Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Csak 51TB írás van rajta és 30 ezer órát ment eddig. :D
    A Smarttal magában nem sokra megyek, mert mikor megvettem is folyamatosan hibákat írt a HD Sentinelben is, de 8 éve így megy és nem volt vele gond, ezek ilyen fals hibaüzenetek, ezzel már foglalkoztunk évekkel ezelőtt is az SSD topikban, hogy ezek nem valós hibaüzenetek, okára nem jöttünk rá valószínű FW-t kellett volna frissítenem, de nem foglalkoztam vele. Ha tényleges lenne a hiba amiket ír, már rég nem élne az SSD. Most is ír hibákat, ugyanazokra amikre évekkel ezelőtt is.
    Úgyhogy majd tesztet futtatok, mert az fog reális képet adni.

A hdparm amit találtam szimpatikusabb mert grafikus a felület, aztán rájöttem, hogy ez már alapból benne van a Mintben Lemezek néven, így megúsztam a telepítését is. :D
    Megvárom amíg lefut a részletes teszt aztán majd kiderül.

No igen, a fw frissítés hiányára én is gondoltam, de gyakorlatilag eddig is működött valahogy! ;]
    Meglátjuk, hogy a Disks teszten valami kibukik-e....egyébként amit linkeltem, azok a tesztelő parancsok kicsit célzottabban nyúznák, mint a Disks. :K De azért reális képben én nem bíznék ennél az eszköznél.

A Trim az nem online?

Nem hát! Van az online TRIM, ami az FSTAB-ban a partició sorába beírt discard mount opcióval valósul meg és van az ütemezett TRIM, ami ma többnyire heti ütemezéssel be van állítva a legtöbb disztrónál. (nemrég előfordult épp a Manjaro-nál, hogy default egyik sem volt beállítva, no ez azért kicsit durva volt)

ez a parancs azt hiszem épp az ütemezett fstrim végrehajtását listázza:

sudo journalctl -u fstrim.timer

kb így néz ki a heti TRIM ütemezetten:

-- Logs begin at Mon 2021-07-05 09:44:58 CEST, end at Sat 2021-08-07 13:41:14 CEST. --
    júl 21 13:45:59 Mint-C-20 systemd[1]: fstrim.timer: Succeeded.
    júl 21 13:45:59 Mint-C-20 systemd[1]: Stopped Discard unused blocks once a week.
    -- Reboot --
    júl 21 13:46:19 Mint-C-20 systemd[1]: Started Discard unused blocks once a week.
    júl 26 13:12:21 Mint-C-20 systemd[1]: fstrim.timer: Succeeded.
    júl 26 13:12:21 Mint-C-20 systemd[1]: Stopped Discard unused blocks once a week.
    -- Reboot --
    júl 26 13:52:14 Mint-C-20 systemd[1]: Started Discard unused blocks once a week.
    aug 01 23:11:37 Mint-C-20 systemd[1]: fstrim.timer: Succeeded.
    aug 01 23:11:37 Mint-C-20 systemd[1]: Stopped Discard unused blocks once a week.
    -- Reboot --
    aug 02 13:20:17 Mint-C-20 systemd[1]: Started Discard unused blocks once a week.
    aug 03 23:13:39 Mint-C-20 systemd[1]: fstrim.timer: Succeeded.
    aug 03 23:13:39 Mint-C-20 systemd[1]: Stopped Discard unused blocks once a week.
    -- Reboot --
    aug 04 12:17:35 Mint-C-20 systemd[1]: Started Discard unused blocks once a week.

Most kapott rengeteg üres helyet, a /-en van 4GB szabad a 20-ból, a /home 30GB szabad a 40-ből. Tehát talál magának ha akar.

Itt tényleg nem helyhiányból adódik a probléma! :N

Új hozzászólás Aktív témák