kalyway 10.5.2 minden probléma nélkül felment, és a hang illetve a felbontás problémát is sikerült megoldani.
Egy kérdésem lenne még: ha nekem legalább 10.5.4-es osx verzió kell, ezt tudom valahogy esetleg frissíteni, vagy mindenképpen későbbi, PC-s változatot kell felraknom? -
Miv
tag
Nem értem, nem értem és nem értem...
Dell Inspiron 6400-ra próbáltam osx-et rakni. Bizonyos hw kompatibilitás listában láttam, másikban nem... YouTube-on nem egy videó van, ahol fut ezen a notin.
Az install felmegy, egy szót nem szól. Újraindul, megillan a kék képernyő, majd elfeketedik. Egy darabig még tekeri a vinyót (elképzelhető, hogy lefut a boot?), majd megáll.
-v -vel bootolva semmi érdekeset nem ír.
Mi a fene lehet? VGA?
Köszönöm, ha valaki okosabb mint én, és segít.. -
xedos
addikt
NA.. újabb fejlemény... OSX dvd-t berakva elindul a winyóról az OSX...
Hogy lehetne megjavítani???? -szerencsére így legalább az adatokat le tudom menteni. -
szimeonov
tag
Sziasztok!
Forumozgattam, meg olvastam leirasokat, de azert erositsetek mar meg legyszi:
Ha egy uj vinyora telepitek egy Vistat elsodleges particiora,
Telepites utan letrehozok egy elsodleges particiot, beallitom aktivnak
Erre ratelepitem az xDxnxb 1.4-et
Akkor telepites utan a Darwin boot loader-ben mar ott lesz a Win is meg a Mac Os is?
Valaszotokat elore is koszonom! -
xedos
addikt
Azóta bootoltam OSX install CD-ről...
Fájlrendszer és permission rendben, ugyanakor nem hajlandó startup lemeznek kiválasztani... Ötlet???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged