- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
Melack #76783 üzenetére
Azért, ha itthon kötsz egy 190 lovas autóra 25 év alatt biztosítást, az is lesz egy havi minimálbér, simán. Az átírás meg még másfél havi.
ÉS ha jól emlékszem, odaát a kötelezők kicsit normálisabban működnek, mint itthon. Pl. kapsz kérdés nélkül bérautót, ha kiütik alólad a kocsidat, meg ilyenek. Itthon meg a szarrágás megy, némi fillérb..ással kombinálva, ha fizetni kéne.
-
aero.
veterán
válasz
Melack #76783 üzenetére
GoCompare vagy Moneysupermarket a gyűjtőoldal, de a biztosítók oldalán sokszor kivétel nélkül jobb ajánlatot kapsz, párat nem is listáznak, ahol a legolcsóbbat kapni (az én profilomhoz, teszem hozzá).
Néztem automatákat is, de vagy még messzebb voltak, mint ez, vagy drága biztosítást kaptam rá. 1 másodperc van majdnem a 0-100-as gyorsulásuk között.
-
w333
félisten
válasz
Melack #31101 üzenetére
Nem tetszenek ... illetve félek is tőlük (gyengus autók, volt hozzá szerencsém)
(#31102) Anakin007
Hát pontosan ez az, az Opel a tipikusan olyan autó amin minden héten valami misztikus módon de biztosan elromlik valami, hatalmas cumi olyan mint egy fürdősk*rva ... pedig tényleg megadok neki mindent, asszonynak már legalább 10X elmondtam ha Opelt szeretnék venni akkor vágjon pofán hogy ébredjek fel !
Nem tudom mennyire jók ezek a G Astrák, de a fürdősk*rva Vectrától csak jobb !
-
válasz
Melack #28598 üzenetére
Állítólag egy hulladék az a VM Motori dízel motor, hengerfejrepedés, pár évente többszázezer forint biztosan elmegy rá. Sokkal olcsóbb ha veszel egy V6 benzinest és gázosítod. A főnökömnek is ilyen, bár megeszik 16-20 litert gázból, még mindig olcsóbb mint a dízelt fönntartani, és mivel csak 5-6000-ret mennek évente nem gond.
DE! Van magyar Voyager club, ott érdeklődj. -
válasz
Melack #28598 üzenetére
Ismerős vett taxinak, csak aztán hamar befosott, azt hiszem a porlasztók, darabja 200+ -ért annyira nem mókás. Valami bődületes nagy összeget mondtak neki javításra, aztán inkább eladta. Sokat eszik, a fazon finomkodós nagyon, de 10-12L gázolaj szemrebbenés nélkül lefolyt a torkán a gépnek, van hogy több is. Cserébe nagyon kényelmes és brutális nagy, 7 személynek kényelmes simán.
(#28599) zack 8L-ből eljár vele?
Mondjuk amiről én beszélek az 2.8-as volt.
-
trassher
addikt
válasz
Melack #27562 üzenetére
10w40-ből eneos szerintem jó ár/érték arányban. Én az 1.4-es astrába 5w40-es szintetikus eneos-t használok és tökéletes. Nem fogy, hidegen is halk vele a motor.
Gergőke88: Nem csoda hogy nem ette az 1.8-as motor. opelforum.hu-n se ajánlja senki a gyári gm olajat, gondolom nem véletlenül.
-
-
szőröscica
addikt
válasz
Melack #27488 üzenetére
Az csak költségmegosztás, nem üzletszerű személyszállítás.
Egyébként én megértem a taxisok elégedetlenkedését, de valljuk be, pattogás helyett fejleszteni kellene inkább. Az Überben pont a megbízhatósága és egyszerűsége jó. Tudod, hogy ki fog jönni, mennyibe fog kerülni, nem kell idióta diszpécserekkel beszélgetned, látod a térképen a dolgokat, nincs készpénzmozgás, tudod értékelni a sofőröket, stb.
-
roberto211
őstag
válasz
Melack #27242 üzenetére
Én busszal mentem.. Eteléről-bikás park 103 al , innét meg sima 7 es zugló vasútállomásig.. Ez már jóval több mint egy óra és mindenhol kell minimum 8 percet várni... Sok.....
Aki egy óra alatt megjárja Lőcseiről zuglóba az utat tömegközlekedéssel, metró nélkül annak grat.
-
válasz
Melack #27054 üzenetére
Ez már lassan 20 éve volt És az oktató megmondta h ugyan ő szívesen foglalkozik vele, de nem látja benne a szikrát sem. Viszont apuka hivatásos mentő sofőr volt, ezért kellett a jogsi. Illetve kellett volna.
(#27055) trassher: igen. Ugyanakkor 5. alkalommal még megvolt a jóindulat nem találták menthetetlennek és kapott lehetőséget extra óraszám felvételére.
(#27057) Motion_Blur: nővérem jó példa . Ő is megszerezte de rá kellett szólnom hogy ne kettesben menjünk már végig a Szegedig tartó utat. Igaz az ex férje azért csináltatta meg vele, mert "ha el akarják venni a jogsimat, majd azt mondjuk Te vezettél"
-
trassher
addikt
válasz
Melack #27052 üzenetére
Igen sajnos ez elég gyakori.
bitpork: Már ötödik alkalommal is pesten van a vizsga pszichológussal együtt nem? Egyik barátom is ötödjére ment át, hátul ült a vizsgabiztos és a pszichológus. Akkor ott átment valamilyen csoda folytán. Egyszer ültem mellette, többet nem volt bátorságom.
-
roberto211
őstag
-
válasz
Melack #26907 üzenetére
Városban a 0-60 lenne korrekt, mikor mondjuk be kell sorolni, illetve a rugalmasság, 2-esben, 3-asban 30-ról meg 40-ről hogy lódul meg. A 0-100 csak jóleső dolog. Olyan ritkán szokott kelleni, mint mikor felhajtassz pályára egy visszafordító után és fel kell venni a sebességet rövid idő alatt (pl. pesten egér útról az M1-M7-re).
-
Skillet
addikt
válasz
Melack #26633 üzenetére
Az, hogy egy átlagosból valami visszataszítót csinál?
Szerintem meg egyszerűen csak nem látunk bele az ilyen emberek fejébe. Van, aki mindenhová hangszórókat csavar. Van, aki minden szart krómosra cserél. Van, aki rózsaszínre fújja a felniket. Na és van, aki mindezt együtt teszi.
Egyszerű ízléstelenség. De ha a madárnak ez jó, had csinálja. Nekünk addig jó, amig vannak ilyen pojácák. Van kin nevetni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Melack #24286 üzenetére
Azért iírtam, hogy meg kell nézni máshol mennyi az ilyen szolgáltatás.
Ez csak egy lehetséges alternatíva.
Bandus: A jó és időben cserélt olajat minden gép meghálálja (főleg a turbósok érzékenyek rá). Szóval a nagy nevekből de csak megbízható, ismert forrásból, mert sok a hamisítvány a piacon.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Melack #24275 üzenetére
Nekem egyszer volt de az nem én fizettem* szóval nem tudom. Körbe kell nézni, hol mennyi ez a szolgáltatás.
*: Határ előtt egy Szlováknak széthullott a C5-je, hívta a Autklub-ot de mivel ő külföldi nem szerződhetett velük, így az én nevemre lett megkötve a klubtagság (amit ott helyben kifizetett a fazon). Így őt eltrélerezték nekem meg lett 1 évre ingyen egy klubtagságim.
-
-
Skillet
addikt
-
deicide
veterán
válasz
Melack #19865 üzenetére
Ja, minusz 2 kiló. Egyikük mondta is, hogy kicsit jaffás lett a naci.
atos19881101: 200 felett csak pályán vagy autóúton, tükörsima aszfalton. (Qru azért kivétel volt a 7-es úton pár mp erejéig). 90-es szakaszokon azért bátor dolog lenne az a tempó, ott 130-140-nél többel nem szoktam ökörködni.
-
válasz
Melack #19820 üzenetére
Nekünk másfél volt legutóbb.
Egyébként Zalasárszegnél van egy beépített traffi, eddig kint volt a lakott terület tábla de most nem láttam.. biztonság kedvéért 50-nel mentem (tudom, hogy még nincs bekötve), nincs erről valahol információ, hogy hol mennyivel lehet? Nem találtam sehol.
-
gaborbol
őstag
válasz
Melack #18826 üzenetére
Kozben talatam kepet rola, nekem ez volt anno:
Csunyanak most se csunya, raadasul gyari sport volt gyari premium hifi-vel. Jol is ment jol is szolt, hangja meg olyan volt mint egy csonaknak , de azert 520.000 km utan mar felmerulnek kerdesek az emberben
Parszor megkerulte mar a fodlet.
En is Eurovan-t neznek a helyedben.
-
gaborbol
őstag
válasz
Melack #18746 üzenetére
Nekem konkretan volt egy ilyen, 314K vagy 317K merolddel adtam el akkor mar igen csak logott a bele. Orszaguton 10.5l-el elment, de varosba valoban beverete a 15 litert, telen meg szerintem tobbet is.
Se az automataval se magaval a motorral nem volt gond, de lengescsillapito, futomu mar oda volt rajta, gumik is csereerettek voltak , egyszeruen nem erte meg bele penzt rakni.
Szerintem ebben a korban szinte az osszesnek ez lesz a gondja, hogy senki nem nagyon kolt rajuk, mert hmmm... Nem tudom, hogy szol a mondas szo szerint? Ennek mar tobb a multja mint a jovoje?
probalok kepet keresni rola, de nem talatam egyenlore. Szerintem, 2011-be eladtam, kivul-bellul akkor is szepen nezett ki, persze azert, mert a bontoban vagonszam allanak nalunk kabatgombert viheto hozza barmi. -
parandroid
félisten
válasz
Melack #18774 üzenetére
Ja, persze Espace, nem Eclipse, közben zajlik körülöttem a családi élet, és nem mindig hallom a saját gondolataimat.
Ha könnyen pakolható kell, akkor a tolóajtó miatt +1 a Mazdáknak, és a Kia Carensnek, az igen praktikus dolog. Illetve tényleg nézzetek meg pár furgon-alapú kisbuszt.
p
-
parandroid
félisten
válasz
Melack #18770 üzenetére
Ha a 7 ülés nem szempont, csak a tágas utastér és a komoly rakodási potenciál számít, akkor személyautósított Opel Combo, Peugeot Partner, Renault Express/Kangoo, Ford Transit Tournier esetleg? Vagy ha már kisbusz, akkor Vivaro/Tranpsorter/Vito/stb. személyszállítós változata? Ha mindenképpen olcsó régebbi egyterű, akkor még talán Kia Carens, bár hasonlóan ritka, mint a Mazda MPV, vagy a Voyager.
Ha mindenképpen egyterű kell, akkor vagy régi Eurovan (508, Eclipse, Ulysse), vagy az obligát Sharan/Galaxy/Alhambra vonal.
Kisebb, kompakt SUV esetén C-Max, Mazda 5, vagy egy régebbi Grand Scenic, vagy akár Picasso. Mitsubishinek volt még valami Space Star, vagy milyen nevű modellje, az sem mai csirke, de elvileg az is valami korai mini-egyterű, pótülésezhetően, meg minden.
De a keret személyes véleményem szerint nagyon szűkös lesz, és bőven kényszerülsz majd kompromisszumokra, szóval inkább olyat vegyél, ami a legmegbízhatóbb forrásból jön, és a legjobb állapotban...
Remélem, tudtam ötleteket adni.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
Melack #18760 üzenetére
Erről mi a véleményed?
Ez a 2.5-ös moci még nem CR, szóval ugyan nem 5.5-öt fogyaszt, hanem mondjuk 7.5-öt, de nincs vele sok gond. És nem 15-öt, mint az említett Voyager.Kintről is lehet hozni ennyiért.
-
-
-
-
tresh
veterán
válasz
Melack #17631 üzenetére
A hatályos rendelet szerint az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni:
M31 es autópálya teljes szakasza
az M43 autópályának Makói csomópont és az országhatár közötti szakasz,
az M60 autópályának a Pécs délnyugati elkerülő szakasza az 58. és 5826. számú utak között,
az M85 autóút,
az M86 autóút,
az M8 autópálya,
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bluering Libra irodai forgószék
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest