Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

A Cinnamon, KDE5, Gnome3 ezen már lehet elmegy, de még mindig a határon lesz. Azt az 5400 rpm-es vinyát is cseréld majd le SSD-re. Próbáld meg a Cinnamont, ha nem jön be, teszel fel Xfce-t, vagy IceWM-et. Ingyen van megpróbálni, még a disztrót sem kell mindig újratelepíteni hozzá, hanem fel lehet tenni ezeket egymás mellé, mármint a grafikus felületeket csomagkezelővel, és induláskor a login managerben bejelentkezéskor tudod kiválasztani, hogy melyikkel induljon.

Végül is ez a gép Linuxszal még sokáig használható, ha megfelelő disztrót választasz hozzá, aminek a grafikus felülete megfelel a gép erejének, meg neked is megfelelő.

Ami régi gépeken necces lesz mindenképp, az nem az OS, hanem a böngészés. Annak nőtt meg a hardverigénye nagyon, főleg ha netes videókat is nézel, az alatt már nagyon köhögnek a régi gépek, mikor videózni kell, főleg magas felbontásban, vagy valami JS-tel és webfontokkal teletűzdelt, vaskos weboldalt kell összerakni. Ilyenkor egyébként a NoScript addon sokat segít, meg ha a videókat natív lejátszóban nyitod meg.

Én anno ettől sokkal szarabb gépen is használtam Ubuntu Unity, Mint Cinnamon, Mint KDE, Kubuntu disztrókat, még a KDE4-es időkben, de akkoriban ezek még kevésbé voltak bloatok. Igaz a gép is sokkal gyengébb volt, T1400 dual Celeroncs 2 GHz alatti órajellel, 2 GB RAM (többet a chipset nem kezelt), szutyok X3100/GMA965 Intel GPU, 160 gigás SATA2 5400 rpm-es laptop HDD. A te géped erre azért köröket ver azzal a tiszteségesebb C2D-val.

Ismerős gépe. Nekem egy Ivy Pentium van a HTPC-ben és egy Skylake i3 a céges notiban. Felraktam a Cinnamont, működik minden. Elképesztő, hogy mindent felismer egyből egy ilyen régi gépen is és nem kell driverekkel se szórakozni.
    Na jó a billentyűzet világítás, meg a spéci gombok nem működnek, de az W7 alatt se ment, mert nem lett felrakva a Dell drivercsomagja hozzá (az is csak lassította volna).

Most már nem csinál olyanokat, hogy rákattintok valamire és percekig kerreg meg 50 folyamat fut egyszerre a háttérben és 100% a prociterhelés percekig, most mindent megold egy percen belül. Nem szélvész így se, de már legalább arra használja fel az erőforrásait amire az ember akarja. El lehet vele lenni.
    Netezni lehet vele egész jól, a YT az tényleg gyatra, 360-on is néha akad egyet, de végig lehet nézni. Ráadásul sokszor átvált 144p-re, elég idegesítő, hogy nem marad fixen 360-on.
    Lehet majd keresek valami YT klienst, hogy ne FF-ból kelljen futtatni.

Új hozzászólás Aktív témák