Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko_addict
őstag
Szerk.:
Ja, és mivan, ha én egy 2 éves cuccot vettem ÚJONNAN (a gyártósorról gördült le 2 éve)? A 2 év akkor kezdődik el, amikor a számlát kinyomtatták és rányomták a pecsétet, ezután kezdhetődhet a használata is. Miért járna nekem csak másfél év gari, ha valamelyik bolt nem tudta eladni fél évig?

-
Darko_addict
őstag
A másik kontra; én megvettem a Media Markt-ban, de a franc sem kérdezte a nevem! :-D
És mi van, ha eladod és a papíron más név van? Ezért fontos a gari meg a számla. Így mindegy az milyen néven van, el lehet intézni.Egyébként nem azon van a hangsúly, hogy működik és nem hiányzik a garipapír. Akkor gondolkodtok el, amikor még nincs két éves, a Logi cserélné, de neked nincsenek megfelelő dokumentumaid hozzá.
Ja, és mivan, ha én egy 2 éves cuccot vettem? A 2 év akkor kezdődik el, amikor a számlát kinyomtatták és rányomták a pecsétet, akkortól kezdődik el a használat is. Miért járna nekem csak másfél év gari, ha valamelyik bolt nem tudta eladni fél évig?

-
Darko_addict
őstag
ELÉG irracionális, hogy garipapír nem kell, sőt, még a nevednek sem kell egyeznie? :-D Leszedek Google-ről egy képet, kitalálok egy gyakran használt nevet vagy fórumban keresek egy baleket, aki rakott fel a cuccról képet, leolvasom a PID-et, és PÜ-ben hülye indokkal megszerzem a nevét. :-/ Cím meg nem fontos, mert "elköltöztem".
-
Satyricon
addikt
válasz
Macgyver89
üzenetére
Igen, erre én is kíváncsi lennék!
Azon is gondolkodtam már, hogy felhívom a Logitech Mo-i képviseletét h tudnának-e ebben az ügyben segíteni... De aztán rájöttem, lehet azt mondanák, hogy vegyek újat... Már csak azért is, mert nekik az éri meg, nem pedig, ha használtan veszem mástól...
Sőt... Azon is gondolkodtam már, hogy lehet túlságosan negatívan állok a dologhoz.
Nade kéremszépen... Ennek is meg van az oka: Baromira kényes a cucc, némelyik széria könnyen megadja magát... -
Satyricon
addikt
válasz
Macgyver89
üzenetére
Macgyver89, MaciGIgen ám, de... Én hiába mondom be az én nevem, nem lesz benne a rendszerükben, mivel nem én vagyok az első tulaj...
Szal annak a nevét kellene tudnom, aki vásárolta a cuccot. Vagy tévednék? 
Ha tévednék, akkorr... Egyszerűen nem értem, minek a 2 év gari, ha garival, ill. papírok nélkül is kicserélik a meghibásodott cuccot???

-
-
Satyricon
addikt
Hali
Innen akartam vásárolni 65-ért, de arra 20 hó gari lett volna, ami külföldre szól. De...Azt nem adta volna ide, sőt, még a fénymásolatát se kaptam volna meg. Magyarán egy olyan cuccot kaptam volna 65-ért, ami ha meghibásodik, vagy sikerül gariztatni, vagy nem, de inkább az utóbbi(tudtommal a gariztatás papírok nélkül NEM lehetséges!). A srác akitől vettem volna(a nevét nem adnám ki) azt mondta h tudta volna gariztatni, de én inkább nem kértem belőle. Valamiért úgy érzem/éreztem, hogy van valami titkolni valója a srácnak a cuccal kapcs.ban. Szóval az egyik ez, amiért nem vettem meg, a másik meg hogy ilyen cuccot használtan inkább nem vennék. Hogy miért? Azért, mert köbö 1500-2000 hsz-t olvastam ebbe a topicba és annyi embernek ment tönkre a cucc, hogy amikor olvastam, majdnem rosszul lettem!
Nem akarok használt, szétzúzott, Z5500-at venni, mert amilyen szerencsém van a drága holmikkal, tuti megdöglene pár napon belül!!! Inkább kiadok érte többet, csak legyen bontatlan, zsír új, és eredeti, vagyis nem kamu garival! Ezzel most nem azt akartam mondani hogy ami itt van eladó ph-n azok sz*rok, hanem azt, hogy Veled ellentétben én tuti megszívnám a használt cuccal... 
-
Satyricon
addikt
válasz
legyezes
üzenetére
az Ipon egy rendkívül megbízható, korrekt bolt. Nem egy olyan kamu valami, hogy elmész a cuccért és kiderül, hogy végül nem is bolt, de nem is cég, hanem csak egy fiatal srác szerzi be nagyon olcsón a cuccokat kamu garival, és ezt árusítja. Rengeteg ilyenről hallottam már, és azért nagyon megtévesztő, mert pl.: az árgépen rendes cégnek tüntetik fel magukat. Hidd el, nekem is az lenne a legjobb, ha legolcsóbb helyről venném, de nekem a megbízható garancia kell, nem pedig a kamu gari... Főleg ilyen nyámnyila cuccnál, mint a Z5500...
Az Iponnal csak annyi bajom van, hogy elég bunkók az eladók(tisztelet a kivételnek) De azt meg ki nem szarja le, azt a pár percet amíg átveszem a cuccot, kibírom.
Am nem egy hardvert vásároltam már tőlük, tudom, ha megrendelem, nem kamuznak, másnapra beszerzik a cuccot.Szerk.: Darko_addict: Idéznélek: "Egyébként, ha már valaki "félelemmel" áll a vásárlás elé, milyen öröm ez? :-D A vásárlás a vágyak kilégítéséről és a boldogságról szól..."
Tökéletesen egyet értek veled!
Pont ezért válsztom az Ipont, mert akkor lenne "örö é bódottá!" 
-
Darko_addict
őstag
válasz
legyezes
üzenetére
Nekem elég gyanus ez az ár... 73 422 Ft. Az iPon azért iPon. Elég komoly honlap, komoly háttérrel, nem egy UNAS "sufnishop".
A Pixmania egy fos, és az sem magyar. Elég csak elolvasni azt a fórumot, ami panaszokkal van tele. Először onnan akartam rendelni, de nem ismertem a boltot és utánanéztem. Csak aznap volt 5 panasz, hogy milyen ratyik.
-
legyezes
csendes tag
Miért pont az ipon-ról akarod rendelni mikor van ms magyar cég is aki forgalmazza olcsóbban is?

és nem a pixmánia
[link] -
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
Én láttam már ilyen garancialevelet és elmondhatom, hogy rohadtul nincs rajta semmi titkos! :-D Csak olyanok, amiket akkor is megtudsz, ha felveszed a kapcsolatot az illetővel telefonon. A cégnevét meg miért titkolná akárki is? Ingyenreklám...
Nem rég volt a hírekben is, és valóban sok ember nincs tisztában vele (gyakran elfelejtem én is), hogy 8(?) napon belül visszaküldheted, ha nem tetszik. Megmondod nekik mi a szitu, küldenek újat, a "rosszat" pedig a Logitechnél kicseréltetik. Eccerű, de naccerű dolog ez.
Egyébként, ha már valaki "félelemmel" áll a vásárlás elé, milyen öröm ez? :-D A vásárlás a vágyak kilégítéséről és a boldogságról szól.
-
Satyricon
addikt
válasz
Satyricon
üzenetére
Nah, mégse veszem meg a cuccot...
Állítólag van a cucchoz papíros gari, de a fickó cége nevére szól, aminek adatait nem akarja kiadni, vagyis még le se akarja fénymásolni.
Úgyhogy részemről tárgytalan a dolog... Szerintem maradok az Iponnál, igaz, 20.000 Ft-tal kell többet fizetnem emiatt, de legalább papíros, és 24 hó gari van rá...
Igaz fennáll a veszélye annak, hogy régebbi, hibás szériát kapok 
Szerk.: Xmodule, köszi

-
Darko_addict
őstag
Szerintetek egy hét alatt mennyi szerkezet jöhet le a gyártósorról? Mondjuk, hány darab van a R030-as PID-ű "modellből"?
-
Xmodule
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
hali. hát ez egy elég egyszeru kerdes volt szerintem

Logitech® Z-5500 Digital 5.1 Speaker system: 4 magashangsugárzó, 1 középső hangszóró, 1 mélyhangsugárzó
Hatcsatornás közvetlen kábel
Digital SoundTouch™ vezérlőegység
Vezeték nélküli távirányító (elemekkel)
Felhasználói kézikönyvde amugy hogy honnan van az info: logitech.com/hu

-
Satyricon
addikt
Milyen cuccok járnak a Z5500-hoz? Az összes tartozékát fel tudnátok sorolni?
Azt vágom, hogy 1 mély, 1 közép, és 4 magashang sugárzó, plusz soundtouch, de ezeken kívül minden érdekelne. Kábelek, papírok, stb...Úgy néz ki, szombaton meg is veszem a sráctól. A PID-je R034-es.

-
Satyricon
addikt
Srácok
Az akkusztika szempontjából mennyire jó ötlet a [kép]en bekarikázott helyre felszerelni a szatelliteket? Csak a hátsókat gondoltam oda. A Magassága 180cm lenne, de lefelé sugározná a hangot. Szerintetek?

-
Xmodule
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
és a véleményem azota is változatlan. nagyon jo rendszer!

-
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
Nekem R028-as van, de fogalmam sincs mit jelent. Mit kellene jelentenie egyáltalán?

Épp most találtam meg ebben a fórumban!
"hali. en meg karacsony elött egy kicsivel vettem az enyemet es nekem PID R028 as van. ez azt jelenti hogy a gyartasi datuma az 2010 28. hete volt. Szoval ez eléggé friss szerintem. Kulföldi forumon irtak hogy ezt jelenti a PID szám. Nekem tökeletesen muködik, nagyon megvagyok elegedve ahogyan a sima stereobol 5.1 szerut csinal. Hihetetlen!"
-
Satyricon
addikt
Basszus de kihalt a topic... Pont most hal ki, amikor pár nap múlva meg lesz a Z5500 am?
Nemááááár!
Naponta 1-2 hsz... Nem jó ez így... 
Azt kérdezném Tőletek, hogy a PID R024 szériáról mi a véleményetek? Egy kicsit bővebb tájékoztatásra lenne szükségem. Akinek ilyen szériája van, írjon már róla pár sort...
-
MaciG
addikt
válasz
motoros666
üzenetére
Egyik cimborám is így akarta kideríteni, de azt mondták neki, hogy nem bontják ki...
Ha olyan boltba veszed ahol nagy a forgalom, akkor kicsi az esély ,hogy valami régi raktáron beragadt szériát fogsz ki. -
motoros666
csendes tag
Sziasztok
Én is tervezek ilyen cuccot vásárolni, de majd csak pár hónap múlva. Érdekelne, hogy tudnám megállapítani a PC boltba ahol be van csomagolva a cucc, hogy melyik évben gyártották? például vonalkód alapján meg lehet állapítani? Valamilyen úton-módon el szeretném kerülni a hibás szériát!
-
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Jah, azt nem írtam le, gondoltam egyértelmű a dolog, hogy nem vezetéket forrasztok a hangkarira/csatlakozójához...

Szal úgy gondoltam, hogy van egy vastag, gumi szigetelésű jack hosszbbítóm, ami igaz hogy réz szálas, de szerintem elég jó minőségű... A Jack dugó része m1 a hangkariba, a másik végét meg egy határozott mozdulattal levágnám. NYISSZ! Ha ez megvan, akkor menne a szatelitekbe, és aggyad nekkiii...
Szerinted/tek?Szerk.: A másik: Mivan akkor, ha a réz huzalt nem lehet két-két részre bontani? Találkoztam már olyan fülhallgatóval, amiben elszakadt a réz szál a fülhallgatóhoz közel, és meg akartam csinálni. Lecsupaszítottam a vezetéket és csodálkozva láttam, hogy egyszínű volt mind a két szál.

-
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ez mi akart lenni?

-
Satyricon
addikt
Srácok.
Jövőhéten lesz meg a Z5500-am, és van egy srác, aki felajánlotta, hogy eladja nekem a két hátsó Z5500-as szatelitjét. Az érdekelne engem, hogy érdemes-e megvenni pluszba. Arra gondoltam, hogy ezt a kettőt nem hátam mögötti falra szerelném, hanem egyiket az egyik oldalra, a másikat pedig a másik oldalra. És nem a rendszerhez, hanem a hangkarimhoz csatlakoztatnám. Szóval lenne egy olyan 7.1-em, ami valójában 5.1+2.0(vagy rosszul gondolom?
) Szerintetek? Mennyire jó ötlet??? 
Am X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro hangkarim van, ami 7.1-es.
-
Vézol
csendes tag
-
MaciG
addikt
Skacok, nagyon durva, hogy a szoba nagysága, hogy visszafogja a cumó teljesítményét
(itt a mélyre gondolok). Nekem egy ~12 négyzetméteres szobában van, de most volt feles időm, és átraktam egy ~28-as ba. (öcsém szobája), ugyanazzal a beállítással, (pc-t is vittem), és mintha egy teljesen más rendszer lenne, ott brutálisan szólt. 
-
Darko_addict
őstag
Azzal kapcsolatban, hogy búg mikor nem szól a zene és csend van. Próbáltam fórumokban választ keresni, de nem találtam és így fordultam hozzájuk. Technikai kérdéssel nekik írtam, nem tudom mennyire felkészült a magyar supportos. Úgy tudom /gondolom/, hogy csak garanciális dolgokkal foglalkozik.
-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Egyébként miért írtál nekik?
Sokkal jobb,ha felhívod a magyar supportot.
-
Darko_addict
őstag
Megjött a válasz. Nem rezonál, hanem "zümmögő" hangot ad. Ez a hivatalos.

Itt a válaszlevél tárgya:
"As I understand, your Z-5500 is causing a buzzing sound. I'd be happy to help you with this.
Please try the speaker system in another location, as this can be caused by the electrical wiring in the house. I would also suggest trying another audio source to make sure that is not the source of the issue. If neither of these steps are of any help, then simply return the product to the point of purchase for warranty exchange."
-
Darko_addict
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Hali.
Épp most olvastam egy Logitech egérrel kapcsolatban, hogy 3 év garit kapott rá, tönkrement, de azt már nem gyártották ezért megkérdezték tőle milyet akar helyette.
Hangszerkónál lehet máshogy megy.
-
Darko_addict
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Írtam privit.
-
ricshard444
veterán
Sziasztok
Tönkrement a Z-2300am mélynyomója, de van rá gari
Ez a gariztatás hogyan zajlik?
Tudtommal nem is nagyon gyártják már, akkor mire lesz cserélve,és hogy adom fel? -
EyEsOnU
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
hali, engem majd érdekelne mi lett a történet vége, mert nekem is rezonál a cső a mélyládában... nincs 2 hónapos ez a sz@r

-
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Jah, azt hittem azt kérded, amit beszéltünk pü-ben(de mind1, +írom mire gondoltam). Örülnék, ha meg tudnád kérdezni.

-
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Vagyis megérdeklődted, ami engem érdekelt?
Ne kímélj! 
-
Turbolada II
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A hangszóró inkább elviseli a teljesítményt, nem leadja.

Az 505W mese, a Z5500 torroid tápja a mérete alapján saccra olyan 200-250W-ot tud. -
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Javasoltam volna másik fórumot, de az jelenleg nem elérhető

-
Darko_addict
őstag
Próbáltam írni SG fórumba, a subládám rezonálása miatt, de... :-D
Megírtam a szöveget, elküldtem, és látom, hogy utolsó üzi 2008 szeptemberében ment. :-D Kész hulladék lett az SG. Nagyon sok ilyen fórummal találkoztam már náluk... :-/ -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Most, hogy új helyre került a SUB, beplayáztam az HDEND AudioPhile AIR teszteket megint. Mit is mondhatnék, csak megerősíteni tudom az alacsony és nagy hangerőn leadott teljesítményeket. Hiába fogjátok nagyon hangosnak hallani már 20%-os hangerőn, nem lesz az igazi. :-/
Én igazából, nagyon amatőr vagyok, de valaki biztos el tudná magyarázni ezeket racionálisan, nem csak "hallás" alapján.A nappalinkban van egy nagyon komoly szett, annak a tisztaságát nehéz kétségbevonni és ahhoz hasonlítva ez a Z5500 kevéssel marad el. Hiába fikázzák sokan... Meg, hogy a kicsik nem adnak le 15W-nál többet... igazából nem érdekel...
505W RMS jól hangzik, meg jó mondogatni másoknak, de annál sokkal fontosabb, hogy te komfortosan érezd magad hallgatás közben illetve neked tetszen, ahogy szól.
Sokan irigykedésből fikázzák le, közben otthon egy 2.0-ás 5+5W-os noname speakerrel hallgatják a zenét. -
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
Én sok esetben a használt-tárgy híve vagyok (főleg az olyanoknál, mikor kicsi a kockázat, pl. használt PS3 játék), de így, hogy újonnan vettem meg, 2 évig biztosítottak arról, hogy élvezhetem a társaságát. Nem kell azon aggódnom, ha tönkremegy, kidobtam ~100k-t.
Nem tudom, mikor tönkrement másnap az új Z5500 nagyon megingott bennem a bizalom. Pl. egy Onkyo vagy Yamaha erősítőt megmertem volna venni 5 éves használtan is, de Z5500 esetén másodjára már nem fektettem volna be bizonytalan forrásba.
Meg ezek teljesen más elektromos bizbaszok, mint egy erősítő. Azok strapásabbak. Én úgy gondolok ezekre a modern, összetett eszközökre, mint a városi, hobbi terepjárókra, amiket ha kiviszel a sárba és tengelytörtést kapnak. :-D -
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Hali
"szar van a puncsostálban".
Ez tetszett! 
Akkor sztem felejtős.

Am kib... Szóval nagyon szerencsés vagyok én is...
1ik szomszédunk a Takarékszövetkezet, a másik oldalon a szomszédunk a tájház Nyáron szoktam is a tájházasoknak dobolni(mert itt fenn a szobámba még dobszerkóm is van, de lehet ki lesz víve ha +jön a Z5500) akkor mindg az arcukra fagy a mosoly.
Az én szüleim is nagyon elnézőek, főleg Faterom. Néha mondja is, hogy nem zavarja, ha dobolok, miközben ő alszik(persze nem éjszaka) Bár ahogy anyumat ismerem, nem fog tetszeni neki a dübörgős mély... De majd megszokja. Minden dologhoz idő kell 
szerk.:Am 47,5%-ban játszom, szintén 47,5%-ban zenét hallgatok, és csak 5%-ban nézek filmet(az adatok pontosak!
)... Valahogy engem nem kötnek le a filmek... Egy jó játékot 1000X többre nézek! Habár ilyen hangcuccal lehet filmet is többet fogok nézni! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jah, küldtem egy pü-t!
-
Darko_addict
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
Szia.
Én beleugrottam egy hasonlóba, bontatlan volt (tényleg totál bontatlan), aztán másfél napig bírta és... távozott. Utána gond volt a gari körül és a végén megegyeztünk a taggal, hogy visszafizeti a vételárat. Aztán inkább egy neves helyi boltból vettem, aminek a háttere tutira tiszta! Drágább volt, de teljesen kockázatmentes a garija. A webshopoknál is történhet olyan, hogy nem adnak számlát és akkor máris "szar van a puncsostálban". :-D
Én közvetlenül a Z-5500 mellett kipróbáltam egy Z-2300-at és azzal sem lett volna bajom, ha helyhiányban küzködtem volna. Szóval szerintem az is egy korrekt választás.
Halk hallgatással pedig az a tapasztalatom, hogy hiába hallgatod 20%-on 100%-os subbal, lófing sem ahhoz képest, ha 50%-on hallgatod 50% méllyel. Egyenesen arányos minden. Kell lehetőség neki, hogy megmutassa mit tud. Ha meg állandóan rinyálnának a szomszédok, akkor élvezhetetlen. Mert paráznod kellene, mikor jönnek át megint. :-D
Szerencsére nekem apámék is elnézőek és nem zavarja őket, ha egyszer-egyszer megtekerem, de szomszédhoz ez még nem hallatszik át csukott ablakokkal.
Hangerőhöz visszatekerve. :-D
Legjobb élményem vele egy DTS-es "Eredet" című film volt. Gyönyörűen szólt, és minél hangosabban hallgattad, annál aprólékosabb zajok is kihallatszottak. Susogás, lépkedés, sokkal finomabb, mintha halkan nézed és csak az erősebb hangok jönnek át. -
Satyricon
addikt
Skacok
Az egyik ph-s srácnak van eladó Z5500 cucca 65-ért. Állítólag a PID-je R030. A cucc még be van csomagolva, csak a dobozát bontotta ki. Van 20 hó gari is, csak az a gáz, hogy nem Magyarországra szól. De azt mondta, hogy el tudja intézni az itthoni gariztatást, mert van kapcsolata a Logitech-el. Nemtom.. Meg merjem-e venni. Szerintetek?

-
Vézol
csendes tag
Szép dolog lenne megküldeni egy kb. 12 nm-es szobában, társasházban?

Még nem vásároltam ilyen terméket, azért kérdezem, ha mondjuk halkan akarom hallgatni, akkor, hogyan produkál? Szépen szól akkor is?
Keverőre csatlakoztathatom zongorával, mikrofonnal, számítógéppel, DVD lejátszóval, gitárral?
Vajon melyik eszközön milyet szól?
Mennyire hátrány a kisméretű szoba?
Köszi előre is. -
PiE137
senior tag
Edifier mint márka jónak számít?
Néztem egy jó kis 2.1-et, bár nem olcsó...
Fadoboz, 150W, ilyesmi... szól gondolom...
-
Satyricon
addikt
válasz
üzenetére
Itt a cikk:GS 2005/3 - Nehézfiúk csatája erős hangokkal
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na és vajon melyik a győztes? Hát persze, hogy a Z5500
Már vagy 20szor elolvastam a cikket, teljesen bele vagyok bolondulva...
Nem bírom ki Febr 10-ig

Szerk.: Ha néhol olvashatatlan szóljatok és javítom! Am érdekes, hogy az 5-6 év alatt nem sokkal ment lejjebb az ára.

-
Kleroo
veterán
Szerintem vegyél egy márkás,jó erősítőt.
Szánj rá sokat. És vegyél mellé egy jó,ámde használt hangszórópárt.A páromnál egy hasonló kombó fut. Van egy régi,kiváló sony erősítője. Vettem neki firssen felújított videoton hangfalakat.12ért párját.
Mit ne mondjak....hangszeres zenében veri a z5500at is.
És a mélyei is kiválóak.Ráadásul 80w-ja eléggé beszólná a 12nm-ed.Szóval én vennék egy erősítőt 80 körül.Így később lesz honnan fejleszteni,És jelenleg vadásznék hozzá egy frankó használt hangszórópárt.

Sokkal jobb,és időtálóbb megoldás,mint egy ekkora szobát teleszórni hangszórókkal.
És ha jó terméket veszel,az 15év múlva is szólni fog.Ellenben a logitech szerintem max 5évet megy el javítás nélkül.
-
törölt tag
Két polcsugárzó egy sztereó erősítővel nem játszik? A használt piacon (AVforum, AVX) baromi jó dolgokat ki lehet fogni. Ha bika hangfal kell, akkor itt van pl. egy Magnat, de kis zsobába szerintem ezt sem érdemes beállítani.
Satyricon: Beteheted a cikket, én kíváncsi vagyok rá.

-
PiE137
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Akkor légyszi írjatok alternatívát, h egy ekkora szobába mit érdemes venni.
Nézegettem a Z-2300-ast is, de jóval gagyibbnak tűnik, meg már elég nehéz beszerezni, minden online boltban csak rendelésre van...
Nekem főleg az a lényeg, h szép tiszta hangja legyen (ha lehet THX), és azért kakaó is legyen benne, ha feltekerni van kedvem... -
Satyricon
addikt
válasz
üzenetére
Okés, köszi
Már nagyon várom. Tegnap éjszaka felébredtem, de már aludni sem tudtam az izgatottsától
Azt hol van még február 10... 
Szerk.: Am pár napja előszedtem régi Gamestarjaimat és abba találtam egy két oldalas cikket, a Z5500-ról és még három 5.1-es hangcuccról.
Ha gondoljátok, szívesen megosztom Veletek.
Bár újat nem fogtok belőle megtudni szerintem
Vagy mégis? 
-
törölt tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szívesen, örülök, hogy sikerült elhelyezni!

-
törölt tag
-
Satyricon
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ha kisebb hangerőn hallgatja/uk majd, kisebb lesz az esélye, hogy tönkremegy... Szerintem...
Bár szívesen cserélnék olyannal, akinek legalább 25m2-es a szobája

-
Darko_addict
őstag
Attól függ panel vagy magánház. Nekem is "szoba-gondok" voltak. Én sem olyat vettem amilyet akartam először, ezért beértem "csak" ezzel. Állványosat akartam összeállítani magamnak, de a padlástér és az átrendezhetetlenség miatt, nem fértek volna hátra. Rossz a kialakítása.
Egyébként egy nagyon jó választásnak tartom. Nekem mélynomó fétishem van...
Azt mondják kis szobába nem tudja "kiszólni" magát. Meg mivel kicsi a tér, ezért 20%-nál olyan hangosnak fogod tartani, mint más -mondjuk aki nagy nappaliban tartja- 80%-on. Panelben volt kisebb szobám, volt benne egy szekrény, TV, sz.gép, meg egy ágy és nem fért volna már be a mélynyomó. :-D Meg, ha azt veszed figyelembe, hogy egymás mellé rakod az 5 hangszórót, olyan, mintha lenne 2 nagyobb. Főleg, ha 5.1-be nyomod. Játék közben, ha lőnek a hátad mögött, robbantanak balról, és támadnak szemből, mind egyfelől jön, ami élvezhetetlen. Én nagyon élvezem, mikor COD-ban hallom a lépéseket hátulról és gyorsabb tudok lenni a ktsgnél... :-D :-DTudom milyen az, mikor megakad egy gondolat az agyadban és elmélyül, alig lehet kiverni.

Z5500 ötlete mondjuk.
Én spec. egy 2.1-et vennék a helyedben. -
Satyricon
addikt
Hali
Nekem valamicskével nagyobb a szobám, 16-17m2. Rengeteg hsz-t elolvastam ezzel kapcs.ban, hogy kis szobába érdemes-e ilyet venni. Nagyon megoszlottak a vélemények.
Engem például nem tudnának lebeszélni a cuccról, 1-2 héten belül meg is veszem.
Ezzel csak azt akarom mondani, ha nagyon tetszik, sztem vedd meg, mert ha kisebb cuccot veszel, az nem fog ilyen jól szólni, és bánni fogod, hogy nem Z5500-at választottad! Viszont ha csak az árát nézed és beéred kisebb teljesítményűvel, akkor nem mondtam semmit. 
Am ha jobban megnézitek... Némelyik kocsiba is olyan durva teljesítményű hangcucc van, hogy az csak na... Feltenném én a nagy kérdést: Mi a francnak olyan kis térbe akkora überbrutál teljesítményű hangcucc???
Lehet h*lye példa volt... 
A lényeg: Minél nagyobb térbe rakod, annál szebben fog szólni a térhangzás miatt! Remélem jól mondtam

-
Kleroo
veterán
Szerintem sok értelem nincs.

Sok hülye van, sok videót töltenek fel.
(most nem sérteni akarom a kis szobásakat
)Ennek a rendszernek,főleg 5.1 léte miatt a 12nm nem valami nagy.
Spórolj nyugodtan.Vegyél valami kisebbet
Vagy valami frankó stereo cuccot,ami nem 100000w-os,hanem gyönyörű hangja van
-
PiE137
senior tag
Szevasztok!
Tervezek egy ilyen szettet beújítani, mert kezd megint jó árba mozogni...

Viszont a szobám elég kicsi, olyan 12négyzet körüli...

Van értelme ebbe is, ha mondjuk "visszafojtva" használnám? Sztem az 505W amúgy nem szobába való sehogy se, szal 20-25-be se sokkal értelmesebb dolog...
Jutyúb videókat nézve viszont mindenki szinte egy 2négyzetes lyuk köré teszi az összes szatellitet, max a mélyet dobja arrébb...
Kérek tapasztalatokat kis szobában használóktól! Köszi.P.S.: A Xonar D1-em ugye jó lenne hozzá, nem kell másik kari?

-
Mazsul
tag
Sziasztok. Problémám van a Z-5500-al.
Bármelyik bemenetre kapcsolom a rendszert, azt írja, hogy DD 5.1-es jelet kap, még analog csatlakozóra állítva is. Ha nincs rászúrva semmi, akkor is. Természetesen hangot nem ad soha. Noise teszt lemegy. Házilag orvosolható a probléma? Vagy szervizes? És ha szervizes csakis logitech szakszervizbe vigyem? Gari már nincs rá. Válaszotokat előre köszönöm. -
evko
aktív tag
Sziasztok!
Valakinél Pesten ki tudnék próbálni egy sound touchot????
Van 1, de nincs hozzá hangcucc....
Ki kellene próbálni, megy-e... Kívülről tökéletes, szétszedtem, de csak annyira, hogy megnézzem, égés vagy valami sérülés van-e rajta, de nincs.
Szóval, eszétikailag 100%, tökéletes állapot, már csak ki kellene próbálnom, megy-e... Ha igen, akkor még talán eladóvá is válik..
Léci valaki jelentkezzen, akinél 5 perc erejéig kipróbálhatom, nagyon fontos lenne, ne porosodjon már itt....
JA, én Pesten lakom.

-
Satyricon
addikt
Srácok.
Az igaz, hogy az újabb modelleknél, a soundtouchon található kéken világító bekapcsológomb helyett, egy otromba jack csatlakozóhelyet tettek?
Remélem nem, mert most szeretnék ilyen cuccot venni, méghozzá újonnan, és úgy baromira nem tetszene így az ST! 
-
Darko_addict
őstag
Rendezgetem a könyvjelzőimet és találtam egy Szünetmentes tápegységek tesztet, hátha hasznos lesz valakinek.
http://ipon.hu/?art=923
Drk
-
Darko_addict
őstag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Nem akarok túlozni, de 8 éves HIFI-n való hallgatás közben is érezhető volt minimális különbség, nem hogy egy THX-es 5.1-en. Ajánlom továbbá -még ha nem szép dolog is-, valami krekkeltet szedj le, nagyon sok az extra benne, ha minden "tulajdonsága" fel van oldva. Nagyon szépen szétválasztja a hangokat. Filmeknél pedig MPC Home Cinema-t használok. Sajnos jetAudio filmeknél nekem nem jó. Nincsenek hangok, csak háttéreffektek. Vagy ha van is néha, akkor nagyon-nagyon halk.
-
Macgyver89
csendes tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Tehát te is a Jet Audio-t ajánlód lejátszóként a winamp helyett?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Öreg hiba. :-D
jetAudio powa! -
Darko_addict
őstag
válasz
üzenetére
Szia.
Megvettem -végre- a kábeleket a hátsó szatellitekhez, így már szabadabban tudtam mozgatni a mélyet. Bár most más lett rövid... a 3 szálas audiokábel.
A THX és a Te ajánlásod alapján egyértelműen megmondható, hogy jobb a mély hangzása, mint a sarokban. A kettőt összehasonlítva, el tudtam dönteni, hogy a sarokba állítva valami nem stimmelt vele. :-/Köszi!

-
Darko_addict
őstag
Kicsit átfogalmazom az előzőt. Nem tudom, lehet félreértettél. Arra gondoltam utóbb, hogy sokkal könnyebb a zene minőségét megválasztani az adott rendszerhez, mint csak a 4 megabites zenékhez venni direkt hangrendszert. Olcsóbb és egyszerűbb is, és így már kevésbé igaz a megalomania jelző. :-P
-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Egyébként nekem hatalmas gyűjteményem van Nagy felbontású zenékből,és mindegyik 1000x szebben,és dinamikusabban szól mint a cd variánssa(ami szintén hiteles forrásból van)
Azonban egy vakteszten eléggé megbuktam(placebónak titulálom a hallott különbséget)
Így marad az,hogy a nagy felbontású zenék sokkal jobb mastert,odafigyelést kapnak,mert igényeseknek készülnek. Azonban ezt a minőséget Cd-n is ki lehetne (akár) hozni.
Nekem legalábbis ez a konklúzióm az alábbi eset(ek)ből.De a mai prog-house,trance,dance,rnb világban nincs dinamikatartomány. Minden zene loudnesses sokmély-sokmagas trágya.
(egyébként rengeteg ilyen zenét is kedvelek.) ) -
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ez a nagyfelbontású zene sokmindentől függ azért

Még Z-5500on is hallani különbséget(habár nem feltétlenül a szett érdeme)
De egyébként a nagyfelbontású zene,még szuperprofi cuccokon sem gigantikus különbség.
Messze nem akkora,hogy egy 200ezres szett helyett 2milliósra költsön az ember.Kicsit már a gigantománia-placebó irányába megy el a dolog.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Olvastam valamit ezekről a bazi nagy bitrátájú zenékről. Nem akarok hülyeséget mondani, de ilyen minőségű zenéhez speckó cuccok kellenek. Mondjuk Jackhammer. Az viszont tény, hogy vannak olyan extrém bitrájtájú zenék, amik szétszaggatnának egy "kis" hangfalat, és a kábel sem bírná... Azokat Jackhammerrel nyomatják.
Szerintem Z5500-hoz (és más millió alatti cuccokhoz.
) elég a "sima" Flac v. Ape. -
schawo
titán
válasz
Macgyver89
üzenetére
Xonarnak van valami izéje a mély hangokkal, mások is panaszkodtak zene alatti mély problémákra 5.1-es rendszereknél. Beállítási hiba. Látogass el a Xonar fórumba, ott lesz rá megoldás.
(#9407) Balika911 Nekem is van egy kupaccal

-
schawo
titán
válasz
Macgyver89
üzenetére
Létezik 24/96-os FLAC, annak szokott ilyen bitrátája lenni, de az csak a hely pazarlása, legalábbis egy Z-5500-on.

Ha filmnél van elég basszus, akkor zenénél is kéne lennie. Milyen hangkártyát használsz?
(#9402) Macgyver89 Valóban téves volt
-
törölt tag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Ismert a gyenge mély hiba. Ha nálad is ez a gond, akkor sajnos nem lehet vele mit kezdeni, max. cseréltetni a szettet.
Érdemes lenne letesztelned egy jó dübörgős DVD filmmel is. Ha úgy rendben van de zene alatt nem ok, akkor nem tudok okosat mondani, csak hogy tekerd fel a mélyet, vagy EQ-ból erősítsd. Hogy lehessen mihez viszonyítani, én olyan 4 egység körül tartottam a láda hangerejét, úgy már szépen lehetett érezni. Nagyobb hangerőn filmeknél már rezonáltak is a dolgok a szobában.
A FLAC bitrátáját elírtad, mert az CD-nél is "csak" 1411 kbps.

A #9401 valószínű téves hozzászólás volt, előfordul, hogy félrenyomja az ember.
-
schawo
titán
válasz
Macgyver89
üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- 2K Gamer PC - Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti / B550M / 32GB RAM 3600MHz / 1TB SSD / 650W Silver
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP ProLiant DL360p Gen8 1U szerver (2x Xeon E5-2667 v2, 32GB RAM) + RACK SÍN!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nade kéremszépen... Ennek is meg van az oka: Baromira kényes a cucc, némelyik széria könnyen megadja magát...
Szal annak a nevét kellene tudnom, aki vásárolta a cuccot. Vagy tévednék?
Nem akarok használt, szétzúzott, Z5500-at venni, mert amilyen szerencsém van a drága holmikkal, tuti megdöglene pár napon belül!!! Inkább kiadok érte többet, csak legyen bontatlan, zsír új, és eredeti, vagyis nem kamu garival! Ezzel most nem azt akartam mondani hogy ami itt van eladó ph-n azok sz*rok, hanem azt, hogy Veled ellentétben én tuti megszívnám a használt cuccal... 

Am nem egy hardvert vásároltam már tőlük, tudom, ha megrendelem, nem kamuznak, másnapra beszerzik a cuccot.

Úgyhogy részemről tárgytalan a dolog... Szerintem maradok az Iponnál, igaz, 20.000 Ft-tal kell többet fizetnem emiatt, de legalább papíros, és 24 hó gari van rá... 

Naponta 1-2 hsz... Nem jó ez így...

Az én szüleim is nagyon elnézőek, főleg Faterom. Néha mondja is, hogy nem zavarja, ha dobolok, miközben ő alszik(persze nem éjszaka) Bár ahogy anyumat ismerem, nem fog tetszeni neki a dübörgős mély... De majd megszokja. Minden dologhoz idő kell