- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha már volt kérdés,de nem találom a keresővel.Azt szeretném kérdeni,hogy amit a telepítésnél felajánl home mappa titkosítás,azt utólag is megtehetem?
Köszönöm szépen!
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Azért nincs vga kitöltve mert igp-t használok,jogos észrevétel.Ez alapján csináltam meg.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Kezdeném azzal,hogy visszaolvastam,de nem találtam ilyesmit.A problémám a következő:
Frissítettem a rendszeremet terminal-on keresztül a 20-as Cinnamon verzióra.Minden szép és jó,kivéve,hogy a videók(böngészőben is),effektek szaggatnak.Gyanítom,hogy valami driver probléma lesz ez mivel több média lejátszóval sem ok.Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?19.3-nál minden ok volt.Konfigom az adatlapomban.Köszönöm előre is!
-
Normi™
őstag
Megoldottam.
Bejelentkezés ablaknál,a beállításokban alapértelmezettre kell állítani a "Cinnamon"-t,valamiért elbarmolta és "Cinnamon(software rendering)"-re volt állítva.És csak akkor működik nálam ha kikapcsolom az automatikus bejelentkezést és újraindítom a gépet.Csak Cinnamon környezet újraindításával megmaradt a probléma.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem,ami nem biztos,hogy annyira kicsi
A legújabb kernel van fent,nem most frissítettem,jó pár napja,működött normálisan.Régebbi kernel-el sem ok a dolog.Cinnamon környezetet használok.
Szóval,tegnap leállítottam a gépemet,szabályosan és a mai indításnál ez fogadott:Automatikus bejelentkezés volt beállítva,de ezen ablak előtt bejelentkezést kér és tízből tíz esetben itt kötök ki.Mi lehet a probléma?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Normi™
őstag
Egy picit vitatkoznék,nekem egy Pentiummal(g3220),igaz ssd-vel teker a Cinnamon,abból is a 18.2,hibátlan.Véleményem szerint nyugodtan mehet az fel,legfeljebb ahogy írták előttem ne egyből a 18.2-vel kezdj,bár nekem egyelőre semmi szívás nincs,csak egy pici,de az lényegtelen.Lényegesen gyengébb gépre telepítettem pár hónapja,meglepően jó,tegnap frissítettem 18.2-re,semmi gond,pedig hdd van benne.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Lefrissítettem 18.2-re a Cinnamon rendszeremet,minden szép és jó kivéve az értesítéseket,a megszokott módon már nem tudom pozicionálni.
Eddig ez alapján oldottam meg,de sajnos már valamiért nem működik:let newY = monitor.y + 768 - 60 - height;
Létezik más megoldás?
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
18.2 Mint alatt,de régebbi verzióknál is a Chromium induláskor root jelszót kér amennyiben automatikus bejelentkezésre állítom be a rendszert.Használtam a keresőt,de semmit sem találtam ezzel kapcsolatban.Találkozott vele más is?Létezik rá megoldás?Eléggé zavar.
Köszönöm szépen előre is!
-
Normi™
őstag
A napokban valaki hiányolta,jelenleg itt tart a 18.1 Xfce.
-
Normi™
őstag
válasz
ubyegon2 #7031 üzenetére
Nekem is a legjobban tetszik,bár a Manjaro is nagyon bejött,a többi nem annyira.Nekem óriási pozitívum a sok kisebb között,hogy egyéni,kalibrált színprofilt is tudok hozzá adni,így nem pihen egy pendrive-on 5ezerért a kalibrációs fájl,ez szinte egyetlen más disztróban sem volt megoldható környezettől függetlenül.Plusz minden megvan itt meg a neten amit akarok,persze az Arch disztrók is nagyon jók ebben,de ez is.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Lefrissítettem a Mint-et 18-ról 18.1-re.Másnap jött is egy képernyő kímélő frissítés,majd rá másnapra még egy.Ami gondom lenne,hogy úgy beállítva a rendszer,hogy monitor kikapcsolásnál zárolja a számítógépet és ezt random nem teszi meg sajnos.Találkozott valaki ezen jelenséggel?Van rá megoldás vagy várjak frissítésre amiben javításra kerül?
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Valahogy kilehet kapcsolni a hibernálásból billentyűzettel való ébresztést?Nem találom sehol sem.Macskatulajdonosként nem túl jó funkció számomra
Köszönöm előre is!
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Csak én nem találom vagy nem oldható meg,hogy az értesítéseket máshová helyezze a képernyőn?Konkrétan nekem jobb alsó sarok kellene a jobb felső helyett.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Érdemes kernelt frissíteni 18-as Mint estében?Jelenleg a 4.4.0-21-et használom,de elérhető a 4.4.0-38-tól visszamenőleg egy pár darab.A rendszerem stabil,annyi gondom van,hogy néha ledobálja a netet és 17.3 alatt nem csinálta.
-
Normi™
őstag
Csak 17.3 alatt használtam ezt a gépet,ott nem volt jellemző,de holnap csinálok egy Ubuntu-s pendrive-ot és kipróbálom.Átlósan hullámzik,érdekes,ilyet még nem láttam
Valami enyhít a hardveres gyorsítás kikapcsolása,de nem sokat.A finom görgetés megszünteti a jelenséget,de így nagyon nyers a görgetés.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Felkerült a 18-as Cinnamon és olyan gondom van vele,hogy a Firefox görgetésnél zavaróan behullámzik,ez 17.3 alatt nem volt jellemző.Intel Hd2000-el használom,ahogy olvasom nincs Intel driver Linux-ra.Van erre valami megoldás?Ez Mint specifikus lehet vajon?
-
Normi™
őstag
-
Normi™
őstag
Az mennyire normális,hogy kb.2hete telepítettem a rendszert és azóta egy árva frissítés nem jött csak adobe flash-ez?Az első két kategóriát jelöltem be ami megbízható és tesztelt frissítéseket jelent.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Kezdő Linuxos vagyok és úgy döntöttem,hogy a Mint-el kezdem,eddig nem is bántam meg,nagyon tetszik.Örülök,hogy a Thunderbird van alapértelmezett kliensként integrálva,viszont van egy pici gondom vele...szépen beállítottam a fiókokat mint a win-ben,de sajnos nem kapok értesítést a tálcán mikor érkezik egy levelem,csak akkor látom ha tálcáról nagy méretre rakom.MI lehet ennek az oka?Más is talákozott a jelenséggel?Illetve a másik kérdésem...el lehet valahogy tüntetni a firefox felett azt a sávot ami gyakorlatilag ugyanazt írja ki mint ami az aktuálisan megnyitott fülön van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest