- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Barret001 #554 üzenetére
Amiket eddig használtam, azoktól bizonyára többet fog tudni. Ráadásul ezek már több évesek, szerintem már messze nem tudják azt, ami rájuk van írva. Arról nem is beszélve, hogy az Ni-MH akkuk 8.4V-ot adnak le, míg ezek stabil 9V-on mennek.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
Barret001 #506 üzenetére
, zseblámpa topikban ezért le harapnák a fejed , ott sokan ellenzik ( tiltják ) a forrasztást !! Régebbi zseblámpák úgy voltak megcsinálva , hogy buton top aksi ( egy kis kiemelkedő dudor volt a pozitív oldalán ) kellett beléjük , szerintem ezt meglovagolták a gyártók , és rögtön másfélszeres áron adták a buton top aksikat a flat tophoz képest , én simán ón pöttyöt raktam rá ( és több más felhasználó is ) , és amikor megosztottam , majd a fejemet vették
!!
Mostmár a lámpák nagy része lapos végű asksikkal üzemelnek ! -
fer
őstag
válasz
Barret001 #461 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, épp ezért alkalmaztam ezt a tp4056-nál, mivel az csak 1 amperes, és a túlhajtásnál drasztikus hő keletkezik.
Ez még a passzív verzió, itt csak kb. 1,7A volt a maximum. Azóta a hőtől úgy rágyógyult az alu lemezre, hogy ha le akarnám venni szerintem eltörne, de nem is azért csináltam, hogy szétszedjem.
Ugyan ezt a módszert használtam az X96air médiboxnál is, ott nagyon jó eredményt értem el, sokan kételkedtek is benne.
Az xl4015-nél , teljesen feleslegesnek tartottam a nyák oldali hűtést, mivel az 5 amperes, és elvileg 4-et bármilyen hűtés nélkül elvisel. Most töltöttem egyet vele megint de felnyitva, és beigazolódott a gyanúm, az xl4015 ezzel a hűtéssel, még csak nem is langyos, az alu lemez hideg. 2.5A-el kezdtem egy teszt töltést, 1 óra elteltével, a trafó tűz forró, pedig elvileg 12V1.5A-es, igaz stabilizálatlan terheletlenül 16V. Lezárt állapotban annyira felmelegedett, hogy még a beállított fesz is emelkedett, még jó, hogy észrevettem időben, furcsálltam, hogy nem igazán akar csökkenni az áramfelvétel. Szerintem a trimm potinak nem tetszett a hőség, így felnyitva már ok. Most vagy kidobom belőle a trafót, és kap egy kapcs. tápot (bár az is fog melegedni ha nem nagy teljesítményű), vagy valahogy elválasztom belül a trafót hőszigetelő anyaggal, és kap egy ventit szabályozva, bár a venti mindkét megoldásnál kelleni fog. -
Undoroid
őstag
válasz
Barret001 #461 üzenetére
Pontosan! A TO263-5L -tokozás (is) a panel felé vezeti el a keletkező hő jelentős részét!
Részemről így oldottam meg, amit korábban már leírtam: [kép] , [kép] , [kép]
Elég méretes felület van a panel hátsó részén a hővezetéshez! Szükség esetén, gyakran szokták fokozni ezt további furatgalvanizálásokkal is. Jelen esetben (95+%-os hatásfok miatt) ezt nem alkalmazták. Vagy csak az Én példányomnál nem törődtek most ezzel = klón a panelom? -
fer
őstag
válasz
Barret001 #451 üzenetére
Meg ezt az áramot még 490 ohmos ellenállással érte el, de azóta visszaraktam bele a 620-ast, hosszú távon nem bírná szerintem ekkora árammal, így most 1.9-2A a max. Meg az a baj, minél nagyobb a töltőáram, a zárófeszültség annál jobban esik, tehát ha 2,5 amperes állásba töltöm, akkor kb. 4,07-4,11V körül kapcsol le. Ilyenkor még a potit visszatekerve kb 1A-es állásba újra rá kell tenni az akkut, hogy teljesen feltöltse. Vagy töltés közben a vége felé kell visszatekerni, de nem mindig vagyok mellette, hogy figyeljem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Barret001 #446 üzenetére
Az említett CC/CV modul ezt megoldja, úgy emeli a feszültséget, hogy az áram stabil maradjon mindaddig, amíg eléri a CV korlátot, adott esetben 4,2 V szinten.
Utána fog csökkenni az áram, ahogy az elő van írva:
Viszont ebből következik az is, ha az akku már feltöltött 4,2 V-ra, olyankor nem lehet szabályozni az áramot, illetve bizonytalanná válik az egész. Ezt én sem úgy gondoltam, vagy valamiért magától értetődőnek gondoltam, hogy az áramot a még alacsonyabb szinten lévő akkura kell állítani.
Ezzel a modullal azt is meg lehet csinálni, hogy rövidre zárt kimenettel állítani az áramkorlátot, bár itt előfordulhat némi eltérés. Valamivel pontosabb az akkura állítani, vagy előbb rövidzár és utána pontosítani töltés közben, ha szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Epson nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged