Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

És létezik töredezettség mentesítés Linuxra? Tudom, hogy az SSD-t nem kéne vele terhelni, főleg nem egy vagy 8 éves agyonírt Vertex 3-at, de hát legfeljebb megmakkan.
    A vinyókat nem akarom, azok nem nagyon lehetnek töredezve, nem nagy adatmozgás volt rajtuk.
    Az SSD-n amin a Linux van azon viszont igen, ott pörgött torrenttől kezdve játékon át minden is.
    Bár őszinte leszek a Windowson se vettem észre, hogy javított volna, hiába írta frankónak a több órányi futás után, hogy már nem töredezett. Újra kellett húzni, mindig az volt a vége.

És létezik töredezettség mentesítés Linuxra?

Valami van egyébként, de SSD-re továbbra sem alkalmazunk defragot!!! :N Nem töredezik az SSD-re írt adat! (extreme esetben is max annyira, amit user nem vehet észre)

Meg kéne nézned az SSD állapotát ezzel, persze ha ez sem mutat komoly gondokat, attól még okozhatja a Vertex a jelenséget:

sudo smartctl -x /dev/sda (ugye tudjuk, hogy az sda az adott hwkonfignak megfelelően módosítandó)

Ha nincs fenn a program, akkor ezzel rakd fel:

sudo apt install smartmontools

Én a helyedben kicsit tesztelném még azt az SSD-t az itt leírtakkal is. Ha gond van, derüljön ki mihamarabb! :K

(az eredmények értékelésénél van kis hiba, de ez most teljesen lényegtelen)

Új hozzászólás Aktív témák