- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hali.
Telegramot szeretnék frissíteni, mert nyávog, hogy out of date és soon nem fog bejelentkezni.
Flatpak van, de abból ez a legfrissebb fél éve már. Elhanyagolják a flatpaket, hogy kapnák be...
Ezek szerint telepíteni kéne a sima verziót, ahhoz van valami segítség? Sose installáltam még linukszra, én neksztneksztnekszt-install user vagyok. Na jó nem, de a skilljeim nem igazán ehhez valóak. Nem véletlenül flatpaket használok mindenből, mert az megy és kész. -
törölt tag
Hali.
Az lehet, hogy fájlmásolás közben a Nemo nem képes multitaskingra? Most másolok fel egy 30 Gigás fájlt és nem tudok belépni a mappámba, de a már megnyitott mappából sem tudok menni semerre. Ha leállítom a másolást akkor működik.
-
törölt tag
Hali.
FF alatt a lapok fülei mind egyformák, tehát nem tudom melyik van megnyitva. Sikerült valahogy egy fehér keretet csinálnom rá ami mutatta melyik van megnyitva, de most megint nincs ott.
Hogyan kell ezt visszakapcsolni? Igazából a kutya csapkodta a lábával a billt és azután tűnt el megint, gondolom valami gyorsgomb kombinációt lenyomott.
-
törölt tag
válasz
growler #13485 üzenetére
Ráadásul már 20.2-n vagyok. Friss telepítésű a rendszer és így nem megy a Gimp.
Lehet, hogy a flatpak verziója teleülne rendesen, de miért telepítsem a 2 Gigás felesleges hülyeséget, mikor az egész program amúgy 170 MB. Pedig én kedvelem a flatpak-et, de ezt fel nem tudom fogni mitől hízik a 10x méretére egy program miatta és ez minden flatpaknél így van, ha 10 ilyen progit telepítek akkor 10x2GB felesleg.
Majd este ránézek a terminálra. Esetleg Synaptic.Úgy néz ki az indexkép betöltés megoldódott, villámgyors és az is marad. Hogy ez SSD hiba volt-e vagy szoftveres azt sose tudjuk meg.
-
törölt tag
Szeretném a Gimpet telepíteni, de nem tudom.
-
törölt tag
Azért a 19.3 nem éppen régi, még évekig támogatás is van rá. Nem egy W7-ről beszélünk. De ha már egyszer full újratelepítés van akkor értelem szerűen az új 20.2 megy fel. Nem vagyok a verziószámok kergetője, nem sok értelmét láttam sose amíg támogatást is kap.
Már fent van egyébként, működik. Eddig jó jel, hogy az SSD legalább működik. Még nem néztem meg az indexkép betöltési probléma megoldódott-e.
-
törölt tag
Az új 20-as Mint tud valami eget rengetően jót a 19.3-hoz képest? Lehet rárántok.... Mármint ráhúzom az SSD-re hátha jobb lesz. Aztán az is lehet olyan helyre települnek fontos fájlok amivel sose indul el többet.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #13459 üzenetére
Oké, engedte. Ugyanúgy belassul.
Hát ez ennyi.
Amúgy fura, hogy a proci plafonon van közben, de csak az egyik mag és csak a Nemo pörög ilyenkor rajta 100%-on, minden más megy rendesen. Persze az simán lehet, hogy a Nemo az SSD hibája miatt gondolkozik.
A piros szál a Nemo, a narancson megy rendesen a zene, Face, Firefox.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #13457 üzenetére
És hogy kell az FSTAB fájlt módosítani?
Mert ha megkeresem, beírom és el akarom menteni azt írja nincs jogosultságom, csak olvasható.
Utoljára 8-10 éve irkáltam ilyeneket Jegyzettömbbel a Stalker játékokba, mikor modoltam, meg állítgattam mikor éhezzen a karakter, mennyi súlyt tudjon vinni stb. De az Win XP volt, arról a rendszerről meg tudjuk, hogy mindent is lehetett, a következő újraindításnál meg nem tölt be soha többet.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #13455 üzenetére
Nemot használok, az van alapból a Mintben. 4GB volt, átraktam 1GB-ra. Bár nincs a mappákban 1GB-nál nagyobb fájl, tehát ez szerintem nem segít.
Amúgy ugyanaz van, idő után beakad és lassú, darabos, amíg újra nem indítom a gépet. Mintha egy kicsit jobb lenne trim után, de lehet csak képzelem. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #13453 üzenetére
/: 4,6 GiB (4953145344 bytes) trimmed
NEXT LEFT LAST PASSED UNIT ACTIVATES
Sat 2021-08-07 16:03:18 CEST 49min left Sat 2021-08-07 15:04:15 CEST 9min ago anacron.timer anacron.service
Sat 2021-08-07 21:33:40 CEST 6h left Sat 2021-08-07 09:20:55 CEST 5h 52min ago motd-news.timer motd-news.service
Sat 2021-08-07 21:54:59 CEST 6h left Sat 2021-08-07 08:48:49 CEST 6h ago apt-daily.timer apt-daily.service
Sun 2021-08-08 06:51:35 CEST 15h left Sat 2021-08-07 08:48:49 CEST 6h ago apt-daily-upgrade.timer apt-daily-upgrade.service
Sun 2021-08-08 09:03:44 CEST 17h left Sat 2021-08-07 09:03:44 CEST 6h ago systemd-tmpfiles-clean.timer systemd-tmpfiles-clean.service
Mon 2021-08-09 00:00:00 CEST 1 day 8h left Mon 2021-08-02 15:05:54 CEST 5 days ago fstrim.timer fstrim.service
n/a n/a Sat 2021-08-07 08:49:34 CEST 6h ago ureadahead-stop.timer ureadahead-stop.service<file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=5db83104-c077-4d4a-9d0c-f2e43100d935 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# /home was on /dev/sda5 during installation
UUID=e24595ec-e3c0-4cda-9a7a-a03d468fbda7 /home ext4 defaults 0 2
/swapfile none swap sw 0 0
/dev/disk/by-uuid/D6A6CFA1A6CF810B /mnt/D6A6CFA1A6CF810B auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0 -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #13451 üzenetére
Lefutott a rövid, az általános meg a kiterjesztett is, de mindegyik jónak írja. Van 4 millió olvasási hiba, meg ugyanennyi javított is, de ez évekkel ezelőtt is ennyin volt.
Áthelyezett szektort 0-nak írja, pedig tuti volt már ennyi idő után. Szóval ez a Smart nem valami megbízható, ezen a meghajtón legalábbis.Öööö. Nekem nincs sehol olyan sor, hogy
fstrim.timer: Succeeded.
A Started meg a Stopped az megvan, de elvégzett feliratot nem látok sehol. Ez gond lenne? -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #13446 üzenetére
Csak 51TB írás van rajta és 30 ezer órát ment eddig.
A Smarttal magában nem sokra megyek, mert mikor megvettem is folyamatosan hibákat írt a HD Sentinelben is, de 8 éve így megy és nem volt vele gond, ezek ilyen fals hibaüzenetek, ezzel már foglalkoztunk évekkel ezelőtt is az SSD topikban, hogy ezek nem valós hibaüzenetek, okára nem jöttünk rá valószínű FW-t kellett volna frissítenem, de nem foglalkoztam vele. Ha tényleges lenne a hiba amiket ír, már rég nem élne az SSD. Most is ír hibákat, ugyanazokra amikre évekkel ezelőtt is.
Úgyhogy majd tesztet futtatok, mert az fog reális képet adni.A hdparm amit találtam szimpatikusabb mert grafikus a felület, aztán rájöttem, hogy ez már alapból benne van a Mintben Lemezek néven, így megúsztam a telepítését is.
Megvárom amíg lefut a részletes teszt aztán majd kiderül. -
törölt tag
válasz
lev258 #13444 üzenetére
És létezik töredezettség mentesítés Linuxra? Tudom, hogy az SSD-t nem kéne vele terhelni, főleg nem egy vagy 8 éves agyonírt Vertex 3-at, de hát legfeljebb megmakkan.
A vinyókat nem akarom, azok nem nagyon lehetnek töredezve, nem nagy adatmozgás volt rajtuk.
Az SSD-n amin a Linux van azon viszont igen, ott pörgött torrenttől kezdve játékon át minden is.
Bár őszinte leszek a Windowson se vettem észre, hogy javított volna, hiába írta frankónak a több órányi futás után, hogy már nem töredezett. Újra kellett húzni, mindig az volt a vége. -
törölt tag
válasz
zizidor #13442 üzenetére
Azzal már én is találkoztam, de az más. Belépek egy mappába betölti villámgyorsan. Visszalépek és belépek ugyanoda akkor is jó. Majd ezt megcsinálom vagy 5x és kezd belassulni. Be vannak töltve a képek már és úgy beakad, hogy görgetni is alig tudok, ha bezárom az ablakot akkor jó lesz a rendszer, de az a mappa már nem. Amíg újra nem indítom a gépet, akkor jó lesz Minden vinyóval és mappával csinálja, mindegyiken nem lehet hibás kép. És Win alatt működik rendesen.
Szerintem a Linux nem bírta, hogy sokszor 0 bájt szabad helye volt, mert emlékszem még a FF előzményeket is kitörölte magától, hogy helyet csináljon, meg még ki tudja miket, mert hirtelen lett mindig 1 Giga helyem ami megint eltűnt, megint előjött. Na de két éve ez van, eddig bírta, akkor most mi a fenéért nem. És most van neki üres helye is.
Pedig most rendszert telepíteni biztosan nem fogok. Maximum megnézem live boot hogy ott is belassul-e. Mert akkor lehet alaplap vagy memória vagy processzor hiba is. -
törölt tag
Még mindig anyaszomorítóan lassan tölti be a képeket, de akármit dugok rá és akárhova ezt csinálja. Pedig most már van hely, feldugtam egy backupot ami nagy vinyón van tehát nem lehet töredezett, kirpóbáltam USB-n és Satán is, de ugyanaz van, hogy első pár mappát betölti tök gyorsan, utána meg ellik. Perceket várok egy görgetésre is. Újraindítom a gépet és megint jó, de csak addig amíg X ezer képet végig nem görgetek. Ilyenkor az egyik procimag fullon pörög és ennyi. Hiba nincs, mindent megcsinál frankón, csak beakad és ilyen lassú.
NTFS minden vinyó. A laptopra dugva okésak a vinyók, tehát nem azokkal van a baj, itt oprendszer szintű gond lehet, csak nem tudom mit utált meg ennyire. Az tény és való, hogy a /-en alig volt hely, sokszor 0 bájt, de másfél évig nem zavarta.... Most van 4 Giga a 20-ból. -
törölt tag
válasz
growler #13426 üzenetére
És ez a mappa mit csinál amúgy?
Amit még észrevettem, hogy mikor végignézek egy 5-10 ezer képből álló mappát akkor fél-egy Gigával kevesebb helyem lesz. Aztán ha újraindítom a gépet és várok kicsit akkor visszajön ez a fél-egy Giga üres hely. Valami bélyegképeket menthet el?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
growler #13416 üzenetére
Fogalmam sincs mit csináltam, életem első Linux telepítése volt évekkel ezelőtt, de működik azóta is.
Ha leveszek a /home-ból 10-et, akkor leveszek utána 10-et a kiterjesztettből is. Majd 10-et hozzáadok a /-hez annak úgy működnie kellene. A szabad hely több, mint 10GB, tehát ha okos a rendszer akkor nem rombol szét semmit. Bár lehet jobb lenne nem piszkálni.
-
törölt tag
Ok, átrendeztem a fájlokat és most már több hely van szabadon a külső vinyón.
Viszont a rendszer SSD is csurig van. Abból is rendezkedtem, most több szabad hely van. De anno kettéválasztottam egy / 20GB és egy /home 40GB partícióra. Most ezt át szeretném csinálni 30/30-ra egyenlőre elosztva, de nem engedi, mert nem leválasztható menet közben. Oké, berakom a Mint pent és bootolok arról, de az SSD-n három partíciót jelez egyébként, egy 20GB és két 40GB-osat.
Jól gondolom, hogy az 5. partícióból kell levennem 10 GB-ot, az 1. partíciónak meg odaadni 10GB-ot? És akkor a 2. partíció az micsoda? -
törölt tag
Hali.
Van egy külső vinyóm képekkel, videókkal, rengeteggel. Eddig nem volt sose gondom vele, de most ha belépek akármelyik mappába, megnézek belőle néhány videót utána beakad az adott mappa. Görgetni is alig tudok abban a mappában, fél percet várok egy jobbklikkre is. Közben mást tudok csinálni a gépen. Az egyik procimag plafonon van, a másik nem csinál semmit, HDD terhelés alig. Újraindítom a gépet és megint megy jól amíg meg nem nézek pár videót és ugyanez. Más vinyókkal is ezt csinálja. A vinyók másik gépben tökéletesek.
Hol lesz a hiba? Az indexképek betöltése akasztja meg? De eddig miért nem volt gondja vele? NTFS a vinyó és a rendszernek csak 1 Giga szabad helye van. Ahogyan ez eddig is így volt és mégis működött.
-
törölt tag
Az mitől lehet, hogy az iPhone SE-t random ledobálja? Nem kontakthiba, mert minden mással tökéletes, csak azzal nem. És utána hiába húzom ki, dugom be nem jó, semmit nem reagál rá.
Ha nem nyúlok a telefonhoz, se a kábelhez, hanem simán kijelentkezek és vissza (nem kell újraindítani sem a Linuxot) akkor rögtön felismeri ismét a telefont, szerintem nem kontakthiba emiatt, hanem inkább szoftveres.
Valamikor 5 perc múlva, máskor 2 óra múlva csinálja a bedugás után. -
törölt tag
A MInecraft kliens nem lett egy éve frissítve a Szoftverkezelőben és emiatt a mostani játékkal nem enged már játszani. Szóval kénytelen vagyok konzolból frissíteni, hogy kell azt?
Vagy ha letöltöm az oldalukról a Linux verziót azzal mit kell csinálni?
[link] -
törölt tag
válasz
Frawly #12624 üzenetére
Ahham. Bejelentkezéshez egy rövid egyszerű jelszó kéne amit minden bekapcsolásnál gyorsan be tudok írni akár egy kézzel, csak hogy melóhelyen ha otthagyom ne tudjanak belépkedni, nem kell komolyabb védelem, mert valószínű már a bekapcs gomb megtalálásán is fennakadtak az informatikai zsenik, de már azon kiakadnak ha meglátják nem Windows fut rajta és megijednek
.
Viszont így meg a rendszer nem lesz védve, ha egy könnyű jelszót adok meg amit random kártékony kód megfejt. Ha ez valós probléma egyáltalán.
-
törölt tag
Hogyan tudom a bejelentkezésnél a jelszót visszakapcsolni? A telepítés után ugye alapértelmezett, de kikapcsoltam mert zavart, hogy minden bekapcsolásnál be kell írni. Most viszont kéne újra, hogy kérjen jelszót. Kerestem már mindenhol, de nem találom melyik menüben volt.
-
törölt tag
Hali.
A /home szabad terület 1.1 Giga. De ez már fél éve így van, akkoriban pattogott érte párszor, de mindig kiikszeltem és abbahagyta. Most hónapokkal később megint elkezdte kiírni és hiába ikszelem ki 5 perc múlva megint vinnyog érte. Nem lehet valahogy ezt az üzenetet kikapcsolni? Vagy miért jut eszébe 5 percenként engem figyelmeztetni?
-
törölt tag
-
törölt tag
[link]
Egy ilyen brand gépre a Mintet ha felhúzom fel fogja ismerni rendesen a dolgokat? -
törölt tag
válasz
#20749568 #12497 üzenetére
Ja én azt hittem, hogy van valami kritikus hiba a flatpakben ami miatt nem ajánlott használni.
A felsorolt hibáiból igazából az önkéntesen belerakott hülyeségek a legzavaróbbak, a Telegram felugrálása elképesztően idegesítő, gondolom azt akarták vele helyettesíteni, hogy a Mint nem tud sárgán villogni a tálcán ha üzenet jön, így feldobatják az egész ablakot. Filmnézés közben, komment írása közben, játék közben is. Ez egy hajmeresztő hülyeség volt akárki is tette bele és szerintem nem fogják kiszedni (azóta kétszer frissült és nem került ki), mert akinek nem tetszik az telepítse fel konzolból az eredetit amiben nincs.
-
törölt tag
Egyébként a múltkor kerestünk egyszerű és gyors képvágót, több program is fel lett sorolva, szerintem mind feleslegesen túlbonyolított. Aztán megtaláltam, hogy az alapból feltelepített Pix tud ilyet, rácsot húzogatva képet lehet vágni, van méretarány rögzítés, alapvető fény és színmódosítási lehetőségek, ez egy jó és egyszerű program. Sajnos ceruza nincs benne, de legfeljebb Drawinggal rámegyek a már vágott képre, igaz a kétszer tömörített jpeg nem lesz szép, de ha valamit össze akarok firkálni annak tök mindegy úgyis.
-
törölt tag
válasz
Frawly #12481 üzenetére
Mi olyan nagy baj a flatpakkel, hogy csak vészesetben használják? Két kattintás és működik a program ami kell (már ami fentvan), Google áruház kb., ennél faszább dolgot kitalálni se lehetne.
Az nekem se tetszik, hogy sok helyet foglal, önállóan frissülnek kontrollálhatatlanul és extra funkciókat belepakolnak a készítői amiről azt hiszik jó, de ez még messze van a csak vész esetén használjuktól. -
törölt tag
Hali.
Használ valaki Telegramot? Egy hete kezdte, ha valaki ír nekem akkor felugrik az ablaka, még filmnézés közben is fullscreenen. Nem találok a beállításai között ilyen opciót. Flatpak úgyhogy valami némafrissítés tette ezt bele. Esetleg rendszerszinten nem lehet ilyen felugrást tiltani? Ha már a programban nem kikapcsolható.
-
törölt tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy a FF-ban a YT videók nem 100% hangerőn indulnak el? A tálcán a hangszóróra kattintva rendben van a fő hangerő, de azon belül az Alkalmazások fülön ahol külön lehet állítani a hangerőket ott 75%-on van, hiába húzom fel 100%-ra, ha odébb kattintok a videóban megint visszaugrik 75%-ra és elhalkul. De van mikor 68%, van mikor 74, teljesen random.
Kezd marha unalmas lenni, ez valami bug? -
törölt tag
Ok.
És a qBittorrent miért nem tudja letölteni a torrenteket a HDD-re? Ha ki akarom választani a letöltés helyét csak az SSD van rajta, a / és a /home. Fel van csatolva a vinyó, ha ide akarok képet feltölteni látja is a gép. A qBittorrent nem látja, csak / és /home van a Számítógép fülön.Az alap Transmission ami a Mintben van, az viszont látja és működik rendesen.
-
törölt tag
Kipróbáltam a Paint klónokat, de egyikben sem találom azt a tök alap funkciót, hogy a beillesztett print screen egyszerű húzással meg legyen vágva. Paint esetén ugye a képet megfogva eltoltad a bal felső sarokba hogy vágja le a szélét, majd a jobb alsó sarkát meg egérrel odébb húztad, hogy levágja (mármint a "vásznat"). Nekem ez kéne, mert 2 sec alatt ki tudom vágni a print screenekből azt ami kell. Ezek a progik vagy nem tudják vagy totál túlbonyolítva kell a vásznat meg a réteget átméretezgetni. Mert ha a képet vágom csak ki akkor lesz egy fehér kerete, ha nincs a vászon is mögötte utána méretezve vagy ha kisebb a vászon akkor a kép szélei esnek le.
A Paint ebben nagyon buta volt, mert ezt nem is tudta kezelni, de pont ez volt a jó, hogy két húzással a kép sarkain egyből vágott és méretezett.
-
törölt tag
Olyat lehet csinálni, hogy amikor üzenetet kapok Telegram vagy Skype akkor a tálcán futó program tálcagombja az sárgán jelezzen, mint a Windowsnál is?
Itt lehet látni is a régi MSN narancs hátterű gombját ami azt jelzi, hogy üzenet jött.
-
törölt tag
válasz
herdsman12 #12060 üzenetére
Még nem próbáltam ki őket, mert azóta még nem kellett képet vágnom.
-
törölt tag
válasz
herdsman12 #12019 üzenetére
Gimpet használtam évekig mikor avatarokat készítettem sok éve, de nem akarom a Gimpet, mert percekig tart mire elindul SSD-n is, nekem egy kicsi program kell ami alap feladatokat tud és két sec alatt betölt mikor kell. Erőforrás hiányos a gépem sajnos.
-
törölt tag
Van valami egyszerű képszerkesztő ami nem Gimp? Nincs egy Paint klón? A gyári Drawing alkalmazástól agyhalált kapok, ennyire feleslegesen túlbonyolítani valamit mint ahogy ez van, jobban már nem is lehetne. Egy nyamvadt képvágás vagy átméretezés fél óra mire rájövök mit akar épp.
-
törölt tag
Hely az van.
Szabálytalan leállítás az simán lehet, mivel bugos hardveresen a gép és olykor kifagy. De tegnap egyszer sem volt ilyen, ettől függetlenül lehet egy korábbi kifagyás okozta.Csak hidegben fagyogat első indításnál, mivel mindent kiteszteltem és melegen jó, így vagy valahol BGA-s és a hőre a kontakt stabillá válik vagy valahol kondi van megpusztulva.
Ezer éves Ivy alapú gép, én ezzel már sokat nem szórakozok, megy amíg megy. Sajnos most nincsenek százezreim venni egy másikat. Valami AMD apu-s konfig lenne, de kéne monitor, táp, minden mert azok is ősrégiek. Simán 100 ezerről indul újonnan. -
törölt tag
Valami van. Ment a gep es elment a hang. Ujrainditottam emiatt, de most a Mint logo utan egy busybox built in shell felirat és initramfs.
Most ezzel mi van akkor?Szoktam ezt látni minden bekapcsolásnál, de csak egy felvillanásnyi időre. Most viszont nem megy tovább róla.
-
törölt tag
Az miért van, hogy a a FF a Hangbeállításokban a Programok fülön mindig visszacsökkenti a hangerőt? Felnyomom 100%-ra itt, megnyitok egy videót és 77% lesz. A videó alatt a csúszka fent van maxon, de a hangbeállításokban megint 77%. Ha csak simán rákattintok egy másik videóra újra 77% lesz a 100-ról. Csak ott a Hangbeállításokban a Programok fülnél veszi le, mindenhol máshol 100%. Múlt héten 68%-kal játszotta ugyanezt.
A VLC, Audacious nem csinálja ezt.A másik furcsaság, hogy néha a cinnamon nevű folyamat az egyik magot 100%-ra terheli pár másodpercre és addig akad a rendszer is.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #11954 üzenetére
Igen, de ventifordulatot, meg alaplap, chipset hőmérsékletet ez sem mutat. Gondolom nem ismeri fel az ezeket vezérlő IC-t. Na mindegy megvagyok nélküle, az Uefiben be van állítva a warning szint, ha megáll a venti vagy túlmelegszik valami akkor lekapcsolja a gépet.
Akkor azért írja 7.3-nak a 7680MB ramot, mert az 1000/1024 váltással 7324MiB lesz. Asszem.
-
törölt tag
válasz
Cucuska2 #11951 üzenetére
És mi a különbség a gyorsítótárazottnál? Engem az érdekel a RAMban mennyi van elfoglalva, mennyi üres Már az fura, hogy 8192MB-ból az IGP 512-t kap, 7680MB-nak kéne maradnia, de 7.3GB-nak írják a programok.
Egyébként a többi adatot hogyan lehet kinyerni itt? W7 alatt az Aida mutatott nekem vagy 10 féle hőmérsékletet, meg a ventifordulatokat is, itt meg kipróbáltam többféle progit és mindegyik csak a proci és SSD/HDD hőmérsékletet tud, a ventifordulatokat meg nem írja semmi, még direkt a fan speed alkalmazások sem.
-
törölt tag
És azt hogyan lehet megcsinálni, hogy indulással automatikusan felcsatolja a merevlemezt? Minden alkalommal be kell mennem a Számítógépbe, hogy felcsatolja, addig se az Audacious, se a VLC nem látja a fájlokat. Vagy biztonságtechnikai szerepe van annak, hogy minden alkalommal nekem kell felcsatolnom?
-
törölt tag
Az mitol van, hogy az asztal vagy panel minialkalmazasok közül ami a ramot figyeli az egyik 800 Megát ir a masik 1200-at? A free -m parancs szerint used 800 MB. Akkor mi az 1200?
-
törölt tag
válasz
Frawly #11944 üzenetére
Ismerős gépe. Nekem egy Ivy Pentium van a HTPC-ben és egy Skylake i3 a céges notiban. Felraktam a Cinnamont, működik minden. Elképesztő, hogy mindent felismer egyből egy ilyen régi gépen is és nem kell driverekkel se szórakozni.
Na jó a billentyűzet világítás, meg a spéci gombok nem működnek, de az W7 alatt se ment, mert nem lett felrakva a Dell drivercsomagja hozzá (az is csak lassította volna).Most már nem csinál olyanokat, hogy rákattintok valamire és percekig kerreg meg 50 folyamat fut egyszerre a háttérben és 100% a prociterhelés percekig, most mindent megold egy percen belül. Nem szélvész így se, de már legalább arra használja fel az erőforrásait amire az ember akarja. El lehet vele lenni.
Netezni lehet vele egész jól, a YT az tényleg gyatra, 360-on is néha akad egyet, de végig lehet nézni. Ráadásul sokszor átvált 144p-re, elég idegesítő, hogy nem marad fixen 360-on.
Lehet majd keresek valami YT klienst, hogy ne FF-ból kelljen futtatni. -
törölt tag
A múltkor beszélgettünk arról a nagyon fapad notiról, hogy mit kéne rátenni. Most upgradeltem egy kicsit, kapott az 1 Giga ram mellé egy 2 Gigásat, így van 3GB benne és 2-ig dualban is mennek. A procit kicseréltem egy Core2 Duo T7500-ra, ez egy 2.2GHz-es 4MB L2-es csoda (a s775 Core2 65 nanós asztali első tick procicsaládja Allendale vagy Conroe notiban, ha így jobban behatárolható).
A vinyó maradt a WD Blue 5400rpm 120GB. Valami nV Quadro GPU van benne. Érdemes a Cinnamont feltolni erre már? -
törölt tag
Proci tesztelo progi, mint a Prime95 az van itt? Lefutattam a memtestet es nincs hiba, még a win alatt lefutott a HDS tesztelo a ssd-n is az is jo. Úgyhogy proci vagy táp maradt.
-
törölt tag
Hol lehet beállítani, hogy a képernyőkímélő és a monitor kikapcsolása inaktív legyen film lejátszás közben? FF-ban a Youtube alatt rendben van, ott végigtudok nézni 10-20 perces videókat is. VLC alatt van mikor működik viszont van mikor kikapcsol a monitor a beállított 5 perc után és elég idegesítő. A VLC beállításaiban aktiváltam, hogy ne legyen monitor kikapcsolás és mégis van.
-
törölt tag
válasz
CsengődiGeri #11846 üzenetére
Ha egyszerűbb netezős gép akkor mehet egy partícióra minden és a swap is egy fájl lesz ahogy Win esetén. Ha sok fájlod van és fel van hizlalva a rendszer is programokkal akkor lehet külön / rendszerpartíció és /home a fájloknak, de ez sem feltétlen kell, itt is mehet egybe. Inkább csak megszokás kétfelé venni.
A swapra külön partícióként viszont semmi szükség már, az egy fájl lesz a / rendszerpartíción belül és hozzányúlni se kell megoldja a rendszer és jól.
-
törölt tag
válasz
zoltanz #11842 üzenetére
Google úgy látszik különcködik, bezzeg az őskövület Kitkat-es tableteket meg telefonokat engedi a mai napig újonnan árulni.
Nekem minden programból hiányzik a frissítés opció és csak gondolom Frissítéskezelővel frissíthető, meg Synapticból, meg terminálból. Ezt szeretem ebben a rendszerben. FF-nál ha rányomok a névjegyre nincs ott a frissítés keresése gomb, se Thunderbirdnél, Telegram és Skype és Twitch sem keres frissítést, nincs is bennük frissítés opció. Ez mind át van költözve a frissítéskezelőbe közösen. Na ez az amit a W10-ben is meg kellett volna csinálni a jelenlegi erőltetett autoupdate helyett, mind Windows, mind programszinten. -
törölt tag
válasz
growler #11839 üzenetére
Megvan az ok, ha maga a frissítéskezelő kap frissítést akkor azt az egyet írja csak végig, ha azt frissítjük akkor utána írja ki, hogy ténylegesen mennyi frissítés is van.
Az automata frissítés telepítéshez eleve jelszó is kell, máshogy bekapcsolni se lehet. Nesze neked Windows. -
törölt tag
A frissítéskezelő eddig azt írta, hogy 44 frissítés elérhető. Most azt írja 1. Én nem nyúltam semmihez és alapból "értesítsen róla, de ne végezzen telepítést" is van bejelölve. Akkor most hova tűnt az a 44, mégis feltelepítette? Pont a kikapcsolható update miatt jöttem Linuxra és nem mentem át W10-re.
-
törölt tag
Tudom nem ide tartozik, de VLC-ben hol lehet azt beállítani, hogy a videók automatikusan 200%-os nagyítással induljanak?
És hol tudom bekapcsolni, hogy egérkattintással a képen pause legyen? Megvan a hotkey fül és play/pause opció is ami a space, de a set-nél nem enged egérbeállítást csak billentyűzet gombot. Ezeket a MPC home cinema alapból tudta. -
törölt tag
válasz
lev258 #11827 üzenetére
Akkor memtest is lesz futtatva, sőt mintha a pendrive amit csináltam telepítőnek alapból is tartalmazta volna. De lehet rosszul emlékszem.
És az mitől van, hogy minden program ott marad ahol utoljára bezártam, de a FF a gép újraindítása után nem ott van hanem mindig 2 centivel feljebb?
Illetve van mikor gép újraindítás után nem az üres kezdőlap fogad, hanem az utoljára megnyitott, mint amikor összeomlik a FF, pedig nem omlott össze. Most vagy az a baja, hogy a Mint túl korán bezárja a kikapcsolásnál (kényszerített leállítás lényegében) vagy pedig valóban memóriahiba.
Ha tényleg az remélem egy kis órajel csökkentéssel megoldódik, G.Skill 1600CL9 2x4GB kit 1.5V, semmi extra. XMP profillal van az uefiben betöltve és jók a paraméterek amiket beállított magának. -
törölt tag
Nektek a FF 71.0 nem omlik össze napi többször? Mikor görgetek vagy lapot váltok akkor jelentkezik csak. Lehet ki kéne kapcsolni a hardveres gyorsítást? Nekem igp driveres bugnak tűnik.
-
törölt tag
Egérgörgetést hol lehet állítani, hogy 2x ennyit lapozzon egy görgetésre? Az egér és érintőpanel beállításokat megtaláltam, de ott nincs ilyen opció.
-
törölt tag
Ha a Synaptic csak régi programverziót ad ki Telegramból (1.2), azt ha telepítem utána a Frissítéskezelővel frissíthető (1.8)?
A Szoftverkezelőben a friss 1.8-as van már, de az a flatpak miatt 2GB fölött van. Nem értem miért kell minden flatpak programnak az elhízott futtatókörnyezet, az ember azt gondolná ezt csak az első programnál tölti le, utána a többi is ugyanazzal fut, de ahogy nézem minden flatpak program saját elhízott környezetet visz magával. Ennyire még nem olcsó az SSD....
-
törölt tag
válasz
#89309696 #11806 üzenetére
Találtam egy PulseEffects nevű progit ami globálisan módosít a hangon és van benne bass boost meg még sok más is, lehet hozzá programokat is rendelni.
Bugos kicsit szegényem, van mikor összeomlik. Illetve nagyon lecsökkenti a hangerőt, mindent 100%-ra tolok és akkor van annyi hang, mint alap esetben 20-25%-on. Akkor is ha a mélyhang kiemelést kikapcsolom benne.
Úgyhogy sajnos ez is kiesik, de amúgy tud nagy basszust ha valakinek kell. Egyszerűbb, ha veszek egy fejhallgató erősítőt amin van bass boost és akkor hardveresen normálisan meg van oldva. -
törölt tag
Kipróbáltam, de mikor átkapcsolom Winamp kinézetre ilyen miniatűr méretű lesz.
De nem minimal lejátszóvá alakul, hanem grafikailag ilyen picire zsugorodik, alig látom a gombjait. Lehet valami bug.
Kipróbáltam a feljebb írtakat is, de egyik sem tud olyat, mint az autórádió, hogy loudness vagy extra bass vagy akármi. Van EQ, de ha mozgatom a csúszkát picit, már torzítani fog, nem EQ kell nekem. A Windowsban alapból volt mélyhang kiemelés, 60Hz-re rányomtam 6dB-t és jó lett, ugyanezt ha EQ-val csinálom már recseg és még csak mélyhang se nagyon lett több.
-
törölt tag
Igen, ez kikapcsolja a jobb felső sarokba beúszó kis ablakot, de lent a tálcán jobb oldalon ugyanúgy kijön a harang egy 1-essel, hogy elindítottam egy zenét és erről ő értesített.
Mindegy igazából, mert zenét le tud játszani a Celluloid is és az nem csinál ilyet, meg majd keresek valami más zenelejátszót. A Celluloidnak meg az a baja, hogy az albumképek nem kikapcsolhatóak, nekem csak egy pici lejátszó kell ami elvan valahol a sarokban. Úgyhogy mégiscsak keresek valamit helyettük. -
törölt tag
válasz
Frawly #11789 üzenetére
Nincs ilyen a beállításai között, már kerestem. Egyébként a Celluloid az alap lejátszó zenére és filmre is, a Rhythmbox-ot úgy találtam a Start menüben a progik között és gondoltam kipróbálom, de így nem kell.
Nem tudom mit használjak helyette, eddig Media player classic-kal nyomtam, mert az XP/Win2000 időkből az rögződött be a Winamp mellett. Most viszont nem vagyok ezekhez kötve, az igényeim meg annyira minimalisták, hogy az alapértelmezett progik is teljesen jók. Rhythmboxban is csak ez a kikapcsolhatatlan értesítés zavar. Használhatom a Celluloidot is lényegében.
Amúgy majd kéne valami olyan fícsör, hogy Loudness vagy Megabass vagy valami, Windows alapból tudja a mélyhang kiemelést, itt ez nincs és hiányzik. De olyan kéne ami globális, nem csak egy programon belüli.Az Asztalon az ikonokat elrendeztem, azokat meg is jegyezte, de az újraindítás után névsorrendbe rakta őket megint. Van ilyen opció, hogy Elemek elrendezése, felette az automatikus elrendezés kikapcsolva, de név szerint visszarendezi őket, nincs kikapcsolás vagy egyéni lehetőség, ezek szerint minden alkalommal sorrendbe rakja őket név, típus stb szerint?
-
törölt tag
Elkezdtem magamra igazítani a rendszert, hát. Furcsa, de igazából csak megszokás kérdése.
Első gondom, Rhythmbox minden következő számnál jobb felülre kidob egy ablakot az éppen játszott számról ezt kellene kikapcsolni, illetve minden alkalommal ugyanezt értesítésként is bejegyzi és a harang jelez a tálcán jobb oldalt, ezeket ki kellene kapcsolni. -
törölt tag
Inkább azt mondjátok meg, hogy a tálcán az ikonokat amik épp meg vannak nyitva programok hogyan lehet olyan szélesre csinálni és kiírni a nevüket rá, ahogy az XP, W7 tálcán van. [link]
Illetve hol lehet kikapcsolni azt, hogy az azonos mappákat egy gombbal jelenítse meg. -
törölt tag
válasz
Frawly #11781 üzenetére
Ott azt írja swapfile, ahogy én is tippeltem. Akkor nem piszkálunk semmit.
Szokni kell még, hogy ilyen alap dolgokhoz is fejből kell tudni parancsokat. De majd idővel megjegyzem őket. Igaz a Windows is elég ökör helyre rakja a swapfájl beállításait, de valahogy kézenfekvőbb mégis. Szokni kell még, aztán egyre könnyebb lesz.
Van egy ismerősöm aki egy ezer éves Dell workstation notin netezik W7-tel, elpusztíthatatlan a gép és nem akarja kidobni, csak épp vergődés asszem 1 Giga rammal meg Pentium dual core procival (Core2 harmadolása). Meg egy 5400-as vinyó és percekig kerreg mire feláll az asztal, percekig dolgozik a yt videókon 360-on mire elkezdi lejátszani. Szerintem neki is rakok fel Linuxot, csak még nem tudom melyiket érdemes, neki csak egy böngésző kell, semmi más. Érdemes lenne a Mint-et rápróbálni egy kisebb erőforrás igényű felülettel?
-
törölt tag
válasz
Frawly #11779 üzenetére
Én nem nyúltam hozzá, nem hoztam létre partíciót sem neki, úgyhogy az van amit a rendszer csinált magának, ami fájl lesz ebből kiindulva. free -m parancsra 902MB-ot ír totalnak és 0 used. Úgyhogy akkor ekkorát csinált magának, nem is nyúlok hozzá. 7.5GB a ram, mivel 512-t adtam az igp-nek.
A modolt Minecraft végtelen memóriát elhasznál, ezért érdekes a swap fájl mérete, de egyelőre még nem akarok játszani vele, majd ha oda jutok akkor meglátjuk mit szól hozzá. -
törölt tag
válasz
Frawly #11775 üzenetére
Ok, így már megvan.
Huhh, két percig tartott mire rájöttem, hogy a zenéimet névsor szerinti rendezésből hogyan lehet letöltési sorrendbe tenni. Itt nem az üres helyen jobbklikkel működik.
Tényleg komolyan gondolkozik az NTFS-en, a vinyóról a 15 Megás zenék elindítása után még másodpercekig karikázik.
Amúgy meg a FF aláhúz egy csomó szót hibásan írtnak, majd ha visszalépek rá és megint el akkor nem húzza alá, pedig ugyanaz a szó.Még nem nyúltam a swap fájlhoz, azt se tudom hogyan kell. Az van amit a rendszer magától csinált, ha csinált. Én a /-be akarok egy fix 4 Gigásat.
-
törölt tag
Ooooké... Felraktam, 20/40GB lett elosztva a 60-as SSD-n, / és /home. A / az 7GB-ot foglal, meglepően csekély helyen elfér a rendszer. Ide akarom majd rakni a swapot is vagy nem tudom csinál-e magának, 4GB-ra gondoltam. Azt írták már nem kell külön partíció a swapnak.
A második partíció amit a Win D-nek hívna az nincs a Computer-ben, ez egy kicsit furcsa, hogy az egy külön -Saját mappa- mappa és nem külön partíció.
Youtube működik 1080p-ben, videók lejátszódnak ami telefonnal lett felvéve, IGP-ről megy jelenleg és nem látok problémát.
Furán néz ki a FF olyan minimalista, gondolom ez nem az alap kinézete, hanem valami Mint edition. Vagy csak nekem fura 6 év belakás után egy tiszta böngésző. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Renault, Dacia topik
- World of Tanks - MMO
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gamepad
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ASUS TUF Gaming F16
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged