- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
válasz
Morris #92551 üzenetére
Vilikével értek egyet, először érdemes beszélni róla, lehet a másik fél nem is érzi, mi ezzel a probléma. Nálunk a sarkon (két háznyira) van egy kozmetika és egy fogászat, az "ügyfelek" rendszeresen előttem parkolnak, sokszor nem tudok a saját házam előtt megállni, kijárják, letapossák az utcafrontom (tudom, közterület, de na!) Egy ideig az alkalmazottak és az egyik tulaj is itt parkolt reggelente, mikor a munkába indultam. Mindkettőjükkel beszéltem, udvariasan, de határozottan elmondtam, miért zavar, hogy ide állnak (két autóval állok ki reggel, bosszantó, ha saját házam előtt nem tudok megállni az egyikkel, míg másikért visszamegyek.) Megértették, elfogadták, azóta (cirka egy éve) nincs ilyen problem. Velük. A vendégek más kérdés, miattuk a mai napig gondolkodom valamilyen korlátozó eszközön, elszórt szögeken, néha drasztikusabb dolgokon is...
-
kisza25
félisten
válasz
Morris #92546 üzenetére
Ezt amúgy nem értem, a kapu elötti rész az közterület, miért ne fordulhatnának meg ott elötted
Nekem is térkövezve van, én csináltattam.
Pl. Mikor az utcában csinálták az utat megbeszéltem velük hogy új kútgyürű kell, felszedték az egészet és visszarakták, a végét meg hozzáaszfaltozták az úthoz.
Csináltak f@sza peremet is neki, nekem van a legszebb hidam az utcában.
Annyi volt az egész, hogy megkértem a főnököt normálisan, kulturáltan, még a számom is elkérték, hogy szóljanak mikor csinálják. -
-v-
addikt
válasz
Morris #92546 üzenetére
Hát, ha meg jóban vagytok vele miért nem mondod az öregnek, figyi már, ha legközelebb jönnek a fiatalok, ugyan szólj már nekik? Vagy kérd el a fia számát, felhívod, hogy xy vagyok, bocs hogy ilyen miatt zavarlak, biztos röhejesnek tűnik, de lécci ne már.
Én nem vagyok ilyen. Bocsmá, hogy normálisnak tartom magam.
Hát elárulok egy titkot, mindenki másmilyen
és mindenki saját magát tartja normálisnak, de ha valaki nem 100%-ig a mi értékrendünk szerint viselkedik, vagy simán csak nem figyel valamire (ami ugye teljesen mindennapos
), akkor szerintem arra nem az a megoldás, hogy mindenféle megoldási kísérlet nélkül befeszülünk, elkönyveljük bunkónak és átmegyünk passzív agresszívbe .. hanem esetleg beszélni kell vele, meg megoldani, nekem meg ez a "normális" - szerintem itt azért elég karnyújtásnyira van a megoldás, beszélj az öreggel meg hívd fel a fiát, ha ez tényleg rendszeres és zavaró, aztán annyi. Ha meg az összes migráncs már a te portád elé szarik, akkor mehet ja a szöges villanykerítés
-
pit stop
addikt
válasz
Morris #92536 üzenetére
Sokan meg megszokásból vezetnek, és ha felújítás vagy más miatt jön a sárga vonal észre se veszi és benned van
(#92541) kurion: Mélygarázs tábláját igen fontos lenne tudni.
Amúgy szvsz. ott kellett volna rendőrt hívni, az a legtisztább.(#92542) TheProb. Gratu, sok balesetmenteset, szép járgány!
-
-v-
addikt
válasz
Morris #92523 üzenetére
Nem tudom, hogy járható e.
Azért kell megpróbálni, hogy tudd
bakker, nem hiszem el, a fotelből filozofálsz rajta, hogy "járható-e", ahelyett átballagnál és tök normálisan megkérdezed hogy van, és legyen már olyan kedves figyeljen erre?
Figyelj, bunkó. Ennyi. Ott voltam a kapuba. Ő is látott, én is láttam.
Miért nem a saját háza előtt forgolódik?Vagy lehet csak elindul, tele a feje a napi dolgokkal, és eszébe se jut, mert nem erre figyel.
Nem kell elkönyvelni senkit ilyennek vagy olyannak, csak mert nem úgy viselkedik pont, ahogy várod .. esetleg az elektromos kerítés előtt valami civilizáltabb konfliktuskezelés, pl. beszélni vele?nem a kapudba szart bakker, lehet az is, neki ez valamiért kényelmesebb volt, de ha beszélsz vele, simán elszégyelli magát, és nem csinálja többször.
Figyelj, bunkó. Ennyi.
Te mi vagy ember, kiscsoportos óvodás, hogy nem mersz átmenni szólni, hogy ugyanmár?
Ne legyél már ilyen láma, ez ekkora wasisdas manapság emberek között, hogy ha bármi issue van, esetleg meg kéne beszélni vele? Vagy ez mi a faszom, borsod ahol cigányok a szomszédaid, vagy mi a tököm -
pit stop
addikt
válasz
Morris #92523 üzenetére
Én úgy kezdeném, hogy beszélek vele. Megszokásból fordul, lehet nem is figyelt - de ha mégis, akkor sem gondolatolvasó. Egy próbát megér...
Ha jól értem ez elektromos változata annak amit korábban linkeltek.
Vagy az olaszok használnak sok helyen (itthon legalábbis nem nagyon láttam még) ilyen vagy hasonló láncos sorompót. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Morris #92515 üzenetére
Hát pedig, vagy kényelmes és drága, vagy kiugrasz és akkor jóval olcsóbb.
Hasonló megoldással csináltattam meg, mint pl az ALDI-nál vannak, de ezeket az oszlopokat ki és be lehet tenni és már 3 db megoldotta a problémát. Oké, nyilván oda kell menni, kivenni, vagy betenni, nem bentről az autóból, vagy a kanapéról irányítom, de 400 ezerből megvolt az egész, leásás, betonozás, anyag. Plusz egy kamera, ha valami barom neki tolatna.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Morris #88864 üzenetére
Van javított láncfeszítő ha jól tudom azzal elvileg oké lesz a csere után.
A kokszosodás nem user error hanem konstrukciós hiba azt sem úszod meg. A vegyszeres beavatkozás nem ajánlott mert több kárt okoz mint hasznot, a diószórás jó de az 120k körül van (Bögre nem rég csináltatta meg a Jetta 1.4 tsi-jén keress rá itt is írt róla).
mod:
A HF-esedés - ha nem ridegtartáson volt - akkor nem releváns igazából de használt autónál sosem tudni...
Meg inkább csak a 1.8/2.0-ra jellemző a tapasztalatok szerint (főleg az 1.8-ra). -
Magnum_
nagyúr
válasz
Morris #88864 üzenetére
sokszor ki lett már VAG topikban tárgyalva ez a TSI "probléma" ami legtöbb esetben user errorra vezethető vissza
apám opeljében ez az 1.4T motor van.
kb 40k km-t hajtott bele, még nem volt gond vele.az én TSI-mmel sem, abban mindjárt 136k km lesz
kiát kell venni szívóbenzinnel.
-
szőröscica
addikt
-
Kornel
veterán
válasz
Morris #34310 üzenetére
biztos németországban is kartelleznek, ahol többszöröse a biztosítási díjak az ittenieknek.
persze drágábbak a bérköltségek pl., de ott is ugyanannyiba kerül az anyagdíja a sérült alkatrészenek.az általad említett évi 17k szerinted mire elég?
pont azért ennyi, nem 100-200k, mert nem okoztál balesetet.
nézd meg mennyi lenne M-ban... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Morris #34304 üzenetére
A verseny hevében nagyon alacsonyra mentek az árak és rájöttek, hogy ez már nekik így nem buli. Minden biztosító drágított most. Esetleg egy-egy célcsoportban nem de általánosságban mindenki drágított. Látod, mindenhol drágábban kötnek neked...
A kedvezménynek ne dőlj be a marha magas árakból könnyű kedvezményt adni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Morris #34078 üzenetére
Hiába ha egy arra tévedő
pöstiboyrészer beléd vágódik az E39-ével. Dolgoztam biztosítónál és két dolgot megtanultam:1: annak van elsőbbsége akinek megadják
2: mindig a vétlen szívja meg (jobban)Nem azt mondom, hogy tankkal járj nyilván de nem csak te vagy az utakon ezt ne felejtsd el.
mod:
diablo1984: Nekem tetszik nagyon ez az új Lancer. Kár hogy csak ilyen hurka gyenge van belőle meg az overkill Evo verzió.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
Morris #32692 üzenetére
Vegyetek normális elektromos rendszerrel rendelkező autót!
Nálam a Nightbrakerek 2014 Augusztus óta vannak bent. Köszönik szépen, minden ok.
Azóta belement kb. 30k km, és éjjel-nappal bekapcsolt lámpával közlekedek, városban is.Declare: BP-Pozsony-Brno-Prága útvonalon, visszafelé Kutna Hora felé egy kis kitérővel.
Esküszöm, a 38-cas főút jobb volt, mint az autópályák. A Prága-Brno és a Brno-Pozsony szakasz cseh oldalán is vannak határozottan borzalmas részek. Valóban látszik, hogy csinálják, aminek eredménye, hogy rengeteg helyen van 80-as korlátozás meg sávszűkítés (néhol szerintem életveszélyesen szűkre is), szóval legalább a drágaság mellett lassú és kényelmetlen. Azok az új részek, amik kész vannak, tényleg jók, de abból van a legkevesebb. -
Skillet
addikt
válasz
Morris #30023 üzenetére
Világosodik. De akkor a lényeg, hogy nekünk még a 9-36 nem jó.
Akkor jó lehet az, amit linkeltem?
Akkor gondolom erősen ferdítenek. 0-13kg. Egy 13kg-os gyerek az mennyi idős? 1-1.5 éves?
És nálatok már fél évesen kinőtte a gyerek a hordozót. Vagy ha nem is nőtte ki, de kényelmetlenné vált számára... hmmm. Akkor inkább fél éves koráig használható sacc. Utána jöhet a következő szint?
Király -
Skillet
addikt
-
w333
félisten
válasz
Morris #28745 üzenetére
Persze hogy jó ... semmi baja nincs (csak felületi rozsda)
Tavaly nyáron políroztam az autót és úgy néz ki megint mint a hányinger ... az ajtórányitásokról meg inkább nem is beszélve
Én miért tudok vigyázni a másik tulajdonára ? más pedig lesz@rja és páros lábbal rúgja ki az ajtót ... ennyire sz@rnak bele ? de tényleg nem értem
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
xcds
őstag
válasz
Morris #27896 üzenetére
Az a baj, hogy kiszolgáltatott pozícióból szeretnél diktálni. Erre mondják, hogy fordítva ül a biciklin.
Azért kell hogy érdekeljen, mert neki úgy éri meg, hogy az alkatrészt is rajta keresztül veszed. És te mentél hozzá..
(#27902) gooool: Ha szervizben dolgozol, akkor mé nem csináljátok meg a kollégákkal
-
-v-
addikt
válasz
Morris #27896 üzenetére
Nem kell hogy érdekeljen, téged az a része érint, amikor a szerviz azt mondja, ilyen szolgáltatást nem nyújt a cégünk, hogy hozott alkatrészt szerelünk be, viszontlátásra uram. És akkor mehetsz oda, ahol nyújtanak ilyet
Ahogy ahhoz sincs semmi közöd, hogy miből áll össze a bevétele, akkor ahhoz sincs, milyen szolgáltatást nyújt. Olyat amilyenhez kedve van. Sajnos mi csak apple-t árulunk, androidos tabletet nem itt tudsz venni
(most akiről szó van az nyilván egy gyökér szerelő
)
-
-v-
addikt
válasz
Morris #27890 üzenetére
Te ott hibázol, a munkadíja úgy van kikalkulálva, hogy az alkatrészeken is marad haszna.
Van egy szerviz, x rezsije van, x bérköltség stb. és bejön y a munkából, alkatrészeken maradt haszonból.
Ha mindenki vinné az alkatrészeket, magasabb munkadíjat kellene felszámolnia, ahogy itt írják is.
Érdekesen gondolkodnak az emberek .. nekem ha szervizem lenne azt csinálnám, persze bontottat, tuning cuccot meg mindent amit a szerviz nem forgalmaz vagy nem elérhető alkatrész, azt hozhatsz, minden mást onnan vehetsz csak, vagy menj máshova szereld be magadnak
Egyébként meg kereslet kínálat. Ha nagy a verseny a szervizek közt, és nincs kereslet elég, akkor rákényszerül a számára kedvezőtlenebb feltételekre. Ha meg az ellenkezője, akkor te kényszerülsz rá, hogy elfogadd a számodra kedvezőtlenebb feltételeket. Nem a szerviz a geci, így működik a piac.
Nem fogok valamit olcsóbban elvégezni csak mert neked az a jó, ha drágábban is viszik mint a cukrot.
Akkor inkább azokból élek meg, jobban, te meg menj a sarki cimborához berakatni, nyilván más vevőkör lesz így a kettő. Csak a sarki józsibácsinak nem biztos telni fog azokra az alkatrészekre, meg gyári technológiára a kisebb bevételből .. ha igen akkor úgy, hogy ő dolgozik a szervizben egyedül, akkor meg annyi a kapacitása amennyi, sorbanállás van. Ha felvesz alkalmazottakat, nagy szerviznek fizeti a rezsijét, neki is több bevétel fog kelleni rögtönTudod, ez egy üzleti modell, én egy komplex szolgáltatás árulok, alkatrészt is forgalmazok, szerelek is. Úgy van felépítve, hogy ebből marad annyi haszon, ami eltartja a szervizt meg megélek belőle. Te bejössz és azt mondod, te egy más üzleti modellre gondoltál, igénybe veszed a szolgáltatás felét?
Nem rossz a henteses példa
-
xcds
őstag
válasz
Morris #27890 üzenetére
Megveheted az alkatrészt, a szerelő meg megteheti, hogy mond egy munkadíjat hozott alkatrészre is. Az persze már nem tetszene. Úgyis olyan áron javítja meg az autót, hogy az megérje neki. Ez pedig a munkadíjból és az alkatrészből jön össze. Ha te ez alól próbálsz kibújni, hogy a haver kedvezményével hozol alkatrészt, akkor ugyanazért a munkáért -ha nem dolgozik drágábban ebben az esetben- kevesebb pénzt kap. Ha a szeme láttára kiveszel pénzt a zsebéből, akkor hogy lehet elvárni, hogy lelkiismeretesen megcsinálja az autód?
-
gooool
őstag
válasz
Morris #27881 üzenetére
Csak azért kérdezem, hogy esetleg Szarvashoz közel nem tudsz valami jól dolgozó és megbízható szerelőt?
Ne embertelen áron dolgozzon, viszont ha mindent korrektül elvégez, akkor szívesen fizetek, de ne akadjon fenn azon, ha én viszem a cuccost.KisBundi:
Én pollenszűrőt mindenképpen ajánlanék, 2 évente pedig levegőszűrőt.
De ha olcsó a levegőszűrő, akkor mehet az is minden olajcserekor, de ez csak az én véleményem. -
-
-
TaaT
nagyúr
válasz
Morris #27140 üzenetére
Mágus vagy ki írta korábban, náluk olyan besorolást kap az autó műszakin amit tejesít. Persze ehhez mérni kéne a NOx-et is, csak hát azt idehaza nem tudják kb sehol.
Nya mindegy, ma sem csalódtam kis hazánkban.
bitpork: De gondolom típus engedély nem magyar, németül pedig nem tudnak az NKH-nál
-
-
Skillet
addikt
válasz
Morris #26401 üzenetére
Akkor mehet a benyásba?
Meglesek még párat, amiket írtatok... pl a liqui moly, hogy papíron mit tudnak.
De ez a horst fuxxx szerintem jó lesz egynek, ha tényleg ajánlott.(#26422) kornelka
Enyém pl 20 éves lesz idén év vége feléde Köszöni szépen, jól van
Szerintem a kor nem minden.
Hihetetlen, hogy nálad mekkora dilemma van. Egy alap kérdés, hogy benzines vagy dízel, az sincsen eldöntve.
Látva ezt, nagyon örülök, hogy nálam a szerelem döntött. Egy percig sem volt kérdés, hogy 8g galant lesz a kiszemelt... csak az nem volt még tiszta, hogy itthonról egy 2 liter szívó, vagy egy japán belpiacos összkerekes turbó.minimális diferencia
Végül győzött a
józan észszív ereje.meg az, hogy egyszer élünk... és ki tudja, meddig. Ha akkor nem léptem volna meg, akkor talán soha... és mindig b@szta volna a csőrőm.
Egy percig sem bántam meg. És ennek már 5. éve.
Azelőtt még egy olajcsere miatt sem szívesen költöttem az autókra. Pénzkidobásnak éreztem, mert tudtam, hogy nekem nem ez kell.
Vegyél valami olyat, ami szerelem és a legkevésbé sem ésszerű!
Ja, horst fuchs-os olajat akkor te is ajánlod? -
Kornel
veterán
válasz
Morris #26425 üzenetére
mondom nincs aki szervizelje (normális)
ha lenne nem rugóznék rajta.to all:
ha már honda, akkor egy kis "eretnekség": 2.2 CDTI? megy is, átlagban 1,6 literrel kevesebbet kér, mint a benzines, ez évi 100k üzemyanyagban, abból azért kijön a plusz szervizre költött pénz.
persze csak ha stabil, megbízható motor.pl:
-
Skillet
addikt
válasz
Morris #26360 üzenetére
Ez melyik fuchs, a Horst Fuchs?
Mi ez a füstgáz utánkezelő, ez valami dízel dolog? De akkor ez most jó benzineshez is?
(Közben a magyar oldalán utánaolvastam, jó benyáshoz, turbóshoz is... kishaszonba is locsolható)
Amúgy én sok olcsóbb olajjal is meg voltam elégedve. A sustina ugyan nem olcsó, de azzal sem volt bajom.
Volt már a vasban castrol, motul, eneos (sustina, premium ultra), mannol (0w40, 5w40)...Nemsokára lemegy a fél év, újra olajcsere... kipróbálnék valami újat.
Akkor szerintetek horst fuchs mehet?megér egy próbát?
-
Kornel
veterán
válasz
Morris #26364 üzenetére
Facsén a 10 eves gumik meg ujszeruek...
Eddig nagy eneos parti voltam, de extrem terhelesnel szerintem egyszeruen megegett, es utana csipegette a motor.
Na most LM topc tec 4300-nal ez nem jelentkezett, pedig az eneos sutina volt.
LM-nak a parameterei is jobbak, hetekig hasonlitgattam az adatlapokat, es ugy lyukadtam ki a LM-nal. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest