- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
-
6700 - 6601
16861 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-07 05:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
-
safranyek
tag
-
lev258
veterán
Statisztikát akkor ír, amikor megszakítod Ctrl+C-vel.
Ebből én úgy látom, valami a szolgáltatónál okoz gondot, esetleg a névkiszolgáló. Mert van kapcsolat, csak korlátozott. -
safranyek
tag
-
lev258
veterán
-
safranyek
tag
-
lev258
veterán
Sziasztok!
Feltelepíttetem a 17.3 mellé a 18 cinnamont. Volt 18 kde és 16.04.01 unity is. Mindhárommal ugyanaz a probléma. Frissítésnél alig talál működő tükröt,az alap tükörkiszolgáló nem is tudott frissíteni normálisan. Terminálban egyáltalán nem tudtam frissíteni /várakozás a fejlécekre/. Sem a firefox sem a chromium nem jeleníti meg az oldalakat. Telekom nettem van modemmel.
Akkor tisztázzuk. Tükörkiszolgáló vagy pedig internet gond van? A Telekom-os netet beállítottad (ha kell)?
ping google.com mit mond? -
safranyek
tag
Sziasztok!
Feltelepíttetem a 17.3 mellé a 18 cinnamont. Volt 18 kde és 16.04.01 unity is. Mindhárommal ugyanaz a probléma. Frissítésnél alig talál működő tükröt,az alap tükörkiszolgáló nem is tudott frissíteni normálisan. Terminálban egyáltalán nem tudtam frissíteni /várakozás a fejlécekre/. Sem a firefox sem a chromium nem jeleníti meg az oldalakat. Telekom nettem van modemmel.
-
donmackó
addikt
-
ubyegon2
félisten
-
Mtbsrác
senior tag
-
Rimuru
veterán
-
Mtbsrác
senior tag
Ill egy olyat kérdeznék hogy hova nemti el a kis cache-t képeket ill a thumbnail vagy milyen képeket hogy törölhessem? Kismillió lehet már belőle.
-
Mtbsrác
senior tag
Az mitől van, hogy feltettem a blueman bluetooth progit beállítottam ahogy kell, és működik is. Majd letöltök egy képet a telefonról a számítógépre, de nem találni seholse ahova be van állítva hogy hova mentse
. Elpárolog a bluetooth után a gép fele az adat vagy micsoda? Linux Mint 18 Sarah-t használom. -
fecus
őstag
Kis varázslást érzek. Beállítottam a nomodeset paramétert. Utána működött a ALT+CTRL F1, de kiírta, hogy szoftveres rendering fut valami gond van a driverrel. Ilyet csak hibakeresés céljából futtassak.
Gyorsan töröltem a bejegyzést. A normál mód helyreállt és a ALT+CTRL F(1-6) is megmaradt.

-
donmackó
addikt
Sikerült, rossz portot állítottam be.
gyári beállításon hagytam (9091-es port) és működik
)Mondjuk érteni nem értem, de biztos bennem van a hiba...
Gondolom a webfelület (webszerver) a 8081-en van. Viszont a remote-nak mindig az rpc portját kell megadni ami alapból a 9091.
-
Lasersailing
senior tag
Köszönöm, sikerült telepítenem, csak beállítani nem sikerült. Esetleg abban valaki tud segíteni?
(vagy ez már inkább router specifikus menjek át oda?)A chromiumba beírom:
192.168.1.1:8081
akkor bejön a routeren futó transmission.Ha a transgui-ban távoli host-hoz beírom
192.168.1.1
port:
8081
SSL kiválasztva + felhasználónév + jelszóAkkor kb 2-3 percig próbál csatlakozni, majd bontja. hibaüzenet:
"Network subsystem is unusable"(SSL nélkül azonnal hibát ír ki (404))
Mit rontok el?
Sikerült, rossz portot állítottam be.
gyári beállításon hagytam (9091-es port) és működik
)Mondjuk érteni nem értem, de biztos bennem van a hiba...
-
lev258
veterán
-
fecus
őstag
-
Lasersailing
senior tag
transgui a Linux Mint hivatalos oldaláról
Vagy szoftverkezelőben rákeresel a transgui szóra és kiadja neked.
Köszönöm, sikerült telepítenem, csak beállítani nem sikerült. Esetleg abban valaki tud segíteni?
(vagy ez már inkább router specifikus menjek át oda?)A chromiumba beírom:
192.168.1.1:8081
akkor bejön a routeren futó transmission.Ha a transgui-ban távoli host-hoz beírom
192.168.1.1
port:
8081
SSL kiválasztva + felhasználónév + jelszóAkkor kb 2-3 percig próbál csatlakozni, majd bontja. hibaüzenet:
"Network subsystem is unusable"(SSL nélkül azonnal hibát ír ki (404))
Mit rontok el?
-
ubyegon2
félisten
Elég csak azt felrakni, amit akarsz, nem kellenek a működéshez az előzők.
Egy működő előző maradjon fenn ilyenkor azért.
-
Normi™
őstag
-
donmackó
addikt
Szia,
Hasonlóba futottam bele én is, mint a 3809-es második kérdése, Neked meg lett a válasz, azért nem kértél választ? Ha igen megírnád, mi lett a megoldás?
Kérdésed ( és már az enyém is )
"Transmission NAS-on fut, akkor Linuxra mit kell telepíteni, melyik a remote GUI?"(nekem külső programot ajánlottak, de óvatosság, egyszerűség miatt szívesebben telepítenék szoftverkezelőből, ha lehet)
transgui a Linux Mint hivatalos oldaláról
Vagy szoftverkezelőben rákeresel a transgui szóra és kiadja neked.
-
Lasersailing
senior tag
Szia,
Hasonlóba futottam bele én is, mint a 3809-es második kérdése, Neked meg lett a válasz, azért nem kértél választ? Ha igen megírnád, mi lett a megoldás?
Kérdésed ( és már az enyém is )
"Transmission NAS-on fut, akkor Linuxra mit kell telepíteni, melyik a remote GUI?"(nekem külső programot ajánlottak, de óvatosság, egyszerűség miatt szívesebben telepítenék szoftverkezelőből, ha lehet)
-
fradi81
veterán
Hello
Nem szokott baj lenni belőle, ha mégis akkor még mindig ott az előző.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Érdemes kernelt frissíteni 18-as Mint estében?Jelenleg a 4.4.0-21-et használom,de elérhető a 4.4.0-38-tól visszamenőleg egy pár darab.A rendszerem stabil,annyi gondom van,hogy néha ledobálja a netet és 17.3 alatt nem csinálta.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
lev258
veterán
Linux Mint 18 Cinnanmon, i5 processzor az integrált GPU-val.
Az ALT+CTRL F(1-6)-ra csak sötét képernyőt ad. Vissza tudok váltani a grafikus felületre, nem száll el semmi.Mitől lehet?
olyasmit találtam a Neten, hogy a grub paramétereit kellene változtatni, mert nem tökéletes a driver. Nem mertem megcsinálni mert nem értettem mit csinálok.
Az előző gépet szedtem már ki néhányszor így valami gubancos helyzetből. Jó lenne ha működne itt is.
Én is úgy láttam, elegendő neked egy nomodeset.
Hol akadsz meg? -
fecus
őstag
Linux Mint 18 Cinnanmon, i5 processzor az integrált GPU-val.
Az ALT+CTRL F(1-6)-ra csak sötét képernyőt ad. Vissza tudok váltani a grafikus felületre, nem száll el semmi.Mitől lehet?
olyasmit találtam a Neten, hogy a grub paramétereit kellene változtatni, mert nem tökéletes a driver. Nem mertem megcsinálni mert nem értettem mit csinálok.
Az előző gépet szedtem már ki néhányszor így valami gubancos helyzetből. Jó lenne ha működne itt is.
-
ubyegon2
félisten
Sziasztok!
Telepíteni próbálom a Linux Mint-et, és a telepítés végénél azt írja ki, hogy: "a grub-efi-amd64-signed csomag nem települt a /target/ könyvtárba. A GRUB boot betöltö nélkül a rendszer nem indul magátol"
Mi lehet a baj?
Itt is egy hasonló eset. Nehéz szülés volt, de a végére megoldódott!

-
Bohus
aktív tag
Sziasztok!
Telepíteni próbálom a Linux Mint-et, és a telepítés végénél azt írja ki, hogy: "a grub-efi-amd64-signed csomag nem települt a /target/ könyvtárba. A GRUB boot betöltö nélkül a rendszer nem indul magátol"
Mi lehet a baj?
Más is belefutott már ebbe. Ezt googliztam ki, öten ötféle megoldást ajánlanak, valamelyik talán rajtad is segít.
-
ubyegon2
félisten
Sziasztok!
Mi lehet a baj?
Hirtelen eszembe jutó kérdések a telepítési próbálkozásodról:
Milyen eszközre? HDD, SSD
Melyik telepítési módszerrel? auto v. kézi partícionálás
Üres meghajtóra vagy más oprendszer mellé?Telepítettél-e már Linuxot? Ha nem, olvastál-e már valamilyen leírást ennek menetéről vagy csak durrbele!?
Melyik Mint verziót telepíted, mire írtad ki az iso-t? -
H.Istvan25
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a baj?
-
lev258
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Linux alatt létezik-e olyan megoldás, ami az integrált grafikus kártyát használja, de a dedikált videokártya kimenetén jön ki a kép?
Sajnos a videokártyámat nem támogatja a Linux, viszont az integrált kártyámat biztosan. Egy intel i5 4670k-ban lévő Intel hd4600-ról lenne szó. Vagy vegyek még 1 kábelt és kössem rá az Integrált vga-t is a monitorra? Az a baj hogy ilyenkor nem tudom hogyan viselkedne Win10 alatt, kilehetne-e kapcsolni a többasztalos megjelenítést stb...Ha van kedved, tehetnél egy újabb próbát a 16.10-es beta-val. Nem biztos, hogy sikerült már javítani, de a helyzeted rosszabb nem lehet.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Linux alatt létezik-e olyan megoldás, ami az integrált grafikus kártyát használja, de a dedikált videokártya kimenetén jön ki a kép?
Sajnos a videokártyámat nem támogatja a Linux, viszont az integrált kártyámat biztosan. Egy intel i5 4670k-ban lévő Intel hd4600-ról lenne szó. Vagy vegyek még 1 kábelt és kössem rá az Integrált vga-t is a monitorra? Az a baj hogy ilyenkor nem tudom hogyan viselkedne Win10 alatt, kilehetne-e kapcsolni a többasztalos megjelenítést stb... -
Normi™
őstag
-
saelin
veterán
-
Syl
nagyúr
Csak 17.3 alatt használtam ezt a gépet,ott nem volt jellemző,de holnap csinálok egy Ubuntu-s pendrive-ot és kipróbálom.Átlósan hullámzik,érdekes,ilyet még nem láttam
Valami enyhít a hardveres gyorsítás kikapcsolása,de nem sokat.A finom görgetés megszünteti a jelenséget,de így nagyon nyers a görgetés.Nekem Linuxon és Win-en is ugyanígy "hullámzik". (Intel HD)
Ez megoldotta mindkét OS alatt:about:config
gfx.xrender.enabled=true -
Normi™
őstag
"ahogy olvasom nincs Intel driver Linux-ra"
Ez így hülyeség.
Lehet, hogy Mint specifikus. Egy Ubuntu Mate Live alatt tapasztalod?
Az Ubuntu Összefoglalóban találsz egy tearing-gel kapcsolatos részt. Azt is megpróbálhatod. Firefox-ban hardveres gyorsítás ki/bekapcsolása volt már? Esetleg Finom görgetés?Csak 17.3 alatt használtam ezt a gépet,ott nem volt jellemző,de holnap csinálok egy Ubuntu-s pendrive-ot és kipróbálom.Átlósan hullámzik,érdekes,ilyet még nem láttam
Valami enyhít a hardveres gyorsítás kikapcsolása,de nem sokat.A finom görgetés megszünteti a jelenséget,de így nagyon nyers a görgetés. -
lev258
veterán
Sziasztok!
Felkerült a 18-as Cinnamon és olyan gondom van vele,hogy a Firefox görgetésnél zavaróan behullámzik,ez 17.3 alatt nem volt jellemző.Intel Hd2000-el használom,ahogy olvasom nincs Intel driver Linux-ra.Van erre valami megoldás?Ez Mint specifikus lehet vajon?
"ahogy olvasom nincs Intel driver Linux-ra"
Ez így hülyeség.
Lehet, hogy Mint specifikus. Egy Ubuntu Mate Live alatt tapasztalod?
Az Ubuntu Összefoglalóban találsz egy tearing-gel kapcsolatos részt. Azt is megpróbálhatod. Firefox-ban hardveres gyorsítás ki/bekapcsolása volt már? Esetleg Finom görgetés? -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Felkerült a 18-as Cinnamon és olyan gondom van vele,hogy a Firefox görgetésnél zavaróan behullámzik,ez 17.3 alatt nem volt jellemző.Intel Hd2000-el használom,ahogy olvasom nincs Intel driver Linux-ra.Van erre valami megoldás?Ez Mint specifikus lehet vajon?
-
Nowhereman
őstag
-
Nowhereman
őstag
Nem semmi! Pedig az Xfce nem a legegyszerűbb kezelőfelület, de ha már megszokja nyit-módosít-zár filót, akkor azért már adja magát. A Mate és a Cinnamon használata közt lényeges különbség nincsen (talán a legeszszerűbben használható felületek a windózról jövőknek) , hacsak az extra kisalkalmazások letölthetőségét nem akarja annak tekinteni valaki. Az Xfce lényegében nem kis-étkűbb a Maténél, de azért annak is van néhány olyan dolga amit szívesen látnék a Matéban. Szóval ha valahol ragad a Matés változat, akkor ott inkább egy Peppermintet kell telepíteni.
-
lev258
veterán
Az nem biztos.
Vannak játékok, amik wine wrapper-t használnak. Szinte biztos vagyok benne, hogy az első említett játék nem natív Linuxon, szigorú értelemben véve. Szóval simán jöhetett azzal. -
safranyek
tag
A steamen telepitettem a Knights and Merchanst játékot tegnap de az nativ linuxos.Hétfön meg a Duke Nuken 3D:Megaton Editiont de az is nativ.Más nincs.
-
lev258
veterán
-
safranyek
tag
-
Bohus
aktív tag
Már akinek. Páromat és anyósomat Xfce Mint-re költöztettem Win-ről. Előre féltem az "Ezen hogyan kell ... csinálni?" kérdésektől, de elmaradtak. Teljesen sima volt nekik az átállás.
-
FF23
őstag
Két évig használtam MATE 17.x-et folyamatosan frissítve az asztali gépemen, most egy ideje már a 18 van fent. Agyonüthetetlen, soha nem sikerült olyan malőrt csinálnom, hogy újra kelljen rakni a rendszert.
A másik szívem csücske a KDE, két notimon is 17.3 fut, még nem volt időm átállni 18-ra.
Párszor próbáltam régebben a Cinnamon-t de nem jöttem rá, hogy miért az a mainstream a Mint vonalon belül, semmi extrát nem találtam benne. Nem rossz, de egyszerűen nem fogott meg.
Különben is, ha mindig a mainstream vonatra ülnék, akkor még mindig Windowson tolnám
. (Na jó, van az is.)Szerintem csak annyi, hogy talán a Cinnamon felület áttekinthetőbb, érthetőbb a winről próbálkozóknak, áttérőknek. Alap dolgokra kis átnézés után én is egyből tudtam használni, főrendszernek belakni persze már más kérdés. Az xfce például nem állt kézre sehogy.
-
Bohus
aktív tag
Én hónapok óta használom a 18 Matés kiadását és nekem eddig piszokmód stabil. Mindössze egy bug-os kisalkalmazást találtam eddig, pedig eléggé kísérletező hajlam vagyok (Különben meg valahogy a Mate már gyorsabb és erőforrás-takarékosabb az Xfce-nél). Viszont a Cinnamonos nálam sem élte meg a másnapot.
Röviden, szerintem a Mint 18 Mate talán az egyetlen jól sikerült ubi16.04 származék.
Két évig használtam MATE 17.x-et folyamatosan frissítve az asztali gépemen, most egy ideje már a 18 van fent. Agyonüthetetlen, soha nem sikerült olyan malőrt csinálnom, hogy újra kelljen rakni a rendszert.
A másik szívem csücske a KDE, két notimon is 17.3 fut, még nem volt időm átállni 18-ra.
Párszor próbáltam régebben a Cinnamon-t de nem jöttem rá, hogy miért az a mainstream a Mint vonalon belül, semmi extrát nem találtam benne. Nem rossz, de egyszerűen nem fogott meg.
Különben is, ha mindig a mainstream vonatra ülnék, akkor még mindig Windowson tolnám
. (Na jó, van az is.) -
Nowhereman
őstag
Én hónapok óta használom a 18 Matés kiadását és nekem eddig piszokmód stabil. Mindössze egy bug-os kisalkalmazást találtam eddig, pedig eléggé kísérletező hajlam vagyok (Különben meg valahogy a Mate már gyorsabb és erőforrás-takarékosabb az Xfce-nél). Viszont a Cinnamonos nálam sem élte meg a másnapot.
Röviden, szerintem a Mint 18 Mate talán az egyetlen jól sikerült ubi16.04 származék.
-
growler
őstag
Ti mivel szoktatok distro telepítőket vagy live-okat usb-re tenni? Én gparteddel formázok, majd dd vagy unetbootin jön az .iso írásához, de a kubuntu-t
*és a manjaro-tsehogy sem sikerül ezekkel összehoznom. Ugye előtte csinálok egy msdos partíciót, amit fat 32-re formázok le, majd jön az iso másolása az eszközre a fent említett módszer valamelyikével.Kubuntu alatt be sem tölt a kde felület, teljesen megfagy félúton úgy, hogy még a konzolt sem tudom előhozni.
*A manjaronál tuti az uefi a gond, mert a másik notin bios móddal simán felmegy és bootol, az elitebookon pedig a telepítés után kell szenvedni egy live rendszerrel, hogy rendbe legyen téve.
A grafikus Mintstick (Pendrive lemezkép-író) is a dd- használja a háttérben.
Az Ubuntuhoz, és forkjaihoz, pedig az Unetbootin megfelelő szokott lenni. -
Rimuru
veterán
-
saelin
veterán
Én még egy
status=progress-t és&& sync-et a végére szoktam rakni. A sync okozhat gondokat live rendszer esetén?
(#6646) lev258
Ezt jó tudni!
Mindig tanulok valami újat. -
Rimuru
veterán
Ti mivel szoktatok distro telepítőket vagy live-okat usb-re tenni? Én gparteddel formázok, majd dd vagy unetbootin jön az .iso írásához, de a kubuntu-t
*és a manjaro-tsehogy sem sikerül ezekkel összehoznom. Ugye előtte csinálok egy msdos partíciót, amit fat 32-re formázok le, majd jön az iso másolása az eszközre a fent említett módszer valamelyikével.Kubuntu alatt be sem tölt a kde felület, teljesen megfagy félúton úgy, hogy még a konzolt sem tudom előhozni.
*A manjaronál tuti az uefi a gond, mert a másik notin bios móddal simán felmegy és bootol, az elitebookon pedig a telepítés után kell szenvedni egy live rendszerrel, hogy rendbe legyen téve.
Nem kell formazgatni meg semmi, siman csak
dd.
Manjaro Arch alapu, gondolom nem csesztek el annyira hogy ne menjen dd-vel kiirva az efi boot.dd if=/iso of=/dev/sdX bs=4096 #mindent torol a penrol csak az iso lesz rajta -
lev258
veterán
Azt tudom, hogy dd-vel nem partícióra, hanem mindig az eszközre másoljuk az ISO-t. Másképp nem is működne.
Ezt azért emeltem ki, mert így mind a korábbi partíciók, mind a partíciós tábla érvényét veszti. -
saelin
veterán
-
safranyek
tag
Kihuztam a kábelt és újra összeszereltem. Most újra jó. Kábelt kell cserélnem.
-
safranyek
tag
-
lev258
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy Belinea crt monitorom. D-sub kábellel csatlakozik az i3-6100-as processzor
igp-be. Előtte egy amd-s gépem volt de az tönkrement alaplapostul. Az amd-s gép mindig ismeretlen kijelzőként azonosította a monitort,és csak 1024*768-ban engedte a max felbontást.
Nekem akkor így is megfelelt,ezért nem is foglalkoztam vele. Az i3-as kb 1 hete van meg és amikor
összeraktam a gépet a linux mint 17.3 cinnamon 64-bit egyből kezelte a monitorom a legnagyobb felbontás pedig 1600*1200 volt. Mégis úgy döntöttem hogy új géphez jobb a friss telepítés. Miután feltelepítettem megint nem ismerte fel a monitort. 2-3 nap múlva újra rendes felbontásban működött
1 napig. Utána visszaállt 1024*768-ra. Van valami ötletetek?Szóval azt mondod, indításonként más lesz a felbontás? A kábel nincs megtörve, rendesen érintkezik?
Ez nem szokott csak úgy változni. -
safranyek
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Belinea crt monitorom. D-sub kábellel csatlakozik az i3-6100-as processzor
igp-be. Előtte egy amd-s gépem volt de az tönkrement alaplapostul. Az amd-s gép mindig ismeretlen kijelzőként azonosította a monitort,és csak 1024*768-ban engedte a max felbontást.
Nekem akkor így is megfelelt,ezért nem is foglalkoztam vele. Az i3-as kb 1 hete van meg és amikor
összeraktam a gépet a linux mint 17.3 cinnamon 64-bit egyből kezelte a monitorom a legnagyobb felbontás pedig 1600*1200 volt. Mégis úgy döntöttem hogy új géphez jobb a friss telepítés. Miután feltelepítettem megint nem ismerte fel a monitort. 2-3 nap múlva újra rendes felbontásban működött
1 napig. Utána visszaállt 1024*768-ra. Van valami ötletetek? -
ubyegon2
félisten
Szerintem a Mint KDE egy összecsapott béta. Próbáltam és érdekes dolgokat művelt. Például az egyik bekapcsoláskor megállt karakteres login-nél, és startx-re indult el (qrva lassan). De csinált olyat is, hogy elindult, de eltűnt az összes asztali elem (a tálca is). Máskor meg visszaállt az alapértelmezett háttérkép. Stb.
Én még a 18-ra DE függetlenül sem mondanám, hogy minden stabil benne.

Még mindig a 17.3 van fenn állandóra. -
Syl
nagyúr
Szerintem a Mint KDE egy összecsapott béta. Próbáltam és érdekes dolgokat művelt. Például az egyik bekapcsoláskor megállt karakteres login-nél, és startx-re indult el (qrva lassan). De csinált olyat is, hogy elindult, de eltűnt az összes asztali elem (a tálca is). Máskor meg visszaállt az alapértelmezett háttérkép. Stb.
-
lev258
veterán
-
Santosh
tag
-
lev258
veterán
Csak a KDE-vel csinálja?
-
Santosh
tag
Sziasztok.
Legújabb Linux Mint-em van KDE-vel. Rendszeresen azt csinálja a laptopom, hogy bekapcsol a gép, de az asztal végül már nem jelenik meg, csak sötét képernyő és az egér. Néhányszor újra próbálom, és egyszer végül megjelenik az asztal is. Mi lehet a gond?
-
rozaliaG
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy valaki használta-e már a lightroom programot linux alatt, a wine segítségével? Nem tudom, hogy a szerkesztett képek csak nálam lesznek rondák és csíkosak, vagy pedig másnál is.
-
lev258
veterán
Synaptikot megnézem ha sikerül elindítani.
Frissítés kezelő ikonja sincs már a tálcán csak a naptár és hangerő ikon.Hogy tudnám a home mappát megmenteni a legegyszerübb formában akár egy újra telepítés árán is?
(#6633) lev258
Synaptic elindul de a grafikai megjelenítés (hiánya) végett egy "üres" ablakot látni amiben ha találomra kattingatok akkor elérem a fájl stb fejléc menüt amit ilyenkor látni.
Bal oldalt kattingatva mert tudom hogy ott vannak a gyűjtők csak annyit látni az egér kurzoron hogy dolgozik a rendszer de látni semmit nem enged.Home, egy külön mappa. Köszönöm
Ha a /home külön partíción van, akkor újra tudod úgy telepíteni, hogy ne bántsa. Csak arra érdemes figyelni, hogy a rejtett mappák, fájlok át legyenek nevezve, a biztonság kedvéért. Ha csak egy mappa (nem partíció), akkor meg lemented a tartalmát. Live alól ez nem akadály.
-
zodo
nagyúr
Synaptikot megnézem ha sikerül elindítani.
Frissítés kezelő ikonja sincs már a tálcán csak a naptár és hangerő ikon.Hogy tudnám a home mappát megmenteni a legegyszerübb formában akár egy újra telepítés árán is?
(#6633) lev258
Synaptic elindul de a grafikai megjelenítés (hiánya) végett egy "üres" ablakot látni amiben ha találomra kattingatok akkor elérem a fájl stb fejléc menüt amit ilyenkor látni.
Bal oldalt kattingatva mert tudom hogy ott vannak a gyűjtők csak annyit látni az egér kurzoron hogy dolgozik a rendszer de látni semmit nem enged.Home, egy külön mappa. Köszönöm
-
lev258
veterán
Közben a böngésző letöltés fül alól elértem a fájlrendszert.
17.2 mate 64 bit a rendszer
Alábbiak vannak mai dátummal mint módosítottak.Szerencsés esetben a Synaptic-ban lesz Előzmények, ahol konkrétan meg tudod nézni. Ez így elég tág.

Egyébként próbáld meg, hátha vannak még frissítések. Írtad, hogy előzőleg nem tudott mindent feltenni. -
lev258
veterán
Jó, akkor inkább úgy kérdezem, hogy a mint mennyire ideális romot forgatni?
Azt kell eldöntened, melyik áll kézre neked. A parancsok ugyanazok mindegyiken.
-
Just_Reboot
addikt
-
growler
őstag
A mint 18 cinnamon mennyire ideális android romot forgatni? Debiant ajánlották, de az valami förtelelm.
-
zodo
nagyúr
Ha minden igaz akkor az ő gépén még 17.1 Mate vagyis 17.3 mert gondolom a frissítés kezelő eddig lefrissítette. Ritán rányomok nála a rendszer frissítő pajzs ikonra ahol csak az ajánlott 1-2-3 kategória van bepipálva amik tegnap este frissültek utoljára igaz fel-fel dobott üzeneteket hogy ezt és ezt (nem emlékszem) nem tudta letölteni, folytatja. Igen.
Opera eddig önnállóan frissült 38-ig (jelenleg 40) de már az is közli hogy valamit nem talál.Így fest a rendszer.
Képernyő széle is el van csúszva mert bal oldalt a panelen első az "asztal megjelenítése"Közben a böngésző letöltés fül alól elértem a fájlrendszert.
17.2 mate 64 bit a rendszer
Alábbiak vannak mai dátummal mint módosítottak. -
Dhampir
félisten
A mint 18 cinnamon mennyire ideális android romot forgatni? Debiant ajánlották, de az valami förtelelm.
A Cinnamon egy grafikus asztali környezet, maga a Debian egy rendszer. A Linux Mint a Debian alapú Ubuntura épül.
-
Just_Reboot
addikt
-
zodo
nagyúr
Ha minden igaz akkor az ő gépén még 17.1 Mate vagyis 17.3 mert gondolom a frissítés kezelő eddig lefrissítette. Ritán rányomok nála a rendszer frissítő pajzs ikonra ahol csak az ajánlott 1-2-3 kategória van bepipálva amik tegnap este frissültek utoljára igaz fel-fel dobott üzeneteket hogy ezt és ezt (nem emlékszem) nem tudta letölteni, folytatja. Igen.
Opera eddig önnállóan frissült 38-ig (jelenleg 40) de már az is közli hogy valamit nem talál.Így fest a rendszer.
Képernyő széle is el van csúszva mert bal oldalt a panelen első az "asztal megjelenítése" -
lev258
veterán
Párom gépén tegnap rányomtam a rendszer frissítésekre ami lefutott kivéve az Opera böngésző ami nem frissült valamilyen hibával aztán kikapcsoltam a gépet.
Ma hazajött, bekapcsolta a gépet és valami történt magával a rendszerrel.Alkalmazás ikonok "várakozni tilós" táblává váltak
Win 98 megjelenítési témának megfelelő ablak keretek
Asztalon lévő képek miniatűrje sem látható
Start menü még csak nem is látszódik a tálcán így pl a saját vagy egyéb fájlokat/mappákat sem tudom megnyitni.
Egyedül a böngészőt tudom használni.Ötlet vagy visszaállítási lehetőség?
Visszaállítás akkor lenne, ha használnál pl. Systemback-et.
Jó lenne tudni, mi történt pontosan, illetve mi frissült. Rendszer? -
zodo
nagyúr
Párom gépén tegnap rányomtam a rendszer frissítésekre ami lefutott kivéve az Opera böngésző ami nem frissült valamilyen hibával aztán kikapcsoltam a gépet.
Ma hazajött, bekapcsolta a gépet és valami történt magával a rendszerrel.Alkalmazás ikonok "várakozni tilós" táblává váltak
Win 98 megjelenítési témának megfelelő ablak keretek
Asztalon lévő képek miniatűrje sem látható
Start menü még csak nem is látszódik a tálcán így pl a saját vagy egyéb fájlokat/mappákat sem tudom megnyitni.
Egyedül a böngészőt tudom használni.Ötlet vagy visszaállítási lehetőség?
-
Geripapa
aktív tag
-
lev258
veterán
Hajjaj.
Elég nagy gond, hogy nem látok semmi különbséget, az xrandr mégis jelentősen más (nemcsak a felbontások, hanem a frekvencia is). -
Geripapa
aktív tag
A live:
BOOT_IMAGE=/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/linuxmint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz quiet splash - -a telepitett:
BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-21-generic root=UUID=37a1032c-9394-4640-a3f3-882cd921f7d5 ro quiet splash vt.handoff=7 -
ubyegon2
félisten
Megnéztem minden menüpontot, de nem találtam ilyen beállítási lehetőséget, ezért bátorkodtam megkérdezi. Gondoltam ti szakik biztos jobban tudjátok.
Jól van na, nem akartalak lemorogni !

Igazából fogalmam sincs a második kérdésedben szereplő beállításokról, nem használom az XFCE változatot, csak felraktam egyszer. Az Y témát viszont tudtam, hogy fenn van azon is.
Ettől, hogy néha morog valaki, mint a bolhás kutya, kérdezz csak nyugodtan.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Reméljük tényleg lesz valami hozzáértő ft is előbb utóbb.
-
lev258
veterán
-
sonar
addikt
és végül de nem utolsó sorban:
Screen 0: minimum 640 x 480, current 640 x 480, maximum 640 x 480
default connected 640x480+0+0 0mm x 0mm
640x480 73.00* -
Just_Reboot
addikt
Már nem tudom megnézni, csak egy pillanatra bootoltam át.
Nem gondoltál még arra, hogy elkezded nézegetni a Beállításokon belüli almenüket? ( a kép alapján most már megtalálod )

Sokkal érdekesebb lenne számodra és számunkra is, ha nem külön-külön kérdezgetnéd meg ezt a párszáz beállítási opciót!

Megnéztem minden menüpontot, de nem találtam ilyen beállítási lehetőséget, ezért bátorkodtam megkérdezi. Gondoltam ti szakik biztos jobban tudjátok.
-
lev258
veterán
640x480 73.00*Ez mit mond Live alól és telepített alól?
cat /proc/cmdline
Fura módon nálam ez alapból ott van a dmesg-ben, nálad viszont nem.
Sajnos eddig nem láttam különbséget.
-
Geripapa
aktív tag
640x480 73.00* -
lev258
veterán
Igen, úgy lenne teljes.
-
Geripapa
aktív tag
-
ubyegon2
félisten
A window borderst és a controlst is?
Már nem tudom megnézni, csak egy pillanatra bootoltam át.
Nem gondoltál még arra, hogy elkezded nézegetni a Beállításokon belüli almenüket? ( a kép alapján most már megtalálod )

Sokkal érdekesebb lenne számodra és számunkra is, ha nem külön-külön kérdezgetnéd meg ezt a párszáz beállítási opciót!

-
Just_Reboot
addikt
-
ubyegon2
félisten
-
Just_Reboot
addikt
-
rozaliaG
csendes tag
-
lev258
veterán
-
rozaliaG
csendes tag
Letöltöttem a Remmina-t. A csatlakozás beállításához kell a rendszergazda segítsége, vagy ezt egy sima felhasználó is meg tudja tenni?
-
lev258
veterán
Windows Távoli asztal kapcsolatra én Remmina-t használok. Kell hozzá még a az rdp plugin, szintén a Synaptic-ban megtalálod (remmina szóra keresve).
-
rozaliaG
csendes tag
De jó, köszönöm szépen a segítséget!
Megoldódott, most már működik!
A céges rendszergazdák próbálták beállítani, hogy elérjem a windows-os távoli asztalt, de sajnos nem sikerült nekik, viszont elállítottak valamit és azóta nem tudtam megnyitni a szoftverközpontot. -
syler123
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
6700 - 6601
16861 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- PlayStation 5
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Steam topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI A18 Vector QHD+ IPS 240Hz Ryzen9 9955HX 32GB RAM 2TB SSD Nvidia RTX 5070Ti 12GB Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Elpárolog a bluetooth után a gép fele az adat vagy micsoda? Linux Mint 18 Sarah-t használom.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Rowon