- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Juteszembe!
Ma találtam ezt! Azóta elköszöntem egy cseppet a VLC-től
Nekem bejön igy a Quicktime eléggé. Lehet csak nekem új,de azért megosztottam.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #1393 üzenetére
Még én sem próbáltam, de szándékozom, mert közben landolt nálam 4-5 vinyó
Azért jobban megnézve hiányolok belőle egy-két dolgot ( chipset, audio vonalon), de vga driverekkel és különböző kernelekkel például nagyon jól el van látva.
Azt kéne valahogy megoldani, hogy a Leo4all-ból és a Kalyway-ből kiszedni a legfincsibb dolgokat, amik ebből az iAtkos verzióból hiányoznak és beleintegrálni valahogy az iso-ba, úgy, hogy lehetőleg látsszanak is a "customize" résznél. Az volna ám az ütőképes telepítő
Bár szerintem az előbb említett "kiadóktól" is hamarosan várható lesz egy-egy 10.5.4-es korongocska. -
muveszur
addikt
Bedugtam egy usb-s bluetooth-t és semmi.... Nem kell hozzá vmi drivert feltelepiteni???
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ne búsújjá
Én már azon vagyok,ha kell menjen alapon,de legyen 2 magKIcsinek is tudni kell örülni
Meg aztán nézegetem erőssen a 24' iMac árcédulákat,de mindig megszédülök tőle
Amugy most Olaszországban voltam nyaralni, és az ottani Tesco féle boltban (Conad) polcra kipakolva sorakoztak a ThinkPadek, IMac-ek, MacBook-ok, MacBook Pro-k, mint nálunk a gagyi Amilok... Szám tátva maradt egy pillanatra. Amugy 1k Euro volt a 20-as iMac...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jó sokat irtatok gyármékeim a múlt héten
Remélem lesz sok hasznos info közte.
Én most határoztam, hogy ujrahúzom a cuccot 10.5.2-re, aztán meglátom, visszatér-e 2.core-om,mert igy ez nagyon zavarja a szemem -
muveszur
addikt
Alt+q-ra bejön egy kis cucc, választási lehetőseéget:shout down, folytatás....Szoval nem átugorja, hanem kikapcsolja egyből a gépet....
Nincs más megoldás???
Este hazajön tesom, neki van usb-s bluetooth-a elkérem tőle.... Ha sikerült megszereznem, akkor csak annyi h bedugom a gépbe, és inditom a Leo-t?Mod: Most huzom le a Leo4all v3-at ha nem lenne jó a bluet. megoldás...Esetleg van még müködö Leo dvd?
-
Vinchi
tag
kis változás, lecseréletm a vga-mat ATI HD3850-re, újraraktam az osxet, végig ment a telepítő, majd reboot után ahogy megjelenik az apple logó, beszól hogy kapcsoljam ki vagy rebootoljam. Én bénáztam el vmit? ATI drivert kiválasztottam. :] de lehet nem támogatja még..
-
Oracle
senior tag
válasz
muveszur #1381 üzenetére
Nyomj neki alt+q vagy alma+q nemtudom milyen biled van és akkor elvileg átugorja azt a részt.
A másik idézem "A megoldás annyi, hogy ha van bluetooth-unk vagy firewire-ünk, akkor azt kapcsoljuk be és hipp-hopp tovább enged, persze ez működik usb-s bluetooth-al is én is azzal oldottam meg ezt a problémát." itt találtam a fórumban
jobb ötletem nincs
-
ToBeY
nagyúr
Leopard DVD-ről lehet boot-ni és tudja formázni a kijelölt particiót ahová telepíteni akarom?
Milyenre formázza amúgy a leopard és a vista látni fogja? -
muveszur
addikt
-
muveszur
addikt
Szóval itt van ahol elakad:[link]
Dualboot meg nemtom miért nem sikerül, boot.ini-m nincs sehol se, az átkonvertásol módszernél pedig nem tudom kiválasztani a fájrendszer tipusát, de primaryt ir ki tulajdonságokhoz.... Segits légyszi! -
muveszur
addikt
Feltelepült, de sajnos még nem sikerült elinditani, talán mert még nem csináltam meg a dualboot-ot... Elakad valahol megint.... chain0 módszerrrel akarom, de nincs a C:\-n boot.ini fájl, csak egy bootsec.bak... Smc, már irtam a konfignál vmelyiknap, de mostpontosan nem tudom a tipust, a vista amugy Atheros AR5005GS-nek ismeri fel....
-
muveszur
addikt
Na átraktam a billt usbre és megy faszán. Épp most telepíti. A wifi kártyám szted fog müködni?
-
muveszur
addikt
Jó estét Uraim!!!!
Megszereztem a Leo4all verziot, és láss csodát, elindult a telepités, ezek szerint a Kalyway verzió ugrott nekem.... Viszont van még mindig egy kis hiba: Logitech EX100 vezeték nélküli bill+egerem van, és hát meg se moccan a telepitőbe
Mi a teendő, hogy lehetne ezt megoldani, nincs más egerem....???
-
Oracle
senior tag
Most az asztali gépemnél találtam egy kis gondot, ma telepítettem a NVInstallerV.41.pkg-t ebben volt olyan lehetőség, hogy netkas 10.5.2 kernel ami javítja a shutdown/sleep/restart problémákat. A shutdown tényleg leálltja mostmár rendesen a gépemet de a sleep az nem műkődik, ha megnyomom akkor egyből kilövi a gépet mintha lekapcsolnám a tápot
-
PH 5.5
aktív tag
Rátaláltam egy új Leo telepítőre, pontosabban az iAtkos féle 10.5.4-es verzióra.
A kép alapján elég ígéretesnek tűnik, ahogy néztem, minden eddigi stabil driver, miegymás benne van. -
czanga
őstag
Ami azt illeti találtam az insanelymac fórumán egy topicot ahol ezzel a wlannal, illetve pár másik intel wlannal foglalkoznak. A story annyi, hogy ott az első hsz-ben be volt linkelve egy oldal ahol van kext ezekhez, csak az a gond, hogy ami nekünk kéne az nem épp stabil, hogy finoman fogalmazzak...
(és ez még csak az egyik gond).
A másik , hogy felrakhatod, de semmit sem érsz vele.Nos egy ideje olvasgatom, és egy ottani "lokálpatrióta" erősen azon van, hogy átírja ezt a kextet működő képesre. Linkelem az oldalt, szerintem regelj, kezd el te is olvasgatni, mert "TNW" nick alatt futó fórumtag szinte oldalanként teszi fel a legújabb változtatásaival kecsegtető kext-et. Reg azért kell, mert másképp nem tudod letölteni.
Esetleg ha kipróbálsz párat, és találsz működő relase-t, akkor kérlek szólj, ellenkező esetben én is így fogok tenni.
Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel, nemcsak én cumizom ezt a problémát...Nem tudom a Hackintos-nak van e istene/istennője, de lassan elkezdhetünk áldozatot bemutatni neki, hátha segít!
-
ToBeY
nagyúr
Azt lehet tudni hogy pontosan milyen C2D proci van az új Imac-be?Mert a honlapon csak a Ghz írják
-
ToBeY
nagyúr
Honnan lehetne beszerezni és melyik OSX release ajánlott?
Vista mellé a D particióra felmegy? Hány GB kell neki, és milyen filerendszer ajánlott? -
czanga
őstag
Realtek ALC268 HD audio-ra van valakinek ötlete? Működő kext?
-
muveszur
addikt
Na reméljük nem.....
Tegnap vista fel, gondoltam sp1-et rátolom, sp1 telepitő elindul kékhalál.... gondolom ujraindul majd jó lesz, a rendszer be se töltött mert nem talált vmi fájlt, ezután ujra vista install.... látom h nincs meg a 100gb-os particiom, eltünt az egész, lemezkezelésnél látom, de hibás hely, nem jó, formázni sem engedi.... a baj, h tele volt zenével amit sok sok idő alatt tudtam csak összeszedni és nem volt róla mentés.... hajnal 2ig vmi adatmentő cuccal hoztam vissza az élők közé, de nem tudtam használni továbbra sem... xp install, látom az egészetigy jártam remélem most nem lesz ilyen galiba
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Azt szeretném kérdezni hogy a configomra felmenne,és működne is egy OSX Leopard mondjuk? -
Oracle
senior tag
válasz
muveszur #1329 üzenetére
Ne add fel! Nekem is 20x-ora sikerült most is ezzel szenvedek hogy a notimra felmenjen xp után. De hfs+ partition errort kapok
pedig vista mellé felment
csak valahogy lassú azaz op nekem meg sok memot eszik...
megpróbáltam bootmanagerrel orvosolni a gondot de letöröltem az egész vinyóm
bazz... még jó hogy nemvolt rajta semmi
-
czanga
őstag
válasz
muveszur #1325 üzenetére
A hibát okozhatja még, hogy a dvd kombó meghajtód IDE-s, vagy SATA-s, és a viinyó ameikre fel akarod tenni IDE-s e, vagy SATA-s... sajna a jó kombinációt nem tudom, de utána nézek, mert ez a dolog rémlik nagyon.
Esetleg ha minden kötél szakad próbálkozz meg a pendrive-ról való telepítéssel... Ehhez találsz infót az 1 hsz-ben linkel oldalakon.
-
PH 5.5
aktív tag
Na, túl vagyok egy rendkívül kalandos BIOS frissítésen (1005>1006, persze behalt a flash-elés végén, aztán csak egy p5k-s kollégánál véghezvitt hot-swap frissítéssel lehetett megmenteni a lapot).
Valószínűleg hibás lehetett a 1005-ös BIOS, nem véletlenül vették le mindenhonnan elég hamar. Úgyhogy, ha már lenyugodtam egy kicsit (meg bedobok egy sört), újra megpróbálkozom a tuninggal.
-
muveszur
addikt
Igen a darwin után. Beirtam a -v -t de megint ott akadtam el. Viszont nem talaltam meg az ahci-t.
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Egy kalyway 10.52-t próbáltam feltenni, de amikor elindul a betöltése a dvd-nek, megakad és onnan semerre nem mozdul....Légyszi segitsetek, mert már annyit kinlódtam vele!!!
-
czanga
őstag
egy egyszerű kérdés... hogy kell kext-et törölni?
-
czanga
őstag
Hy
Valaki próbált már telepíteni Intel PRO Wireless 3945ABG-hez kext-et? Tapasztalatok? Tud valaki egy működő drivert, mert amit találtam az nem jó. -
czanga
őstag
hasznos lehet talán...
-
czanga
őstag
USB gond megoldva...
A hiba abban volt, hogy a "sima" Vanilla kernelt kellett használjam, így már tökéletesen működik a dolog...
ellenben szembesültem egy másikkal. Nem működik a shotdown, és ez ahogy olvasgattam erre arra a felpakolt 2 hangkártya kext-nek tudható be. Hogyan tudom leszedni ezeket? Kénytelen leszek terminálban(ha igen, akkor mit kell beírjak?), vagy van rá valami progi (pl kext helper)? -
PH 5.5
aktív tag
Az történt, hogy egy darabig ment tuninggal, aztán valamelyik frissítés után egyszer csak elkezdett újraindulgatni az OSX boot-olás közben. Először nem tudtam, hogy mi lehet a gond, aztán visszaállítottam mindent alapra, akkor minden rendben volt. Utána még próbálkoztam mindenféle beállítással, de a legkisebb tuninggal sem volt hajlandó elindulni. Azóta volt már BIOS frissítés (most a 1005 van), újratelepítés vinyócsere miatt, ráadásul az addigi Kalyway helyett a Leo4All-t raktam fel, de a helyzet ugyanaz. Az biztos, hogy semmiféle hardver probléma nincs a gépemben, mert például vista alatt teljesen stabil tuningolva is, nyúzhatom bármilyen teszttel akár napokig is.
-
Vinchi
tag
-
Vinchi
tag
-
Vinchi
tag
válasz
Neil Watts #1299 üzenetére
Hát, igazából semmi, csak unalmas volt. Most jót tett a kis változás
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Most végre meg próbálnám felrakni a gépemre a leopardot
Lenne pár kérdésem:
Ti melyik verziót ajánljátok?
A konfigom a köv.:
-AMD 4800+ X2
-Asus M2N-E alaplap nForce 570 ultra
-1Gb Kingmax Mars 800Mhz-es DDR2 memória
-Samsung SP1603C HDD
-Nvidia 8800 GTS 320Mb vidokari
-SMCWPCIT-G 108Mbps-es wlan pci-os kariUgy szeretném csinálni, h a mostani 2 particiom megmaradjon, az egyikre menne a leopard a másikon meg a cuccaim lennének amit nem akarok formázni, mert fontos adatok vannak rajta. Légyszives segitsetek!!! Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- 3DMark (2013) eredmények
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- LEGO klub
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest