- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz
Undoroid #471 üzenetére
Alu lemezt az aljára?, hogy oda menjen az amúgy is felfelé szálló hő? Na de erről itt szó sincs, ugyan is fél óra elteltével is hideg az alu lemez. Az instabilitásról meg annyit, hogy az alu lemez könnyebb mint az amiből csináltam. Ugyanis az alul látható tápegységet korábban csináltam, és sikerült találnom plexi helyett polikarbonát lemezt. Szívtam is vele, de így utólag már nem bánom, mert szívóssága miatt könnyebb belehajtani a metsző csavarokat. Na ennek a maradékából készült ez a kis töltő is Tehát a korábbi verzióban a trafó fűtött.
Most megnéztem megint, nem is kellene rá venti, még mindig hideg 3A terheléssel, szerintem elmenne passzívan is. -
fer
őstag
válasz
Undoroid #455 üzenetére
"Vigyázz a panelodra, mert az adatlapja szerint 5A a maximum, amit elviselhet, bizonyos körülmények között! Részemről nem mennék el odáig"
Igen, de az adatlap azt is írja, hogy van benne hővédelem, és rövidzárlat védelem. Tartósan semmit nem szoktam maxon használni, csak megnézem mi a vége, hogy tudjam mire számíthatok. Amúgy van még belőle 5, de nem hinném, hogy ezzel fogok töltögetni, nekem a tp4056 jobban bejön, mint korábban írtam ezeket led-hez vettem és ennek ellenér azok még nem készültek el.
-
fer
őstag
válasz
Undoroid #455 üzenetére
Az akku tartó kábelrögzítése nem volt az igazi, valamint a CC 10k-s trim poti 37 fordulatú
, elképzelhető, hogy nem forgattam el teljesen. Még nem találkoztam ilyennel, amik vannak nekem itthon azok 20-30 fordulat között vannak. Majd bontok egy másikat és megnézem azon is.
Az XL4015 szerintem nem igazán akku töltésre való, ok, hogy tudja de nem kapcsol le a végén, és a led is össze vissza hülyeségeket jelez, zöldre vált amikor még messze nincsen feltöltve az akku. Persze lehet tölteni vele, de akkor ennyi erővel bármelyik dc dc konverter megfelelő, amelyiken be lehet állítani a megfelelő feszt, és áramot, de akkor oda még kell az ampermérő modul is, hogy a végén le lehessen kapcsolni. A tp4056 igaz hogy lineáris, de lekapcsol a töltés végén, 5V-ról szabályoz, és egy kapcsolóüzemű betáppal így az egésznek lehet még jobb is a hatásfoka mint az XL4015-nek 12voltról. Majd az érdekesség kedvéért csinálok egy fogyasztástesztet, de az egyenlőség kedvéért az XL4015-ösre is kapcsolóüzemű tápot teszek a teszt erejéig, csak meg kellene találnom a fogyasztásmérőt. Meg persze két egyforma cella is kellene, ami ugye nincsen, de majd az akkuteszterrel, mindkét tesztnél ua.-t a cellát egyforma szintre merítem, mivel a tp4056 nem akar működni a rákötött fix fogyasztóval. Az IP2312 az már egészen biztosan jobb hatásfokkal dolgozik, csak sajna még nincs ilyenem, de a következő rendélésnél majd gondolok rá. -
H-Zol
senior tag
válasz
Undoroid #436 üzenetére
Elengedtem a dolgot
, csak az a baj , hogy akárhonnan veszed , nincs konkrétan feltüntetve a gyártási év , egy , egy gyártó egy pár számmal és betűvel jelzi a gyártási évet , de alig találod meg , hogy mi mit jelent , lámpákkal vásárolt aksin meg semmi sem utal a gyártási évre , át néztem a minap , vagy 30 fajta aksim amik lámpákkal jöttek !!
Itt egy példa
Ezt ha nem találtam volna még akkor nem tudnám , hogy három ilyen aksim is van és 2018 ban lettek gyártva , én 2020 ban vásároltam őket !! -
H-Zol
senior tag
válasz
Undoroid #434 üzenetére
Köszi a választ
Közben más fórumon is ki tárgyaltam a dolgot , és ha 3,6 v körül vannak tartva , évekig jók , és ha utánna használatba kerülnek , onnan számolják a töltési ciklust , ami nagyban befolyásolja a további életét , túl töltés, gyors töltés sokat rövidít az életén !!
Tízen éve lámpázok , az első komolyabb lámpám 10 + éves azt két 18650-es Sanyo cella hajtja , és mai napig hibátlanul mennek , pedig tíz éven felül vannak . Tölteni külső 4 ágyas töltőben töltöm őket , 250 , esetleg ha sietek 500 mAh -ral töltöm őket , össze vissza olyan 50 darab aksim van , több méretben ! -
Undoroid
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Undoroid #389 üzenetére
XL4015 CC/CV modul ajánlatos szerintem minden barkácsoló ember lomtárába, néha labortápot is pótolhat.
Ezzel beállítható az igényelt végfeszültség és a töltőáram. 5 A elméletben az XL4015 védelmi korlátja, de itt már erősen melegszik, inkább lejjebb kell terhelni.
A feszültséget pontosan egy multiméterrel kell beállítani, de itt van lehetőség arra is, hogy mondjuk kevéssel 12,6 V vagy 16,8 V alá tölteni, ha kímélni akarjuk az akkut.
Betáp valamivel nagyobb legyen, tehát 19 vagy 24 V valami tápegység megfelel. Noha van kijelzős változata, amin követhetjük az áramfelvételt is:
https://vi.aliexpress.com/item/32514941670.html
De ilyen esetben (Li-ion töltés) a feszültséget ajánlatos külön is mérni, illetve panel kijelzője is kalibrálható, de még azon felül is ellenőrizni. Amelyiken 2 db trimmer szerepel, az a CC / CV.
Egyébként a TP4056 adatlapja mutatja az áram beállítását, de nem árt vigyázni vele, apró IC, disszipatív szabályzó van benne, tönkre is tud menni néha. Ezért is jó, amelyiken ott a védelem, az IC zárlata ellen is véd.
-
fer
őstag
válasz
Undoroid #389 üzenetére
Az r3 (1.2K) as ellenállást levettem róla és oda kötöttem be sorosan a potival egy 1 kilósat. Bontottam egy 5V 2A usb adaptert az került bele. Igazából azért csináltam mert a sony fülesem töltő áramköre megnyekkent, és kénytelen vagyok külső töltővel tölteni a pici 300mAh akkuját, de így van egy előnye, így már tudom tölteni használat közben is, eredetileg nem lehetett. A csatlakozást 3.5 jack-al oldottam meg
És mivel szükségem volt egy kis áramú töltőre, és nem akartam fixen le korlátozni az áramot 250 mA-re, ezért került bele a poti. Mivel elég kielégítő a hűtés, lehet növelek még a töltőáramon.A TP4056 úgy tudom csak 4.2v töltést tud, sorosan kötött akkupakkokhoz nem alkalmas.
De ha rákeresel a 10,8v li ion töltőre biztosan fogsz találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Minecraft
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Eredeti játékok OFF topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest