Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• growler
    őstag

Ráadásul már 20.2-n vagyok. Friss telepítésű a rendszer és így nem megy a Gimp.
    Lehet, hogy a flatpak verziója teleülne rendesen, de miért telepítsem a 2 Gigás felesleges hülyeséget, mikor az egész program amúgy 170 MB. Pedig én kedvelem a flatpak-et, de ezt fel nem tudom fogni mitől hízik a 10x méretére egy program miatta és ez minden flatpaknél így van, ha 10 ilyen progit telepítek akkor 10x2GB felesleg. :F
    Majd este ránézek a terminálra. Esetleg Synaptic.

Úgy néz ki az indexkép betöltés megoldódott, villámgyors és az is marad. Hogy ez SSD hiba volt-e vagy szoftveres azt sose tudjuk meg.

Van aki ezt jól megfogalmazta / leírta:
    "Mivel a flatpak alkalmazások sandbox-ban futnak, ezért azoknak külön futtatókörnyezet kell.
    3 különböző van: Freedesktop, GNOME és KDE.
    Ezek azt biztosítják hogy a programok tudjanak olyan apróságokat használni mint a hang, a képernyő, és így tovább (pl. GTK3, d-bus, X11, Wayland, Pulseaudio).

Ezeket egyetlen egyszer kell feltelepíteni. Tehát ha felrakod a flatpakos VLC-t aminek kell a Freedesktop, de még sosem raktál fel flatpak csomagot, akkor felrakja az 1GB-os futtatókörnyezetet, majd a 70 vagy akárhány MB-os programot. Nyilván ha ezután raksz fel még mást is aminek a FD kel akkor azt nem teszi fel még egyszer."

Új hozzászólás Aktív témák