- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
Apollyon #474 üzenetére
Az Oil Shell alapötlete pont az, hogy ez egy bash megvalósítás, tehát csak ezt kell a disztróba rakni, nem pedig pluszba kell oda tenni. Ha meg ki akarod használni a jobbításokat benne, az csak egy opció. Továbbá az emberek tudnak a meglévő bash tudásukra építeni benne, mikor bekapcsolják a jobbításokat, szóval kisebb az ellenállás. (Egy új szexi shell nyelv biztos jobb lenne, csak nincs sok esélyük a valóságban.)
Linux DE-k, mint Mint, meg nem sok vizet zavarnak. A lényeg a szerver, és pont ott van állandóan gond a bash-el. Főleg mert a munkaerő jórészének fogalma sincs a sok abszurd csapdáról benne, szóval nem kicsit megbízhatatlan scriptek születnek.
-
ddekany
veterán
válasz
Apollyon #471 üzenetére
Csak itt totál nem beszélhetünk erőszakolásról. Andy Chu látja a gondot, ért is hozzá, és a saját idejét nem kímélve próbál adni egy megoldást, amivel ez az elszakadás a múlt hordalékától (bash) gyakorlatban is működhet. Ha beállna mögé a Red Hat, onnantól lehetne jobban sírni, bár ennél aztán igazán nem lenne miért. Én sajnálom, hogy a közösségnek magától nincs ennyi esze, hogy ezt támogassa.
-
válasz
Apollyon #471 üzenetére
Úgy értem, hogy létező problémát old meg, és nem tudok hirtelen jobb megoldást, mármint privát célra
Nem használunk már ilyesmit munkában, a konténerek és orchestratorok mellett lényegében senki nem találkozik már natúr OS-szel (pár emberen kívül).
Az persze jó, hogy van alternatíva, az sose árt.
-
válasz
Apollyon #433 üzenetére
Nem bug, csak meg nincs megcsinalva
https://github.com/qemu/qemu/commit/3412d8ec9810b819f8b79e8e0c6b87217c876e32
"The resizable BAR capability is currently exposed read-only from the kernel and we don't yet implement a protocol for virtualizing it to the VM. Exposing it to the guest read-only introduces poor behavior as the guest has no reason to test that a control register write is accepted by the hardware. This can lead to cases where the guest OS assumes the BAR has been resized, but it hasn't. This has been observed when assigning AMD Vega GPUs."
-
válasz
Apollyon #431 üzenetére
Tenyleg nem az. Sose az a baj, ami _lehetseges_, hanem ami szinte lehetetlen. Tehat pl. mittudomen, ha nem mukodik a gpu passthrough bekapcsolt resizable bar mellett qemu alatt, az kb. a lehetetlen kategoria, mert nem fogod magad hetvegen szakertove kikepezni, es megirni a patchet
-
törölt tag
válasz
Apollyon #412 üzenetére
Megöregedtem és elegem lett az állandó gányolásból, pl. mint amiről fentebb a Kapitány beszél...
Linux addig jó, míg van kedved állandóan farigcsálni meg konfigfájlokat szerkesztgetni, ha ez elmúlik, akkor baromi idegesítővé válik az egész, legalábbis asztali rendszernek...
És ezen a téren nemhogy javul a helyzet, hanem inkább romlik, mint a fenti példa is mutatja...
Wint meg felraktam, rászántam egy délelőttöt a beállítgatására, aztán azóta akkor tudatosul bennem, hogy OS is van az alkalmazások alatt, mikor sír hogy induljunk újra, mert olyan frissítést telepített, ami igényli.
És most kíméljen meg mindenki attól, hogy beírja melyik update milyen kékhalált okozott, mert lehet hogy Kis Pistinek meg Nagy Marcsinak okozott, nekem nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest